Bilgilerin için teşekkürler, dikkate alacağım.ben dört sene mutfak şefliği yaptım. antalya'nın dört yıldızlı kurumsal otellerinde bile rahat edemezsin, inanılmaz devrecilik var sektörde. en azından işin içinde kurumsallık olur yasal haklarından mahrum kalmazsın. garson ve komik bölümü için söylüyorum. mutfak çok daha zor ama en azından bir sanat dalı ve keyifli.
ama küçük işletmelerde 12-14 saat çalıştırırlar, mesai vermezler, sezonda iznin olmaz, sigortanı bile yaptım diyerek yapmamış olabilirler. sigortasız işçi çalıştırdığı için şikayet ettiğin yerlerin başına bir iş gelmesi olasılığı da binde bir filan. resmi şikayetlerin çoğu sonuçsuz kalır.
ezilirsin, yorulursun; yorulsan kendini paralasan da karşılığını alamazsın; tek bir hatada silerler.
mekdanılz ve bürgerking gibi yerlerde çalışabilirsin. kurumsal olmayan hiçbir yere güvenme. ve hizmet sektörüne gireceğine en azından mağazalara girmeye bak. satış danışmanlığı ve kasiyer gibi işler daha rahat. dediğim gibi kaç yaşında olursan ol nereye girersen gir kurumsal bir yer önceliğin olsun.