Linux Kurmak İstiyorum

Hangi Linux Dağıtımı ?

• Kullanılan toplam oy
    78

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
sen git herşeyi hazır gelen mint'i kaldır her şeyi dayatmalarla halletmeye çalışan ubuntu kur sonra uğraş dur olağan bir şey sorun yok

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Yazılım merkezini aç advanced settings'i kur daha sonra onu aç ve desktop kısmından istediğini masaüstünde göster :)
tamam oldu.sağol.

--- Mesaj Güncellendi ---

sen git herşeyi hazır gelen mint'i kaldır her şeyi dayatmalarla halletmeye çalışan ubuntu kur sonra uğraş dur olağan bir şey sorun yok
Mint'i bir türlü tam olarak türkçe yapamadım.sizde tam bir şey söylemediniz.bende ubuntuyu denemek istedim.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ama en başta dedim ki Mint ubuntu tabanlı ama ubuntu üzerine eklemeler yapıp sorunlu kısımları düzeltiyorlar ben Mint forum daha iyi yardımcı olurlar da dedim :yes::mrgreen:

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
ama en başta dedim ki Mint ubuntu tabanlı ama ubuntu üzerine eklemeler yapıp sorunlu kısımları düzeltiyorlar ben Mint forum daha iyi yardımcı olurlar da dedim :yes::mrgreen:
bak işte onu unutmuşum o zaman tekrar mint'e dönsem mi :mrgreen:

mint'e geri dönmek için nasıl ubuntuyu diski biçimlendirmek haricinde nasıl kaldırabilirim ?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ne yapıcağını bilmiyormuşsun gibi :) Hevesin geçince windowsa dönersin gibi.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bak işte onu unutmuşum o zaman tekrar mint'e dönsem mi :mrgreen:

mint'e geri dönmek için nasıl ubuntuyu diski biçimlendirmek haricinde nasıl kaldırabilirim ?

Ben hem ubuntuyu hem minti kullandım ve ikisindede çok büyük bir sorun yaşamadım :D Eğer unityi beğenmediysen mint kur ama farketmez dersen ha ubuntu ha mint bence ikiside aynı kapıya çıkıyor :D

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
biraz göz gezindirdim ama baya bir çetrefilli :D
başka yolu yok mu :)

Ben hem ubuntuyu hem minti kullandım ve ikisindede çok büyük bir sorun yaşamadım :D Eğer unityi beğenmediysen mint kur ama farketmez dersen ha ubuntu ha mint bence ikiside aynı kapıya çıkıyor :D
peki şuan hangisini kullanıyorsun :D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ubuntuyu politakalarından ve compize olan tutumundan dolayı protesto ediyorum yarın piyasada büyük pazara sahip olduğunda uygulayacağı dayatmaları düşünemiyorum bile!!!

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
linux iyidir de kullanabilmek icin biraz fazla ileri duzey bilgi gerektiriyo :P
anca o zaman dertsiz kullanilabiliyor :P
yoksa windowstan bi farki pek yok. birde linuxta root almayi bilmeden hic kullanilamiyo. root yetkisi alman gerekiyo bi dosya kaydetmek icin bile cogu zaman :P

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
linux iyidir de kullanabilmek icin biraz fazla ileri duzey bilgi gerektiriyo :P
anca o zaman dertsiz kullanilabiliyor :P
yoksa windowstan bi farki pek yok. birde linuxta root almayi bilmeden hic kullanilamiyo. root yetkisi alman gerekiyo bi dosya kaydetmek icin bile cogu zaman :P
asılsız cümleler okumadan geçiniz

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
3 yıldır kullanırım bu yazdıklarınızın hiç birini yaşamadım ilk günden beri özellikle dosya kaydetmek için root olma kısmı tamamen atmasyon :)
bisure oncesine kadar nerdeyse tum surumlerde vardi bu . yenilerde sikayetler yuzunden kaldirmaya basladilar benim bildigim :/

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
[MENTION=139982]karizmaxi[/MENTION] masaüstünün fotoğrafını bize gösterebilir misin ? :)

arkadaşlar konuya anket ekledim Lütfen herkes oy kullansın.
Lütfen verdiğiniz oyun nedenini de yazınız.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Mint'de biraz daha rahat edersin. O yüzden ona oy verdim :D

Le'Cola United

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunların arasından Mint kullan. Nedeni Ubuntu'ya göre artıları olması. Ama bana kalırsa kurmana gerek yok çünkü bir kaç ay sonra sadece sabit diskini işgal eden ve hiç girmediğin bir sistem olacak. :) Kullanırsanda KDE'ye sahip bir masaüstü kullan. Tercihim Test sürüm Debian olur.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
o zaman mint kide'yi indireyim.
zaten windows 8 tam sürüm çıkınca o zaman bakıcam artık belki linux'u bırakırım :D

Le'Cola United

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o zaman mint kide'yi indireyim.
zaten windows 8 tam sürüm çıkınca o zaman bakıcam artık belki linux'u bırakırım :D
windows-8-shit-or-good.jpg

Sakın Windows 8 kurma. :D

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Burada harcanan zamana kadar, kurup iki dagitimi da inceleyip kendin karar verebilirdin. Bahsettigin iki dagitim da guzel.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Bu resimde espiri olarak güzel olabilir ama sıkıcı geliyo artık. Windows 8 gerçekten güzel ama beğenmeyenler tabiki çıkıcaktır. Aynen benim de windows xp den nefret etmem gibi.
ben xp'den nefret etmem ama 8 çok güzel bence windows 8'in beğenilmeyecek tek yönü metro arayüz.
metro arayüz tabletler için tasarlanmış.bence eski başlat menüsü geri gelmeli :D

Burada harcanan zamana kadar, kurup iki dagitimi da inceleyip kendin karar verebilirdin. Bahsettigin iki dagitim da guzel.
benim bu konuyu açmadan önce linux hakkında pek bir fikrim yok tu ki şimdi ikisini de indirdim ve denedim. :)

Le'Cola United

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu resimde espiri olarak güzel olabilir ama sıkıcı geliyo artık. Windows 8 gerçekten güzel ama beğenmeyenler tabiki çıkıcaktır. Aynen benim de windows xp den nefret etmem gibi.

Bu Microsoft'un sürüm politkası. Adamlar ciddi ciddi bir sürüm yeni şeylerin denemesini yapıyor, öbür sürüme düzeltmeler yapıyor. Windows 8 tahminimce Metro arayüzünden kaynaklanan hataları ile dolu, Vista'yı aratmayan küfürlerle gelecek.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Bu Microsoft'un sürüm politkası. Adamlar ciddi ciddi bir sürüm yeni şeylerin denemesini yapıyor, öbür sürüme düzeltmeler yapıyor. Windows 8 tahminimce Metro arayüzünden kaynaklanan hataları ile dolu, Vista'yı aratmayan küfürlerle gelecek.
aynen.Metro arayüz bana saçma geliyor.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Metro arayüzü kayıt defterinden kapatabiliyorsun istersen . Ama metro arayüzüde güzel bana göre. İnternet sayfası olarak facebooku açmasam bile facebookta online olup mesajlaşabiliyorum. :)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Metro arayğzü kayıt defterinden kapatabiliyorsun istersen . Ama metro arayüzüde güzel bana göre. İnternet sayfası olarak facebooku açmasam bile facebookta online olup mesajlaşabiliyorum. :)
eğer kapatırsam normal başlat menüsü gelir mi ?