Yerli motor için milli kadro!

Reaksiyon puanı
31
Evet Casper hakkında fazla tecrübem yok ancak Vestel ürünleri hiç beğenmiyorum.Casper'ında bir ASUS tecrübesi yaşatacağını sanmıyorum dizüstü bilgisayarlarda...
Benimde asıl anlatmak istediğim bu ileriki zamanlarda yerli motor veya üretim yapıldığında denicekki ya bir mercedes bmw rahatlığını performansını vermiyor diye söylenecek bunu hepimiz biliyoruz. Adamlar yıllardır bu işin içinde kalkıpta yüksekten uçanlara kızıyorum lakin sizlerin görüşünede saygı duyuyorum sonuçta hepimizin inandırğı değerler felsefeler var aynı şeyleri düşünmek elbette saçmalık olur.

tursoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardesim uzun uzun yazdik otomobil uretmenin artik bir prestiji yok. Ve emin ol uretilse dahi yabanci otomobil satislari ayni duzeyde devam edecektir

ASELSAN olayinin bunla hicbir ilgisi yok yazdim zaten savunma teknolojisi buyuk bir olaydir kolay kolay yeni bir sey yapmaya izin vermezler senin dedigin gibi oldururler adami ama otomobil isi geride kaldi kimse tiklemez

Dünyada 3 ana sektör vardır.

- Harp Sanayi
- Oto Sanayi
- İlaç Sanayi

Küresel kraliyetçilerin ana sektörde yer alan otomobil üretiminden vazgeçmeleri mümkün değil, otomobil hiç bir zaman geride kalmaz.

Bu iş oldukça büyük, önemli ve prestijli bir iştir. Türkiye'nin bir an evvel kendi otomobilini üretmesi lazımdır. Bu iş o denli önemlidir ki örnek vermek gerekirse; herhangi bir otomobil fabrikasını düzenleyerek çok kısa sürede tank fabrikasına dönüştürebilirsiniz.

suylateng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benimde asıl anlatmak istediğim bu ileriki zamanlarda yerli motor veya üretim yapıldığında denicekki ya bir mercedes bmw rahatlığını performansını vermiyor diye söylenecek bunu hepimiz biliyoruz. Adamlar yıllardır bu işin içinde kalkıpta yüksekten uçanlara kızıyorum lakin sizlerin görüşünede saygı duyuyorum sonuçta hepimizin inandırğı değerler felsefeler var aynı şeyleri düşünmek elbette saçmalık olur.

Hocam bilgisayar örneği farklı sonuçta bak eğer parçaları kendi yapsaydı elbette milli diye sahiplenirdik

Ancak bir tarafta yabancı ürünler paketlenirken
Diğer tarafta tamamen her parçasının yerli olacağı bir ürün söz konusu en azından motorla beraber yüzde 70 lik kısmı

Yapsınlar yerli işlemcili bir bilgisayar almazsam şer**sizim...

Dünyada 3 ana sektör vardır.

- Harp Sanayi
- Oto Sanayi
- İlaç Sanayi

Küresel kraliyetçilerin ana sektörde yer alan otomobil üretiminden vazgeçmeleri mümkün değil, otomobil hiç bir zaman geride kalmaz.

Bu iş oldukça büyük, önemli ve prestijli bir iştir. Türkiye'nin bir an evvel kendi otomobilini üretmesi lazımdır. Bu iş o denli önemlidir ki örnek vermek gerekirse; herhangi bir otomobil fabrikasını düzenleyerek çok kısa sürede tank fabrikasına dönüştürebilirsiniz.

Yüz yüz yerli tankımız var efenim ve seri üretime geçmiş durumda

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yerli üretim demek Türkiyede imal ediliyor demek kimin ürettiği değil ne kadar katma değer sağladığı önemli

Örneğin 100 milyarlık bir oto ihracatı için 70 milyarlık ithalat lazım ve bu 70 milyarın 50-60 milyarını motor ve şanzuman oluşturur

tam manasıyla faliyete geçmiş böyle bir fabrikanın Türk oto sanayisinin katma değerini 2 ye katlaması demek sağlayacağı istihdam ve cari açııktaki deliği küçültmeside cabası.Bu açıdan kimin ürettiği umurumda bile değil hatta ismi cismi tarihi olan bi avrupalı firmanın üretmesini isterim ki birde markalaşma çalışmalarıyla yıllarını harcamasın.Benim milliyetçilik anlayışımda bu Ülkem kazansın