Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reaksiyon puanı
46
Bundan bahsediyordum bir önceki mesajımda ama anlamamakta ısrarınız paha biçilemez yan gelirden bahsediyordum. . Emeklilik olayından hem normal maaş hemde emekli maaşı aldıklarından. . Çifte emeklilik hakkı ne demek?. . Bir diğer konu da Türkiye'nin geliri yok milli gelirden bahsediyorsunuz sadece ama sadece vergiye dayalı bir gelirimiz var yerli neyimiz varsa sattık artı avrasya tüneli ve köprü muhabbeti günlük şu kadar araç geçecek diye taahhüt verilmiş ve fiyatlarda uçuk verilen taahhüt kadar araç geçmiyor üstü hazineden tamamlanıyor ve peki 1 birim paraya maal edilecek işler neden 10 birim paraya yaptırılıyor?? Neden devlet buyuklerimizin örtülü ödenekleri çok fazla. . Biz boşuna birbirimizi yemeyelim birlik olalım bu siyasilere paramızı yedirmeyelim. . Bizi sürekli meşgul ediyorlar ki hiçbir şeyin farkında olmayalım elimize sürekli bir oyuncak veriliyor. .
Çok güzel yazmışsınız fakat bizim milletimiz birlik beraberliğide kendi tarafında olursanız kabul ediyor. Yani A partilisi birisi sizi kendi partisinde görmediği sürece sizle tartışmaya devam ediyor. Kendi düşüncesini size kabul ettirirse birlik beraberlik olmuş oluyor. Yani at gözlüğüyle yaşamaya devam ediyorlar. Size kulak verip aa evet haklısınız demiyor.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kardeş kafan mı güzel 17-20 milyar maaş alıyorlar yaptıkları sadece oturdukları yerden laf söylemek. Böyle düşünenleri Allah kahretsin.

Milletvekilleri adı üstünde vekil milleti temsil ediyor misafirleri vs normal ona bakarsan pilot 30 bin alıyor böyle mi kıyaslama yapacaz

Reaksiyon puanı
46
Milletvekilleri adı üstünde vekil milleti temsil ediyor misafirleri vs normal ona bakarsan pilot 30 bin alıyor böyle mi kıyaslama yapacaz

Güzel hayat. Oturduğu yerden laf söylesin indirsin cebine 15-20 milyar. Mantığınız on numara. Pilot uçuşa kalktığı andan itibaren hayati tehlikesi başlıyor bunu belirtmek isterim. Ve millet vekillerinin aldığı parayı sadece %30 hakettiklerini düşünüyorum.

illskylark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Yukarıdaki yazıyı okumuyorsunuz sanırım mv nin aldığı maaş yüksek diğer ülkelerde misafirleri olmuyormu da mv maaşı milli gelire göre düşük bizdeki ise yuzde 80 bu nasıl kabul edilebilir? Diğer ülkelerin misafiri yok bizim mi çok. . Meclis uyuyan güzeller le dolu maşallah çalışan mv sayısı yüzde 20 yi geçmez gerisi biblo niyetine orada. Neyse merak ettim akp milletvekillerine neden açık oylama yaptırıyorlar? (Cvp: fire vermemek için) demekki vekillerden de istemeyenler var başkanlık sistemini :)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Atatürk'e sormuşlar: milletvekili maaşı ne kadar olsun diye?
O da:
-Öğretmen maaşını geçmesin. Öğretmenler olmasaydı. Bizde olmazdık...

Reaksiyon puanı
46
Yukarıdaki yazıyı okumuyorsunuz sanırım mv nin aldığı maaş yüksek diğer ülkelerde misafirleri olmuyormu da mv maaşı milli gelire göre düşük bizdeki ise yuzde 80 bu nasıl kabul edilebilir? Diğer ülkelerin misafiri yok bizim mi çok. . Meclis uyuyan güzeller le dolu maşallah çalışan mv sayısı yüzde 20 yi geçmez gerisi biblo niyetine orada. Neyse merak ettim akp milletvekillerine neden açık oylama yaptırıyorlar? (Cvp: fire vermemek için) demekki vekillerden de istemeyenler var başkanlık sistemini :)

İşte adamlarda buraya gelip o uyuyarak gününü geçiren insanların aldıkları 20 milyar parayı sonuna kadar hakettiklerini söylüyor. Cahillik işte ne desek boş, anlamıyorlar.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
İşte dünya bu kafada olduğu için futbolcular zengin, bilime katkısı olan insanlar zengin değil.
Milletvekilleri milleti temsil ediyormuş, hangi millet o kadar para alıyor, neyin temsili bu ? TBMM Tv'yi izlemediniz sanırım, orada oturanların çoğu bırakın binlerce lirayı 5 kuruşu hak etmiyorlar. Uyuyan mı ararsın, gelmeyen mi ararsın, ne ararsan var..

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Güzel hayat. Oturduğu yerden laf söylesin indirsin cebine 15-20 milyar. Mantığınız on numara. Pilot uçuşa kalktığı andan itibaren hayati tehlikesi başlıyor bunu belirtmek isterim. Ve millet vekillerinin aldığı parayı sadece %30 hakettiklerini düşünüyorum.

Herkes kendi kendine bir şeyler düşünüyor kardeş.Milletvekillerinin aldıkları para normal kaç pilotun öldüğünü duydun bugüne kadar her şeyde risk var.Milletvekilleri zamanı geliyor gecesini gündüzüne katıyor bazen tatil bile yapmıyorlar bunu konuşmak anlamsız neyse
--- Gönderi Güncellendi ---
Olabilir.

Önceden sadece pkk kansizlariyla ugrasirken simdi türlü türlü terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Sehit sayisi yaninda öldürülen terörist sayisi da artti, bunu da hesaba katmak gerekiyor.

Yapilan operasyonlari göz ardi etmemek lazim.

Şuan terörle karşı karşıyayız diye bir şey yok çünkü bu biraz basit kalır bizim karşımızda artık dış güçler var bunlarla savaşıyoruz hepsinin arkasında bir örgüt var.Eskiden dış güçler bizim elimizi bağlarlardı silah vermezlerdi şimdi ise baktılar biz güçleniyoruz silah sanayisinde elimizi bağlayamıyorlar bu sefer teröristlerin eline silah veriyorlar.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Yazılanlardan bağımsız ben de bir iki kelam edicem.
Bu sistemi savunanların argümanı şu "Şimdiki sistemde cb'yi yargılayamıyorsun ama yeni sistemde bu mümkün". Bugün yargılamayı bırak ağzını açsan vatan haini oluyorsun. Sokaklarda hayır kampanyası yürüten gençleri yaka paça karakola götürüyorlar bunu gören yandaş vatandaş "Ülke bunların yüzünden bu hale geldi" diyor. Sen ilk önce kendinden zıt olan düşünceye saygı duymasını bileceksin. Hayırcıları fetoyla pkk'yla aynı safta tutan bir reis(!)'imiz var. Hayır diyeni karakola atıyorlar meslekten ediyorlar böyle mükemmel bir demokratik ülkeyiz Allah nazarlardan saklasın inşallah.
Geçen arkadaşlarla muhabbet ediyoruz biri soruyor ne oy basıcan diye. Kız Akp'li sorduğu oğlan Mhp'li. Oğlan hayır basıcam diyor "Ne lan sen de mi teröristsin?" diye tepki veriyor. Ağzına fırın küreğiyle vurasım geldi resmen.
Çevremdeki çoğu milliyetçi Devlet Bahçeli'ye olan bağlığına rağmen hayır diyor. Devlet hesabı iyi yapamamış.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Milletvekileri aldıkları maaşı hak etmiyorlar.
Tersini söyleyenin niyeti bozuktur, bunu yıllardır dile getiriyoruz.
Maaşları düşürülmeli ancak meclise gelme ve gitme gibi masrafları karşılanmalı ancak hiç sanmıyorum, artmaya devam edecektir
Şu an sadece pilotlarınki daha fazlaymış, eminim ki 10 yıla onu da geçer şüpheniz olmasın.

Kimsenin maaşında gözüm yok ama iş verenler çalışanları çok düşük maaşlarla köle yerine koyduğu için üzülüyorum.
Kimsenin maaşında gözüm yok ama devlet kurumları çoğu zaman hak edeni almıyorlar, ne kadar sınavı kazandıysam hepsinde mülakatta elendim ve işsizim.
Çünkü mülakatlarda beni referans edecek siyasi bir yapı yoktu, bir de bu durumu için islamda birbirinizi kollayın geçiyor diye bağlayanlar var ki tüm hak edip de işsiz kalanların ve ahı çıkanların laneti üzerilerine olsun.

Bunların başkanlık sistemiyle alakası yok ama konu buraya zaten gelmiş ben de söylemiş oldum.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Milletvekillerinin özlük hakları aldıkları maaşlar tartışılbilir. Lakin bu boş bir tartışma olur. Milli mücadele esnasında milletvekillerine yapılması planlanan zammı sert bir şekilde eleştirdiği için Ethem Bey hain ilan edilmiştir.

Geçmişte tüm farklı partileri birleştiren ortak konulardan birisi de Mv maaşları ve özlük hakları olmuştur.

Bu konuda milletvekillerine bir kızgınlık olduğu açık ancak bunun Başkanlık sistemi ile ilgisi var mıdır?

Ben genelde şunu görüyorm. insanlar bir şekilde sistemi değil başka konuları eleştirerek sisteme muhalefet ediyor.

Her seçim döneminde özellikle internette ve haber sitelerinde şu tür yorumlara çokç rastlarız. ben bu zamana kadar bunlra oy verdim ama artık vermeyeceğim.
Benim bir tanıdığım var yıllardır bunları destekler ama bu kez deteklemeyecekmiş.
Geçen bir yerde iki kişiye rastladım aralarında şöyle konuşuyorlrdı.

Bu tip cümleler ile insanların tercihlerinden şüphe duymasını bekleyen bir kitle var.

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
16864872_1866220816974371_1293785870228052438_n.jpg

Şimdi bu insanları ikna etmek mi yoksa yalana başvurup aptal yerine koymak mı?

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Demokrasinin esası güçler ayrılığı ilkesidir. Bu ülkede hali hazırda zaten bu ilke fazlasıyla yara aldı, başkanlık sistemi, bu iktidar ya da şu iktidar diyerek belirtmiyorum, geldiğinde bu ilke daha da fazla zedelenecek ve demokrasimiz daha da beter içinden çıkılmaz bir hale gelecektir.

İşin komik yanı bunu Atatürk'ü Tek Adam diye eleştirenlerin özellikle istemesidir.

Ben kendi adıma mevcut yönetim şeklinden memnunum yeter ki, kişiler kendilerine verilen yetkilerin sınırlarında görevlerini yapsınlar, ettikleri yeminlere uysunlar.
İşin komik yanı tek adamlığı hayır diyenler Atatürk ve İsmet İnönü ye tek sözleri yok, demokrasi vardı ama benim dediğimi seçeceksin hükmü sürerdi..

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
öğrenmek iyidir öğrenmeye açık olmak gerek o vatandaş Atatürk v İsmet İnönü düşmanı Atatürk olmasa kimbilir ne olacağını bilmiyor...
Neredem yetişti bu Atatürk düşmanı vatan hainleri anlamıyorum benim bildiğim Türk hiçbir zaman Türk ülkesini yıkarak yeni bir Türk devleti kurmaya çalışmaz ama bunlar tabiri caiz se ekmek yedikleri vatana resmen ihanet ediyorlar

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Neredem yetişti bu Atatürk düşmanı vatan hainleri anlamıyorum benim bildiğim Türk hiçbir zaman Türk ülkesini yıkarak yeni bir Türk devleti kurmaya çalışmaz ama bunlar tabiri caiz se ekmek yedikleri vatana resmen ihanet ediyorlar
iki üç'ünü meydanda sallandıracan hepsi vatan sever olur...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
ikiyle üçle bitseler keşke ama nafile her yetişen yeni nesil vatanına milletine Türklüğüne bağlı olacağına uzaklaşıyor daha NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE diyemiyen nesilden birşey beklenmez

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,502
İşin komik yanı tek adamlığı hayır diyenler Atatürk ve İsmet İnönü ye tek sözleri yok, demokrasi vardı ama benim dediğimi seçeceksin hükmü sürerdi..
Dediğiniz gibi farzımuhal Atatürk Cumhurbaşkanı ve İnönü Başbakan olmamış olsun ve tek adam dönemi olduğunu düşünelim. Ne güzel şu an ülkemiz o yanlıştan kurtulmuş ve demokrasiye kavuşmuş neden bu eskiye tek adamlığa dönme sevdası? Şu an devlet yönetimi hangi konuda aciz de bu ortadan kalkacak söyler misiniz?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bahsettiğiniz TEK ADAMLIK olayını ben niye göremiyorum şu maddelere bakınca acaba? Görmek mi istemiyorum ki? İşime mi gelmiyor da göremiyorum?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
ikiyle üçle bitseler keşke ama nafile her yetişen yeni nesil vatanına milletine Türklüğüne bağlı olacağına uzaklaşıyor daha NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE diyemiyen nesilden birşey beklenmez

Ne mutlu Türküm diyene değil ne mutlu müslümanım diyene olacaktı o.Ben tam anlamıyla hakkın yanında olamadıktan sonra ırkın mezhebin ne anla mı var

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Ne mutlu Türküm diyene değil ne mutlu müslümanım diyene olacaktı o.Ben tam anlamıyla hakkın yanında olamadıktan sonra ırkın mezhebin ne anla mı var
Türklüğünü savunamayan müslümanlığı hiç savunamaz
Türklük bedenimiz, islamiyet ise ruhumuzdur. ruhsuz bir beden cesed olur.

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
O yüzden mı Osmanlı devletine hainlik Edip devleti yıkıp ahanda yeni devlet kurdum dedi,hain sizlersiniz, Atatürk hangi oymağı,hangi aşireti hangi beyliği büyütüp hangi devletleri savaşlarda yenerek o devletlerden toprak alarak devlet kurmuş bir izah et,yoksa hali hazırda ki Osmanlı yıl harcayarak hain göstererek mı onların koltuğuna geçti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...