Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
adamın demek istediği diye bişey yok, demek istediğini demiş zaten. onlar şehit değil demiş. şehitler arasında ayrım yapılıyor dersin anlarım da şehide şehit demem diyemezsin.

Fikir ve Düşüncelerimizi belirtmek konusunda özgür bir ülkedeyiz. DİYEMEZSİN gibi bir şey söz konusu değildir. İsteyen herkes istediği şeyi der ve diyebilme özgürlüğüne sahiptir! Görüşler ve Fikirler uyumlu değil diyede kimseye hakaret vs. gibi şeylerde de bulunmak doğru olmaz. Saygılarımla...

İsteyen herkes istediği şeyi söyleyemez efendi. senin söylediklerin benim ve benim gibi milyonlarca insanın manevi hassasiyetlerine hakarete giriyorsa orada duracaksın. ben senin manevi hassasiyetin olan şeylere, annene babana keyfim istediği gibi yorum getiremeyeceğim gibi sen de getiremezsin. yazdım oldu, klavye elimin altında var mı diyeceğin dersen ayrı, ama etiklik ve adamlık bu değil.

Şuanki hükümete karşı olan herkes nedense terörist sayılıyor ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiriliyor, benim bu bu konuyla ilgili düşüncem mi düşünce özgürlüğü kapsamına girmiyor? Önceki mesajımda da dediğim gibi benim düşüncem beni ilgilendirir, bu durumun dahada uzatılmaması gereklidir.

Reaksiyon puanı
46
İsteyen herkes istediği şeyi söyleyemez efendi. senin söylediklerin benim ve benim gibi milyonlarca insanın manevi hassasiyetlerine hakarete giriyorsa orada duracaksın. ben senin manevi hassasiyetin olan şeylere, annene babana keyfim istediği gibi yorum getiremeyeceğim gibi sen de getiremezsin. yazdım oldu, klavye elimin altında var mı diyeceğin dersen ayrı, ama etiklik ve adamlık bu değil.

Benim kimsenin maneviyatına laf ettiğim yok. Sizler lafı o kadar güzel çarpıtmayı biliyorsunuzki hayret ettim doğrusu. Adamlığıma laf ettirmem senin hoşuna gitmeyen bir şey dediğimde adam olmayacak gibi bir durum yok! Şehitlerime herkesten çok değer veririm fakat anlamak istediğiniz gibi anlamak sizin elinizde.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
demagoji ile ancak kendinizi oyalarsınız. tekrar söylüyorum, 15 temmuzda suçsuz yere ölen onlarca vatan evladına "şehit demem ben" gibi bir yaklaşım, başta şehitlerimize olmak üzere bu ülkenin tüm insanlarına açık bir hakarettir. canını feda eden o masum insanlara karşı yapılan hakaretlere karşı savunmak da benim için küçükte olsa bir insanlık borcudur.

Reaksiyon puanı
46
demagoji ile ancak kendinizi oyalarsınız. tekrar söylüyorum, 15 temmuzda suçsuz yere ölen onlarca vatan evladına "şehit demem ben" gibi bir yaklaşım, başta şehitlerimize olmak üzere bu ülkenin tüm insanlarına açık bir hakarettir. canını feda eden o masum insanlara karşı yapılan hakaretlere karşı savunmak da benim için küçükte olsa bir insanlık borcudur.

Kardeş anlamamak için ısrar ediyorsun bak. O gün orada masum ER'e el kaldıranlar ölüyorsa şehit demem ama Masum ER'e değilde Fetöcüye koşup ölene şehit derim. Kısa ve öz anlattım artık Allah aşkına boş konuşma rica ediyorum 5-10 kez oku yazdıklarımı.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
sizin kime şehit deyip demediğiniz kimsenin umrunda değil. devletinde milletinde. sonuçta devlet kendine göre karar vermiş, önemli mi? o da değil, Allah katındakini de ne bilebilirsiniz ne de laf edebilirsiniz. boşa maval da okumayın, laf ebeliği de yapmayın.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kişisel tercihinize,yorumunuza ve düşüncenize saygı duyarım.

Ben düşünceye saygı duyarım ama bu fikir veya düşünce değil bir nevi nefret veya sapkınlıktır.Karşınızdaki insanın her cümlesine saygı duymanın de ölçüsü vardır.Siz bu ölçüyü aştınız

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Ayrım yapmak istemiyorum ama hep 15 temmuzu AKP' li insanlar savunuyor nedense.
Arkadaş demiş ki: "15 temmuz şehitlerini şehit olarak gömüyorum" demiş. Eee vatan haini misin diyeyim ? Ona bakılırsa bizim hocamızda reina' da ölen insanları şehit olarak görmüyor. Kim bilir RTE de reinada ölenleri şehit olarak görmüyoda, halkın ona kızacağından birşey demiyor.
15 temmuzda ölenlere acıyorum aslında. Sırf bir diktatör yüzünden öldüler. Olan halka oldu yine. RTE' de koltuğunu sabitledi. Ölen "halk", vatanı savunan "halk", maddi sıkıntı çeken yine "halk".

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Hala anlamış değilsin galiba bu düşünce değil bir fikir değil farklı görüşü tutunca insanlıktan çıkmıyorsun veya başkası fakat sen doğru olan bir şeyi kendine göre yanlış yorumlayamazsın böyle bir hakkın yok böyle bir hakkı nereden aldın bilmiyorum ama hakkın yok yapamazsın.

Reaksiyon puanı
46
Boşa konuşuyoruz dostlar. Devlet kendini sağlama alma çabasında. Şu şehit bu şehit değil diye cidden boşa tartıştık. Devlet büyüklerinin cebine giren parayı duysak dudağımız uçuklar. Birbirimizi yemek yerine birlik olmamız gerek. Zorla düşüncelerimizi birbirimize aşılamaya çalışmayalım derim benden bu kadar lütfen tetikleyecek şeyler yazmayın, sakinliğimizi koruyalım...

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Boşa konuşuyoruz dostlar. Devlet kendini sağlama alma çabasında. Şu şehit bu şehit değil diye cidden boşa tartıştık. Devlet büyüklerinin cebine giren parayı duysak dudağımız uçuklar. Birbirimizi yemek yerine birlik olmamız gerek. Zorla düşüncelerimizi birbirimize aşılamaya çalışmayalım derim benden bu kadar lütfen tetikleyecek şeyler yazmayın, sakinliğimizi koruyalım...

Ülkemiz eskisi gibi değil gün geçtikçe daha çok birbirine bağlı ve birlik olmaya devam ediyor doğusu ve batısı her yerde :)

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Siyaset işini bırakın siyasetçiler yapsın, bu bizim işimiz değil sadece düşüncenizi paylaşın ve geri yaslanın,çekilin eğer bu durum olursa halk arasında ayrım olur, halk eziyet çekerken, kendileri keyiflerini sürer...

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Hiçte anlamam siyasetten.. ;)

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Ekli dosyayı görüntüle 17265
Atatürk bunlara TR'ye girişini yasak etmemiş miydi? Ve nasıl canımız ülkemiz hakkında bu şekilde konuşabiliyor? Senin deden ülkeyi 3 kuruşa yunana ingilize fransıza satmamış mıydı?
'Osmanlı' başkanlık için coştu: Parlamenter sistem canımıza yetti!

Kardeşim çok merak ettim hiç tarih okudun mu? Okuduysan ne tarihi okudun?

Düzenleme:

Bana laf yetiştirdikten sonra sana vereceğim cevap şu köşe yazısı olacaktır.
Milliyet İnternet haber, finans, spor, astroloji, sağlık, hava durumu, sinema, televizyon, video, tatil, galeri, emlak, araba, seri ilan, oyun sitesi

Son düzenleme:

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Kardeşim çok merak ettim hiç tarih okudun mu? Okuduysan ne tarihi okudun?

Düzenleme:

Bana laf yetiştirdikten sonra sana vereceğim cevap şu köşe yazısı olacaktır.
Milliyet İnternet haber, finans, spor, astroloji, sağlık, hava durumu, sinema, televizyon, video, tatil, galeri, emlak, araba, seri ilan, oyun sitesi
Ben TARAFSIZ bir tarih okudum. Ve okumaya devam ediyorum. Yıllarca sarayda sefa sürerken halkı fakirlik içinde bırakan hatta tam anlamıyla SÖMÜRENler benim ecdadım değildir. Atatürk,bilge kağan,metehan... bunlar ecdadımdır.
(Kendi görüşüm başka yere çekmeyin)

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Ben TARAFSIZ bir tarih okudum. Ve okumaya devam ediyorum. Yıllarca sarayda sefa sürerken halkı fakirlik içinde bırakan hatta tam anlamıyla SÖMÜRENler benim ecdadım değildir. Atatürk,bilge kağan,metehan... bunlar ecdadımdır.
Duraklama zamanından sonrası için BELKİ geçerli olabilir ancak osm nib yükseliş zamanında burak halka eziyeti avrupalılar osmanlıya kaçıyordu

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Dostum o tarafsız tarih yazarlarını benimle paylaşırsan bende okuyayım. Çünkü hala onlar böyle bunlar böyle yaptı diyerek bir "taraf"ta oluyorsun. Verdiğim bağlantıya baktıysanız yerli yabancı bir çok tarih yazarının adını görürsün. Şimdi okuduğun tarihçileri bekliyorum

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302

Aferim genç geçmişini öğrenmeyen geleceğe ışık tutamaz daha çok araştır bilgili birey ol geleceğe ışık tut..

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Sahte olmayan gerçek video paylaşmak serbest mi?

Son düzenleme:

piluvv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
68
Darbe esnasında atm ve ekmek kuyruğunda bekleyenlerin, sokakta darbeye direnip şehit düşen insanlara saygı göstermesi elbette beklenemez.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Duraklama zamanından sonrası için BELKİ geçerli olabilir ancak osm nib yükseliş zamanında burak halka eziyeti avrupalılar osmanlıya kaçıyordu
Gerçi padişahların çoğu görevlerinin hakkımı vermiş ama neyse bi an padişahların günahını aldım diye kötü hissettim

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Darbe esnasında atm ve ekmek kuyruğunda bekleyenlerin, sokakta darbeye direnip şehit düşen insanlara saygı göstermesi elbette beklenemez.

Benim gözümde gerçekleri göremeyen devletin arkasında durmayan kişi vatan hainidir teröristten farkı yoktur

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Birçok kişinin ısrarla uyarmasına rağmen Fetöcüleri zamanında göremeyen hükümet de vatan haini oluyor bu formüle göre.
Devlet namustur, devletin arkasında elbet durulur.
Lakin zulüm arkasında duran zalimdir, zulmün arkasında durulmaz.
Yanlış anlaşılmasın, kimseye mesaj verdiğim yok, sadece hatırlatıyorum.
Belki de bu seçimden evet çıkması daha iyidir, çünkü hayır çıkarsa hükümet artık her başarısızlığı evet çıksaydı şöyle olurdu diyerek örtmeye kalkar.
Zaten pratikte hayır çıksa bile değişen pek birşey olmayacak, başkanlık sistemine ait fon bütçesi hayır çıksa da kalacak.
Bazen şer hayıra evrilir, herşeyin hayırlısı olsun veya en azından hayra çevrilsin inşallah.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Madem devlet namustur. Devleti her türlü satan ve her türlü küçükten kişiler neden destekleniyor? Bunu sormak lazım.
Ben kendi ülkemde kendi arazime giremiyorsam bunda birşey ararım.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Birçok kişinin ısrarla uyarmasına rağmen Fetöcüleri zamanında göremeyen hükümet de vatan haini oluyor bu formüle göre.
Devlet namustur, devletin arkasında elbet durulur.
Lakin zulüm arkasında duran zalimdir, zulmün arkasında durulmaz.
Yanlış anlaşılmasın, kimseye mesaj verdiğim yok, sadece hatırlatıyorum.
Belki de bu seçimden evet çıkması daha iyidir, çünkü hayır çıkarsa hükümet artık her başarısızlığı evet çıksaydı şöyle olurdu diyerek örtmeye kalkar.
Zaten pratikte hayır çıksa bile değişen pek birşey olmayacak, başkanlık sistemine ait fon bütçesi hayır çıksa da kalacak.
Bazen şer hayıra evrilir, herşeyin hayırlısı olsun veya en azından hayra çevrilsin inşallah.

Devlet 2008 den beri biliyordu ülkemizde arap baharının yaşatılmaya calısılacagını bazı şeyleri öngörmüştü şuan savunma sanayinin tam gaz süratli bir şekilde ilerlemesinin de sebebi budur

illskylark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar arkadaşın söylediğine dikkat edin gerçekten sorgulamamız gereken bu millet vekillerinin aldığı paralar verilen yetkiler ve ödenekler 550 mv çok iş yapıyor da iş yetismiyormuş gibi 600 vekil neden? Devletin bütçesine direk zarar mv maaşları düşürülmeli asgari ücretli den vergi alıp onların maaşlarını ödüyoruz adamlar bedava yemek yiyor(neredeyse) meclisten gerekirse mv sayısı düşürülmeli. . .arabadan ötv al benzinden mazottan dünyanın vergisini al sonra yol yap yaptığın yolu sanki cebinden yapmışsın gibi otoyol ücreti al. . Hadi ötv aldın bu ötv nin de kdv sini alıyorsun bu ne saçmalık. . Bunlar sadece küçük birer örnek daha çok sorun var. . 15 yıldır ülkeyi yönetenler farklı insanlarmış gibi hala konuşuyorlar. .

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Arkadaşlar arkadaşın söylediğine dikkat edin gerçekten sorgulamamız gereken bu millet vekillerinin aldığı paralar verilen yetkiler ve ödenekler 550 mv çok iş yapıyor da iş yetismiyormuş gibi 600 vekil neden? Devletin bütçesine direk zarar mv maaşları düşürülmeli asgari ücretli den vergi alıp onların maaşlarını ödüyoruz adamlar bedava yemek yiyor(neredeyse) meclisten gerekirse mv sayısı düşürülmeli. . .arabadan ötv al benzinden mazottan dünyanın vergisini al sonra yol yap yaptığın yolu sanki cebinden yapmışsın gibi otoyol ücreti al. . Hadi ötv aldın bu ötv nin de kdv sini alıyorsun bu ne saçmalık. . Bunlar sadece küçük birer örnek daha çok sorun var. . 15 yıldır ülkeyi yönetenler farklı insanlarmış gibi hala konuşuyorlar. .
sanirsin ki millet vekilleri ayda 500milyon aliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...