Burası Teknoloji Platformu (mu) !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sci3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet çok sayın forumdaşlar..
2 yıldan fazladır forum takipçisiyim 1 yıla yakındır da yazıyorum forumda.. (bu son hesabım)

Benim bir fikrim/sitemim var o da şudur ki; büyük ihtimal forumun 4'de 3'ü katılmayacaktır. Fakat ben yine de nacizane belirtmek istiyorum..

Burası bildiğimiz üzere bir teknoloji platformu.. Yani teknolojik ürünler hakkında yardım edilen, fikir alışverişinde bulunulan bir site..

Bunun dışında son zamanlarda iyice ayyuka çıkan bir durum mevcut. O da teknoloji dışında herşeyin paylaşılıyor olması..
Konu dışı müzik sinema gündem vs gibi bölümler o kadar popüler ki yazılım/donanım bölümünden bir konuya baksanız bırakın son10 listesini son50'de bulmanız bile imkansız oldu..

Şimdi bir kısım arkadaşlar diyecekler ki onlar da buranın parçası. Tabi ki parçası katılıyorum da biraz cıvıklaşmadı mı sanki. Yani böyle aşk/meşk yerleri, eğlence siteleri, geyik platformuna dönüştü.

Hepsi olucak ama son zamanlarda iyice ciddileşti bu durum..

Siteye yardıma gelen veya içimizden sorunu olan bir arkadaş teknoloji adına birşey sorduğunda paylaştığında buna cevap alamıyor..
Öyle bir duruma düşmüşüz ki aynı arkadaş 1 ay sonra kendi mesajının altına bir mesaj daha yazıyor 'yardım yok mu' diye..

Tamamen teknoloji, bilgisayar ve bilişim dünyasından uzaklaşmış gördüm forumumuzu..

Bu konuda yönetimin ve arkadaşların daha duyarlı olup asıl çizgisi olan Teknoloji hattından kaymayacağını ve önüne geçileceğini umud ediyorum..
Yoksa sıradan absürt şeylerle dolu forumlardan bir farkımız kalmayacak..
Ve gerçek teknoloji forumlarından çok uzaklaşacağız..

Nacizane fikirlerim saygılarımla..
by Dede

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
saçma bence düşüncene katılmıyorum...

teknoloji bölümleri ilgimi çekmiyor. konuya girip bakma zahmetinde bile bulunmuyorum ki bir de cevap yazayım. senin geyk dediğin şeyler olmasa ben bu siteye girmem..

hem zaten ilgisi olanlar teknoloji ile alakalı kategorilerde geziniyorlardır muhakkak. yanii

konu dışı bölümü kalkarsa ben bildiğim şeyleri bilgisayarla ilgili mesela paylaşır mıyım paylaşmam

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Biliyorum zaten çoğu kişi katılmıcak..
Çünkü post o bölümlerde kasılıyor.
Devamlı en üstte o bölümler mevcut..
Teknoloji ile alakalı gelişim 1 ise forumun çizgisiyle alakalı olmayan konular 10 kat daha hızlı gelişiyor..
Tabi ki farklı düşüncelere saygı sonsuz.. Benim fikrimdi sadece..

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Katılıyorum abi ben yazılımsal yada donanımsal bir problemim olduğunda açıkcası SDN forumu kullanmıyorum çünkü denemelerim hep başarısız oldu o yüzden artık SDN yi sadece gülmek eğlenmek amaçlı kullanıyorum.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
hak vermemek elde değil ama sdn bilişim sitesi kalsa bu da yeterli değil

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Katılıyorum abi ben yazılımsal yada donanımsal bir problemim olduğunda açıkcası SDN forumu kullanmıyorum çünkü denemelerim hep başarısız oldu o yüzden artık SDN yi sadece gülmek eğlenmek amaçlı kullanıyorum.
Bak sonunda şu işten anlayan biri geldi..

Şekil - A..
Herkes böyle.. Dışarıdan biri de hatasını halletmek için bizde kalmıyor.. Bize gelmiyor.. Yakında git gide facebook yada yonja gibi gibi birşey olucaz..

Şimdi özel isim vermiyeceğim ama birkaç forum bu işi aldı götürdü..
Eğer ana çizgisi bu olucaksa SDN'nin o zaman belirtilsin.. Bence değil asıl çizgisi teknoloji ve bilişim..

Zaten öbür türlü olsa bile diğer eğlence ve geyik sitelerinden de çok geride.. Arada heba olup giden bir durum sözkonusu..
Oysa ilk duyduğum zamanlar 2007 2007 yıllarında asalet timsaliydi. Teknoloji=SDN idi.. Şimdi kayıyor gibime geliyor şahsen...:(

@Group XR ; bilişim sitesi kalsın, diğerleri de gitsin demiyorum zaten.. İpi kopmuş canlı gibi kopup gitmesin o başlıklar konular mesajlarla dolmasın her taraf.. Bilişim ve teknolojide aranan yer burası olsun..
O başlıklarsız da olur fakat o kadar üyeyi kaybetmemek adına (ki çoğunluk değil zaten) yine de o bölümler kalsın o da sorun değil..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Yok dedem bende katılmiyorum..Çünkü sadece teknoloji dersek japonya daki robotlardan veya Terminatörlerden ne farkımız kalırkii... Biz Türk milleti olarak arkadaşça diyologlar kurup oturup sohbet etmeyi seven bi toplumuz...Google un sahibi bi üniversite panelinde diyorki...'''PC yi kapat insan ol''' diyor Google un sahibi yani söylemek istediğim sadece teknolojiyle olmaz makineleşmenin bi alemi yok diye düşünüyorum....:thumbup:

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet cok doğru bir tesbit cok gereksiz konular acılmakta daha bilgi paylaşımı yabılır konular acılması gerekli

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Eğer gülmek eğlenmek olmasaydı yâni sadece teknoloji forumu olsaydı SDN Forum, as66 ve findukfaresi'nin yorumlarından da anlaşıldığı gibi ziyaretçi sayısı büyük oranda düşerdi. as66'ya katılıyorum forumda çok az kişi yazılım ve donanımla ilgili yardımcı oluyor. Ancak ziyaretçi çekmenin yolu özellikle forumlarda sitenin konusuyla alakasız bölümler açmaktır komik resim, video gibi.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Naçizane düşünceme göre sadece teknoloji haberlerinin paylaşildiği blr forum popülaritesini yitirir. Forumin bukadar canli olmasinin nedeni her telden konunun bu forumda paylaşilmasi.Ben forumun bu haliyle mevcudiyetini korumasindan yanayim.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yorumlarını ve fikirlerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim..

Yanlız o başlıklar olmasın değil ana fikir..O başlıklara rağbetin azalması ve teknolojiye ağırlık konması..

Ayrıca ben hiçbir üyeyi kaybedeceğini düşünmüyorum..
Eğer üye zaten geyik için gelmişse burada yapmaz onu.. Çoğu akşam ve gece o başlıklar boşalıyor..
Hiçbir üyeyi de kaybetmeyiz açık ve netim.. Bir elin parmağını geçmez gidenler..
Çünkü burada olan herkesin bu forumdan elini uzattığı bir yer var.. Sadece Konu Dışı için buraya kimse üye olmaz.. Olsada 50-100 kişi olmaz.. Bundan eminim ve gördüm 2 yıldır da..

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
O zaman herkes elini vicdanına koyacak ve gereksiz konu paylaşımlarından ziyade bilişim konularına yönelecek ben buna gönüllüyüm ama ayarı nasıl tutturacağız konu paylaşımında ???

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bırakın olduğu gibi yürüsün. Sdn gibi bir forum zor bulunur. İsteyen istediğine takılsın. Sen istiyorsan tüm yardım isteyenlere yardım edersin olur biter.

Bu türde konular daha önce de açıldı ve bence gereksiz. Demek ki buraya takılanlar böyle istiyor.

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Forumdan çok anasayfada verilen haberler önemlidir diyorum... Fikrini haklı buluyor gibiyim.. :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yusuf buraya takılanlar böyle istemiyor..
Buraya takılan teknolojici arkadaşlar da o geyiklerin arasında kayboluyor..
rise sivaspor ve adını sayamadığım bir sürü arkadaş devamlı yardıma yeniliğe vs koşmaya çalışıyorlar..
Fakat diğer eğlence bölümlerinde o kadar mesaj ve konu var ki kayboluyor arada..
Çoğu arkadaşa bende yetişmeye çalışıyorum..
Hatta birçoğuna Ö.M yoluyla yardım ediyorum forum kaynıyor diye..

Burada ki teknolojici arkadaşlar da geyiği görünce kendini kaybedip oralarda vakit geçiriyor ve diğer başlıklarımızı teknoloji duruşumuz kayboluyor.. (İtiraf ediyorum çoğu zaman bu grupta ben de oluyorum)
Fakat sebebi o eğlence ve konu dışı başlıkların alıp başını gitmiş olması..

Neyse madem bu konular gereksiz bende son postumu atayım o zaman bu başlığa..
İlgilenen ve fikir beyan eden arkadaşlara teşekkürler..İyi forumlar..

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
fikrine şiddetle katılıyorum, benim de düşüncem bu yönde, sadece dile getirmedim hiç.. keşke sadece teknoloji forumu olsa ama nerdeee...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bence;

Googleden teknolojik sorunlar hakkında arama yapınca SDN üst sıralarda çıkıyor.Bu demektir ki forum içerik olarak zengin bir forum.

Ancak günün her anı PC ile ilgili sorunlara cevap yazılacak değil ya.Ya da pusuya yatıp sessizce foruma yeni bir soru başlığı açılmasını bekleyecek değiliz.

Bir soru sorulur soruya bir kaç cevap gelir.İş çözülür ve o konu orada kendisini arayanlara yol göstermek için bekler.

Verilen cevap az olabilir ancak görüntülenme oranları hayli yüksektir.

Yani forumda birisi soru sorsun diye konu dışı bölümüne hiç bir cevap yazmayacaksak sıkıntılı olur.

Ben PC ile yaşadığım sıkıntıların hepsi için bu forumdan yardm istedim ve cevapsız ,çözüme ulaşmamış tek sorunum oldugunu hatırlamıyorum

son.durak.27

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bence form bu hali ile daha güzel daha etkileyici bu form da bilgi de paylaşılıyor egelence de var ben burada olmaktan mutluyum

Karsak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teknoloji formu olarak geçiyor haklısın farklı konularda çok fazlasıyla mevcut ama teknoloji oalrak ayakta kalması zor olur ama benim kafamı bozan burda sadece bir tane resim için konu açılıyor ve ya facebookta yüzlerce kez izlediğimiz videolar burada paylaşılıyor bunlara dikkat edilsin

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ZorhaK saptırdı konuyu ama neyse tamam..
pusuya mı yatalım yazdım sen bari doğru anla..

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Katılıyorum...

Bu konuyu bende dile getirmek istemiştim ama birileri ile papaz olurum diye pek sesimi çıkarmamıştım. Sitenin kalitesini sitenin müdavimleri belirler. Malesef bizim forumun müdavimleride ne editörlerin teknoloji ile ilgili haberlerine bir yorumları var, nede birilerin açtığı sorunlara yazacak cevapları. Bu forumu bir arkadaşlık sitesi gibi görüp vakit öldürüyorlar. Cafe'den çıkmıyor, üç beş cevapla geçiştirdikleri geyik konuları forumun hep gündeminde tutuyorlar.

İşin kötüsü bu yapıda ki insanların çoğu mod vb görevlere geliyor. Bu da gösteriyor ki yönetim forumun halinden, aldığı hit oranından memnun. İçerik onları pek düşündürmüyor veya forum'u daha özgür bir platform olarak görüyorlar. Durum bundan ibaret olunca da bize söyleyecek bir şey düşmüyor.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Burası teknoloji ağırlıklı bir forum, ancak sorulara yanıt her zaman alınmıyor, ben çoğunlukla aldım. Biraz şans meselesi, görülmeyebiliyor veya görenler de yetersiz oldukları için yardım edemeyebiliyor. Açıkçası ben bilmesem de Google'dan biraz bakıp, anladığım kadar yazıyorum.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aynı fikirde olman sevindirdi Gökhan.

Bir diğer nokta da belirttiğin gibi yönetici kısmın sadece geyik platformuna katkısı olup, editörler dışında teknolojik paylaşım bile yapılmaması..
emu alia ve birkaç mod arkadaş hariç..

Bende kimseyle papaz olmak veya forumda ikibaşlılık çıkartmak için paylaşmadım bu fikrimi..
Sadece daha iyi SDN daha iyi bilişim sektöründe yer alan SDN için söyledim..
Kimse alınmaz inşallah.. :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ZorhaK saptırdı konuyu ama neyse tamam..
pusuya mı yatalım yazdım sen bari doğru anla..

Ne saptırması hocam.İlk kelimesinden son kelimesine kadar açtığın başlıkla ilgili bir mesajdı.

''Teknolojik konulaa cevap vermek için pusuya mı yatalım'' cümlesi evet bana aittir ancak neden bu cümle konuyu saptısın ki?

Ben senin öyle düşündüğünü söylememişim ki...

Sadece kendi fikrimi belirtmişim.

Konuyu açarken herkesin görüşüne saygım var demişsin ama acaba bunu becerebiliyor musun orası tartışılır.:)

Aynı fikirde olman sevindirdi Gökhan.

Bir diğer nokta da belirttiğin gibi yönetici kısmın sadece geyik platformuna katkısı olup, editörler dışında teknolojik paylaşım bile yapılmaması..
emu alia ve birkaç mod arkadaş hariç..

. :)

Verdiğin isimlerin gerçekten genel anlamda Teknolojik paylaşım yaptıklarını mı düşünüyorsun?(genelde diyorum orana vurursak yani)

Ayrıca adı geçen modlar bu lafımdan alınmasın çünki bu br hakaret değil tespittir.Eminim kendileri de durumun böyle oldugunu kabul edeceklerdir.Bunda sorun yok zaten.

Bu konuda da katılmıyorum sana..

Anlaşılan bu konuda ppek ortak fikrimiz yok setgs:)

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bence teknoloji düşündaki konular olması gerektiği gibi yoğun .

Sadece teknoloji üzerine biraz yogunluk az bence oda editör, modatörlerin vb.. biraz daha fazla böyle teknolojık konular açıp ,incelemeler yapmasıyla olabilir.

Onun dışında forumun durumu iyi bence .

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Gökhan'a kesinlik ile katılıyorum bir konunun altında bir editörün nickini görünce şaşırıyorum.Başka işleri yok sizlerlemi uğraşıcaklar diyorsanız o başka.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ZorhaK Tartış o zaman buyur..
Eğer saygı göstermesem kendi fikrimi beyan etmem :wink:
Biraz felsefik bir durumda neyse girmeyelim o konuya..

Evet pusuya yatılıp beklenmez geyikte muhabbet de döner fakat asıl söylemek istediğim o konuların alıp başını gitmemesi..
Bilişim sektörüne katkı yapılcak paylaşımların fazla olması ve aranılan sorunlara çözüm bulunması.. Bunların olduğu ortam aradığım ve belirttiğim şey..
Saygı bizden..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
..

Evet pusuya yatılıp beklenmez geyikte muhabbet de döner fakat asıl söylemek istediğim o konuların alıp başını gitmemesi..

Saygı bizden..

Bu isteğin ucu yuvarlak bir istek.Çözüm önerisi değil.O konuların alıp başını gitmemesini istiyorsun..Peki bunun olması için bir fikrin var mı?

Ortası yok bu işin o konalara yazılan cevaplar son başlıklar kısmında görüntülenmezzse bu bir çözüm olabilir(bak savunmadığım bir fikir için öneride bulunuyorum)..:)

Bence sen de ''alıp başını gitmesin'' gibi uygulaması zor ve ucu açık bir istekte bulunacağına daha kesin birşeyler iste.

Bu yorumları yaparken tebessüm ediyorum.Niyetimiz salihtir yanlış anlaşılmasın.
:)

astronash

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ana sayfadaki son yorum yapılan başlıklarda en az 4 veya belli bir sayıda teknoloji ile ilgili bölümlerden başlık olmasının zorunlu olması kısmi bir çözüm olabilir diye düşünüyorum...

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yok yanlış anaşılmaz..
Benim buradaki amacım bir fikir beyan etmek ti..
Zaten son günlerde istenilen şeylerin birçoğu havada asılı kalıyor o da malum :)

Neyse konudaki amacım birçok fikrin ortaya çıkıp uygulanması, üyelerin bilinçlenip, yönetiminde bu konulara ağırlığını koyup olayı düzeltmesi, teknoloji ve bilişim konularının daha çok önde, fazla ve rağbet görülen konular yapılması idi..

Yeterince aydınlatıcı olabildim inşallah..:)