Android Bir Telefonmu Yoksa WP 8 yüklü bir telefonmu seçmeliyim ?

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Merhaba arkadaşlar.
Nokia lumia serisiyle iyi bir çıkış yakaladı. wp8 yüklü gelen telefon hakkında sorularımı sorucağım.
1. Wp telefonu yormuyomuş android gibi ve az ram ve işlemciyle çok iyi işler yapabiliyormuş buna ne diyebilirsiniz.
2.Android de telefonu yoruyormuş ve çok işlemci ve çok ram e ihtiyaç duyuyormuş. Oyüzden WP8 Daha iyiymiş androidden diye duydum.
3.Lumia 820 de ki işlemciyle s3 ün kullandığı işlemci arasında ne fark var. Burda sayısını yada ghz hızını sormuyorum. İkiside farklı işlemci kullanıyo bunların özellikleri neler.

Şimdilik aklıma gelen bunlar gelirse daha sorucağım.
Şimdiden çok teşekkürler.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet Lumia benimde ilgimi çeken bir model, Android iyi güzel ama androidde malesef ram sorunu var en aşağı 1 GB ram olması lazım ki oda bi zaman sonra kasma yapıyor. zaten 1 GB ramın hepsını gormuyor.Bunda ne var normal dıyeceksın.1 gb ramın hepsını gormedıgı gıbı androıdde arkaplanda calısan uygulamalar vs ramın cogunu alıyor zaten. kullandım ıyı bılıyorum hıc stabıl degıl.Ama ben olsam sırf değişiklik olsun diye WP8 işletim sistemli bir telefon alırım.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Evet Lumia benimde ilgimi çeken bir model, Android iyi güzel ama androidde malesef ram sorunu var en aşağı 1 GB ram olması lazım ki oda bi zaman sonra kasma yapıyor. zaten 1 GB ramın hepsını gormuyor.Bunda ne var normal dıyeceksın.1 gb ramın hepsını gormedıgı gıbı androıdde arkaplanda calısan uygulamalar vs ramın cogunu alıyor zaten. kullandım ıyı bılıyorum hıc stabıl degıl.Ama ben olsam sırf değişiklik olsun diye WP8 işletim sistemli bir telefon alırım.
Anladım yani androidin telefonu boş yere yorduğu kesin. Peki o kutucuklu olan metro arayüzünden bir süre sonra sıkılırmıyım bilmiyorum ama uygulama sorunuda var lumiada oda sıkıntı aslında.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Anladım yani androidin telefonu boş yere yorduğu kesin. Peki o kutucuklu olan metro arayüzünden bir süre sonra sıkılırmıyım bilmiyorum ama uygulama sorunuda var lumiada oda sıkıntı aslında.

Bana hoş geliyor o kutucuklar :) Ne alırsan al bir zaman sonra illaki sıkacaksın teknolojiyi takip eden biriysen.AppStore veya Google Playa göre daha az uygulama olabilir ama zamanla gelişecektir eminim.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bana hoş geliyor o kutucuklar :) Ne alırsan al bir zaman sonra illaki sıkacaksın teknolojiyi takip eden biriysen.AppStore veya Google Playa göre daha az uygulama olabilir ama zamanla gelişecektir eminim.
Anladım peki 620 yi önerirmisin işlemci ram bakımından aynı fiyatta olduğu ace 2 den daha mı iyidir.

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kutucuklar çok hoş bence.Uygulama mağazasıda her geçen gün artıyor.Ayrıca wp daha az ram ve işlemciyle android'den daha fazla iş yapabilirsin.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Kutucuklar çok hoş bence.Uygulama mağazasıda her geçen gün artıyor.Ayrıca wp daha az ram ve işlemciyle android'den daha fazla iş yapabilirsin.
Neler yapabilirim mesela. 620 s2 den falan hızlımıdır peki.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bütçen ne kadar?

700 800 tl . bütcem var 620 750 tl şuan. yukardada sorduğum gibi s2 1.2 ghz işlemci çift çekirdek kullanıyo. buda 1ghz çift çekirdek 512 mb ram kullanıyo. yani s3 miniden s2den falan iyimidir.

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tabi ki fiyatına göre iyi olması değişiyor.S3 mini ve s2 nin fiyatı daha fazla.Nokia lumia 620'nin de özellikleri güzel.Tam bir fiyat performans telefonu.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Mesela s3 minideki akıllı bekleme. Sen gelince bildirim varsa seni görüp uyarması. telefonun başına 2 kere vruunca internet sitesinde sayfayı başa alma gibi uygulamalar varmı lumia da.

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hayır dediklerinden yok ama lumia 620'nin işlemcisi,kamerası ve sağlamlığı s3 miniden daha iyi.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Anladım ama ben çok kararsız kaldım benim akıllı bir telefondan beklediğim özellikleri s3 minideki özellikler. Bana bunları veremedikten sonra rami 100 mb daha fazla verse bana ne önemi var sonucta ben bunun içine ne yükleyebilrimki en fazla gta vice cty yüklerim onuda rahatlıkla kaldırabiliyo s3 mini. Şuan için erken bence windows phone almak galiba.

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sana hangisi daha iyi geliyorsa onu alabilirsin.

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Evet öyle ama wp cular kafa karıştırıyo. :D WP internette iyi dolaşabilir telefonu da yormayabilir ama bu özellikler olmadıktan sonra ne önemi var peki bu dedğim s3 minide olan özellkler jelybean almış dier telefonlardada varmı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bilen Kimse yokmu arkadaşlar ?

Sana hangisi daha iyi geliyorsa onu alabilirsin.

dedğim s3 minide olan özellkler jelybean almış dier telefonlardada varmı.

msxlabs

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.
Nokia lumia serisiyle iyi bir çıkış yakaladı. wp8 yüklü gelen telefon hakkında sorularımı sorucağım.
1. Wp telefonu yormuyomuş android gibi ve az ram ve işlemciyle çok iyi işler yapabiliyormuş buna ne diyebilirsiniz.
2.Android de telefonu yoruyormuş ve çok işlemci ve çok ram e ihtiyaç duyuyormuş. Oyüzden WP8 Daha iyiymiş androidden diye duydum.
3.Lumia 820 de ki işlemciyle s3 ün kullandığı işlemci arasında ne fark var. Burda sayısını yada ghz hızını sormuyorum. İkiside farklı işlemci kullanıyo bunların özellikleri neler.

Şimdilik aklıma gelen bunlar gelirse daha sorucağım.
Şimdiden çok teşekkürler.

Dostum lumia 820 elime geçmişti. 8 gb versiyonu ama kullanılabilen hafıza 5 gb idi yani 3 gb sistemin androidde bu rakam 4... Yani demek istediğim şu, kapladığı alan yalnızca 1 gb küçük, kullandığı ramda en fazla 150 mb falan farkeder... Sonuçta sadece yazı ve renkli kutular yediği bölüm sadece sistemi ayakta tutan programlar... 100-150 mb için ve olmayan uygulamanın verdiği performans için o telefonu almaya değmez... Çamur atmak için değil, zaten bilgisayar gibi kullanılacak bir cihaz değil bu akıllı telefonlar kullanacağın en fazla 10-20 uygulama bunu da istedikleri rahatlıkla yükle... Şuan bende s3 mini var ve 13 uygulama var bu 13 uygulama arasında most wantedda mevcut ve akıyor, kasmada mevcut değil...

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Anladım ama ben çok kararsız kaldım benim akıllı bir telefondan beklediğim özellikleri s3 minideki özellikler. Bana bunları veremedikten sonra rami 100 mb daha fazla verse bana ne önemi var sonucta ben bunun içine ne yükleyebilrimki en fazla gta vice cty yüklerim onuda rahatlıkla kaldırabiliyo s3 mini. Şuan için erken bence windows phone almak galiba.
androidden uzak dur sonra saç baş yolma... gerekirse git symbian al ama androide yanaşma.

android sanal işletim sistemi üzerinde sanal makinede çalışan bir işletim sistemi. bu yüzden çok stabil değil ve hiç olamayacak. bir ios boştayken 95mb ram kullanıyorken bir android en aşağı 350-400 mb yiyor. düşünün windowsta wmvare ile bir işletim sistemi kurdunuz ne kadar sağlıklı çalışabilir. yada üzerinde çalıştığı sistem kadar kararlı olabilir mi? işte androidde böyle linux üzerinde java sanal makinesi. yakında ubuntu mobil işletim sistemi çıkaracakmış. eminim o bile androidden daha iyi ve stabil çalışacaktır. çünkü java sanal makinesi kullanmıyor. android tam bir donanım canavarı, 4 çekirdekli işlemciler 2 gb ram ler neredeyse bir pc yi bile takılmadan çalıştıracak donanıma sahip cihazlarda donma takılmalara kilitlenmelere neden oluyor. wp en azından stabil ve akıcı bir işletim sistemi. androidde yaşayacağın sorunları en azından yaşamayacağın bir işletim sistemi. android uygulamalarının yarısı ya virüs içeriyor ya fake.. reklam seyretmekten neredeyse uygulamaları kullanamıyorsun. bazen evdeki android tabletimi parçalayasım geliyor. (1.5ghz çift çekirdek işlemci, 2gb ram jelly bean işletim sistemi)