Bütçen ne kadar ? ve ne için istiyorsun sahne mi ders almak için mi detaylı birşey söylersen yardımcı olmaya çalışırım kardeşim.
Elektro gitar insanın kulağını tırmalıyor...
Rock yapanları çok kez dinledim. ve gerçekten o sesten kulaklar rahatsız olabiliyor...Dünyada kulak tırmalayan bir elektro gitar henüz icat edilmedi, Tarkan'ın albüm ve konserlerinde de elektro gitar var herkes de rahat rahat dinliyor.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım, önce neyin ne olduğunu bilelim sonra yorum yapalım, elektro gitarda sizin kulakları rahatsız eden ses o gitardan çıkmıyor, distortion adı verilen pedaldan ya da amfi'den çıkıyor.
Akustik gitarda Dünyanın en iyi markaları Martin, Taylor, Takamine gibi markalardır, bunlardan sonra Fender, Yamaha vb gelir ama her büyük markanın iyi tınısı olan gitarları da yok diyemeyiz.
Mesela; http://okul.mydukkan.com/2013/03/18/cort-mr710f-akustik-gitar/
Ne olursa olsun müzik hayatım bana şunu öğretti, denemeden gitar alınmaz, kağıt üzerinde o güzel bu güzel denebilir ama bana güzel gelen bir gitar sende rahatsızlık yapabilir, klavyesi rahatsız gelebilir, tel yüksekliğini sevmeyebilirsin, eğer solo atacaksan cut away özellikli olması gerekebilir, gitarın hangi ağaçtan yapıldığı ayrıntısına kadar herşeyine bakan insanlar var, ben dahil. Bu nedenle gitar kucağa alınmadan, klavyesindeki her notaya tek tek basılıp denenmeden alınmaz.
Madem bütçe 1500 lira, DO-RE ya da Zuhal Müzik gibi çeşitli müzik mağazalarına gidip istediğin fiyat aralığındaki gitarları tek tek denemeni tavsiye ederim, o fiyata gayet iyi gitarlar bulabilirsin.
Dediğim gibi, distortion vb cihazlar rock, metal vb sert müzik yapanlarda kullanılır,bu sizii rahatsız edebilir, beni etmiyor, beni de cluplardaki bum bum bum bas sesleri rahatsız ediyor, sürekli aynı ritmin ve sürekli aynı melodilerin tekrar etmesi, şarkı sözleri olmayan hattâ olan şarkı sözünde de sürekli aynı şeyleri tekrar eden boş anlamsız tekrarlar beni daha çok rahatsız ediyor, buna rağmen son ses distortion gitar sesi dinleyebiliyorum.Rock yapanları çok kez dinledim. ve gerçekten o sesten kulaklar rahatsız olabiliyor...