Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Dediğiniz gibi farzımuhal Atatürk Cumhurbaşkanı ve İnönü Başbakan olmamış olsun ve tek adam dönemi olduğunu düşünelim. Ne güzel şu an ülkemiz o yanlıştan kurtulmuş ve demokrasiye kavuşmuş neden bu eskiye tek adamlığa dönme sevdası? Şu an devlet yönetimi hangi konuda aciz de bu ortadan kalkacak söyler misiniz?
Dönersek nolur..

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
O yüzden mı Osmanlı devletine hainlik Edip devleti yıkıp ahanda yeni devlet kurdum dedi,hain sizlersiniz, Atatürk hangi oymağı,hangi aşireti hangi beyliği büyütüp hangi devletleri savaşlarda yenerek o devletlerden toprak alarak devlet kurmuş bir izah et,yoksa hali hazırda ki Osmanlı yıl harcayarak hain göstererek mı onların koltuğuna geçti
Süper zeka. Osmanlı mı kalmıştı? Atatürk ve asker arkadaşları olmasaydı, şu anda iç anadolu'nun sadece %60'lık kısmı bizde kalacaktı???
Siz hala osmanlıyı 1600'lü yıllardaki osmanlı mı sanıyorsunuz?

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Süper zeka. Osmanlı mı kalmıştı? Atatürk ve asker arkadaşları olmasaydı, şu anda iç anadolu'nun sadece %60'lık kısmı bizde kalacaktı???
Siz hala osmanlıyı 1600'lü yıllardaki osmanlı mı sanıyorsunuz?
İşte senin gibi Çinliler aynı masala inanıp anlatır çen çünkü çeng

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
İşte senin gibi Çinliler aynı masala inanıp anlatır çen çünkü çeng
Ya tarihini bilmiyorsun bari ortaya atlama piyasada bol bulunan ciğeri beş para etmez cahiller gibi biraz TÜRK olun

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Türklüğünü savunamayan müslümanlığı hiç savunamaz
Türklük bedenimiz, islamiyet ise ruhumuzdur. ruhsuz bir beden cesed olur.

Türklük asildir bende türküm.Fakat önemli olan ruhtur.Beden geçicidir dünya gibi ahirette ruhumuz aydınlığa kavuşacak.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Türklük asildir bende türküm.Fakat önemli olan ruhtur.Beden geçicidir dünya gibi ahirette ruhumuz aydınlığa kavuşacak.
Sadece bir ruh bir hictir ancak bir bedenle birleşirse islamiyet sereflenirse aydınlığa kavuşur

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Sadece bir ruh bir hictir ancak bir bedenle birleşirse islamiyet sereflenirse aydınlığa kavuşur

Tabii beden ruhu tamamlar.Fakat hak için savaşan bir yapımız olduğu için geçmiş geleceğe hep ruhun güzelliği ön planda olmuştur.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Tabii beden ruhu tamamlar.Fakat hak için savaşan bir yapımız olduğu için geçmiş geleceğe hep ruhun güzelliği ön planda olmuştur.
Hak için savaşan yapı Türklükte olur bakınız en bariz örnekleri araplar ne kadar Türkler kadar islamiyeti yaymada başarılı olmuştur ? Türkler islamiyet ile şereflenince ruh güzellikleri ortaya çıkmıştır .

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Hak için savaşan yapı Türklükte olur bakınız en bariz örnekleri araplar ne kadar Türkler kadar islamiyeti yaymada başarılı olmuştur ? Türkler islamiyet ile şereflenince ruh güzellikleri ortaya çıkmıştır .

Tabi ki fakat yanlış yöne çektiniz beni.Ben Türküm zaten.Dünyayı halis kılan yine Türklerdir.Fakat bu sözün çıkarılma sebebide ırkçılığın olmaması içindir.Ruh temiz olmadıktan sonra bedeni temizlesek ne fayda?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Tabi ki fakat yanlış yöne çektiniz beni.Ben Türküm zaten.Dünyayı halis kılan yine Türklerdir.Fakat bu sözün çıkarılma sebebide ırkçılığın olmaması içindir.Ruh temiz olmadıktan sonra bedeni temizlesek ne fayda?
Güzel sözlerle tartışma için teşekkürler konuyu her halükarda kirlettik daha fazla kirlenmemesi açısından tek bir cümle ile konudan ayrılıyorum
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Siz selanike gidin geldiğiniz yere ben atalarım Selçuklu ve Osmanlı topraklarındayım,olimposlu Zeus bebesi
Yalnız bu toprakların asıl sahipleri Rumlardır fakat ben onu demiyorum. Burası Laik Sosyal bir develettir. Eğer istemiyorsan buyur git suriyeye ıraka

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Yalnız bu toprakların asıl sahipleri Rumlardır fakat ben onu demiyorum. Burası Laik Sosyal bir develettir. Eğer istemiyorsan buyur git suriyeye ıraka
Sana öyle geliyor,rumlarmış,laik olmadan öncede Osmanlı devleti idi,o nasıl değiştiyse gene değişecek

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Sana öyle geliyor,rumlarmış,laik olmadan öncede Osmanlı devleti idi,o nasıl değiştiyse gene değişecek
Çok komiksin[emoji1]
Laik olunmadan medeni olunmaz. İslamı siz çok yanlış anlamışsınız. Cahiliye dönemi değil Muhammed dönemi gerçek islamdır[emoji6]

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
Neredem yetişti bu Atatürk düşmanı vatan hainleri anlamıyorum benim bildiğim Türk hiçbir zaman Türk ülkesini yıkarak yeni bir Türk devleti kurmaya çalışmaz ama bunlar tabiri caiz se ekmek yedikleri vatana resmen ihanet ediyorlar

Türk, devletini yıkmazsa neden yıktılar o zaman Osman'lıyı? Yıkanlar türk değil miydi? Ya bu işte bir yanlışlık ya da hainlik var.

Gerçek tarihi öğrenene kadar hainlere kahraman, kahramanlara hain diyecek insanlar anlaşılan

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ya tarihini bilmiyorsun bari ortaya atlama piyasada bol bulunan ciğeri beş para etmez cahiller gibi biraz TÜRK olun
Sen kimsin ki bana tarih öğretiyorsun,sahte kahramankarın tarihini öğrenmek isteseydim Amerika'ya gider Süpermen zagor Batman kaptan Amerika örümcek adam tarihi okurdum

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Konuda savaş çıkmış neyse aradan #EVET diyip kaçayım ben :D:D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
(Ey insanlar, sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere ve kabilelere ayırdık. Allah indinde en üstününüz, takvada en ileri olanınızdır.) [Hucurat 13]
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, cahiliyet övünmelerini sizden kaldırdı. Hepiniz Âdem aleyhisselamın evlatlarısınız. Âdem ise topraktan yaratıldı.) [Tirmizi]
(Rabbiniz bir olduğu gibi, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme, [Arap olmayana] Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.) [İbni Neccar]

“Sizler Hz. Âdem’in oğullarısınız. Âdem ise, topraktandır. Bir kısım insanlar var ki, cehennem kömüründen başka bir şey olmayan adamlarla iftihar ederler, övünürler. İşte bunlar ya bu övünmeden vazgeçerler, ya Allah nezdinde pisliği burunlarıyla yuvarlayan gübre böceklerinden daha değersiz olurlar.” (Müsned, II, 524; Ebû Dâvud, Edeb, 120, 5116)

“Kim kavmiyetçilik dâvası güderse, cehennemde iki dizi üzerine çökecek olanlardır.” Dediler ki: “Ey Allah’ın Resulü, oruç tutsa da, namaz kılsa da mı?” “Evet!” cevabını verdi. “Oruç tutsa da, namaz kılsa da.” (Hâkim, Müstedrek 4, 298)

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
Selanik'ten gelmiş Beni vatanından kovmaya kalkıyor. Hadsize bak. Sen git Yunanistan'a, İzmir'e de yakın hem

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
6b1c80f25d88b421ec4e8aadf58771ae.jpg

Benim kimseyi kovduğum yok. Fakat suriyeliler sizi 4 5 yıl sonra kovacaklar.
Bu arada forumdaki Bulgar kardeşlerime selam olsun.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
6b1c80f25d88b421ec4e8aadf58771ae.jpg

Benim kimseyi kovduğum yok. Fakat suriyeliler sizi 4 5 yıl sonra kovacaklar.
Bu arada forumdaki Bulgar kardeşlerime selam olsun.

1989 da Türkiyeye gelenler senin milletine ait insanlardi, bulgar degillerdi. Neden döndüklerini arastirdin mi? Arastirmadiysan arastir derim. Belene kampini, özellikle Türklere yapilan zulümü ögrendikten sonra bulgar kardeslerine selam edecek misin merak ediyorum.

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
Bir de bize sığınıp, dönemin şefi tarafından Ruslar'a teslim edilen Azeriler vardı. Sonra da hemen oracıkta kurşuna dizilmişlerdi.

Kimliği, dini, milleti ne olursa olsun bizler yüzyıllardır bize sığınan insanlara hep kol kanat geldik. Bundan sonra da böyle olacak. Beğenmeyen çeker gider

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...