[Çözüldü] Intel Kazık mı ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Marka takıntım var diyen adam bize fanboy diyor, şaka mı yapıyorsun ciddi misin anlamadım ki. Bak öyle dalga geçer gibi konuştun daha sert bi cevap alınca sakinleştin şimdi efendi efendi konuşuyorsun, böyle mi konuşmalıyız yani?

Neyse.

6500, 1600'ün ne oyunda ne ağır işlem gücü gerektiren uygulamalarda rakibi olamaz. Sadece GTA V de 1 FPS yüksek almış bence o da oyunun sorunu. 1600 daha pahalı zaten, kıyaslayacaksan başka bişeyle kıyasla. 1500X ile mesela, 6500'den ucuz, daha performanslı.

Oyunda da 1500X daha iyi, GTA V deki 2 FPS yi saymazsak.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Marka takıntım var diyen adam bize fanboy diyor, şaka mı yapıyorsun ciddi misin anlamadım ki. Bak öyle dalga geçer gibi konuştun daha sert bi cevap alınca sakinleştin şimdi efendi efendi konuşuyorsun, böyle mi konuşmalıyız yani?

Neyse.

6500, 1600'ün ne oyunda ne ağır işlem gücü gerektiren uygulamalarda rakibi olamaz. Sadece GTA V de 1 FPS yüksek almış bence o da oyunun sorunu. 1600 daha pahalı zaten, kıyaslayacaksan başka bişeyle kıyasla. 1500X ile mesela, 6500'den ucuz, daha performanslı.

Oyunda da 1500X daha iyi, GTA V deki 2 FPS yi saymazsak.

Kavga etmek istemiyorum sadece. Ama 1500x alınca da fan almak gerekiyor 1100 TL oluyor o zaman
--- Gönderi Güncellendi ---
Kavga etmek istemiyorum sadece. Ama 1500x alınca da fan almak gerekiyor 1100 TL oluyor o zaman
Pardon 900 TL miş fiyatı o zaman 1000 TL oluyor sağol. Ekran kartı olarak RX480 mi GTX 1060 mı

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
1500X fanla geliyor. Ayrıca ne 1100'ü, 800~825 TL o işlemci.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
X lerin içinden fan çıkmıyor diye biliyorum ? 1600X de de çıkmıyor ? Yani Volkan Oyun Kuvvetleri öyle söylüyor

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
:D Marka takıntısı olunca ben öyle birisi oluyorum ne yapayım elimde değil ki :( Hangisini alam performans olarak aynılar oyunlarda da ondan sordum.
Aslında eskiden AMD takııntılıydım. Sonra 4 çekirdeğin 6 çekirdeğe eşit olduğunu düşünmeye başladım.
Windows kullanacaksan ve oyun için alıyorsan AMD al.
Eğer GNU/Linux kullanacaksan İntel al.
Şu an oyun ve programlar 4 çekirdeğe kadar kullanıyorlar. Ryzen'e yazılımsal bir kısıtlama var çünkü şu anki nesil oyunlar Ryzen'i tam kapasitede kullanamıyorlar. Ama en geç 3 yıla bu Ryzen'in tam kapasitesinden faydalanmaya çalışan oyunlar çıkacak. İ9'un tanıtılması bunun kanıtı. Geleceğe yönelik olan Ryzen. İntel'i oyun için alırsan tamam şu an bir kaç FPS fazla alır çünkü sadece 4 çekirdeği kullanıyor ve İntel'in çekirdek başı Ghz değeri Ryzen'den yüksek. Ama 8 çekirdek kullanan oyunlar gelince ? Bunun yazılımsal bir nedeni var biraz daha donanım gücünden ziyade.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Windows kullanacaksan ve oyun için alıyorsan AMD al.
Eğer GNU/Linux kullanacaksan İntel al.
Şu an oyun ve programlar 4 çekirdeğe kadar kullanıyorlar. Ryzen'e yazılımsal bir kısıtlama var çünkü şu anki nesil oyunlar Ryzen'i tam kapasitede kullanamıyorlar. Ama en geç 3 yıla bu Ryzen'in tam kapasitesinden faydalanmaya çalışan oyunlar çıkacak. İ9'un tanıtılması bunun kanıtı. Geleceğe yönelik olan Ryzen. İntel'i oyun için alırsan tamam şu an bir kaç FPS fazla alır çünkü sadece 4 çekirdeği kullanıyor ve İntel'in çekirdek başı Ghz değeri Ryzen'den yüksek. Ama 8 çekirdek kullanan oyunlar gelince ? Bunun yazılımsal bir nedeni var biraz daha donanım gücünden ziyade.

Doğru. 8 çekirdek diyorsun özendirme yav r7 1700 e :D Her neyse rx480 mi gtx 1060 mı ? Rx480 MHz hızları daha düşük ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Özeldeki mesajı direk buraya yapıştırıyorum ki itirazı olan ama şöyle de olur, olabilir diyen varsa eleştirebilsin. Yapıcı olalım lütfen :)

2 perspektif var bu konuda. Olay donanımın gücü değil, desteği.

Misal Shadow of Mordor Nvidia'ya tam destek verirken AMD'ye biraz üvey evlat gibi davranır. Bu arada dikkimi çekti de AMD'yi daha verimli kullanıyor :D CPU ve Ram kullanımı daha az ve ısınma daha az en önemlisi. Şimdi farkettim de destek verdiği donanımdan daha iyi bir sonuç vermiş gibi görünüyor ilginç :D

Doom (Vulkan) da yazılımsal artılar ortaya çıkıyor tabi RX serisi için. Gelecekte Nvidia ne yapar bilmiyorum sürücüleri için ama AMD sürücüleri şu an daha kararlı ve verimli gibi görünüyor. Forumlarda bak Nvidia sürücülerinden sorun yaşayanları çok görürsün ama AMD ile sorun yaşayan çok azdır. Linux forumlarında bile.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Özeldeki mesajı direk buraya yapıştırıyorum ki itirazı olan ama şöyle de olur, olabilir diyen varsa eleştirebilsin. Yapıcı olalım lütfen :)

2 perspektif var bu konuda. Olay donanımın gücü değil, desteği.

Misal Shadow of Mordor Nvidia'ya tam destek verirken AMD'ye biraz üvey evlat gibi davranır. Bu arada dikkimi çekti de AMD'yi daha verimli kullanıyor :D CPU ve Ram kullanımı daha az ve ısınma daha az en önemlisi. Şimdi farkettim de destek verdiği donanımdan daha iyi bir sonuç vermiş gibi görünüyor ilginç :D

Doom (Vulkan) da yazılımsal artılar ortaya çıkıyor tabi RX serisi için. Gelecekte Nvidia ne yapar bilmiyorum sürücüleri için ama AMD sürücüleri şu an daha kararlı ve verimli gibi görünüyor. Forumlarda bak Nvidia sürücülerinden sorun yaşayanları çok görürsün ama AMD ile sorun yaşayan çok azdır. Linux forumlarında bile.

Ozelden yazdim yaniti direk. :)

GRODD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar. Bugün intel kazık mı yoksa değil mi ? Bu konuya elimden geldiğince açıklık getirmeye çalışacağım. Eksiğim veya yanlışım varsa laf atmadan söyleyin lütfen :);)

İntel'in insanları kazıkladığını çoğu kişi söylüyor. Bunun sebebi ise AMD'nin Ryzen 5 ve Ryzen 7 yi çıkartması.
Fakat birşey farketmediniz mi ?
Bu kazıklama durumu aslında mağazaların suçu. Dolardan Liraya dönüştürüp KDV (%18 fiyat artışı) ekledikten sonra daha da fiyat arttırıyorlar.
Ayrıca AMD Ryzen 5 1600 den örnek verelim. Rakibi ise i5 7600 değil mi ? Evet AMD'nin 6 çekirdeği İntel'in 4 çekirdeğine eşit ve bu bence Ryzen 5 1600 işlemcisini bir tık geride bırakıyor. Çünkü i5 7600 ile nerdeyse aynı performansı veriyor fakat çekirdekleri bir tık güçsüz olduğu için İntel'in 4 çekirdeğine eşit oluyor. Burada ne AMD ne de İntel fanboyuyum. (NVIDIA ve AMD fanboyu da değilim ama biraz NVIDIA ağır basar :) ) Neyse konumuzun dışına sapmayalım.
Mesela R7 1700 den de örnek verebiliriz. i7 7700k ile aynılar. Fakat AMD'nin 8 çekirdeği (16 threads) İntelin yine 4 çekirdeğine (8 threads) eşit oluyor.
Fiyat olarak da:
Intel 1151 soket anakartlar (7. nesilden bahsediyorum zaten r5 1600 ile i5 7600 arasında ahım ahım fark yok.)
en ucuz 350 TL den başlıyor.
1000+250 = 1350 TL intel oluyor.
Fakat AM4 soket anakartlar en ucuz 350 TL'den başlıyor. Hadi biz 300 diyelim.
1000+300 = 1300

Hani intel kazıktı ??
İntel belki daha pahalı olsa bile 50 TL belki daha pahalı olur.
İntel kazık diyenlere artık ben bile gülüyorum :D

Arkadaşlar birşey anlatabildiysem ne mutlu bana. Bir daha söyleyeyim ben ne İntel ne de AMD fanboyuyum. Sadece gerçekleri anlatmaya çalıştım.
Ayrıca Arkadaşlar Starve.io adlı oyunun taktiğini bulamadım ikide bir ölüyorum taktik bilen varsa yazsın :D
INTEL her zaman kazık oldu hala öğrenemediniz. yuh size. yazık size INTEL botu olunur ama.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Tek gerçek 2500K ulan :D Zaten o Sandy Bridge serisi çıktıktan sonra her şey bir garip oldu. AMD ile Intel bırakın rekabet etmeyi, pazarı paylaşır hale geldiler. Intel kazıktır, amma velakin...

Birinci olarak Intel'in AMD'ye üstünlüğü tartışılmaz bir durum. Adamlar yapıyor, AMD bir taraflarını yırtıyor. Bir türlü de AMD işlemci konusunda iflah olmadı, ne zaman görsem adamlar overclocklarla işlemcileri sürüyor piyasaya Intel rahat rahat takılıyor üst segmentte. E çekirdek başına performans dedin mi Intel AMD'yi katlıyor. Laptopta AMD kullanacak kadar cesur olamadığım için Intel işlemciler ile takılıyorum. Hani tamam Firefoxla yazı yazarken iki dakika geç geliyor ekrana ama üzmüyor, Antalya sıcağında 26 derecede kalıyor sıcaklık. AMD bakalım ısınmayan işlemci yapabilmiş mi, gerçi anlamam ben bu işlerden ama.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
o testler taraflı ve şaibeli amd'yi düşük,zayıf göstermek için arm de pc işine girse onuda dandik gösterirler hatta apple'ıın cpu'sunu bile batırırlar...

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
NEDEN İNTEL ?
  • Mobil işlemci gücü (Daha iyi laptop işlemcisi)
  • Pil ömrü
  • Linux desteği
  • Bazı program ve oyunlarda uyumluluk
NEDEN AMD ?
  • Uygun fiyatta kabul edilebilir iş istasyonu veya oyun makinesi
  • Orta ve üst segmentte ise saf güç
  • Daha iyi çoklu görev desteği
o testler taraflı ve şaibeli amd'yi düşük,zayıf göstermek için arm de pc işine girse onuda dandik gösterirler hatta apple'ıın cpu'sunu bile batırırlar...
Katılıyorum. Adamlar pazarlama için testlerde bir markayı üstün gösteriyorlar. Belki de para almıyorlardır ? Belki de test merkezleri fanboydur ? Kim bilir ? :D
AMD bakalım ısınmayan işlemci yapabilmiş mi, gerçi anlamam ben bu işlerden ama.
Ryzen serisi 14nm :)

Son düzenleyen moderatör:

GRODD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Tek gerçek 2500K ulan :D Zaten o Sandy Bridge serisi çıktıktan sonra her şey bir garip oldu. AMD ile Intel bırakın rekabet etmeyi, pazarı paylaşır hale geldiler. Intel kazıktır, amma velakin...

Birinci olarak Intel'in AMD'ye üstünlüğü tartışılmaz bir durum. Adamlar yapıyor, AMD bir taraflarını yırtıyor. Bir türlü de AMD işlemci konusunda iflah olmadı, ne zaman görsem adamlar overclocklarla işlemcileri sürüyor piyasaya Intel rahat rahat takılıyor üst segmentte. E çekirdek başına performans dedin mi Intel AMD'yi katlıyor. Laptopta AMD kullanacak kadar cesur olamadığım için Intel işlemciler ile takılıyorum. Hani tamam Firefoxla yazı yazarken iki dakika geç geliyor ekrana ama üzmüyor, Antalya sıcağında 26 derecede kalıyor sıcaklık. AMD bakalım ısınmayan işlemci yapabilmiş mi, gerçi anlamam ben bu işlerden ama.
AMD 2004 yılından beri ısınmayan işlemcileri üretiyor asıl ısınmayan işlemci yapamayan INTEL... son 3 nesilde stress testinde 90 derece olağan değer oldu. gerçekler acıdır alışın mikro fırın = INTEL.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205

Bak bakalim sen ryzen 5 1600 ve i7 7700 testlerine.
Oyunda i7 7700 geciyor evet ama render islerine gelince ryzen 5 1600 sulalesini birakmiyor i7 7700 un.
Ryzen FX serisi gibi değil. Cunku 14nm o GHz degerlerinin hakkini veriyor.
AMD 2004 yılından beri ısınmayan işlemcileri üretiyor asıl ısınmayan işlemci yapamayan INTEL... son 3 nesilde stress testinde 90 derece olağan değer oldu. gerçekler acıdır alışın mikro fırın = INTEL.

Katiliyorum. Ama AMD nin eski serileri kotuydu. Ryzen cok iyi ama 14nm .
Ohhh. Tartismaya basladik taraflar da secildi. :)

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Forum kuralları gereğince; küfür, hakaret, argo kelime, huzur bozucu mesaj göndermek yasaktır. Forum kurallarına uyarak tartışmaya devam edelim arkadaşlar.

Forum Kuralları

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Tamam abicim. Siyaset yok zaten :)
Sadece bazen tartışma çok büyüyebiliyor :D Herkes bildiğine doğru deyince, okumaya da üşenince tartışma işinden çıkılmaz bir şekilde büyüyor :D Bazı konularda (misal markalar) bazı insanlar biraz duygusal oluyorlar.
Nvidia Tegra forever ! :p 1 tane işlemci ürettiler, daha da üretmediler :D

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Sadece bazen tartışma çok büyüyebiliyor :D Herkes bildiğine doğru deyince, okumaya da üşenince tartışma işinden çıkılmaz bir şekilde büyüyor :D Bazı konularda (misal markalar) bazı insanlar biraz duygusal oluyorlar.
Pislik :D bende tartismayi koruklemeye calisiyordum sen niye karisiyorsun :D
Nvidia Tegra forever ! :p 1 tane işlemci ürettiler, daha da üretmediler :D
Islemci olarak amd ekran karti nvidia forever krds
Zaten msi gtx 1060 gorunumune asik oldum

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Pislik :D bende tartismayi koruklemeye calisiyordum sen niye karisiyorsun :D

Islemci olarak amd ekran karti nvidia forever krds
Olmaz ! Erkek adamın kasasında kırmızı ve siyah dışında renk olmazzz ! Nayırrr ! :P AMD foreverrrrnnnn! :D

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Olmaz ! Erkek adamın kasasında kırmızı ve siyah dışında renk olmazzz ! Nayırrr ! :p AMD foreverrrrnnnn! :D

Yürü gitt :D NVIDIA foreverrr
MSI <3
NVIDIA <3
AMD (ekran kartı olarak) :p
Oha lan adamın kasa full kırmızı :D
Bu arada bir cpu olarak hangisini seçeceğinize karar vermek istiyorsanız benchmark değil oynanış testlerine bakın. Benchmarklar yalan olabiliyor.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu arada bir cpu olarak hangisini seçeceğinize karar vermek istiyorsanız benchmark değil oynanış testlerine bakın. Benchmarklar yalan olabiliyor.
Hepsi değil. Linux'çular ! Phoronix'i takip edebilirsiniz :D En iyilerden birisidir en iyisi değilse.
Linux Hardware Reviews, Open-Source Benchmarks & Linux Performance - Phoronix
AMD Ryzen 5 1400 Linux Benchmarks: 27-Way CPU Comparison On Ubuntu - Phoronix
Dikkatimi çeken şey Ryzen serisi bazı yerlerde Xeon'dan dahi iyi iş çıkarmış yada yakın performans vermiş :D

Intel® Xeon® Processor E5-2687W v3 (25M Cache, 3.10 GHz) Product Specifications

AMD Ryzen™ 7 1700 | AMD

Demek ki sadece Ghz, çekirdek sayısı değil, litografi de önemli :D

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
litografi de önemli :D
Aynen. Bende eskiden FX 8300 işlemcisine mükemmel diyordum 8 çekirdek diye :D
Dikkatimi çeken şey Ryzen serisi bazı yerlerde Xeon'dan dahi iyi iş çıkarmış yada yakın performans vermiş :D
Yeni mi öğrendin :D Xeon ve X serilerinden daha iyi Ryzen serisi ve çokkk ucuz fiyatının fazlasını hakediyor. "Ryzen <3"
AMD Ryzen™ 7 1700 | AMD
Özelden de yazdığım gibi zengin değiliz onu alsam ekran kartına çok para kalmaz :D (Keşke zengin olsak :( 100000000000 TL olurdu falan :D )

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
(Keşke zengin olsak :( 100000000000 TL olurdu falan :D )
O kadar param olsa bankaya yatırırım ayda 1/1.000.000 faiz versinler razıyım, kalan hayatım boyunca hiç çalışmama gerek olmazdı ve zengin, refah içinde yaşar, hiçbirşeyi dert etmez ve mümkün mertebe keyif yaşamı sürer ve öyle ölürdüm :D

Not: Çocuklarıma bırakırdım bütün parayı, onlara da aynısını yapmalarını öğüt ederdim. Sülalenin geleceğini kurtarırdım valla :P

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
o kadar param olsa hastane kurar estetik merkezi de olan komple hastanem olurdu...

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Not: Çocuklarıma bırakırdım bütün parayı, onlara da aynısını yapmalarını öğüt ederdim. Sülalenin geleceğini kurtarırdım valla :p
:D
O kadar param olsa 100000 TL faiz yapsınlar hiç takmam

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Peki...

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
AMD Ryzen serisinde daha az ısınan ve daha verimli çalışan işlemciler üretiyordu ama bu zamana kadar yakın zamanda üretilen AMD ve intel'ler yakın değerler gösteriyorlardı. Şunu dersen anlarım ama, "AMD ısınmaya daha dayanıklı işlemciler üretiyor" çünkü benim gözlemimden yolla gerçekten AMD işlemciler için tehlikeli ısı ile intel işlemciler kıyaslanınca AMD daha dayanıklı. Güçlü ve çok çekirdekli işlemciler üretiyorlar ve oluşabilecek ısınmanın farkındalar fazla zorlandığı takdirde.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
AMD Ryzen serisinde daha az ısınan ve daha verimli çalışan işlemciler üretiyordu ama bu zamana kadar yakın zamanda üretilen AMD ve intel'ler yakın değerler gösteriyorlardı. Şunu dersen anlarım ama, "AMD ısınmaya daha dayanıklı işlemciler üretiyor" çünkü benim gözlemimden yolla gerçekten AMD işlemciler için tehlikeli ısı ile intel işlemciler kıyaslanınca AMD daha dayanıklı. Güçlü ve çok çekirdekli işlemciler üretiyorlar ve oluşabilecek ısınmanın farkındalar fazla zorlandığı takdirde.
uçmuş o GRODD Flash dizisindeki gelişmiş goril değil mi?