Ben Allah'ın Eseriyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yuhuju

Öğrenci
Katılım
3 Kasım 2012
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
:) Peki ben nereye gideceğim benim için de yer var mı Allah katında onu da cevaplarsan sevinirim. Şimdi benim kötü bir insan olduğum söylenemez, arkadaşlarım tarafından sevilir, beğenilirim, trafik cezam bile yoktur. Seks yapmayı çok seviyorum yeni tanıştığım insanlarla. Genellikle kadınlardan hoşlanırım ama erkeklerle de oluyor arada. İkincisi içki içerim yardım etmeyi seviyorum pek çok derneğe yardım yaptım, yapıyorum ve aktif sorumluluklarım var gönüllü çalışıyorum. Ailem için her zaman örnek bir insan olmaya çalıştım, iyi bir kariyerim ve yapmaktan zevk aldığım işim var. İnsanlara yardım etmeyi seviyorum her konuda. Ben şimdi islam dinine inanmıyorum diye cehennemlik mi oluyorum hiç mi kurtuluşum yok.

kardeş bu vidyo sana derman olucak gibi hissediyorum sonuna kadar izlersen sevinirim.
http://www.youtube.com/watch?v=B4U3iPedQFM
ayrıca hiç kimse birbiri hakkında bi sonuca varamaz sen namaz kılıyosun cennet liksin.veya içki içiyosun cehennemliksin gibi.Yanlış hatırlamıyorsam Hz.Ömer söylemişti:
Şu karşıki tepeden birisi bağırsa bu köyde herkez cennetlik 1 kişi cehennemlik acaba o benmiyim diye korkarım,Tekrar çıksa herkes cehennemlik 1 kişi cennetlik dese acaba o benmiyim diye umutlanırım..
hani derlerya müslüman korku ile ümit arasında yaşamalıdır diye..

Elimden geldiği kadar yumuşak kırmadan cevaplar vermeye çaılısıyorum Abdulkadir Geylani hz.leri olsaydı
anında fikrinden vazgeçirdi seni :) o zamanki gayri müslim ler bile inkar edemiyorlarmış geylani hz.nin söylediklerini.umarım faydalı olmustur ayrıca fikrini açıkca söylemende güzel olmuş herşeyde bi hayr vardır.

Ayrıca şunu söylüyorum sana, herkes istediği şeye inanır, fakat ölüme herkes inanır amma önemli olan ölümden sonrasına inanmaktır.orası(ahiret) için çalışmaktır..yinede dua etmeye devam edicez herkese Rabbim hidayet versin...
 

epzq

Doçent
Katılım
21 Kasım 2011
Mesajlar
571
Reaksiyon puanı
47
Puanları
28
Ben zaten islama inanınca dört dörtlük bir hayat yaşayacaksınız gibi bir şey söylemedim ama sen benim sözlerimi hemen islama karşı söylenmiş gibi bir noktaya getiriyorsun. Benim islamla bir sorunum yok. Hiçbir zaman da olmadı. İslam yeryüzündeki binlerce dinden biri benim için hristiyanlıktan, budizmden, yahudilikten vs. geri kalan dinlerden ne iyi ne de kötü. Demek istediklerimi tam olarak anlayabildiğinizi düşünmüyorum. Peki şöyle bir şey sorayım size madem sizin için islam tek. Peki siz hristiyan bir ailenin çocuğu olarak ve hristiyanlığın hüküm sürdüğü topraklarda dünyaya gelmiş olsaydınız islam sizin için yine böyle mi hissettirecekti? Lütfen gerçekçi düşünün bana söyleyin. O zaman bana müslümanlığı mı yoksa hristiyanlığı mı savunacaktınız. Çoğunuz büyüklerinizden böyle gördüğünüz için bu dine mensupsunuz yoksa araştırdığınızdan ve gerçekten sorguladığınızdan falan değil.

o soruya bende bir müslüman olarak cevap veriyim.benim dinimin kitabında hristiyanlarında adı geçer israil oğullarınında.Hz.İsa yıda tanır Hz.Musa yıda.peki onlar Hz.Muhammed hakkında ne düşünür.karikatür çizerek neler düşündüklerini gayet iyi biliyoruz.biz niye aynısını yapmıyoruz.ben bir hristiyan olsam bunu düşünürdüm.müslümanlar neden Hz.İsa hakkında bunları yapmıyor neden onlar Hz.İsa ya tepki vermiyor.ben inanıyorumki çooğu hristiyanların, kuranda Hz.İsa dan bahsedildiğinden haberleri bile yoktur.peki ben bir müslüman olarak neden hristiyanlığı seçmedim.1. neden. bugün gidin bir incil alın-birde 20 sene önceki bir incili alın.farklılıkları tespit edip papaz a bunu sorun.içine şeytan kaçmış senin der gönderir.hristiyanlıkta sorgulamak=içine şeytan kaçmışla eş değerdir.bizim kitabımızda Allah bize doğruluğunu Test edin diyor.meydan okuyor Kur'an.2.bir neden. İncilde Hz.Nuh'a ayyaş diyor.bu kabul edilemez bişey.bir peygamber halkına örnek olsun diye seçilmiştir.eğer ayyaş olsaydı ona kim inanırdı.kaç kişinin hayatını kurtarıyor.bunun gibi bir çok çelişki mevcut incilde.Hz.İsanın ana rahmine düştüğü kısmı incilde eksik yer alır.ama kuranda TAM anlamıyla yer alır.açıklar, diyologları bile mevcuttur.sonra bazı insanlar kuranda çelişki var diye dolaşıyor.zaten Kur'an da ilk çelişki vardır diyenler arapça bilmeyen müslümanlardı.soruyorum size Hz.Muhammed neden kendini tek peygamber ilan etmedi.neden Kur'anda 29 tane peygamber ismi geçiyor.neden barnabas incil ini misyonerler yok etmek isterler?Tevrat-İncil -Kuran bunları alın bir okuyun bir çok ortak nokta bulacaksınız.anlatılmak istenen mesaj bulacaksınız.hernekadar incil ve tevrat değişmiş olsada ortak noktarı var.
 

Kenpachi

Profesör
Katılım
23 Haziran 2012
Mesajlar
1,590
Reaksiyon puanı
25
Puanları
48
[MENTION=72181]DarKeN[/MENTION] Birşey sormak istiyorum.Senin bahsettiğin uygun koşullar bir canlıya ruh verebilir mi ?
 

Kurşun Kalem

Profesör
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
2,601
Reaksiyon puanı
58
Puanları
48
İnanç konusunda birilerini ikna etmeye çalışmak saçma geliyor bana. Tercih meselesi;
Biz inananlar ve gereğini yapmaya çalışanlar, eğer gerçekten bir yaratıcı varsa (bu "ise" kavramını ikilemde olduğum için söylemiyorum) yırttık demektir. Eğer yoksa kaybedeceğimiz bir şey de yoktur. Ama inanmayanlar için durum vahim. Eğer inançsızlığın artısı, dini kurallara takılmadan rahatça yaşamaksa, vadedilenin yanında oldukça zayıf kalıyor. Rahat rahat içki içmenin yanında, sonsuz, rahat, zevk-ü sefa içindeki bir yaşam daha cazip.
Hangisi daha mantıklı :)
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Sn.Osman Ünlü videosunda Hz. Ali ve bir Ateistin sohbetini aktarıyor.

[video=youtube;3ECVlz-ssH0]http://www.youtube.com/watch?v=3ECVlz-ssH0[/video]
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Konu inanç olunca "ne kadar safsınız ya bunlara inanıyor musunuz" diyen; delillerden bahsedilince dili tutulup "aman ya bana ne sizin inancınızdan" deyip bir kenara kaçan; bilimden bahsedilince "belki de öyle olmuştur" şeklinde en saf ve amaçsız düşüncelere kapılan arkadaşlarla yapılan tartışmalar maalesef ki çok anlamsız.

Aslında hepsi gelip şuraya çatıyor; içlerindeki huzursuzluk, eksiklik ve yetersizlik hissi onları sürekli rahatsız ediyor ve aman bana ne deseler bile hayatlarını bu konu üzerinde çürütüyorlar. Gerçekten aklı yerinde olan; agnostik, pateist, ateist vb düşüncelerin hepsinin sözde bilimsel olduğu, ama hiçbirinin birbiriyle örtüşmediğini düşünür ve "nedir bu işin gerçeği" diye araştırır. Yok eğer araştırmayacaksa, rahatına bakar, "mutlu" olmak için gününü gün eder ve vadesi dolunca ölüp gider bu dünyadan. Öyleyse arada kalmak ve bir o yana bir bu yana savrulmak neden? Hz. Ali'nin buyurduğu gibi; "rüzgarda savrulan yapraklar gibi, nefsi nereye eserse oraya gitmek"..
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Allah (c.c), kendisine inansın, inanmasın tüm insanlara güzel gözle bakmaktadır. Herkes eşit değildir, imanlı olan ile imansız olan eşit değildir fakat herkese güzel bir şekilde nazar etmektedir.
Bu durum Hz. İbrahim' in bir kıssasında anlatılır.

Bilindiği üzere Hz.İbrahim, sofrasında aç insanları, yolcuları ağırlaması ile ünlüdür. "Halil İbrahim Sofrası" deyişi de bir çok dilde ve millette yaygınlaşmıştır. Yazmaya çalışacağım kıssa ise bununla ilgilidir.

Hz. İbrahim birgün yine sofrasına davet etmek için insanları gözlemektedir. Hatta o gün, sabah olmuş olmasına rağmen, kimseyi bulamamış olmasına üzülmektedir. Allah-û Teâla' ya dua eder ve sofrasında yemeğini paylaşacak birisini ister. Bir müddet sonra uzaklarda, ufuk çizgisine yakın yerde bir silüet belirir. Koşarak yaklaşır, karşısında devesi üzerinde yolculuk etmekte olan yaşlı bir adam vardır. Selam eder ve kendisini yemek için çadırına davet eder.

Yaşlı adam önce şaşırsa da, bu nazik daveti geri çevirmeyerek, Hz. İbrahim' in önderliğinde, çadıra doğru yol alırlar.
Çadıra varırlar, yemekler hazırlanır, sofra kurulur. Yemeğe başlamadan önce Hz.İbrahim "Bismillahirrâhmanîrrâhim" diyerek Besmele çeker. Konuğu ise hiç bir kelam etmeden yemeğe başlamıştır.
Hz.İbrahim : "Neden Râhman ve Râhim olan Allah' ın adı ile yemeğe başlamadın" diye sorar konuğuna.
Yaşlı adam ise "Ben mecusiyim, öyle bir ilâhım yoktur. Bizim dinimizde böyle bir adet yok." der.
Hz.İbrahim: "Allah' ı tanımayan birisi ile yemeğimi paylaşamam" cevabını verecektir.
Bunun üzerine yaşlı adam "Peki, öyle olsun" diyerek sofradan kalkar ve çadırdan dışarı çıkıp devesine biner.

Adam çadırdan uzaklaşırken Hz.Cebrail, Hz.İbrahim' e Allah-ü Tealâ dan bir vahiy getirmiştir.

"Ya İbrahim! Ya Halilim(görmüyor musun?) Ben onun yüz seneden fazla bir süredir kulum olarak yaşamasına müsaade ediyorum. Bir kere bile olsun, onu kapımdan çevirmedim (Bir kere bile yemeksiz bırakmadım)... Nasıl 'sen', yanlızca Benim kulum olarak, onu geri çevirdin?"

Gelen vahiy karşısında Hz.İbrahim'in deyim yerinde ise beli bükülür. Yaptığı yanlış kalbini paramparça etmiştir. Çok üzgün halde yaşlı adamın peşinden koşar ve kendisinden özür diler. Yaşlı adam şaşırır. "Daha az önce beni sofrandan kovdun, neden şimdi özür diliyorsun ve bu haldesin ?"
Hz.İbrahim: "Rabbim, sana olan davranışım konusunda beni uyardı. Lütfen benimle gel ve yemeğimi paylaş."
"Rabbin sana gerçekten böyle mi söyledi ?"
"Evet böyle söyledi. Lütfen gel, Allah aşkına benimle soframda otur ve yemeğimi paylaş."
"Senin Rabbin gerçekten büyük ve yüce imiş." der yaşlı adam.
"Öyle ise ben de senin Rabbine inandım."

Burada Allah(c.c)' nın tüm insanlığa bakışı önemlidir. Yanlış anlaşılmasın. İman edenle, iman etmeyen bir değildir. Fakat biz iman edenler, bu kıssayı unutmamalıyız.
Güleryüzlü olursak, kalplerde güzel hatırlanırız arkadaşlar.
 

nsgnc

Profesör
Katılım
6 Nisan 2008
Mesajlar
1,572
Reaksiyon puanı
10
Puanları
38
Konu inanç olunca "ne kadar safsınız ya bunlara inanıyor musunuz" diyen; delillerden bahsedilince dili tutulup "aman ya bana ne sizin inancınızdan" deyip bir kenara kaçan; bilimden bahsedilince "belki de öyle olmuştur" şeklinde en saf ve amaçsız düşüncelere kapılan arkadaşlarla yapılan tartışmalar maalesef ki çok anlamsız.

Aslında hepsi gelip şuraya çatıyor; içlerindeki huzursuzluk, eksiklik ve yetersizlik hissi onları sürekli rahatsız ediyor ve aman bana ne deseler bile hayatlarını bu konu üzerinde çürütüyorlar. Gerçekten aklı yerinde olan; agnostik, pateist, ateist vb düşüncelerin hepsinin sözde bilimsel olduğu, ama hiçbirinin birbiriyle örtüşmediğini düşünür ve "nedir bu işin gerçeği" diye araştırır. Yok eğer araştırmayacaksa, rahatına bakar, "mutlu" olmak için gününü gün eder ve vadesi dolunca ölüp gider bu dünyadan. Öyleyse arada kalmak ve bir o yana bir bu yana savrulmak neden? Hz. Ali'nin buyurduğu gibi; "rüzgarda savrulan yapraklar gibi, nefsi nereye eserse oraya gitmek"..
Ellerinden öpüyorum.
 

DarKeN

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
1,184
Reaksiyon puanı
88
Puanları
48
@DarKeN Birşey sormak istiyorum.Senin bahsettiğin uygun koşullar bir canlıya ruh verebilir mi ?
İnsanı zorla güldürüyorsunuz. Yoruldum artık size laf anlatmaya çalışmaktan. Şimdi şöyle bir şey var şu anki teknolojik gelişmişlik koşullarında bu sorunun cevabının yanıtlanamıyor olması onu hemen görünmez bir varlığın yarattığı anlamına gelmez. Tıpkı bundan 100 yıl önce televizyonun icat edilmeden önce böyle bir şeyin icadının imkansız olarak görülmesi gibi yada bundan önceleri insanoğlu uzaya ayak basmadan önce bunun imkansız olarak görülmesi gibi en son olarak da orta çağ dönemlerinde ÇOK Bilgin (!) din adamlarına göre dünya öküzün boynuzları üzerinde olması gibi buna itiraz eden galileo ölümle cezalandırılacaktı gibi gibi ... Şİmdi canlıların ve evrenin nasıl oluştuğuna dair soruyu ŞU ANKİ TEKNİK koşullarda cevaplandıramıyor olmamız bunun cevabının 100 yıl sonra açıklanamayacağı anlamına gelmez yada şu an için cevap verilemeyen şeylerin Bilinmez bir yaratıcı tarafından yaratıldığı anlamına da gelmez sadece henüz sırrının çözülememiş olduğu anlamına gelir... Tıpkı bundan yıllar önce yağmurun, karın, rüzgarın nasıl oluştuğunun bilinememesi gibi. Şİmdi bundan 100 yıl sonra bilim sizin görüşlerinize SOMUT bir kanıt olarak Allah'ı keşfederse o zaman tüm şüphelerimi bir kenara bırakıp siz haklıymışsınız deyip iman edeceğim ...
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Dini dışarıdan bakarak çözümleyemezsin. Yaşaman gerekir. İçinde olman gerekir.

Hele İslâm dini için bu çok zor kardeşim.
 

nsgnc

Profesör
Katılım
6 Nisan 2008
Mesajlar
1,572
Reaksiyon puanı
10
Puanları
38
Bu videoda da görüleceği gibi algılayamayacağımız ve anlayamayacağımız başka boyutlar da olabileceğini düşünmek gerekir. 100 Yıl sonra da 100.000 yıl sonra da bilim ile "Tanrı"yı kimse ispat edemez. İman etmek için ispat da gerekmez.

http://www.youtube.com/watch?v=BWyTxCsIXE4
 

Kenpachi

Profesör
Katılım
23 Haziran 2012
Mesajlar
1,590
Reaksiyon puanı
25
Puanları
48
İnsanı zorla güldürüyorsunuz. Yoruldum artık size laf anlatmaya çalışmaktan. Şimdi şöyle bir şey var şu anki teknolojik gelişmişlik koşullarında bu sorunun cevabının yanıtlanamıyor olması onu hemen görünmez bir varlığın yarattığı anlamına gelmez. Tıpkı bundan 100 yıl önce televizyonun icat edilmeden önce böyle bir şeyin icadının imkansız olarak görülmesi gibi yada bundan önceleri insanoğlu uzaya ayak basmadan önce bunun imkansız olarak görülmesi gibi en son olarak da orta çağ dönemlerinde ÇOK Bilgin (!) din adamlarına göre dünya öküzün boynuzları üzerinde olması gibi buna itiraz eden galileo ölümle cezalandırılacaktı gibi gibi ... Şİmdi canlıların ve evrenin nasıl oluştuğuna dair soruyu ŞU ANKİ TEKNİK koşullarda cevaplandıramıyor olmamız bunun cevabının 100 yıl sonra açıklanamayacağı anlamına gelmez yada şu an için cevap verilemeyen şeylerin Bilinmez bir yaratıcı tarafından yaratıldığı anlamına da gelmez sadece henüz sırrının çözülememiş olduğu anlamına gelir... Tıpkı bundan yıllar önce yağmurun, karın, rüzgarın nasıl oluştuğunun bilinememesi gibi. Şİmdi bundan 100 yıl sonra bilim sizin görüşlerinize SOMUT bir kanıt olarak Allah'ı keşfederse o zaman tüm şüphelerimi bir kenara bırakıp siz haklıymışsınız deyip iman edeceğim ...

Allah zaten somut.Nereye baksan o.Bunu fark edemeyenler Allah'ın yerine etraftaki cisimleri görür.Bakmakla görmek arasındaki fark...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu insanları da Allah yarattı di mi? Şükretmek lazım.

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak İçin berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.
Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah
ile ilgili konu açıldı…

Berber: ” Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah’ın varlığına inanmıyorum.”

Adam: ” Peki neden böyle diyorsun?”

Berber: ” Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum…”

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi.

Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam: ” Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok”

Berber: ” Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.”

Adam: ” Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.

Berber: ” Hımmm… Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?”

Adam: ” Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!”


 

thepolice2

Doçent
Katılım
8 Ocak 2011
Mesajlar
875
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak İçin berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.
Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah
ile ilgili konu açıldı…

Berber: ” Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah’ın varlığına inanmıyorum.”

Adam: ” Peki neden böyle diyorsun?”

Berber: ” Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum…”

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi.

Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam: ” Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok”

Berber: ” Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.”

Adam: ” Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.

Berber: ” Hımmm… Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?”

Adam: ” Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!”



Geçmişte köle olarak doğan insanların seçme şansı var mıydı? Savaşlarda ölen 9-10 yaşlarındaki çocukların seçme şansı var mıydı? Savaşta çocuklar dua ettiler de ne oldu? Allah onları oradan ışınladı mı? Hayır! Yine öldüler. Köleler dua ettiler de ne oldu? Kölelikten kurtuldular mı? Hayır! Dini işlerine geldiği gibi yorumlayan insanlar "Kadın-erkek farketmeksizin bilimle uğraşmak zorundadır" ayetini görmezden gelip kadınları sadece cinsel obje olarak kullanmadılar mı? Bugün Arabistan' da Kuran' da hiçbir şekilde yer almadığı halde kız çocukları zorla sünnet edilmiyor mu? Arabistanda "Dinde zorlama yoktur" ayetine rağmen baş örtüsü yasal zorunluluk haline getirilmedi mi? Bu insanların seçme şansı var mıydı? Allah' a yöneldikler de ne değişti? Aynı kitap içerisinde hem "Dinde zorlama yoktur" hem "Onları gördüğünüz yerde öldürün" yazılarının bulunması çelişkisini nasıl açıklarsınız?
Müslüman olan ve dinin tüm gereklerini elinden geldiğince yerine getiren bir baba tüm çabalarına rağmen iş bulamaz ve parasız kalır. Oğlu hastadır ve ilacınını içmezse ölecektir. Doktora gider ve ilacı ister. Doktor para olmadan ilacı vermeyeceğini söyler ve diretir. Adam son çare olarak eline bir silah alır ve doktora gider. Zorla ilacı alır ve oğluna götürür. Bu adam suçlu mudur? Dinen bu adamın hükmü nedir?
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@thepolice2, sen Allah'a mı kızıyorsun, yoksa bunları yapan insanlara mı? :) İnanmadığınız bir yaratıcıya kızıyorsunuz; fakat sizin gibi insanlar üzerinden. İnsanlar hem bir yaratıcının kendilerine hükmetmesini istemiyorlar; hem de yardıma ihtiyaç duyduklarında "ışınlanma"yı istiyorlar kötülüklerden. Yani hiç itibar etmedikleri birinin, sadece işleri düştüğünde sihirli bir yardım göndermesini bekliyorlar. (Elbette bazı uyanık olduğunun düşünen ateist arkadaşlarımız, "yok öyle bir beklentim, madem var niye yapmıyor diye soruyorum sadece" diyecekler, halbuki düşünce olarak bu tarz insanların üretebildiği tek şey bu sorulardır.) Maalesef; nasıl ki hiçbir şey yapmadan ev olmuyor, arabaya binemiyorsak, bütün sonuçlar için de fiili veya soyut bir çaba gerekir. Allah bir sihirbaz değildir; antitez üretmeden önce tezi tanımanız gerekir. Yani Allah'a karşı bir tez geliştirmeden önce Allah'ı tanımanız gerekir. Yoksa bilmediğiniz bir kişi hakkında biyografi yazıyor gibi olursunuz.

O yüzden yazdığın şeylerin insani boyutuyla tanrısal boyutunu ayırt etmelisin önce. Yine üzülüyorum ki, çok muhteşem sorular bulduğunu ve bunları ilk defa yazdığını zannederek nefsini, benliğini okşayan insanlar, kendilerinden önce yaşamış milyarlarca insanı da mı görmüyorlar?

Bir şeyi yapmaya zorlanmadığınız halde kızıyorsunuz; eğer yaratıcı her şeye böyle eleştirdiğiniz gibi müdahale etseydi; bu defa da robotlar gibi programlandığınızı ve mecbur edildiğinizi söyleyecektiniz. İnsana akıl verilmiş olmasının nedeni kendi kararlarını kendisinin verebilmesi içindir; evinde yatıp her şeyi yaratıcısından beklemesi için değil. Nasıl ki sizler çocuklarınızı yetiştiriyorsunuz ve onlara öğretiyorsunuz ve de yeri geldiğinde onların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için tedbirler alıyor ve gizliden ve açıktan yardımlar ediyorsunuz; işte yaratıcınız sizin için bundan daha iyisini yapıyor. Annenizden bir şey istediğinizde bazen onu size açıktan veriyor, bazen sizin iyiliğinize olmadığı için vermiyor veyahut da sizden habersiz daha iyisini yapıyor. Fakat işte bunların üzerinde hiç düşünmediğiniz, anlamak için hiçbir çaba sarf etmediğiniz için; bunlar size sıradan ve günlük olaylar, "içgüdü" gibi geliyor.

Halbuki aksi halde doğanın kanunlarına göre çocuklarını 5. kattan aşağı atan anneye kızamazsınız. Savaşta binlerce kişiyi öldürenlere kızamazsınız. Eğer biz de bilimsel olarak herhangi bir canlı isek, biz de timsahlar gibi kendi çocuklarımızı yiyebilir, aslanlar gibi kendi çocuklarımızı evden kovabilir, örümcekler gibi eşlerimizi öldürüp yiyebilirdik. Bunları yapanlara neden kızıyorsun? Doğaya göre oldukça normal davranıyorlar?

Hayır, kızıyorsun çünkü onlardan "insan" olmalarını bekliyorsun. Öyleyse insan olmanın kriteri nedir? Bunun üzerinde hiç düşündün mü? Sen kendi kafana göre mi bir insan figürü çiziyorsun? Yoksa genel geçer bir insanlık değeri mi var? İşte senin bu beklentin bile sen farkında olmasan da yaratıcından olan beklentindir. Çünkü O insanları güzel bir fıtrat üzere, güzel bir ahlak üzere yaratmıştır.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Eğer sen anneni sevmeyeseydin; onun sana olan sevgisinin farkına varamazdın. Fakat onu sevmeseydin bile o senin için iyilik yapardı. İşte sen şimdi yaratıcını tanımadığın için sevmiyorsun. O yüzden de sana olan sevgisini fark etmediğin gibi, O'nun senin için yaptığı her şeyi de reddediyorsun, fakat O yine de vazgeçmeden yapıyor. Ta ki ömrünü bununla tamamlayasın..


@DarKeN, bilimden bahsedebilmemiz için önce bilimin metodolojisini bilmen gerekir. Şimdi sen tanrı ve bilim diye iki nesne oluşturmuşsun, biri doğruysa diğeri yanlıştır şeklinde düşünüyorsun. Halbuki bir hipotezi çürütmeden önce onun doğru olduğunu varsayman gerekir. Şimdi tanrıyı bilimle çürütmeye çalışıyorsun, (suyu hidrojenle çürütmeye çalışmak gibi), fakat bunun için önce tanrıyı varsayımsal olarak kabul etmen gerekir. Tanrıyı var saydığımız zaman (yani diyelim ki tanrı var, diyelim ki her şeyi O yaratmış, öyleyse) bilimi de zaten O'nun yaratmış olduğunu var sayacağız ve tartışmaya öyle başlayacağız.

Karşık gelmiş olabilir; şöyle örneklendireyim: Şimdi diyelim ki sen Sarıyer'de oturuyorsun. Birisi sana şöyle sorsa: "Sen Sarıyer'de mi oturuyorsun, yoksa İstanbul'da mı?" Bu soru saçma olmaz mıydı? İşte şimdi sen diyorsun ki "bilim var öyleyse tanrı yok"; yani "Sarıyer'de oturuyorum ama İstanbul'da değil".

Sen diyorsun ki bilim var; öyleyse tanrı olamaz. Bu durumda ben de diyorum ki bilgisayar var; öyleyse fabrika olamaz. Nasıl mı? Şöyle:

İnsan organlardan, organlar hücrelerden, hücre de su ve bir takım maddelerden oluşuyor, öyleyse onu tanrı yaratmış olamaz.
Bilgisayar anakart ve parçalardan, anakart kapasitör ve devrelerden, devreler de kartlardan oluşuyor, öyleyse onu fabrika üretmiş olamaz.

Hala karışık mı? Öyleyse şöyle sorayım; bilgisayar parçalardan mı oluşmuş; yoksa onu biri mi üretmiş? Her ikisi de. :) Ayrıca şunu da söyleyebiliriz; bir şeyin çok olması, onun bir ilkinin olması gerçeğini hiç değiştirmez. Yani örneğin bugün çok miktarda otomobil fabrikası ve çok miktarda değişik otomobil olması, zamanında ilk otomobili birisinin icat etmiş olduğu gerçeğini hiç değiştirmeyecek. Daha sonrakiler, sadece ilkinin yolundan gittiler.
 

futureng

Asistan
Katılım
3 Ekim 2007
Mesajlar
310
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
inanıp inanmama konusu, bu dünyada bir bıçak sırtı gibidir. Yani inanamamak için bahaneler bulduğun gibi, inanamak içinde önünde çok kanıtlar var. Inanmayan arkadaşlar elle tutup gözle görmek isterler. Hz. Ademden, Peygamber Efendimiz (S.A.V) ' e kadar yaklaşık 124.000 peygamber geldiği söylenmektedir. Sayısından öte Peygamberler ayrı zamanlarda, birbirinden habersiz, ayrı coğrafyalarda gelmiştir ve hepsi aynı konuyu işlemiştir. Biz bile sokakta rastgeldiğimiz farklı iki adamın aynı sözlerini duyunca inanmaya başlıyoruz. Eğer Allah mucizelerini perdesiz olarak bize direk gösterseydi O zaman herkez inanmak ZORUNDA kalacaktı, Hakiki inanan ile inanamayan aynı seviyede olacaktı. Bunların hepsi yanlışsa 20 YIL belkide Sefalı şen şakrak bir hayat yaşadın ve tam lezzet alamadan öldün. YA DOĞRUYSA...
 

MBrv

Profesör
Katılım
20 Eylül 2009
Mesajlar
1,761
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Ateistiz derler halbu ki "inanmadıkları" Allah'a kızarlar. Kendinle çelişiyorsun, Allah'ın varlığına inanmıyorsan nasıl ona kızabiliyorsun ?

Dikkatimi çeken başka bir konu ise, farklı forumlarda müslümanlarla ve inandığı değerlerle alay edenler, bu forumda kuzu kesiliyor nedense. Ayrıca son zamanlarda bunların sesi de pek artmış durumda. Özgürlük bir yere kadar işler. Biz hiç bir zaman ateistlerle dalga geçmedik, aksine hep dua ederiz "Allah islah etsin" diye.

Azınlıklar çoğunlukların huzurunu bozamaz. Peygamberimize, Allah' a küfür etseniz de hiç birşey değişmeyecek, hiç birşey elde edemezsiniz. Sadece kendi zararınızadır. Ancak tahmin edemeyeceğiniz şekilde biz çok sinirleniyoruz. Yani bir bakıma tahrik edip sonra da kuzu gibi "ben birşey yapmadım" moduna giriyorsunuz.

SDN yönetimi bu konuya el atmalıdır. Açıkça söylüyorum ki ateistler bu foruma yakışmıyor
. Gitsinler içlerini başka forumlarda döksünler.

Konu açılmış biri duramaz yerinde karıştıracak ortalığı ya, [MENTION=72181]DarKeN[/MENTION] denilen zavallı sırf akılları bulandırmak amacıyla (bir müslümanın aklı bulanmaz bunu hala öğrenemediniz!) içini döküyor. Sanane konudan ! Bizi ilgilendiren her konuda gelip cevap yazmak zorundamısınız !

Müslüman kardeşlerime, abilerime de sesleniyorum: Bunlara cevap vermeyin. Dünyanın en mantıklı cevabını verseniz, bütün ayetleri-hadisleri delil gösterseniz de amaçları anlamak değil, tamamen ortalığı karıştırmak (kafa bulandırmaya çalışmak). Siz cevap verdikçe bunlar kendilerini önemli sanıyorlar. Halbu ki bir bal arısı kadar değerleri yok !
 

Karargaht

Dekan
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,235
Reaksiyon puanı
112
Puanları
63
Allah'a inanmayanların Allah'ın yarattığı eserleri görmek için bu konuya girmesi ne de büyük bi tezat :)

Eser paylaşmaya devam etsek iyi olur. Zira herşeyin bi amacı varsa bu konununda amacı tartışığınız konu değil.
 

Kurşun Kalem

Profesör
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
2,601
Reaksiyon puanı
58
Puanları
48
[MENTION=79377]MBrv[/MENTION] yanlış düşünüyorsun. Konu gayet seviyeli gidiyor (Tartışma üslubu açısından). Dalga geçme yok, hakaret yok, gayet güzel tartışılıyor konu. Elbet ne dediğini bilmeyen insanlar çıkacak. Onlar görmezden gelinip çok güzel bir şekilde tartışma sürüyor.
Böyle konular internette malesef tartışılamıyor. İnsanlar tıkandıkları yerde hakarete, küçük görmeye başvuruyorlar. Bu da kavgaya, kalp kırmaya gidiyor. Bu konu sağlıklı bir biçimde ilerlerken lütfen bozmayalım. Herkes fikrini uygun bir biçimde dile getirsin, seçim takipçilere kalsın.
 

epzq

Doçent
Katılım
21 Kasım 2011
Mesajlar
571
Reaksiyon puanı
47
Puanları
28
@MBrv ona bakarsan arkadaşım, "Ateist" kelime anlamı inançsız demektir.sonuçta kendine ateist diyen biri Allaha inanmadığına inanır buda bir inançtır.yani teknik olarak inançsız kimse yoktur.bu tür kendileriyle çelişen bir çok kelime hatası söyleyebilirim.öyleki evrim denilen şeyle ilgilide kelime hatalarını söylerim.

Bugün Arabistan' da Kuran' da hiçbir şekilde yer almadığı halde kız çocukları zorla sünnet edilmiyor mu?

Sünnet nedemek bi açıklarmısın arkadaşım.ona bakarsan benim küçük bir kardeşim var zorla yemek yediriyoruz. :D

Dinde zorlama yoktur" ayetine rağmen baş örtüsü yasal zorunluluk haline getirilmedi mi

Müslümanım diyen birine zorlama doğrudur.adam veyahut kadın hristiyanım diyorsa zorlama yanlıştır.

Müslüman olan ve dinin tüm gereklerini elinden geldiğince yerine getiren bir baba tüm çabalarına rağmen iş bulamaz ve parasız kalır. Oğlu hastadır ve ilacınını içmezse ölecektir. Doktora gider ve ilacı ister. Doktor para olmadan ilacı vermeyeceğini söyler ve diretir. Adam son çare olarak eline bir silah alır ve doktora gider. Zorla ilacı alır ve oğluna götürür. Bu adam suçlu mudur? Dinen bu adamın hükmü nedir

inan bana Peygamber efendimiz olsun eyüp sultan hazretleri olsun daha sıkıntılı dönemlerden geçmiştirler.bir nebze olsun davalarından vazgeçmediler.

Aynı kitap içerisinde hem "Dinde zorlama yoktur" hem "Onları gördüğünüz yerde öldürün" yazılarının bulunması çelişkisini nasıl açıklarsınız?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 23 yıllık Peygamberliği sırasında toplam iki ay savaşmıştır.
 

MBrv

Profesör
Katılım
20 Eylül 2009
Mesajlar
1,761
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
[MENTION=115737]Kurşun Kalem[/MENTION] kusura bakma ama ben buna müsade edemem, en azından engellemeye çalışırım, oda olmadı sözlerimle belirtirim. Bırakın şu medeni bir şekilde tartışma ayaklarını. Allah'ın varlığına inanmamak başlı başına bir küfürdür. Bunu şu zamana kadar anlayamadıysanız benim diyecek birşeyim yok. Şimdi bilindik ateistler çıkıp diyecek ki "biz senin gibi inanmadığımız için bizi küfürle suçluyorsun ! İşte müslüman bu ! Hani dinde zorlama yoktu .vs .vs!"... Verecekleri cevaplardan o kadar eminim ki hiç bir zamanda şaşırmadım. Belki daha gencim ama birçok şeyin farkındayım. Şunu iyi biliyorum ki, ben hayatım boyunca bu ateistlerle savaşacağım. Ölümüme kadar bu insanları sözlerimle, hareketlerimle engellemeye çalışacağım. Kimse de kalkıp benden hesap soramaz.

Gerçekten anlamak isteyen kalksın sorsun arkadaş, seve seve tartışırım. Ama kalkıpta "ya siz buna inanıyorsunuz, ne kadar safsınız .vs" derse, onun benim gözümde olan küçücük değeri de bitmiş demektir.
 

Kurşun Kalem

Profesör
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
2,601
Reaksiyon puanı
58
Puanları
48
[MENTION=79377]MBrv[/MENTION] o zaman sen de kusura bakma kardeşim ama islamı ya da Allah inancını bu şekilde, hakaretlerinle, kötü sözlerinle savunacaksan, İslam inancıyla ters düşmüş olursun. Arkadaşımın paylaştığı "İbrahim Peygamber" kıssasını bir oku. İnançsız insanların hakaretlerine sen de hakaretlerle karşılık verirsen, bu savaşın amacı başka olur. Bizim görevimiz savaş değil, tebliğdir, bunu sakın unutma.
 

rb2344

Asistan
Katılım
16 Mayıs 2009
Mesajlar
375
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
ayetleri cımbızla çeker gibi alır ve yeni birşey bulmuş, bir gedik bulmuş gibi saldırıya geçenler, din bilimleri hakkında bilginiz yoksa susun da cehaletiniz ortaya çıkmasın. Kur'an'ı bir bütün halinde ele alıp düşünmezseniz, indirildiği dönemi, dönemin şartlarını, ayetlerin siyak-sibak (önceki- sonraki ayetlerle) ilişkisini göz ardı ederseniz böylesi hezeyanlara düşersiniz. dünya üzerinde bazı yerlere yapılan ve İslam'a yamanmaya çalışılan yanlış uygulamaları gelip de dininiz böyleymiş diyerek dine laf atmak, karalamak cehaletin zirvesidir. farkında olarak veya olmayarak eleştirdiğiniz şey din değil insanların yaptıklarıdır. olanla olması gerekeni birbirine karıştırmayın. bir şeyi inkar etmek istiyorsanız önce bir tanımaya çalışın. dini tanımak da Kur'an'dan ve Peygamberin yaşantısını ve uygulamalarını öğrenmekten geçer. kulaktan dolma sözlerle, ezberlerinizle gelip de burada ahkam kesmeyin...
 

DarKeN

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
1,184
Reaksiyon puanı
88
Puanları
48
@Kurşun Kalem kusura bakma ama ben buna müsade edemem, en azından engellemeye çalışırım, oda olmadı sözlerimle belirtirim. Bırakın şu medeni bir şekilde tartışma ayaklarını. Allah'ın varlığına inanmamak başlı başına bir küfürdür. Bunu şu zamana kadar anlayamadıysanız benim diyecek birşeyim yok. Şimdi bilindik ateistler çıkıp diyecek ki "biz senin gibi inanmadığımız için bizi küfürle suçluyorsun ! İşte müslüman bu ! Hani dinde zorlama yoktu .vs .vs!"... Verecekleri cevaplardan o kadar eminim ki hiç bir zamanda şaşırmadım. Belki daha gencim ama birçok şeyin farkındayım. Şunu iyi biliyorum ki, ben hayatım boyunca bu ateistlerle savaşacağım. Ölümüme kadar bu insanları sözlerimle, hareketlerimle engellemeye çalışacağım. Kimse de kalkıp benden hesap soramaz.

Gerçekten anlamak isteyen kalksın sorsun arkadaş, seve seve tartışırım. Ama kalkıpta "ya siz buna inanıyorsunuz, ne kadar safsınız .vs" derse, onun benim gözümde olan küçücük değeri de bitmiş demektir.
İşte gerçek yüzünüzü ele verdiniz. Sen kimsin ki Ateistlerle savaşacaksın sana bu hakkı kim veriyor? Kendi iç dünyanda inandığın fantezileri diğer insanlar tınlamıyor diye savaşırsan cennete gidip 77 tane Huri kızıyla sonsuza kadar mutlu yaşamayı düşünüyorsun sanırım öyle bir ayet mi var Kuranda. O zaman seni Al Kaida'ya alalım ... Gazan mübarek olsun. Orada rahat rahat medeni bir şekilde tartışma ayaklarını bırakabilirsin ait olduğun yerde...
Benim her zaman söylediğim gibi bir yerde huzurun ve barışın olması için çok sesliliğe her zaman izin verilmeli. Bu sadece inançlar meselesi için değil her konuda geçerli. Gördüğünüz gibi bu MRbv isimli arkadaş gibi kişilerle dolu Türkiye ve dünya diktatör zihniyetli ancak bu arkadaşın iyi niyetli, soft olduğunu düşünüyorum. Teröristlerin potansiyel eleman ihtiyacını böyle düşünen arkadaşlar karşılıyor işte. Dini kullanarak çocuklar genç yaşta suistimal edilerek savaşa sürükleniyor din adı altında kafirleri öldürerek cennete gidecekleri inandırılıyor ...
 

Kenpachi

Profesör
Katılım
23 Haziran 2012
Mesajlar
1,590
Reaksiyon puanı
25
Puanları
48
Herkezin dediği boşuna;Allah yoksa (Ben öyle birşey demiyorum) biz inananlar sadece hayatımıza belli başlı kurallarla sürdürürüz -ki bununda bir zararı olmaz.Ve sağlıklı yaşamış oluruz.

Veyahut;

Allah var ise inanmayanlar cezasını çeker.Bizse Dünya'da cefası Ahirette sefasını süreriz.

Herkezin dediği boşuna;Allah yoksa (Ben öyle birşey demiyorum) biz inananlar sadece hayatımıza belli başlı kurallarla sürdürürüz -ki bununda bir zararı olmaz.Ve sağlıklı yaşamış oluruz.

Veyahut;

Allah var ise inanmayanlar cezasını çeker.Bizse Dünya'da cefası Ahirette sefasını süreriz.
 

epzq

Doçent
Katılım
21 Kasım 2011
Mesajlar
571
Reaksiyon puanı
47
Puanları
28
Dini kullanarak çocuklar genç yaşta suistimal edilerek savaşa sürükleniyor din adı altında kafirleri öldürerek cennete gidecekleri inandırılıyor ...

kim yapıyor bunu mesela ? şamil basayev hakkında ne bilirsin yada onun yoldaşları hakkında.filistindeki afganistandaki ırak taki vatanlarını savunanlar hakkında ne bilirsin? bu adamların kaybedecekleri bişeyleri yok.anasını avradını çaluğunu çocuğunu kaybetmiş bu adamlar.başlarında sen veya bende olsak bu adamları çok kolay yönlendiririz.yani İlla Din i kullanmayız.sen öyle bir anlatıyorsunki sanki bizzat ordamışsın konuşmalara şahid olmuşsun gibi.kullanmıyorlar demiyorum.ama Din i kullanan insan, suçlu Allah mı? olay bundan ibaretmi? İslamın güzelliklerini mi görmek istiyorsun mevlana ya bak yunus emre ye bak.Fatih sultan mehmet e bak. yada peygamber efendimizin hayatına bak.seçim sana kalmış.bu arada şamil basayev in hayatını oku derim.o adamın yerine kendini koy.sen ne yapardın?
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
ezcümle...
bakara sûresinin 2. sayfasını açın, en üstten ilk iki ayetini okuyun.
buradaki çatışmanın, kavganın bütünüyle çözümü oradadır.
son söz hep 'O'nundur, tabii en doğru söz de!
gerisi, erbakan hoca'nın tabiriyle, "fasa fiso!"
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst