Korpe
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 16
Katagori leri aynı karıştırma ..
@Turab Garip Ben size sadece Dünya' dan örnekler verdim. Savaşlarda askeri uçaklar normal binaları da bombalıyor ve bu binalarda ki onlarca çocuk ölüyor. Belki de bu çocuklar Müslüman ve o yaşta 5 vakit namaz kılmaya başlamış çocuklar. Madem Allah kendisine dua edenlere, kulluk edenlere yardım ediyor bu çocukların suçu ne? Savaşlarda onlarca çocuk öldürülüyor. Köle olarak doğmak kişinin kendi tercihi midir? Bu insanların dua ederek, namaz kılarak kölelikten kurtulması şansı var mıdır? Fiilen yapabilecekleri bir şey var mıdır? Soruma neden cevap veremiyorsunuz? Buradan tekrar soruyorum: "Dinde zorlama yoktur" ve "Onları gördüğünüz yerde öldürün" ayetleri arasındaki çelişkiyi nasıl açıklayabilirsiniz?
Halbuki bilimle her şey ispatlanabiliyordu. Eğer ispatlanamıyorsa yok demektir. Bir bilimciden böyle ilkel bir inanç duymak tuhaf.
Teori, hipotez , ispat, kanun vs kavramlardan bi haber kişilerle Allah kimseyi bilimsel tartışma içine düşürmesin. Amin
@MBrv
Sünnet nedemek bi açıklarmısın arkadaşım.ona bakarsan benim küçük bir kardeşim var zorla yemek yediriyoruz.
*hayır sen sünnet nedemek onu bilmiyorsun.sünnet Peygamber Efendimizin söz ve davranışlarının ve takrirlerinin tümü manasına gelir.(örn. su içerken oturun besmele çekin sağ elinizle bardağı tutun gibi)yani kuranda yazmaz zaten.kuranda Allah ın buyrukları emirleri yazar.Farz ile Sünnet arasındaki farkı ayırt edemiyorsan boşuna burda parmaklarımı yormiyim?
*Arabistan İslam devleti.ama İslamı temsil eden devlet değil.
*kimleri gördüğümüz yerde öldürcez.bi yaz bakalım onu.hangi sure kaçıncı ayette gördün?hayır çelişkiyi açıklasam imana mı gelcen olay ne yani bi çelişki vardır diye tutturulmuş gidiyor valla.
*"adam çocuğu ölmesin diye silah doğrultur ilacı zorla alır.bu adam suçlumu."insan adaleti önünde suçludur.burası kesin.ama Allah katında suçlumu suçsuzmu orasını bilemeyiz.sen olsan sende aynısını yapardın bende.
Sen daha sünnet in kuranda yazıldığını savunuyorsun ben sana ne diyim.sünnet nedir ondan haberin yok.sonrada kalkmış çocukları zorla sünnet yaptırıyorlar kuranda yazmıyor diyorsun .s Farz ve Sünnet kavramından zerre haberin yok.
Benim bildiğim kadarıyla "kadın sünneti" sünnet falan değildir.
Bilen birisi açıklayabilir mi?
@Turab Garip hocam yıllardır böyle konulara sonsuz bir sabırla cevap veriyorsunuz. Allah razı olsun.
Bu konuların kapatılmamasını - kilitlenmemesini dilerim. Çünkü böyle konular olmasa @Turab Garip hocamın değerli düşüncelerinden mahrum kalacağız. Okudukça hayran kalıyorum.
Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir. Carl Sagan |
Allah'a şükürler olsun ki bu zamanda ömürler ortalama 60 yıl ile sınırlı.
Arkadaşım buradaki herkes biliyor ki ben ateist değilim. Ben tanrının varlığı konusunda ne düşünüyorsam yokluğu konusunda da aynı şeyi düşünüyorum yani ben ne teistim ne de ateist. Agnostikim ... TAnrının varlığı yada yokluğu günümüz koşullarında asla ispatlanamaz, bilinemez tanrı var da olabilir yok da olabilir bunu bilemeyiz benim inandığım şey bu isteyen benim inancımı buradan okuyabilir. Bilgi edinmekten zarar gelmez okuyun lütfen çekinmeyin link de burada Buyrun:http://tr.wikipedia.org/wiki/Agnostisizm
@rb2344 Bu yazdıklarınızdan hiçbiri benim sorumu cevaplamıyor. Copy-Paste yapmak yerine kendiniz açıklasaydınız daha iyi olurdu. Kitabı hiç okumadığınız her halinizden belli oluyor. Yaptığınız zorda kalınca Google' ı açıp birşeyler yazıp önüne ilk gelen siteden copy-paste yapmaktan öteye geçemiyor. Müslüman demek Kurana inanan kişi demektir. Kuranı okumamış bir adam Müslüman olabilir mi? Sonra kimileri Kuranda yazıyor deyip deve idrarı içiyor. Kuranda ilimle uğraşın dediği halde İmam-Hatiplerde boş boş vakit geçiriyor.
dostum firavunda son nefeste iman etti fakat sonunun ne oldugunu söylemeye gerek yok.
bu tür insanlar kıyemete kadar olacaktır.
yapan kendine yapar diye bir söz vardır.
göz göre göre ateşe gitmelerine gönlümüz razı olmadıgından konusmaya çalısıyoruz.
bilmiyorum belkide cok uzattık konuyu Allah affetsin bizleri..
peki dostum inanmak için mucizemi görmek istiyorsun?
sanada soruyorum inanman için mucizemi görmek istiyorsun?
@rb2344 Bu yazdıklarınızdan hiçbiri benim sorumu cevaplamıyor. Copy-Paste yapmak yerine kendiniz açıklasaydınız daha iyi olurdu. Kitabı hiç okumadığınız her halinizden belli oluyor. Yaptığınız zorda kalınca Google' ı açıp birşeyler yazıp önüne ilk gelen siteden copy-paste yapmaktan öteye geçemiyor. Müslüman demek Kurana inanan kişi demektir. Kuranı okumamış bir adam Müslüman olabilir mi? Sonra kimileri Kuranda yazıyor deyip deve idrarı içiyor. Kuranda ilimle uğraşın dediği halde İmam-Hatiplerde boş boş vakit geçiriyor.
sorularına çok güzel cevap verilmiş ama inanmak istemezsen o senin problemin. güneşe karşı gözlerini kapatıp güneşi yok edeceğini sanan birine laf anlatmak da zor. dinler insanların uydurması olduğuna nasıl kanaat getirdin? hangi verilere ulaştın? delilin nedir? mesnetsiz konuşmak niyedir? verilen cevaplar yine Kur'an'dan olacak ama sen en başta ona inanmıyorsun ki verilen cevapların değeri olsun senin yanında. Kur'an'a inanmayıp da Kur'an'ın ilimle uğraşılmasını emretmesini söylemen de kendi içinde tutarlı olmadığını gösterir.
Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın. Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür (Bakara,191)