- Konuyu başlatan
Türkçesever
Profesör
Bir kullanıcı, bir masaüstü ortamını bu kadar mı beğenir?Arch deposunda Deepin araçları varmış.
Deepin Screen Recorder, Deepin Boot Maker, Deepin Draw'ı yüklüyorum.
![Confused :confused: :confused:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f615.png)
KDE araçlarını kurmayı unutma bari.
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Bir kullanıcı, bir masaüstü ortamını bu kadar mı beğenir?Arch deposunda Deepin araçları varmış.
Deepin Screen Recorder, Deepin Boot Maker, Deepin Draw'ı yüklüyorum.
Esasında benim minti tercih etmeme nedenin Ubuntu tabanının gereğinden fazla hantallaşması idi. Yalnızca KDE üzerine kurulu bir dağıtım olsa dahi kullanmazdım. Ancak KDE kullanıcılarının bir dağıtımı engelleyip bir başkasını yükselttiğini görmek benim için gayet hoş bir deneyim oldu. Yine de mint ekibi bence doğru olanı yaptı, yani cinnamon gibi kendilerine ait bir masaüstü varken bambaşka bir dünyaya sahip kdeyi taşımaları gereksiz angarya gibi görünüyor.Şimdi 4.15 sürümüne geçmişlerdir. Sence @Forumun Ağası Finix gibi bir KDE kullanıcısı artık Linux Mint kullanır mı? @Forumun Ağası Finix zaten Linux Mint kullanmıyordu, diğer KDE kullanıcıları hiç kullanmaz. Tahminimce bu kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ya Manjaro'ya gitti ya da Kubuntu'ya gitti.
Ben fanboyluk yapmam.Bir kullanıcı, bir masaüstü ortamını bu kadar mı beğenir?![]()
Üstteki mesaj yergi değil ki, zamanla düzelecek bir şey işte. Hehe.Ben fanboyluk yapmam.Yeri gelir beğendiğim şeyi eleştiririm. Örneğin üstteki mesajım gibi.
![]()
DDE, Pantheon'a ciddi bir alternatif gibi geliyor bana ama rıhtım uygulamalarıyla da macOS'a benzer bir görünüm elde edilebilir bence.Deepin araçlarında garip bir sorun var. Deepin araçlarına girdiğimde dosyayı seçmem gerektiğinde Windows'un kurulu olduğu dizinleri göstermiyor.
Kitap okuYergi nedir bilmiyordum. TDK sitesinde araştırdım. Sayenizde yeni bir kelime öğrendim.
Ekli dosyayı görüntüle 44058
İllaki bir şeyi karalamam mı gerekiyor? Asla ve asla olmaz.![]()
Üstteki mesaj yergi değil ki, zamanla düzelecek bir şey işte. Hehe.
Yergi nedir bilmiyordum. TDK sitesinde araştırdım. Sayenizde yeni bir kelime öğrendim.
Ekli dosyayı görüntüle 44058
İllaki bir şeyi karalamam mı gerekiyor? Asla ve asla olmaz.![]()
Söylediğinin yergi olmadığını söylüyor. Yani yergi olduğunu değil.Kitap oku![]()
Dur o zaman ben kitap okuyayım.Söylediğinin yergi olmadığını söylüyor. Yani yergi olduğunu değil.![]()
Söylediğinin yergi olmadığını söylüyor. Yani yergi olduğunu değil.![]()
Cevabı @Halktan Biri'ne yazmıştım.Dur o zaman ben kitap okuyayım.
Kelimenin anlamını bilmeyen birisi için çok anlamlı oldu.Söylediğinin yergi olmadığını söylüyor. Yani yergi olduğunu değil.![]()
O zaman üçümüz birden kitap okuyalım.Cevabı @Halktan Biri'ne yazmıştım.
Hiç gerek duymadım desem yalan olur bazen boş kalması gözüme batmiyor degil ama böyle iyi@Mrtaltg Linux ekran görüntüleri bölümüne attığınız resmi görünce bir an Elementary OS mu yüklesem diye düşündüm. Bir süre önce kullanmıştım.
Her ne kadar sonradan bazı yöntemlerle ayarlanabilse de bence varsayılan olarak masaüstüne kısayol eklenmesi güzel olurdu.![]()
Xfce'de de o görünümü elde edebilirsiniz. Paneli üste alın ve Plank'ı araştırın.@Mrtaltg Linux ekran görüntüleri bölümüne attığınız resmi görünce bir an Elementary OS mu yüklesem diye düşündüm. Elementary OS'u bir süre önce kullanmıştım. Her ne kadar sonradan bazı yöntemlerle ayarlanabilse de bence varsayılan olarak masaüstüne kısayol eklenmesi güzel olurdu.![]()
Xfce'de de o görünümü elde edebilirsiniz. Paneli üste alın ve Plank'ı araştırın.![]()
@Halktan Biri şu anda Antergos Xfce kullanıyor. O görünümü elde etmesi için dağıtımı bozmasına gerek yok bence. Hem kolaylıkla masaüstüne kısayol da ekler.En son kullanacağım masaüstünden bir önceki ilki KDE [emoji2] bırak böyle güzel
Dağıtımında olduğunu söyleyenler var. Ama doğruluğunu bilmiyorum.Konuyu hortlatıyorum sanırım ama deepin linuxta casus yazılım var diyorlardı siz ne düşünüyorsunuz.
Zamanında başka yerlerde ben de dile getirdim ama böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi birçok kişi. Yine de Çinli olması beni kuşkulandırmıyor değil.Konuyu hortlatıyorum sanırım ama deepin linuxta casus yazılım var diyorlardı siz ne düşünüyorsunuz.
Redstar OS'un ciddi ciddi casusluk yaptığını söyleyenler var.Zamanında başka yerlerde ben de dile getirdim ama böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi birçok kişi. Yine de Çinli olması beni kuşkulandırmıyor değil.
Onda zaten tahminimce kesin vardır. Acaba Richard Matthew Stallman bu konuda açıklama yapmış mıdır? Ubuntu'yu zamanında bayağı eleştirmişti.Redstar OS'un ciddi ciddi casusluk yaptığını söyleyenler var.
Bilmeyenler için söyleyeyim. Redstar OS Kuzey Kore'nin geliştirdiği Linux tabanlı bir Linux dağıtımı.
Açık kaynak bir sisteme nasıl kesin bir şey diyemiyorlar ki?Onda zaten tahminimce kesin vardır. Acaba Richard Matthew Stallman bu konuda açıklama yapmış mıdır? Ubuntu'yu zamanında bayağı eleştirmişti.
Red Star OS'ta bulunmuş mesela:Açık kaynak bir sisteme nasıl kesin bir şey diyemiyorlar ki?
Cinnamon dandik değil, Mint dandik. Yani pek çok dağıtım Cinnamon'u sunarken illa ki Mint kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yanısıra, Linux'ta sık sık dağıtım değiştirir sonra size uygun olan dağıtımı bulursunuz. Yani "Ne kursam ne kursam?" diye düşünmek yerine eğer vaktiniz, zamanınız ve hevesiniz varsa denemekten zarar gelmez. Bunun yanısıra, Cinnamonlu Mint'i kurduğunuz zaman sistem bir Windows Vista'ya dönüşmez. Bu kadar kullanıcısı var, ha biraz hantal geliyor bana ama öyle vah vah denecek dağıtım değil.İyice kafam karıştı hangi ortamı kuracağım hakkında. Cinnamon'u kafamdan sildim, Finix öyle diyorsa öyledir.
Mate ile xfce arasında kaldım, Mate de cazip geliyor @ConfickerBelasi da kullanıyor... xfce ile mate arasındaki farklar neler? Hangisi daha hafif?
Çok teşekkürler. Galiba Mint mate ve antergos denerim yakın zamanda..Cinnamon dandik değil, Mint dandik. Yani pek çok dağıtım Cinnamon'u sunarken illa ki Mint kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yanısıra, Linux'ta sık sık dağıtım değiştirir sonra size uygun olan dağıtımı bulursunuz. Yani "Ne kursam ne kursam?" diye düşünmek yerine eğer vaktiniz, zamanınız ve hevesiniz varsa denemekten zarar gelmez. Bunun yanısıra, Cinnamonlu Mint'i kurduğunuz zaman sistem bir Windows Vista'ya dönüşmez. Bu kadar kullanıcısı var, ha biraz hantal geliyor bana ama öyle vah vah denecek dağıtım değil.İyice kafam karıştı hangi ortamı kuracağım hakkında. Cinnamon'u kafamdan sildim, Finix öyle diyorsa öyledir.
Mate ile xfce arasında kaldım, Mate de cazip geliyor @ConfickerBelasi da kullanıyor... xfce ile mate arasındaki farklar neler? Hangisi daha hafif?
Not: Xfce de Mate de klasik linux masaüstü ortamlarıdır. Mate biraz daha renkli, şekilli şukullu falanken Xfce ise daha sade, daha renksizdir.
Ben olsam Debian önerirdim ama biraz zor bir dağıtım.Cinnamon dandik değil, Mint dandik. Yani pek çok dağıtım Cinnamon'u sunarken illa ki Mint kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yanısıra, Linux'ta sık sık dağıtım değiştirir sonra size uygun olan dağıtımı bulursunuz. Yani "Ne kursam ne kursam?" diye düşünmek yerine eğer vaktiniz, zamanınız ve hevesiniz varsa denemekten zarar gelmez. Bunun yanısıra, Cinnamonlu Mint'i kurduğunuz zaman sistem bir Windows Vista'ya dönüşmez. Bu kadar kullanıcısı var, ha biraz hantal geliyor bana ama öyle vah vah denecek dağıtım değil.
Not: Xfce de Mate de klasik linux masaüstü ortamlarıdır. Mate biraz daha renkli, şekilli şukullu falanken Xfce ise daha sade, daha renksizdir.
İyice kafam karıştı hangi ortamı kuracağım hakkında. Cinnamon'u kafamdan sildim, Finix öyle diyorsa öyledir.
Linux Mint ile Antergos biraz farklı. Tamam, ikisi Linux dağıtımı ama taban aldıkları dağıtımlar, paket yönetimleri farklı.Çok teşekkürler. Galiba Mint mate ve antergos denerim yakın zamanda..
sudo apt-get install gparted
sudo pacman -S gparted