Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Tek sorun kadir delisinden bahsetmem mi yani? E fabrika, uçak muçak hiçbirine lafın yok? Hayırdır? Asıl sen kendi konuşmana bak, argüman sıfır anca zırlıyorsun, merak etme sana yazacağıma bundan sonra duvara yazarım daha verimli olur.

Aynen kardeş öyle yaz bir dahakine :)

Son düzenleyen moderatör:

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Tarihinden koptuğun baya belli! Sen Osmanlı hakkında yeteri bilgiye sahip olsaydın böyle atıp tutamazdın. Amerikada bile bazı tarihçiler osmanlının en parlak dönemi kanuni zamanını inceliyor. Tabi sizin için bir bugün vardır geçmiş yoktur.
Ahahahah:D
Sizin tarihiniz anca o zamandan kalma zaten. Bi 1900lere giremediniz:)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Önce bunu izleyin

Sonra şunu izleyin

Şimdi bol bol gülelim. :tearsofjoy::sweatsmile:

Edit: Yazmayacaktım da görünce dayanamadım, ben gülerken siz de gülün istedim.
Haa, kalkıp da buna benzer akp örnekleri gösterirseniz daha çok gülerim. Burada mesele o değil. :sweatsmile:

Son düzenleme:

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Ölen kişilerin arkasından konuşup pis ağzınla iftira atma git ilk önce o pis ağzını düzelt
Lafında birşey yok. Siz öyle bir uydurdunuz ki; yok Türkeşin hayali. Yok Özalın hayali... Sadece tayyibin hayali deseniz millet çakacak olayı ama... neyse

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Lafında birşey yok. Siz öyle bir uydurdunuz ki; yok Türkeşin hayali. Yok Özalın hayali... Sadece tayyibin hayali deseniz millet çakacak olayı ama... neyse

Kardeşim benim biz kimiz neyi ima ediyorsun daha küçüksün öğrenmen gereken çok şey var karşında yaşça büyük bir insana bu şekilde konuşamazsın

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Kardeşim benim biz kimiz neyi ima ediyorsun daha küçüksün öğrenmen gereken çok şey var karşında yaşça büyük bir insana bu şekilde konuşamazsın
Haksız değil dostum. Öğrenmesi gereken tek şey ne belediye başkanlığımı? Siayesete girmeyeceğim burada.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Haksız değil dostum. Öğrenmesi gereken tek şey ne belediye başkanlığımı? Siayesete girmeyeceğim burada.

Aynen kardeş belediye başkanlığı + muhtarlık seçimleri
--- Gönderi Güncellendi ---
Hayır ! için çalışan CHP PM Üyesi Sera Kadıgil...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240

Sana chpliyimmi dedim? Yoksa o partiliyimmi dedim. BANANE BUNDAN KARDEŞİM. Sen ak partilisin büyük ihtimalle. Sana laf anlatılmaz.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025

:) CHP'den başka Atatürkçü parti yok dimi illa ona saldırıyorsunuz. Akplilerin yaptıklarını çıkartmayalım. Sonra bidaha gelemezsiniz:)

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Sana chpliyimmi dedim? Yoksa o partiliyimmi dedim. BANANE BUNDAN KARDEŞİM. Sen ak partilisin büyük ihtimalle. Sana laf anlatılmaz.
Baktı diyecek birşeyi yok hemen twittera girip bir kişinin paylaşımlarını alıp üzerinden koskoca partiye yükleniyor :)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302

Kardeş ben sana chplimisin dedim fark ettiysen yorum olarak attım onu caps lock açık kalmış bu arada

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Eğer Türkiye geneli forum gibiyse kazandık:)
Kendi araştırmalarımla İzmir %75 %80 HAYIR diyecek;)

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bosuna kavga edoyorsunuz aslinda su siyaseti parti olarak benimserse herkes hicbir b.k olmaz bu ulkede ancak ki sen bu milletin senin milletin oldugunu anlayip milliyetciligi benimsersen iste o zaman biseyler olabilir

Yada bu din senin dinin bunu yok o cok dindarda yok o cumaya gitmiyorda olarak deyilde musluman oldugun icin benimsersen o zaman buyuk bir kavga cozulur mesela

Yada Ataturkun bu ulkeyi sadece solcular icin kurmadigini bir gun anlayipta osmanliya benzeyerek bu ulkenin artik yurumeyecegini anlarsan iste o zaman hersey duzelir...

Ve bide tabiki hdp lilereger siz bu ulkede yasiyorsaniz kurt deyil turksunuzdur.Bu ulkede yasayan insanlarin cogu baska irklara sahip(osmanlidan dolayi) ancak bizim ulkemizde yasamanin tek bir sarti var ne mutlu turkum diyene... eger bizler gibi bir turk oldugunu kabul ediyorsan istedgin kadar yasa burda ancak kendini baska görup ulke kurmak istiyorsan def ol git ulkemizden

Ve bide arkadaslar sizin tuttugunuz partinin baskanina tanri gibi tapinmaniz tamam herkes kendi zihniyetine en yakin olan partiyi tutuyor zaten en dogalida bu ancak akp liler demeli mesela 2003 den beri ulke gelisti ekonomi hic olmadigi kadar artti cogu eksiklik giderildi ancak son 6 7 yilda ne kadar olay geldi basimiza bunlari hesaba katip bir daha dusunmeli ve cumhurbaskanininda tanrı olmadigini ve hatalar yaptigini anlamali.

Ha chp liler ne yapmali herseye karsi gelen bir baskanin her dediginin dogru olamayacagini bu yaptiginin ulkeyi dahada beter ettigini anlamali...

--ProofStriker

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
764
Konuyu tekrar gündemde tutmak istiyorum maddeler halinde neden hayır dediğimi yazacağım.

1) PKK bitmedi

2) Her gün onlarca şehit veriyoruz. İnşallah onların kanında boğulursunuz.

3) Daeş işid bitmedi. Aslında akp nin favorisi imamhatipler neden sürekli açılıyor zannediyorsunuz amaç işid in dinini yavaştan ülkemize oturtmak. Şimdi haberlerde çıkar daeş bölgesi vuruldu diye. Tamam vuruyorlar ama bir de işin arkasına bakın. Bu iş aynı şuna benziyor sen evindeki tozları yerin altına süpürüyorsun onlar yeniden ortaya çıkıyor. Sıkıysa Almanya,İngiltere,Özellikle Amerika bunların para silah kaynağını kessinler. Ama yemiyor işte. Amaç hem ben iyiyim bana oy verin hem de gizliden istediklerini yaparak mükemmel bir şekilde kendi düzenlerini oturtmuşlar.

4)Adamın hedefi 2023 neden derseniz yabancı ülkelerle gizliden anlaşıp daha çok terör örgütlerine para silah yardımı yaptıracaklar. Pkk arka planda. Hedef işid. Onların düzenini 2023 e kadar oturtmaya çalışacaklar. Ama şuan da pkk hedefte. Hedef dediklerim onlara özeniyorlar bu zamana kadar daeş di şimdi pkk oldu. Yakında da her ikisi olur üzülüyorum vatanım elden gidiyor.

5) Suriyelileri mültecileri ülkeme aldılar. Amaç ise 2023 e hazırlık bunu yavaştan oturtuyorlar.

6) Andımızı kaldırdılar. Çünkü Suriyeliler bundan rahatsız oldu. Ama İstiklal marşını kaldıracak cesaretleri yok şuan. İleride ne olur bilmiyorum ama kaldırılırsa ortalık epey karışır diye tahmin ediyorum.

7) Kendi ülkemde Suriyeliler benden lüks yaşıyor. 390₺ elektrik faturam geldi ne kadar harcamışım 206₺. Suriyelilerin kullandıklarını biz ödüyoruz hatta kaçak kullananların harcadıkları faturalar normal elektrik kullananlara parçalar halinde bölünüyor.

8) Abdullah Öcalan ın evet dediği başkanlık sistemine ben de evet diyerek ona destek veremem. Hdp lilerin hayır demesine bakmayın sadece açık şekilde oynuyorlar.

9) Abdullah Öcalan a sayın diyen kişinin anayasasını destekleyemem.

10)Binali Yıldırım a Pkk dan görüşme mesajları geliyormuş bu bile bir sebeb. Acaba neden?

Bu kadar yeter mi arkadaşlar? Daha aklıma geldikçe eklerim.

Reaksiyon puanı
46
Yapılan zamlar gelsin aklınıza bir kuruş bile azalmayacak ona zam buna zam herşeye zam arkadaş.

Ölen şehitlerimizi düşünün biz rahatsak onlara borçluyuz ve gün geçtikçede azalmayacak şehit sayısı.

Suriyeli denen saçma salak insanlar ülkemize gelip kuruldular.

Kullandığımızın on katını ödemekten sıkıldım.

Başkanlık sistemi geldiğinde düzeleceğine inanmadığım için HAYIR diyorum. Saygılarımla...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Yapılan zamlar gelsin aklınıza bir kuruş bile azalmayacak ona zam buna zam herşeye zam arkadaş.

Ölen şehitlerimizi düşünün biz rahatsak onlara borçluyuz ve gün geçtikçede azalmayacak şehit sayısı.

Suriyeli denen saçma salak insanlar ülkemize gelip kuruldular.

Kullandığımızın on katını ödemekten sıkıldım.

Başkanlık sistemi geldiğinde düzeleceğine inanmadığım için HAYIR diyorum. Saygılarımla...
Yürü bee :D

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin ( şehit olarak saymıyorum ) ailelerine 3000Bin TL maaş verilirken Şehit olan askerlerin yakınlarına 950 TL maaş veriliyor... Demek ki Vatan için şehit olmanın hiç bir değeri yokmuş.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Shiftdelete net moderatörü HANGİ SIFATLA 15 Temmuz şehitlerini ŞEHİT OLARAK SAYMIYORUM! diyebilir?

Kim bu?
Neyin kafası kimin zihniyeti bu?

Bu leke SDN'e yeter...

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Shiftdelete net moderatörü HANGİ SIFATLA 15 Temmuz şehitlerini ŞEHİT OLARAK SAYMIYORUM! diyebilir?

Kim bu?
Neyin kafası kimin zihniyeti bu?

Bu leke SDN'e yeter...

Herkesin belli bir düşüncesi var, düşünceme saygı duymanı öneririm.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
15 temmuzda ölenleri şehit olarak saymamak demek yapılan girişimin engellenmesinden rahatsız olmak demektir. ölenlerin ailelerine yapılan yardımın adalatsizliği tartışılabilir ama böyle göğsünü gere gere boşa öldüler gibi bir söyleme düşmek hadsizliktir. mod olman da ayrı bir talihsizlik.

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
İki tarafı kıyaslamak doğru olmaz ama elinde silahı olan askerin şehit olması ve silahsız sadece imanı ve vatan sevgisiyle tankın altına yatan, makineli tüfekli askerlere kafa tutmak bence bir değil. Allah katında değerini biz bilemeyiz. Ancak 15 temmuz şehitleri olmasa emin ol bu yorumu bile yazamazdınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...