- Reaksiyon puanı
- 15,467
Ubuntuya geçtim hoş güzel ama tabikide bir takım eksikleri var. ![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Ne gibi eksiklikleri var?Ubuntuya geçtim hoş güzel ama tabikide bir takım eksikleri var.![]()
Yazı tipi değiştirilebilir. Yazı tipi olarak Ubuntu kullanmak zorunda değilsiniz. Diğer konu hakkında fazla bir bilgim yok.Üstteki menünün ve tarih ve saatin konumu değişmemesi ve birde benim tuhafıma giden de resimdeki gibi yazılan kalın olması yazı tipinden ayarladım ama işe yaramadı.
Ekli dosyayı görüntüle 44099
Chrome'un yazı tipi ayarlarından değiştirdiğim zaman tamamı değişmiyor. Ubuntunun yazı tipini nasıl değiştirebilirim?Yazı tipi değiştirilebilir. Yazı tipi olarak Ubuntu kullanmak zorunda değilsiniz. Diğer konu hakkında fazla bir bilgim yok.
GNOME için "İnce Ayarlar" adlı uygulama var. Onun var olup olmadığına bakın. Yoksa bu komutla kurun:Chrome'un yazı tipi ayarlarından değiştirdiğim zaman tamamı değişmiyor. Ubuntunun yazı tipini nasıl değiştirebilirim?
sudo apt-get install gnome-tweak-tool
Kurdum ama sonuç hala aynı.GNOME için "İnce Ayarlar" adlı uygulama var. Onun var olup olmadığına bakın. Yoksa bu komutla kurun:
Kod:sudo apt-get install gnome-tweak-tool
O uygulamayla yazı tipini değiştirdiniz mi? GNOME biraz değişik bir masaüstü ortamı. Ondan sonra Google Chrome'u açıp kapattınız mı?Kurdum ama sonuç hala aynı.
Ubuntu 18.04 kullanıyorum bu arada.![]()
Ayarlamalar yaptım. Masaüstü için etkili oldu fakat chrome'da pek işe yaramadı. Sanırım chrome'un güncelleme yapması gerekiyor.O uygulamayla yazı tipini değiştirdiniz mi? GNOME biraz değişik bir masaüstü ortamı. Ondan sonra Google Chrome'u açıp kapattınız mı?
Ubuntu artık gnome ile mi geliyor?GNOME için "İnce Ayarlar" adlı uygulama var. Onun var olup olmadığına bakın. Yoksa bu komutla kurun:Chrome'un yazı tipi ayarlarından değiştirdiğim zaman tamamı değişmiyor. Ubuntunun yazı tipini nasıl değiştirebilirim?
Kod:sudo apt-get install gnome-tweak-tool
Evet, artık GNOME ile geliyor.Ubuntu artık gnome ile mi geliyor?
Evet geliyormuşUbuntu artık gnome ile mi geliyor?
Masaüstü ortamı olmasa o dağıtımı sen o kadar kolay kullanamazdın. Eskiden Unity ile geliyordu. Bence GNOME'a geçmesi iyi oldu.Evet geliyormuş![]()
Bence ismini Gbuntu yapmalılardı[emoji3]Evet, artık GNOME ile geliyor.Ubuntu artık gnome ile mi geliyor?
Okuduğum kadarıyla Ubuntu, Unity çıkmadan önce GNOME kullanıyormuş. Sonra Unity'yi geliştirmeye başlamışlar. Şimdi de tekrar GNOME'a geri döndüler.Bence ismini Gbuntu yapmalılardı[emoji3]
Ne yani Ubuntu'nun başındaki U Unity'ye ait değil mi?Okuduğum kadarıyla Ubuntu, Unity çıkmadan önce GNOME kullanıyormuş. Sonra Unity'yi geliştirmeye başlamışlar. Şimdi de tekrar GNOME'a geri döndüler.Bence ismini Gbuntu yapmalılardı[emoji3]
Zaten Ubuntu, Unity kullanırken de "Ubuntu GNOME" adlı sürümü vardı.
Evet, değil. Ubuntu'nun sürümlerinde hangi masaüstü ortamını kullandığını DistroWatch'tan görebilirsiniz.Ne yani Ubuntu'nun başındaki U Unity'ye ait değil mi?
Evet, aynen öyle imiş. bkz.Okuduğum kadarıyla Ubuntu, Unity çıkmadan önce GNOME kullanıyormuş. Sonra Unity'yi geliştirmeye başlamışlar. Şimdi de tekrar GNOME'a geri döndüler.
Zaten Ubuntu, Unity kullanırken de "Ubuntu GNOME" adlı sürümü vardı.
Açıkcası GNOME 3'te GNOME 2'ye göre çok değişim oldu. GNOME 2 ile GNOME 3'ün ekran görüntülerine bakın, dediğimi anlarsınız. Mesela GNOME 2'yi özleyen kullanıcılar, MATE gibi sade ve kullanılabilir güzel masaüstü ortamları geliştirdiler.Evet, aynen öyle imiş. bkz.
Merak ederek "ubuntu" kelimesinin anlamını araştırdım, konu epey derinmiş. Ne anlama geldiğini tam olarak anlayabilmek için, Afrika'yı ve insanlarını ziyaret edip deneyimlemeye kadar varıyor iş.
Ubuntu, Güney Afrika'lı bir girişimci tarafından geliştirilmeye başlanmış. Ubuntu sözcüğü ise Güney Afrika'nın resmi dillerinden Zulu dilinde kullanılan bir sözcük. Zulu dilinde: "insanlık" anlamına gelir, aynı zamanda "başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever" olmak gibi insani değerlerin temel alındığı bir dünya görüşüdür." bkz.
Ubuntu sözcüğünü bir tanımda açıklamak çok mümkün değildir. Kendimizi sıklıkla birbirinden ayrı bireyler olarak görürüz, oysa bir birimize bağlıyızdır ve yaptığımız şey tüm dünyayı etkiler. Kelimeye verilen en yaygın doğrudan anlam; (ubuntu "I am because of you" ) "Ben senin sayende varım/senden dolayı varım" ve bu, toplumun, ailenin, arkadaşlığın ve paylaşımın ne kadar önemli olduğunu anlayan Afrikalıların ruhunda bulunur. bkz.