Kusursuz windows deneyimi için vista SP2 kullanın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sere
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba bu konuyu açmış olmaım sebei şu: Benim bilgisayar:

P4 3.00 ghz
1gb ddr-400
256 mb geforce fx 5500
160 gb seageta hdd

Bu bilgisayarı 4 senedir kullanıyorum. XP için desing edilmiş fakat yeni çıkan işletim sistemlerini canavar gibi çalıştırıyor zaten xp full. Ki amacım burda bilgisayarımı övmek değil. Maksadıaa gelince. Bu bilgisayara ;

1. Önce vista (spsiz) kurdum. Aralıklarla mavi ekran vermeye başladı.
2. Sonra vista (sp1) kurdum. Daha çok mavi ekran vermeye başladı.
3. Ondan sonra Win 7 Ultimate (7100 rc)'i kurdum. Bu hepsinden fazla mavi ekran verdi.

Ve arkadaşlar sonunda bana lazım olan kullanmam gereken işletim sisteminin vista (sp2) olduğuna karar verdim. Allah razı olsun sp2'yi çıkaranlardan. Mavi ekrandan (28 nisanda kurdum sp2'yi) bugüne kadar eser yok.. On numara (Maaşaallah diyelim)

Şiddetle tavsiye ediyorum. (Bu arada ben kendi açmış olduğum [ Vista sp2 rtm yani tam (36 dil + Türkçe dahil)] adlı konudan ulaşabilirler.

Herkese sevgi ve saygılarımla....

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş mavi ekran vermesinin sebebi donanımından kaynaklanıyor eğer yüklediğin programlarda sorun yoksa.Senin donanımın yetmemiştir bunlara sp2ye yetmiştir.(nasıl oluyorsa)

FoSCo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista kullandım 3 ay hiçbir mavi ekranla karşılaşmadım.
Vista Sp1 kurdum çıkınca ondada hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Sonra windows 7100 rc kurdum bilgisayara, çıktığından beri hiçbir mavi ekranla karşılaşmadım ki hala 7100 kullanıyorum.
Bence donanımlarında sorun var bi baktırsan iyi edersin.

Xasiork

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows XP ve Vistada bol bol mavi ekran aldım. Bunların büyük çoğunluğu ekran kartımın driverı ile ilgili sorunlardı. Win 7 build 7000 ile 2 ay içinde 1 tane mavi ekran hatası aldım. 15 gündür Win 7 build 7100 kullanıyorum. Sorunsuz.

sere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista kullandım 3 ay hiçbir mavi ekranla karşılaşmadım.
Vista Sp1 kurdum çıkınca ondada hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Sonra windows 7100 rc kurdum bilgisayara, çıktığından beri hiçbir mavi ekranla karşılaşmadım ki hala 7100 kullanıyorum.
Bence donanımlarında sorun var bi baktırsan iyi edersin.
sorun olsa vista sp2'de verirdi; sorun olsa xp'de verirdi.

maxmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun olsa vista sp2'de verirdi; sorun olsa xp'de verirdi.
sorun vistada olsa benim pc dede verirdi veya diger arkadaşların sisteminde de verirdi ( senin mantıgınla hareket edersek ) Ama vermiyor sp1 le kullanıyorum ve hiç bir sorun yok

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Halka açık indirilmeye haziran ayında başlanacak çıksında indiririm.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Windows 7'nin tüm sürümlerini kullandım. Tek bir mavi ekran vermedi.

credo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista Ultimate x64 SP1 kullanıyorum memnunum. SP1'den önce stabilite sorunu vardı sistemin örneğin, Aero arayüzünde bazı uygulamalarda çalışmıyodu ve devre dışı kalıyodu SP1'den sonra bu sorunla karşılaşmadım mesela. Ayrıca hiç mavi ekran gördüğümü de hatırlamıyorum. Sadece Flash Belleğe dosya transfer sırasında kullandığım uygulamarda donma oluyor, en çok da web tarayıcıda (Firefox, Opera, IE). Umuyorum ki SP2 ile bu pürüzler de törpülenecektir.

Saygılar :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
vista sp2 nerden buldunda indirdin sölemesi ayıp?
bende sp1 kullanıyorum hiç mavi ekran görmedim senin sisteminde sorun var bence.

Ahmet Özsoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk bilgisayara win 98 ile başladım ... bol bol mavi ekran aldım sonra xp ye gectim.win 7 cıkana kadar xp kullandım bır gun mavı ekran hatası verdıgını hatırlamıyorum (vsta kullanmadım hic) 2 gundur de win 7 kullanıyorum ve suana kadar ne mavi ekran uyarısı aldım nede bılgısayarımda sorun cıktı...

bır seylerı yazarken lütfen foruma giren arkadaslarında dusuncelerını etkıledıgınızı unutmayın ... yazacagınız her cumle ve ya kelime bılmeyen ve ya az bılen arkadasların kafalarını karıstıracaktır..belki o program ısıne yarayacak ama sen olumsuzluk belirtigin için kullanmayacaktır.

Burrda aslında forum yönetimine sesleniyorum ... bu konulara daha cok dıkkat ederseniz sevinirim.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ben tüm versiyonları kullandım normal vista, vista sp1 ve windows 7 rc1 hepsinde sorunsuz canavar gibi calısıyor alet.. Taki vista sp2 kurdum RC ve RTM olanınıda denedm, mavi ekranlar, gereksiz donmalar başladı :D Laptop'um da üst sistem bi laptop ama neden yapıyor cozemedım, windows 7 rc1 kurdum mutluyum şu an :)

Ayrıca o sistemde vista istediği kadar hızlı calıssın, pek birşey bekleme. XP lik sistem o, illa vista diyorsan da windows 7 dene bence. Vista gerçekten çok yavaşlatır. Hiç birşey calısmazken (64bit) 1,3gb ram falan kullanıyor bende vista.