Windows Mobile Telefonlar Neden Tutmadı?

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
706
Windows Mobile telefonlar ilk çıktığında baya ilgi gördü. Diğer markalar tarafından da ilgi gören telefonlar olmayı başardılar. Telefonların arayüzü de dönemin birçok telefonundan daha eğlenceliydi.

Sonrasında Windows Mobile gelmeyen güncellemeler ve uygulamaların kısıtlı olması sebebi ile bir bir unutuldular. Renk renk ve arayüz olarak da Windows arayüzüne bu kadar yakın bir telefon çok kısa süre ilgi görüp tarihin tozlu raflarına kaldırıldılar.

Siz hiç Windows Mobile işletim sistemli bir telefon almış mıydınız ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Windows CE (Mobile öncesi) bir cihazım olmuştu. Windows'un küçük cihazlarda olanı.
Alışık arayüz v.s.

Heyzj

Asistan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
8
Nokia'nın bir sürümü vardı bende hatırlamıyorum modelini.

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
177
Samsung b7320 omnia pro cihazım vardı windows modile 6.1 ile geliyordu. 6.5 e hemen güncelleniyordu. Cihaz o dönem için inanılmaz derecede akıcı, işlevsel ve premium bir telefondu. Millet chat için internet kafelere giderken, daha telefonlarda mobil internet aktif ve yaygın olarak kullanılmazken mobil olarak msn, facebook ve internet sörfü yapabilmek, ofis dosyalarını açabilmek, müzik dinlemek, kaliteli kamerası ile foto ve video çekmek, uzun süren pil ömrü ile beni cezbetmişti.
Windows telefonlar istenilen dokunmatik devrimi yapamadı ne yazık ki. Ek olarak uygulama desteği konusunda da ios ve android ile yarışamadı ne yazık ki. O dönem de windows mobile ios ve androidden çok daha uzun zamandır kullanılmasına rağmen uygulama geliştiriciler tarafından neden bu kadar yanlız bırakıldı hala aklım almıyor.
Gözlemlediğim şeylerden bir diğeri ise samsung, hp, htc, vb. pda üreten markalar bir anda windows mobile den yeni çıkmış androide geçtiler. iki işletim sistemini de aynı anda üretmediler. Markalar androidli cihazları üretmeye devam edince windows mobile çok gerilerde kaldı ne yazık ki.