S
SDN Okuru
SDN Okuru
Ben bir yil önce aveadan faturali hat aaldim sonra faturasini ödemedim 1 milyardan fazla olmuş cezasi nedir ödeyecek durumum hiç yok
Ben bir yil önce aveadan faturali hat aaldim sonra faturasini ödemedim 1 milyardan fazla olmuş cezasi nedir ödeyecek durumum hiç yok
hocam benimde şöyle bir sorunum var 3G yi açtığımda full olmasına rağmen internet hiç çekmiyor Avea müşteri hizmetlerini aradığımda gerekli işlem yapıyoruz diyorlar tekrardan 21 mbps oluyo hızım bu arada Ankara nın göbeğiinde..
nedenini bi anlasaminternet hızın yavaş anladığım kadarıyla, bu ankara kızılay vs heryerde böyle mi? speed test te hiç hız ölçtün mü?
21mbps derken anlamadm![]()
nedenini bi anlasamevet kızılayda tunalı hilmide böyle aveayı aradığımda işlemleri yapıyoruz dediğinde ağ ayarlarını internet yazdırıp sıfırlıyor sonra 18 e çıkıyor hız bende anlamadım
![]()
hayır iphone kullanıyorumşimdi android kullanıyorsan düzenli bir kapatıp açıcan. Dediğim gibi iş amaçlı orada 1 hafta kaldım en ufak sorun yaşamadım. 21 Mbps dediğin Türkiye standartlarının üstünde zaten o hızı görebiliyorsan normal.
Alırsın parasıyla değil mi:huh:aveada 1000 dk 1000 sms 1 gb int. paketi alıcam bu paketle birlikte 5000 sms daha alabilir miyim ??
:huh:aveada 1000 dk 1000 sms 1 gb int. paketi alıcam bu paketle birlikte 5000 sms daha alabilir miyim ??
hayır iphone kullanıyorum![]()
Hocam data hat ( sadece internet olan) hattan alıcam da herkes avea alma diyor. Avea alınmazmı yani ? Sağolun
bildiğim kadarıyla alamıyorsun ama siteden kontrol ettin mi?
- - - Mesaj Güncellendi - - -
bu dediğin şey heryerde yaşanıyorsa muhtamel cihazın veya simkartın arızalı
- - - Mesaj Güncellendi - - -
kardeşim ben buraya Avea'nın reklamını yapmaya gelmedim o yüzden al yada alma diyemem. Bende sizler gibi tüketiciyim. Biraz bilgim fazla sektörü az çok biliyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama sorun çok mantıksız![]()
Uzun yıllardır avealıyım, Samsung S5 Kullanıyorum.İnternet bağlantısında R harfi gözüküyor. Diğer kullanan arkadaşlarda böyle bir harf yok. Bazen de internete hiç giremiyorum. Nedenini bilen arkadaşlar varsa beni aydınlatırlarsa çok memnun olurum.
Ben kontör yükledim fakat sms daha gelmedi bunun sebebi nedir lütfen acil?
bunu müşteri hizmetlerine sormalısınız, hattınızın içini vs göremem ben.
Aynı paketi kullanıyorum hat hızınızı ölçün speed test programları gibi programlar ile 1 mb den az çıkarsa avea yi arayıp internet hızının yavaş olduğunu bildir gerekeni yaparlar .merhaba ben geçen hafta hattıma tl yükledim ve 2 gb internet 5000 sms 500 dakika hattıma yüklendi herşey normal güzel ama facebook,google, ve ya haber okumak istediğimde internet hiç çalışmıyor gibi yani 10 dakikada anca google a giriyor, whatsapp falan iyi onda sorun yok, sadece interneti başka alanlarda kullanamıyorum neden kaynaklanıyo anlamadım.
Avea hattım benim adıma değil hat sahibi şehir dışında Sim kartim micro sim ama yeni alacağım telefon standart sim kullanıyor hat sahibi olmadan yeni bir sim kart abilirmiyim
Merhaba değerli üstad madmex;
Benim de kafama bi soru takılıyor fikrinizi belirtirseniz sevinirim.
Ben avea kamu tariflerinden birini kullanıyordum yıllardır, memurluktan istifa ettim. Artık memur olmadığım için müşteri temsilcisini arayıp mevcut kamu tarifesinden normal faturalı bir tarifeye müşteri temsilcisinin yardımıyla geçtim.
Sorum şu;
Kamu tarifesi hattı alırken sadece kurum kimliğimi ibraz edip hattı açtırmıştım. Ama normal faturalı hat almak isterken üzerimize kayıtlı herhangibir fatura şartı var bildiğiniz gibi. Ben de müşteri temsilcisi yardımıyla telefonda normal faturalı tarifeye geçtim ama bayi'ye gidip üzerime kayıtlı herhangi bir su, elektrik faturası gibi bir belge vermeli miydim ? Çünkü normal faturalı tarife için fatura vs ibraz etmek gerekiyor...
Bir sorun çıkar mı hatla ilgili ?, bu gözden kaçmış olabilir mi ?
Şimdiden teşekkürler cevabınız için...
Sevgiler.
Hocam hat devri için hat sahibinin yanında olması gerekiyor, hangi bayi bu bende gittim hat sahibi olmadan işlem yapamayız dediler.Sorum hat devri ile ilgili;
medmex hocam, ben geçen yıl babamın üzerine olan avea faturalı hattı kendi üzerime almak için tek başıma babam olmadan avea bayisine gittim. Abonelik formunu doldurdum, kimlik fotokopimi verdim, üzerime kayıtlı bir fatura verdim ve telefona gelen onay mesajından sonra 1 hafta gibi bi süre içinde hat benim üzerime devroldu, kullanmaktayım
Yalnız yaptığım araştırmaya göre bu evraklarla birlikte bir de 8-10 maddelik bir taahütname de imzalanması gerekiyormuş devir sırasında, eski hat sahibinin olası itirazı olursa diye.
Bana bayi'de herhangi bir taahütname imzalatmadılar, bu yüzden yapılan devir geçersiz olabilir mi ileride ? Yani tekrar hat eski sahibine mi döner otomatikman ?
Sizce ne olur ?
Sorum hat devri ile ilgili;
medmex hocam, ben geçen yıl babamın üzerine olan avea faturalı hattı kendi üzerime almak için tek başıma babam olmadan avea bayisine gittim. Abonelik formunu doldurdum, kimlik fotokopimi verdim, üzerime kayıtlı bir fatura verdim ve telefona gelen onay mesajından sonra 1 hafta gibi bi süre içinde hat benim üzerime devroldu, kullanmaktayım
Yalnız yaptığım araştırmaya göre bu evraklarla birlikte bir de 8-10 maddelik bir taahütname de imzalanması gerekiyormuş devir sırasında, eski hat sahibinin olası itirazı olursa diye.
Bana bayi'de herhangi bir taahütname imzalatmadılar, bu yüzden yapılan devir geçersiz olabilir mi ileride ? Yani tekrar hat eski sahibine mi döner otomatikman ?
Sizce ne olur ?
Hocam benim mobil veri açılmıyor bunu nasıl düzelticez? Ayarlar falan yapılı ama veriyi açınca herhangi bir hareket olmuyor.
medmex hocam, devir türlerini biliyorum. Zaten ben de btk'nın tanıdığı bu hak kapsamında tek taraflı devrini aldım. Ve hattı kullanıyorum, Bunda problem yok, ama verdiğiniz linkte de belirtilen taahütname imzalatılmadı bayi tarafından bana.
Zaten sorum da bu, ya bayi unuttu ya da atladı bilemiyorum. Taahütname imzalanmadığı için devir işlemi geçersiz sayılır mı ileride ? Ya da olursa ne tür bi sorun olur ?
Belki bu konuda da bilginiz vardır diye soruyorum ?