Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Neyi savunup neyi savunmadığım ne yazık ki sadece beni ilgilendirecektir, Eğer 15 temmuz günü yapılan darbeyi destekleseydim zaten emin olun şuanda burda bu yorumu yazıyor olamazdım bunuda göz önünde bulundurarak eleştiri yapın...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ezberden konuşma. Bu düşüncenin neyine saygı duyayım. saygıyı hak etmeyen bir şeye saygı duyulmaz. sadece tahammül ediyorum.

Düşünce özgürlüğü kılıfı altında dilediğini söyleyemezsin.

Misal İşid bir terör örgütü değildir diyemezsin bu düşünce özgürlüğü değildir saygı duyulmaz hatta ceza gerektirir.

Bir çok ülkede bence yahudilere yapılan soykırım değildi diyemezin ima bile edemezsin.

Senin 15 Temmuz şehitlerini şehit olarak saymıyorum sözün bir düşünce değildir saygıyı da hak etmez!

DhkpC terör örütünün şehit ettiği Savcımız Mehmet Kiraz şehit mi? Sana göre muhtemelen şehit değildir!

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Ezberden konuşma. Bu düşüncenin neyine saygı duyayım. saygıyı hak etmeyen bir şeye saygı duyulmaz. sadece tahammül ediyorum.

Düşünce özgürlüğü kılıfı altında dilediğini söyleyemezsin.

Misal İşid bir terör örgütü değildir diyemezsin bu düşünce özgürlüğü değildir saygı duyulmaz hatta ceza gerektirir.

Bir çok ülkede bence yahudilere yapılan soykırım değildi diyemezin ima bile edemezsin.

Senin 15 Temmuz şehitlerini şehit olarak saymıyorum sözün bir düşünce değildir saygıyı da hak etmez!

DhkpC terör örütünün şehit ettiği Savcımız Mehmet Kiraz şehit mi? Sana göre muhtemelen şehit değildir!

Konuyla ilgili daha farklı bir şekilde yorum yapmayacağım, düşüncelerim sizi ilgilendirmemektedir.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,811
6 yaveri fetocu çıkan adama daha fazla yetki vermek saçmalık. Bu ülkede teroristler alkışlarla karşılandı. O zaman bi'şey yapılmadı şimdi mi yapılacak ? Ülkemiz her taraftan saldırı altındayken bunun sırası mı şimdi? Başkanlığa zaten diğer cumhurbaşkanlığı seçiminde geçilecek.Ülkemizin birlik beraberlik ihtiyaç duyduğu zamanda Evetçiler ve Hayırcılar olarak ikiye bolmek saçmalık. O zaman ben bunun altında başka bir şey ararım!

Reaksiyon puanı
46
15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin ( şehit olarak saymıyorum ) ailelerine 3000Bin TL maaş verilirken Şehit olan askerlerin yakınlarına 950 TL maaş veriliyor... Demek ki Vatan için şehit olmanın hiç bir değeri yokmuş.
Sonuna Kadar Katılıyorum 15 Temmuz Şehitleri Diye Bir Şey Yoktur!

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
46
Masum olanlar zaten teslim oldu. Teslim olmayanlarda Fetöcüydü...
Çok MASUMun canını yaktı ordakiler. Masum olan teslim oldu olmayan FETÖcüydü diye bir şey yok. Sen orda mıydın? Ne kadar eminsin masumun masum olduğundan masum olmayanın masum olmadığından? Bende emin değilim. O EMRİ VEREN KOMUTAN dışındaki ER'lere ben FETÖcü diyemem.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin ( şehit olarak saymıyorum ) ailelerine 3000Bin TL maaş verilirken Şehit olan askerlerin yakınlarına 950 TL maaş veriliyor... Demek ki Vatan için şehit olmanın hiç bir değeri yokmuş.
Şehitlik allah katında bir durumdur...

Her vatan için ölene şehit denmez mesela şartları vardır ve bu şartları belirlemek ne sana nede insanlara kalmış bir durumdur...

Her şey allah katında hesaplanır belki en kahramanca savaşıp ölen kişi şehit olmayabilir ancak hastalıktan ölen biri şehit olabilir

Ha herkezin görüşüne saygılıyım ancak şehitlik makamı,farklıdır

Son düzenleme:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
200 den fazla insanımız şehit düşmüş adam dayak yemiş 5-10 tane darbeciye ağlıyor. Çıldırmamak elde değil.

Ankara Gölbaşı Özel Harekat'ta 42 polisimiz şehit oldu.
Çıkmış bir kaç kendini bilmez onlar şehit değil diyor!

Bunu derken şehitlerimizin gözüne bakarak söyleyin!

ef28b66cc8a857d52dc9c21f2396e910_1jpg_610x.jpeg

Demet Sezen, Nevşehirli bir ailenin kızıydı. Evli ve bir çocuk annesiydi.

b570337ad9246e4670a4373c9da266ae_2png_610x.png

Özel Harekat Polisi Edip Zengin
Şehit Özel Harekat Polisi Edip Zengin evli ve 2 kız babasıydı. Şehit polis Mardin’de görev yapıyordu ve geçici görevle Ankara’ya gönderilmişti.

96cc4e3b987e214c44f9662bc5c04494_6png_610x.png

Özel Harekat Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay
Bombalama ve ardından çıkan yangın sırasında Özel Harekât Merkezi’nde görevli komiser yardımcısı Kübra Doğanay şehit oldu

acf7f5e803e90597b005fa3677899c07_11jpg_610x.jpeg

Özel Harekat Polisleri ikiz kardeşler Ahmet Oruç ve Mehmet Oruç
Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan ve helikopter pilotu olmak için eğitim amacıyla geçici görevle Ankara'ya giden ikiz kardeşler geçen yıl 6 ay arayla evlendi. Ahmet Oruç'un eşi 7 aylık hamile.

0a0044ee2354871f3756b874410ff7b4_12png_610x.png

Özel Harekat Polisi Ahmet Çakır
26 yaşındaki Ahmet Çakır 1 yıllık evliydi. Eşi henüz yeni doğum yapan Çakır'ın evlilik yıl dönümü 18 Temmuz.

64fa7d2f14eb24054dba03a0e977c52c_13jpg_610x.jpeg

Özel Harekat Polisi Gülşah Güler

b95d274b043d7a8f48bf510c92c2082f_7png_610x.png

Özel Harekat Komiseri Eyüp Oğuz
Elazığlı Oğuz evli ve 2 çocuk babasıydı. Görevi sebebiyle yaklaşık 2 yıldır anne ve babasını ziyaret edememişti

Tüm şehitlerimizi burada paylaşmak isterdim.

Ancak anlamayana davul zurna az anlayana sivrisinek saz.

Ruhları gönülleri kirlenmiş olanlar bu ülkenin evlatlarına şehit değil derken yüzleri bile kızarmıyor.

Sizin şehit demediğiniz Şu adam gibi adama iyi bakın.
Allah'tan analar böyle yiğitler doğurmaya devam ediyorda çar çakal fırsat bulup bu milleti sahte mehdinin hezayanlarına kurban edemiyor.

77789318eb0bbfccfdbce1dc1110781c_ekran-alintisijpg_610x375.jpeg

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Yani arkadaşın demek istediği şu:
Rte için şehit olmak 300 bin lira.
Vatan için şehit olmak 900 lira.
Bu kadar açık. Daha neyi nereye çekiyorsunuz.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yani arkadaşın demek istediği şu:
Rte için şehit olmak 300 bin lira.
Vatan için şehit olmak 900 lira.
Bu kadar açık. Daha neyi nereye çekiyorsunuz.
Allah'a şükür okuduğumu anlama yeteneğine sahibim.
Adam parantez içinde şehit saymıyorum diyor. Hangi sıfatla bunu deme cürretini gösteriyor?
Diğeri o gün ölenlere şehit demem diyor.

Şehitlerimizin verdiği rahatsızlıktan dolayı özür dileycek değiliz...

Reaksiyon puanı
46
Allah'a şükür okuduğumu anlama yeteneğine sahibim.
Adam parantez içinde şehit saymıyorum diyor. Hangi sıfatla bunu deme cürretini gösteriyor?
Diğeri o gün ölenlere şehit demem diyor.

Şehitlerimizin verdiği rahatsızlıktan dolayı özür dileycek değiliz...
15 Temmuzda ER'lere el kaldırıp sonra Fetöcüler tarafından vurulup düşene şehit diyorsan seninde algılama problemin vardır kardeş.

Reaksiyon puanı
46
Eli silahlı Fetöcüye ulaşam
Şehitliğin tanımını okumalısın...
Şehitliğin tanımı yoktur. Allah katındaki bir makamdır. Masum erleri linç edip, eli silahlı fetöcü tarafından vurulunca şehit mi diyecem ben onlara? Yiyorsa eli silahlı fetöcüye vursalardı vurulmadan.
--- Gönderi Güncellendi ---
Benim masum ER'lerime el kaldıran halk,öünce şehit demem arkadaş, Vesselam.

Son düzenleyen moderatör:

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Eli silahlı Fetöcüye ulaşam

ŞEHİTLİĞİN TANIMI YOKTUR. ALLAH KATINDAKİ BİR MAKAMDIR. MASUM ER'LERİ LİNÇ EDİP ELİ SİLAHLI FETÖCÜ TARAFINDAN VURULUNCA ŞEHİT Mİ DİYECEM BEN ONLARA. YİYORSA ELİ SİLAHLI FETÖCÜYE VURSALARDI VURULMADAN.
--- Gönderi Güncellendi ---
BENİM MASUM ER'LERİME EL KALDIRAN HALK, ÖLÜNCE ŞEHİT DEMEM ARKADAŞ, VESSELAM.
Sen deme önemli deyil ancak uzakta olunca ölüm basit gibi geliyor...

Adam bişeylere karşı çıkmış,öleceğini bile bile daha ne istiyorsun...

Bu arada büyük harfle yazmak,ban sebebidir

Reaksiyon puanı
46
Sen deme önemli deyil ancak uzakta olunca ölüm basit gibi geliyor...

Adam bişeylere karşı çıkmış,öleceğini bile bile daha ne istiyorsun...

Bu arada büyük harfle yazmak,ban sebebidir
Büyük harfle konuşmanın ban sebebi olduğunu şu an öğreniyorum. Teşekkürler söylediğiniz için. Fetöcüye vurarak ölselerdi eyvallah ama ER'lere vurarak öldüklerinden ötürü demiyorum. Ve ufak bir not ''deyil'' diye bir şey yok ''değil''dir doğrusu. Saygılarımla...

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Büyük harfle konuşmanın ban sebebi olduğunu şu an öğreniyorum. Teşekkürler söylediğiniz için. Fetöcüye vurarak ölselerdi eyvallah ama ER'lere vurarak öldüklerinden ötürü demiyorum. Ve ufak bir not ''deyil'' diye bir şey yok ''değil''dir doğrusu. Saygılarımla...
O kadar şehitin hepsi asker ve hepsi masum eri vurmuş demi vay be...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hala masum er diyor!

Masum er kimdir?
Darbe gecesi tatbikat diyerek dışarı çıkarılan ancak su almak için gittiği büfede televizyonda bunun darbe olduğunu öğrendiği an arkdalarına durumu anlatıp topluca teslim olanlardır.

Masum er kimdir?
Komutanı ateş emri verdiğinde ben sivillere sıkamam dediği için komutanı tarafından vurulan askerdir.

Masum er diye yutturulmaya çalışılan kimdir?
Sabaha kadar köprüyü işgal edip tankla silahlarla halka ateş edenlerdir.
Halka TÜRK MİLLETİNE tankla ateş etmek nedir?
Darbe bastırıldıktan sonra sabaha kadar onca kişi şehit edildikten sonra teslim olan bir kaç askere orada dayak atıldı diye şehitlere durduk yere hiç bir şey olmamışken erleri linç eden insanlar diye iftira atmak bilgisizlik değilse kasti bir tutumdur.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
adamın demek istediği diye bişey yok, demek istediğini demiş zaten. onlar şehit değil demiş. şehitler arasında ayrım yapılıyor dersin anlarım da şehide şehit demem diyemezsin.

Reaksiyon puanı
46
adamın demek istediği diye bişey yok, demek istediğini demiş zaten. onlar şehit değil demiş. şehitler arasında ayrım yapılıyor dersin anlarım da şehide şehit demem diyemezsin.
Fikir ve Düşüncelerimizi belirtmek konusunda özgür bir ülkedeyiz. DİYEMEZSİN gibi bir şey söz konusu değildir. İsteyen herkes istediği şeyi der ve diyebilme özgürlüğüne sahiptir! Görüşler ve Fikirler uyumlu değil diyede kimseye hakaret vs. gibi şeylerde de bulunmak doğru olmaz. Saygılarımla...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bu devirde kim kime 3 milyar lira verir ki? Ben can borcumun olduğu birine veriridim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
İsteyen herkes istediği şeyi söyleyemez efendi. senin söylediklerin benim ve benim gibi milyonlarca insanın manevi hassasiyetlerine hakarete giriyorsa orada duracaksın. ben senin manevi hassasiyetin olan şeylere, annene babana keyfim istediği gibi yorum getiremeyeceğim gibi sen de getiremezsin. yazdım oldu, klavye elimin altında var mı diyeceğin dersen ayrı, ama etiklik ve adamlık bu değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...