7.43
Dekan
- Katılım
- 11 Haziran 2008
- Mesajlar
- 8,965
- Reaksiyon puanı
- 332
- Puanları
- 263
Samsung al.
ileride pro makine almayı planlıyorsan sx230 tarzı manuel ayarlara izin veren makinalara bak derim tabi ama yinede sen bilirsinBu tür makineler hoşuma gidiyor, ileride profesyonele başlangıç amacıyla 600D almayı düşünüyorum zaten
Tak boynuna gez etrafta taşıması bence kolay.
Herneyse kararım bu 2 makineden alma yönünde 10 kişi Canon demiş ama eminimki makineden anladıkları için değil marka olduğu için seçtiler hala kararsız hangisini alacağım konusunda.
Samsunga biraz daha sıcak bakıyorum ama. Tasarımı, sensörü, zoomu, 16mp ve yanındada 50TL değerindeki hediyesi daha cazip hale getiriyor.
bn wb110 kullanıcısyım. öncelikle şunu belirteyim 50-100 tl için gidipte internetten alma. adam gibi bir mağazada iyice incele ve sonra incelediğin makineyi al. gelelim ürüne. yeni başladıysan tavsiye ederim. diğer makinalar gibi ağır değil(385 gr.) taşıması çok çok kolay. makro çekimler için ideal. eğer fotoğrafçılıkta ilerlemek istiyorsan zaten bu makineyi bikaç yılda mutlaka değiştireceksin. diyafram ve enstantane ayarlarını manuel olarak zoom aracılığıyla yapabiliyorsun. ayrıca megağiksel çok önemli değil önemli olan kullanılan lenstir. makinenin compact olması geri adım attırmasın dslr makineler gibi verim alabilirsin. (tabi hangi tarz foto çekeceğinle ve senin becerinle alakalı) bu fiyata bu özellikte ürün zor bulunur. cep telefonundan devşirme bazı özellikleride var.Tercihlerde temel kriterler sırasıyla, görüntü kalitesi, ergonomi, fiyat/performans, dayanıklılık/uyumluluk olmalıdır. son olarak iso 400 den sonra görüntü kalitesini düşüreceğinden 3200 -6400 arası farka bakmak bi mana ifade etmez. bol şans zira teknolojik eşyalar biraz da şans işidir.