Samsung - Pil Çabuk Bitiyor.

türk emre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba benim Samsung Np-Rv520 Notebook'um var.Pili Çok çabuk bitiyor.Örnek:Az Önce Baktığımda %80 şarjı vardı 20 dk içinde şarj bitti %8 kaldı.İşi Garip tarafı ise hiçbir uygulama çalışmıyor.arkaplanda uygulama yok ve sadece internette geziyordum.Notebook'um Daha Yeni 8 Ay Oldu.Ne Yapmam Gerekiyor.Servisi Aramadan Bir Danışayım Dedim.Ama Servis Şarmı ? Yardımlarınızı Bekliyorum Şimdiden Teşekkürler.

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekran parlaklığını Fn+Ok tuşlarıyla düşürebildiğin kadar düşür. Ekran kartı 3D ayarlarını yüksek performans olarak ayarla. Başkada bişey gelmiyo aklıma

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
8 ay boyunca batarya takılı halde kullandıysanız...

- Pil hücreleri fazlasıyla deforme olmuştur, batarya değişimi gerekiyor... Laptopların batarya doldur/boşalt işlemi standart olarak (300-400) samsung için bu değer daha yüksektir yalnız;

1) Cihazı gereksiz yere sürekli batarya ile kullanarak
2) Pil %100 olduğunda priz bağlantısını kesmeyerek şarja devam ettirmek
3) Aşırı ısı vs nedenler ile bu periyot kısalabilir...

türk emre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam Ama Pil li-ion pil + samsunlardaki %80 batarya korumalı modda sürekli

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
8 ay boyunca batarya takılı halde kullandıysanız...

- Pil hücreleri fazlasıyla deforme olmuştur, batarya değişimi gerekiyor... Laptopların batarya doldur/boşalt işlemi standart olarak (300-400) samsung için bu değer daha yüksektir yalnız;

1) Cihazı gereksiz yere sürekli batarya ile kullanarak
2) Pil %100 olduğunda priz bağlantısını kesmeyerek şarja devam ettirmek
3) Aşırı ısı vs nedenler ile bu periyot kısalabilir...

Yeni bataryalarda eğer batarya ful dolu ise batarya üzerine değil direkt(kabaca direkt olarak kullandım başka yerlerede gidiyor aslında) olarak ana karta gider elektrik.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hocam Ama Pil li-ion pil + samsunlardaki %80 batarya korumalı modda sürekli

Pilin li-ion olması, uzun vadeli ve sürekli doldur/boşaltlardan etkilenmeyeceği anlamına gelmez... Li-ion olduğu için ve samsung batarya teknolojisinin kalitesi sebebiyle iyi dayanmış fakat yakıt hücreleri telef olmuş sonunda...

Yeni bataryalarda eğer batarya ful dolu ise batarya üzerine değil direkt(kabaca direkt olarak kullandım başka yerlerede gidiyor aslında) olarak ana karta gider elektrik.

Yaptığım teste dayanarak bu akım yönlendirme işinin tam anlamıyla stabil olmadığını söyleyebilirim...
( Bu sorunla birlikte Samsung' da da iyi işlemediğini görmüş olduk) Yazılımsal olarak dahi önünüze sunulsa bu seçenek (güvenmeyin) Bataryaya Giden Gücü bizzat cihazı üreten firmanın programıyla dahi kesseniz işe yaramıyor... Test ettiğim cihaz DELL, Samsung' u takdir etmek gerek "8 ay" cidden iyi dayanmış...

EDIT: Li-ion batarya da olsa fark etmez

- İsterseniz bataryayı hiç takmayın bu defa kullanılmadığı için bazı sorunlar olacaktır
- Pili düzenli aralıklarla şarj etmeli ve her döngüyü farklı bir yüzdelik dilimden başlatmalısınız
- Pil kenarda dursun diyorsanız bir ay içinde en az 4 defa doldur boşalt yapmalısınız (farklı yüzdelik dilimlerde)
- Pili sakladığınız yer kesinlikle sıcak olmamalı
- Pil tam dolu halde saklanmamalı ( %80 - %70 iyidir ) vs vs

Günümüz teknolojisiyle üretilen bataryaların da ömrü vardır, kullanım tarzınız bu ömrü uzatabilir yahut kısaltabilir...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Laptop optimus teknolojisine sahipse pil kapasite kaybina ugramis olabilir, third party bir battery information programi kur ve kapasite kaybi olup olmadigina bak derim, laptobu battery saver modunda kullansan bile kapasite kaybina ugrayabiliyor lion piller, aynisi basima geldi, samsung kullaniyorum, ve battery saver modunda bile kullanim suresi 2 saatin altina düşmüyor, battery saver modu kapalıyken 4.20 saat aktif kullanim suresine sahip.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Lion pillerde sarj tamamlandıktan sonra fisin pirizden cekilmemesi pilin kullanim suresini azaltmaz. Olan pile olsun, ups kullanilmiyorsa pil notebooku korur, 3 senedir acer notebook gece gunduz acik, prize takili, halen kullanim suresi bir saatin asagisina inmiyor.