Linux Kurmak İstiyorum

Hangi Linux Dağıtımı ?

• Kullanılan toplam oy
    78

Le'Cola United

Asistan
Reaksiyon puanı
0

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
alttaki resme bayıldım:).Bu arada yandaki araçları nerden bulabilirim ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
[MENTION=139982]karizmaxi[/MENTION] mint'de de alttaki resim gibi yapabilir miyiz ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Küp yapabilirsin arkaplana resim koyabilirsin ama balıklar olmaz Ubuntu tabanlı olduğu için Debian tabanlı olanda var ama henüz ben tam olarak Normal sürüm ayarında görmüyorum.
Bunları Gnome oturumunda değil Gnome klasik ve mate oturumlarında yapabilirsin

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
oturumu kapattıktan sonra istediğin masaüstünü seçiyorsun

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
ha tamam :).Ben o zaman tekrar mint kurayım bu arada bendeki mint gnome onda da yapabilir miyim ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Tekrar bunun için mint kuracaksan uğraşma boşa Mint sadece compiz için değil ubuntuda olmayan özgürlük ve kullanıcılara verdiği değer için kurulmalı bunları ubuntuya compiz setting manager kurup ubuntu ilede yapabilirsin ama Mintte yüklü geliyor kullanıcı için daha iyi deme sebeplerimden biri de bu ubuntu compiz eski teknoloji diyip kenara çekiliyor ve kimse ayarıyla oynamasında sistem sendelemesin diye yüklü yollamıyor ayar yöneticisini

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Tekrar bunun için mint kuracaksan uğraşma boşa Mint sadece compiz için değil ubuntuda olmayan özgürlük ve kullanıcılara verdiği değer için kurulmalı bunları ubuntuya compiz setting manager kurup ubuntu ilede yapabilirsin ama Mintte yüklü geliyor kullanıcı için daha iyi deme sebeplerimden biri de bu ubuntu compiz eski teknoloji diyip kenara çekiliyor ve kimse ayarıyla oynamasında sistem sendelemesin diye yüklü yollamıyor ayar yöneticisini
tabikide bir tek bunu için kurmayacağım zaten ubuntuyu sadece denemek için kurmuştum.mint bana daha kullanışlı geldi.o yüzden yeniden mint kurmak istiyorum.

orçotüsi5

Asistan
Reaksiyon puanı
1
''1.

arkadaşlar acaba ubuntu`nun hangi versiyonunu önerirsiniz?

ubuntu 7-8-9-10-11?

millet ubuntu 10 ve 11`den çok şikayetçiymiş diye duydum

2.

birde her donanıma linux kurulamıyormuş diye duydum acaba burada donanımımı açıklamama gerek var mı?

3.

zamanında ubuntu download ettiğimde (ben download ettim abim kurmuştu) ubuntu`da amd ve intel için ayrı versiyonlar olduğunu görmüştüm, birde ileride via işlemcili 2. bilgisayar almayı düşünüyorum

acaba via işlemcili sisteme linux kurulabilir mi, kurulabilirse nasıl?''

Arkadaşlar bu sorularıma hala cevap alamadım :crying:

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
''1.

arkadaşlar acaba ubuntu`nun hangi versiyonunu önerirsiniz?

ubuntu 7-8-9-10-11?

millet ubuntu 10 ve 11`den çok şikayetçiymiş diye duydum

2.

birde her donanıma linux kurulamıyormuş diye duydum acaba burada donanımımı açıklamama gerek var mı?

3.

zamanında ubuntu download ettiğimde (ben download ettim abim kurmuştu) ubuntu`da amd ve intel için ayrı versiyonlar olduğunu görmüştüm, birde ileride via işlemcili 2. bilgisayar almayı düşünüyorum

acaba via işlemcili sisteme linux kurulabilir mi, kurulabilirse nasıl?''

Arkadaşlar bu sorularıma hala cevap alamadım :crying:
1. enson çıkanını indir.
2.bunu bir tek senden duyuyorum.ben sorunsuzca indirip kurdum.sistemim ilk sayfada yazıyor.
3.amd,intel diye fark edeceğini sanmam ama via'yı bilmem :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
hocam ben bugüne kadar hep mint ve ubuntu'yu önerdim ama
son 1,5 yıldır ikisini de beğenmiyorum, ubuntu gnome 2'den sonra bozuldu mint ise sistem içeriği ile çok fazla oynadığından mıdır bilmiyorum ama bariz hız düşüklüğü hissettiriyor.
bu aralar favorim opensuse

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
2. sayfa ilk iletiyi okuduktan sonra üzerine bunları ekle donanım konusunda artık sıkıntı kalmadı neredyse kablosuz modemlerde sorun olabiliyor bazen onun harici donanımın tümüne değilde kişiye özgü ufak tefek sorunlar oluyor.

İşlemci olarak öyle bir durumyok sen linkte x86 amd64 yazdığına öyle diyorsan ikisinide hem amd hem intelde çalıştırabilirsin biri64 bit biri 32 :)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
bu arada anket 6-2 oldu :D

--- Mesaj Güncellendi ---

hocam ben bugüne kadar hep mint ve ubuntu'yu önerdim ama
son 1,5 yıldır ikisini de beğenmiyorum, ubuntu gnome 2'den sonra bozuldu mint ise sistem içeriği ile çok fazla oynadığından mıdır bilmiyorum ama bariz hız düşüklüğü hissettiriyor.
bu aralar favorim opensuse
bir kez daha arada kaldım [MENTION=139982]karizmaxi[/MENTION] :D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
opensuse MS güdümlü olduğundan özgür camiada sevilmiyor

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
sanırım mint'i hiç kullanmamışsın.bence bir dene :D
Minti daha uzun süre denedim. Ama uğraşamam onlarla :) Yok windowstan daha kolaymış, öyleymiş, böyleymiş. Ne yapalım bize göre windows daha kolay o da olmadı apple al mac kullan. :D