En sağlam linux dağıtımı hangisi

En sağlam linux hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    344

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İsmi hoşuma gitmedi :D
Komedi türünde sanırım ?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Fedora mı? Fedora'nın, Red Hat'ın deneme tahtası olduğunu hiç mi duymadın? :D

emekli56

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mageia
Kararlı 1. sürümü çıktı.Deneyin pişman olmazsınız.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ben hangisini kullanıyorsam en iyisi o sevgili arkadaşlar o yüzden o iyi bu iyi şu kötü gibi yorumlar yapmayın

hamitozlu

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kararınızı zaten vermişsiniz ama kullandığım için pardus 2011 64 ile ubuntu arasında seçim yapacaksan ubuntuyu öneririm. İkisinide kurdum pardus çok ağır ubuntu çok hızlı.

Ayrıca pardusun dosya sistemi farklı. Ubuntu win7 üzerindeyken kurdum bu çok hoştu :)

neo2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir arkadaşın dediği gibi. Tamamıyle sizin linux dağıtımına hakimiyetinizle ilgili bir durum bu. Örneğin mensubu bulunduğum üniversitede, tüm bölüm fedora kullanıyoruz. Hem de sadece linux işletim sistemi değil, onlarca mesleki yazılımlarımız, program kodlarımız (matlab, fortran, c) vs. hep linux üzerinde çalışıyorlar. Bilgisayarlarımızı hiç kapatmıyoruz. Çok uzun zamanlar çalıştıkları oluyor. Velhasıl fedoranın redhat tarafından desteklenmesi veya bazı arkadaşların tabiriyle deneme tahtası olması bence bir avantaj. Bu arada 15 yıllık linux kullanıcısıyım. Önce redhat sonra fedora kullandım.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Fedora 15'i çok sevdim ama anlamsızca sevdim yoksa çok eksiği var bence :)
Heralde bu sevgi uzun zamandır heves edip deneyememden kaynaklanıyor olsa gerek. Sonunda fırsatını bulup kurdum ve kopamadım. :)
Bir de two finger scroll desteği var tabi :) Touchpad eski olduğu için ne diğer dağıtımlarda ne de Windows'ta aktif olmayan bu özellik Fedora'da taş gibi işliyor.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Fedora 15'i çok sevdim ama anlamsızca sevdim yoksa çok eksiği var bence :)
Heralde bu sevgi uzun zamandır heves edip deneyememden kaynaklanıyor olsa gerek. Sonunda fırsatını bulup kurdum ve kopamadım. :)
Bir de two finger scroll desteği var tabi :) Touchpad eski olduğu için ne diğer dağıtımlarda ne de Windows'ta aktif olmayan bu özellik Fedora'da taş gibi işliyor.
Fedora'yı 14.'cü sürümden beri kullanıyorum. Adamlar işi ilerletiyor bence. :) Ama Gnome kurmakla hata etmişler. KDE 4.0'dan beter.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
GNOME 3'ün eksikleri var ancak tamamlanırsa bence en iyisi olur :)

Eh. KDE'de 4. sürümde başlarda böyle idi. Eksikleri tamamlana kadar kullanmadım. Şimdi sağlam bir alt yapıda olsa bile izi kaldı. Neyse, ben paket yöneticisine KDE kurdurayım. Yoksa kafayı yiyeceğiz.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Eh. KDE'de 4. sürümde başlarda böyle idi. Eksikleri tamamlana kadar kullanmadım. Şimdi sağlam bir alt yapıda olsa bile izi kaldı. Neyse, ben paket yöneticisine KDE kurdurayım. Yoksa kafayı yiyeceğiz.

İzinin kalması konusunda kesinlikle katılıyorum :) Adını vermek istemediğim bir dağıtım ile denemiş KDE'den soğumuştum o zaman beri önyargım var, çökmese bile sistem kaynağı çok kullandığı için vs. bir mazeret buluyorum kullandırmayacak :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
İzinin kalması konusunda kesinlikle katılıyorum :) Adını vermek istemediğim bir dağıtım ile denemiş KDE'den soğumuştum o zaman beri önyargım var, çökmese bile sistem kaynağı çok kullandığı için vs. bir mazeret buluyorum kullandırmayacak :)
Mandriva + KDE ilaç gibi gelecektir. :)

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
bende aynı şekil çok önyargılıydım KDE'ye karşı ama artık KDE'de seviyorum Kde önyargısını aşmamda En ÇOK MİNT KDE VE MAGEİA yardımcı oldu bana ikisini de öneririm

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yanlış yerde takılıyorsun Nuri haberin ola:D
Fazla birşey söylemek istemiyorum dalga geçtiğimi sanacaksın :)
Anladın umarım...

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ayyyy ne bu şimdi. :D Bir laf söyledik bir daha birşey demicektim uzaktıkça uzattın. (:

Serbest değil mi istediğime veririm.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bende aynı şekil çok önyargılıydım KDE'ye karşı ama artık KDE'de seviyorum Kde önyargısını aşmamda En ÇOK MİNT KDE VE MAGEİA yardımcı oldu bana ikisini de öneririm

Daha önceden Mandriva dnemek istemiştim ama kısmet olmamıştı aslında biraz çekincem vardı farklı bir paket yöneticisi farklı komutlar vs. ama Mageia'yı denemek lazım artık çünkü Mint dışındaki sistemler sarmaz oldu, yanına alternatif şart :)
Bu arada sen baya hastası oldun Mageia'nın farkındayım üç forumda da görüyorum :D

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Ayyyy ne bu şimdi. :D Bir laf söyledik bir daha birşey demicektim uzaktıkça uzattın. (:

Serbest değil mi istediğime veririm.

İstediğine oy verirsin elbet bu da sistemin kapatılamaz açığı zaten :)
Orada yazan tüm sistemler birer Linux dağıtımı zaten. Hadi oy verdin tamam ama birde Google'da aratıp bulduğun sonucu biliyormuş gibi Gentoo diye burada yazıyorsun, kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Sana yeni yüklediğin korsan Window 7' n ile mutluluklar :mrgreen:

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Teşekkürler. :D Sen de beni mi takip ediyorsun.İlk defa gördüm de ben seni. (:

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hımm.Sen beni biliyorsun zaten.Tanıştığıma memnun oldum.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Daha önceden Mandriva dnemek istemiştim ama kısmet olmamıştı aslında biraz çekincem vardı
farklı bir paket yöneticisi farklı komutlar vs. ama Mageia'yı denemek lazım artık çünkü Mint dışındaki sistemler sarmaz oldu, yanına alternatif şart :)
Bu arada sen baya hastası oldun Mageia'nın farkındayım üç forumda da görüyorum :D
Benim favori dağıtımlarım Ubuntu LinuxMint ve Mageia. Ubuntu 11.04 faciasından sonra ubuntuya ara verdim 11.10 çıkana kadar LinuxMint zaten yine her zamanki gibi harika ve zaten tanınıyor ama Mageia da harika ve daha çok tanıtıma ihtiyacı va bu yüzden mümkün olduğunca çok yerde Mageia'nın tanınması için konular açıyorum

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Benim favori dağıtımlarım Ubuntu LinuxMint ve Mageia. Ubuntu 11.04 faciasından sonra ubuntuya ara verdim 11.10 çıkana kadar LinuxMint zaten yine her zamanki gibi harika ve zaten tanınıyor ama Mageia da harika ve daha çok tanıtıma ihtiyacı va bu yüzden mümkün olduğunca çok yerde Mageia'nın tanınması için konular açıyorum

O halde bir Linux sever olarak teşekkür ediyorum sana.
Bende burada Mint için konu açmıştım. Çok iyi anlıyorum seni :)
Bu arada mageia-tr.org'da forum yetkilisi olmuşsun hayırlı uğurlu olsun.