Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Neyi savundun sen? Misket bombalarına karşı mı durdun? Fosfor bombalarına göğüs mü gerdin? Başından aşağı füzeler mi yağdı?
15 temmuz'da tanklara askerlere karşı durduk. Orada da ilk başta öyleydi. Ama sonra kaçtılar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
15 temmuz'da tanklara askerlere karşı durduk. Orada da ilk başta öyleydi. Ama sonra kaçtılar.
Bizim yanımızda ordu vardı. Bizim yanımızda rejim vardı. Neyse henüz anlamayabilirsin aradaki farkı. Zamanla sen de anlayacaksın elbette.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,504
Dönersek nolur..
Allahtan başkasına kul olursun...

Benim kimseyi kovduğum yok. Fakat suriyeliler sizi 4 5 yıl sonra kovacaklar.
Bu arada forumdaki Bulgar kardeşlerime selam olsun.

Bir noktayı düzeltmek lazım Gümülcinede, Selanikte yaşayan Türkler Yunan olmadığı gibi Bulgaristanda yaşayan Türkler de Bulgar değildir. Bulgaristandaki Türklerin çoğu Konyadan oralara göç ettirilmiştir ve Bölgenin tamamı Osmanlı döneminde Edirne Vilayeti olarak anılmaktadır. Hani şu dizilerde padişahların bunaldıklarında gittikler aynı zamanda Avrupaya yapılan taarruzların da ikmal noktası ve Osmanlının en sağlam kalesidir. Haritalar yeniden çizilirken bu bölge 3 e bölünmüştür ki Avrupanın başına yeniden bela olmasın... Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce bu bölgede ilk Türk Cumhuriyeti kurulmuştur; başka bir tabirle buralarda yaşayan insanlar tarih kitaplarında okuduğunuz Akıncılardır...

Lütfen sözünüzü düzeltin...

Son düzenleme:

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Allahtan başkasına kul olursun...

Bir noktayı düzeltmek lazım Gümülcinede, Selanikte yaşayan Türkler Yunan olmadığı gibi Bulgaristanda yaşayan Türkler de Bulgar değildir. Bulgaristandaki Türklerin çoğu Konyadan oralara göç ettirilmiştir ve Bölgenin tamamı Osmanlı döneminde Edirne Vilayeti olarak anılmaktadır. Hani şu dizilerde padişahların bunaldıklarında gittikler aynı zamanda Avrupaya yapılan taarruzların da ikmal noktası ve Osmanlının en sağlam kalesidir. Haritalar yeniden çizilirken bu bölge 3 e bölünmüştür ki Avrupanın başına yeniden bela olmasın... Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce bu bölgede ilk Türk Cumhuriyeti kurulmuştur; başka bir tabirle buralarda yaşayan insanlar tarih kitaplarında okuduğunuz Akıncılardır...

Lütfen sözünüzü düzeltin...
Biz Allah'tan başkasına kul olamadık olmayız ama kimlerin Allah'a kul olmadığını görüyoruz biliyoruz

YILKI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Çok komiksin[emoji1]
Laik olunmadan medeni olunmaz. İslamı siz çok yanlış anlamışsınız. Cahiliye dönemi değil Muhammed dönemi gerçek islamdır[emoji6]
Komik olan sensin, milliyetçilikten dem vurupta m.Akif Ersoy un medeniyet dizesinden bihanerdin, İslamfan FEM vurupda Allah'ın emirlerinden bihabersin

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben de yazdıklarıma cevap alamadım nedense.

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
Çaputlara hayır yazıp sağa sola atıyorlar :D sorsan Müslümanlar gerici,Müslümanlar yobaz.

Bir de çıkmış Allah rızası için hayır diyor. *lan hani laiktiniz. Dini siyasete niye alet ediyorsunuz :D

Çaresizlik işte, zavallılar :P

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Çok komiksin[emoji1]
Laik olunmadan medeni olunmaz. İslamı siz çok yanlış anlamışsınız. Cahiliye dönemi değil Muhammed dönemi gerçek islamdır[emoji6]

Müslümanlığa bakış açını bilemem çocuk fakat asıl saygı Muhammedin ''M'' harfini büyük yazmak değildir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Müslümanlığa bakış açını bilemem çocuk fakat asıl saygı Muhammedin ''M'' harfini büyük yazmak değildir.

"Sallallahu aleyhi ve sellem." eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) 'in adı anıldığında salavat getiriniz.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
"Sallallahu aleyhi ve sellem." eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) 'in adı anıldığında salavat getiriniz.

En cimri kişide Peygamber Efendimizin ismi anıldığında salavat getirmeyendir.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
IETT otobüsünde refeerandum hakkında kavga eden biri Osmanlı geri gelecek, hepinizi de kılıçtan geçirecek diyor.
AK Parti tabanı deyince eskiden akla gelen ılımlı profil iken şimdilerde bu radikalleşme hayra alamet değil.
İETT Otobüsündeki Kavga - Video

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Allah(Celle Celalühü), fitne çıkarana, fitneyi yayana, fitneye sebep olana lanet etsin..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Birisi fitne çıkarıyor, sen de bunu yayıyorsun. Üstüne ettiğim duaya "amin" diyorsun.

Sen şimdi gerçekten ya ne yaptığını bilmiyorsun ya da "amin" diyerek kendini gizliyorsun..

Şimdi bu haberdeki olaya fitne de demezsin..
Şimdi sen bu haberi, insanların bilgisi olsun, gerçek(!) ortaya çıksın diye paylaşmışsındır..

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Gülüyorum ya sinirlerim bozuldu artık

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Fethullah Gülen cemaati de kendilerine zarar verecek haber çıkartıldığında fitne diyordu.
Haberin doğru olmasının veya eleştirilerin haklı olmasının önemi yoktu onlar için.
Onlara göre kendi çıkarlarına engel teşkil eden birşey varsa fitneydi.
Sonra beddua ettiler de bedduları kendine döndü.

Senin fitne diyerek aslında kendi grubuna ait çıkarları kastettiğinin farkındayım.
Nedense başka bir partiye ait yanlışlar dile getirilince fitne olmuyor, maşAllah hatta pek de güzel oluyor.
Ama AK Partiye ait bir yanlış dile getirildi mi sen buna fitne diyorsun.
Allah katında fitne neyse odur.
Bana böyle demenin hesabını da Allah görecektir, merak etmeyesin.
Haksızın hesabını Allah adaletle görür.

Lakin ettiğin duada sıkıntı olmadığı için Amin dedim.
Zaten sen beddua etsen de etmesen de Allah adaletinden vazgeçecek değildir.
Biz yapılan güzel birşeyi alkışlarız, kötü birşeyi eleştiririz.
Siz ise yapılan güzel birşeyde kibirlenir, kötü birşeyi gizlemeye kalkarsınız.
Yaptığınız Allah katında günahtır.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Manipülasyonlarını kendine sakla. Karşında salak yok senin. Alakasız yerlerden örnek vererek konuyu saptırma. Dallayıp budaklayıp işi özünden saptırma.
Fitneyi ayırt edemiyorsan susacaksın.
Fitne hangi tarafta yapılırsa yapılsın farketmez. Neyin doğru, olduğunu neyin fitne olduğunu, neyin hata olduğunu ayırt edeceksin.
Olayın parti ile alakası yok. Kim olduğu belli olmayan bir vatandaş, Osmanlı geri gelecek dedi diye ak partili olmuyor. Provokatör olduğu aşikar değilse bile ihtimali yüksek.

Aynı şey, Hayır cephesinden de yapıldı. Ben yine aynı duayı ettim. Allah, fitne sokanlara lanet etsin dedim. Peki sen ne dedin?

Paylaştığın bir fitnedir. Altına yazdığın yorumun da ayrı bir fitnedir.
--- Gönderi Güncellendi ---
Antalya ve Denizli'de başörtülülere çirkin saldırı

Al sana kanıt.. Ama nedense bu konuda sen yoksun.. Sanırım ilgini çekmedi(!)..

Bak ben ne demişim orada, aç oku bakayım..

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Senin fitne dediğin şey bulunduğun grubun çıkarına aykırı bir laf edilmesidir.
Sen böyle diyerek ancak iftira atmaktasın.

AK Parti hakkında yapılan bir eleştiriye fitne demektesin.
Eleştirinin haklı olmasının da doğru olmasının da senin için önemi yoktur.
Ama bu kriterlerin Allah katında değeri çoktur.

Büyük bir kin ve nefret örgüsü içerisinde birtakım radikal insanları çoğaltmaktasınız.
Daha sonra sizin yanınızda yetişmiş veya sizden etkilenmiş bu insanların yaptıkları hatalar, size gösterildiğinde onlara provokatör demektesiniz.
Hem yalan söylemekte hem de arkadaşlarınızı yarı yolda bırakmaktasınız.

İnsan kendini Allah'tan gizleyebilir mi ?
Bizim kullardan çekincemiz yoktur.
Senin ettiğin laflar öfkeyle bezenmiş ve boştur.
Senin gibilerin karalamalarından çekinip susacak değiliz.

Hangi cepheden hangi yanlış yapılıyorsa zaten karşısındayız.
Kullara kendimi kanıtlama derdim yoktur.

Bu derde sahip olan sizsiniz.
Nitekim kendinizi kullar arasında kanıtladıkça mevki ve makamınız artmakta.
Biz ancak Allah'ın vereceği makama talibiz.
Size de tavsiyemiz, sizin de dünya makamları yerine bu makama talip olmanızdır.
Bacımıza geçmiş olsun.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yine boş laflarınla yazdıklarıma cevap vermek yerine manipüle etmeye çalışmışsın. Yine uzuuun yazarak kendini saklama ve aklama peşindesin. Bu yaptıkların bana sökmez. Senin o çatal dilin susana kadar yazacağım. Beni yıldıramayacaksın..

Benim fitne dediğim şey, senin beni, kim olduğunu bile bilmediğin, sırf ak partili ağzıyla konuşup fitne saçtı diye onunla aynı kefeye koymandır.
Benim fitne dediğim, kim olduğu belli olmayan birini, ak partili kimliğine layık görerek, yaydığı fitneyi burada tüm ak partililere mal edip, burada içimize nifak sokmandır.

Yaptığın eleştiri ak parti ile ilgili değildir.
O senin ve fitnecinin girdiği kılıktır.
Her dedeye sakallı, her sakallıya dede diyerek genelleme yapıyorsun. Yaptığın düpedüz fitnedir.

Ben ak partili olabilirim, ben Osmanlı'yı seviyorum diye, sen bu fikirde görünen tüm fitnecileri aynı kefeye koyamazsın.
Bunu ayırt edemiyorsan susacaksın.. Ya da susturmasını bilirim..

İftira atan da, fitne yayan da sensin.

Bacımıza geçmiş olsun'muş. Ben söyledikten sonra yazmana gerek yok. Bacımızın gerçekten başörtülü olduğu bile benim için bir şüphedir. Ona saldıranla işbirliği içinde, sisteme karşı olanlara kurulmuş bir provokatif eylem olabilir. Ben tutup o saldırgana chpli diyecek değilim. Ben tutup o saldırgana hayırcı diyecek değilim.

Allah'ın sıfatlarını bana saymana gerek yok. Kendini bu sözlerle Allah katında aklayamazsın. Sen burada hiçkimseyi kandıramazsın, sen ancak kendini kandırırsın..

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Senin iftiralarını Allah bozar.
Senin amacın bağlı olduğun AK Parti'ye en ufak toz kondurmamaktır.

Yahu sen sinirden aklını mı kaybettin ?
Önce bana AK Parti'ye oy vermiş birtakım kimselerin saldırıya uğradığına dair haber veriyorsun.
Bacımıza geçmiş olsun diyince de bunlar AK Parti'yi mağdur göstermek için planlanmış eylem, o kişinin baş örtülü olduğundan şüpheliyim diyorsun.
Ben gördüğüm habere göre geçmiş olsun dedim, ortada oyun varsa onu çıkaracak ben değilim, devletin güvenlik kurumlarıdır.

Benim genelleme yaptığım yoktur.
Burada radikalleşmiş birtakım insanların sayısının arttığından bahsettim.
Sen de çıkmış herkesi aynı kefeye koyamazsın diyorsun.
Zaten koymadım ki.

Kendini Allah katında aklayamazsın yazmışsın.
Peki öyleyse, Allah sana sorsun önce, sen onay verirsen beni aklasın.
Tövbe estağfirullah, senin öfke ve kibirden gözün dönmüştür.

Senin gibiler bir olay AK Parti'nin işini yarıyorsa bağıra bağıra söyler.
Bir olay AK Parti'ye zarar veriyorsa, onu örtbas etmeye kalkar.
Peki burada mağdur olan kulun hakkını ve ahını düşünüp, Allah'tan korkmaz mısınız ?
Allah'tan AK Parti'de senin gibiler değil de sayduyulu insanlar çoğunlukta.

Söylediklerinde katıldığım birkaç cümle var.
Misal yalancılar ancak kendilerini kandırır.
Örneğin ekonomi çok iyi diyerek ancak kendi kendinizi kandırdınız.
Gerçi bu örnek teknik olarak iyi olmadı.
Çünkü zaten sizin altınızda ikişer ikişer arabalar varmış, bunu diyen de Vallahi sizsiniz.
Misal benim arabam yok.
Demek ki kendinizi kandırmamışsınız, halkı kandırmışsınız.
Dediğim gibi örnek olmadı ama, idare ediver artık.

Helal yoldan kazandıysanız Allah artırsın.
Haram yoldan kim kazandıysa da bu dünyada da öbür dünyada da perişan olsun İnşallah.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sen önce okuduğunu anla, sonra yazdığını paylaşmadan önce tekrar oku. Yazarken biraz daha düşün öyle yaz. Zira kendi kendini rezil edip duruyorsun. Benim cevap yazmama gerek kalmıyor.
Benim amacım senin maskeni düşürmekti, bunu başardım Allah'ın izniyle.. Şimdi de seni yalanların ve iftiralarında boğacağım, yine Allah'ın izniyle..

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Senin iftiralarını Allah bozar.
Senin amacın bağlı olduğun AK Parti'ye en ufak toz kondurmamaktır.

Yahu sen sinirden aklını mı kaybettin ?
Önce bana AK Parti'ye oy vermiş birtakım kimselerin saldırıya uğradığına dair haber veriyorsun.
Bacımıza geçmiş olsun diyince de bunlar AK Parti'yi mağdur göstermek için planlanmış eylem, o kişinin baş örtülü olduğundan şüpheliyim diyorsun.
Ben gördüğüm habere göre geçmiş olsun dedim, ortada oyun varsa onu çıkaracak ben değilim, devletin güvenlik kurumlarıdır.

Benim genelleme yaptığım yoktur.
Burada radikalleşmiş birtakım insanların sayısının arttığından bahsettim.
Sen de çıkmış herkesi aynı kefeye koyamazsın diyorsun.
Zaten koymadım ki.

Kendini Allah katında aklayamazsın yazmışsın.
Peki öyleyse, Allah sana sorsun önce, sen onay verirsen beni aklasın.
Tövbe estağfirullah, senin öfke ve kibirden gözün dönmüştür.

Senin gibiler bir olay AK Parti'nin işini yarıyorsa bağıra bağıra söyler.
Bir olay AK Parti'ye zarar veriyorsa, onu örtbas etmeye kalkar.
Peki burada mağdur olan kulun hakkını ve ahını düşünüp, Allah'tan korkmaz mısınız ?
Allah'tan AK Parti'de senin gibiler değil de sayduyulu insanlar çoğunlukta.

Söylediklerinde katıldığım birkaç cümle var.
Misal yalancılar ancak kendilerini kandırır.
Örneğin ekonomi çok iyi diyerek ancak kendi kendinizi kandırdınız.
Gerçi bu örnek teknik olarak iyi olmadı.
Çünkü zaten sizin altınızda ikişer ikişer arabalar varmış, bunu diyen de Vallahi sizsiniz.
Misal benim arabam yok.
Demek ki kendinizi kandırmamışsınız, halkı kandırmışsınız.
Dediğim gibi örnek olmadı ama, idare ediver artık.

Helal yoldan kazandıysanız Allah artırsın.
Haram yoldan kim kazandıysa da bu dünyada da öbür dünyada da perişan olsun İnşallah.
2 şer araba konusunu bir konuda ben yazmıştım bu arada. Altımda 2 araba var dememiştim, gözlemlediğim kadarıyla karı-koca olarak birer arabaya sahip insanlar oldukça fazla. Bunu birkaç konuda daha irdeleyip durdun. Siyasetle alakası bile olmayan bir konu. Birde yemin etmişsin.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Allah katında maske yoktur.
Allah herkesin gerçek yüzünü bilir.
Sen kendi kendine gelin güvey olmaktasın.

Senin gerçek niyetini Allah bilir.
Senin niyetin AK Parti'ye en ufak bir eleştiride karşı tarafa saldırıp itibarsızlaştırmaktır.

İyi niyetli bir insan öncelikle eleştirinin gerçek olup olmadığına sonra haklı olup olmadığına sonra da yapıcı olup olmadığına bakar.
Allah'ın laneti çıkarı için haksızlığı savunanların üzerine olsun.
2'şer araba konusunu benim duyduğum şahıs başka.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şu an Allah katında değiliz. İmtihan dünyasındayız. Maskeleri düşürmek de Mü'minlerin vazifesidir. Fitnecileri ortaya çıkarmak, fitneye karşı savaşmak, Mü'minlerin vazifesidir.
Boş lakırdılarla, alakasız mesajlarla nereye kadar kaçacaksın?
Vallahi, kaçabildiğin yere kadar kovalayacağım seni.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Senin fitne dediğin haklıyı savunmaktır.
Buna fitne demenin nedeni haklıyı savunmanın bağlı bulunduğun AK Parti'ye zarar vermesidir.
Senin maske dediğin de haklıyı savunanları itibarsızlaştırmaktır.

AK Partiye zarar veriyor diye bir olayı saklayıp, örtbas edip, söyleyene iftira atıp, onu itibarsızlaştırmaya çalışmak günahtır ve boşa çabadır.
Bulunduğu grubun çıkarını Allah'ın çıkarından üstün görüp haksızlığı savunanların hesabını Allah görür.

Allah katındaki tanımlarla senin iftiraların bir değildir.
Sen iftiralarınla Allah katında ancak kendine zarar verirsin.

Sen beni kovalamakla tehdit etmektesin.
Senden korkacak değiliz.
Allah sapmışları huzurundan kovacaktır.
Ancak bundan korkarız ve Allah'a sığınırız.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bir musibet bin nasihatten iyidir demişler, ben de varım kardeşim, evet diyorum ki dibi görelim, evet diyorum ki basmayan kafalar başa gelenleri görünce bassın, aklın, fennin, bilimin yolundan, o olmayan beyninizle ataput diye dalga geçtiğiniz büyük liderin yolundan gitmeyince ne haltlar olacağını anlasın herkes, anlasın ki güzel günler görelim. Ama onun için önce bi batmamız lazım, dibi görelim, çok kötü şeyler olsun ( temennim değil bunlar, olacaklar sadece), iyice kan kusalım topluca, sonra medeniyet, demokrasi, bilim, akıl neymiş ne değilmiş nasıl olurmuş mu anlayalım, anlayalım ki bir daha o yoldan sapmayalım...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Evet ya da hayır demeniz sorun değil.
İnat uğruna değerlerinizden vazgeçmeyin.
Bu tarz planların çoğu zaman geri tepme riski yüksektir.
Böyle riskler almaya değmez.
Düz ve basit olmak en doğrusudur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...