Linux Kurmak İstiyorum

Hangi Linux Dağıtımı ?

• Kullanılan toplam oy
    78

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Minti daha uzun süre denedim. Ama uğraşamam onlarla :) Yok windowstan daha kolaymış, öyleymiş, böyleymiş. Ne yapalım bize göre windows daha kolay o da olmadı apple al mac kullan. :D

Bana göre de windows daha kolay ama linux da güzel geliyor.Ben ikisinide kullanıyorum.:D

orçotüsi5

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1. enson çıkanını indir.
2.bunu bir tek senden duyuyorum.ben sorunsuzca indirip kurdum.sistemim ilk sayfada yazıyor.
3.amd,intel diye fark edeceğini sanmam ama via'yı bilmem :)
cevabınız için çok teşekkür ederim

2. sayfa ilk iletiyi okuduktan sonra üzerine bunları ekle donanım konusunda artık sıkıntı kalmadı neredyse kablosuz modemlerde sorun olabiliyor bazen onun harici donanımın tümüne değilde kişiye özgü ufak tefek sorunlar oluyor.

İşlemci olarak öyle bir durumyok sen linkte x86 amd64 yazdığına öyle diyorsan ikisinide hem amd hem intelde çalıştırabilirsin biri64 bit biri 32 :)
sanırım benim soruma cevap verdiniz :)

bu arada bir günlükte olsa ubuntu maceramı anlatayım (ertesi gün çökmüştü :) )

galiba ubuntu 7 olamalı windows vista`da olan özellikler fazlası ile mevcuttu buna rağmen windows xp seviyesinde donanımla son derece hızlı çalışıyordu

oysaki aynı donanımda milletin yere göğe sığdıramadığı windows 7 ultimate bile aynı sistemde kasıyor

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159

sanırım benim soruma cevap verdiniz :)

bu arada bir günlükte olsa ubuntu maceramı anlatayım (ertesi gün çökmüştü :) )

galiba ubuntu 7 olamalı windows vista`da olan özellikler fazlası ile mevcuttu buna rağmen windows xp seviyesinde donanımla son derece hızlı çalışıyordu

oysaki aynı donanımda milletin yere göğe sığdıramadığı windows 7 ultimate bile aynı sistemde kasıyor
eğer yine kuracaksan mint'i tavsiye ederim :)

--- Mesaj Güncellendi ---

@karizmaxi ekrana saati ekledim ama hareket etmiyor.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
En sonunda bende diske kurdum ama wubi tarzı bi kurulumla gayet stabil çalışıyor normal kurulumdan bi fark yok... Yalnız bişey sorcam ben masaüstüne cpu ve ram göstergesi istiyorum nasıl olacak??...

EkranGoruntusu.png

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
En sonunda bende diske kurdum ama wubi tarzı bi kurulumla gayet stabil çalışıyor normal kurulumdan bi fark yok... Yalnız bişey sorcam ben masaüstüne cpu ve ram göstergesi istiyorum nasıl olacak??...

EkranGoruntusu.png
aramıza hoşgeldin :D

yazılım yöneticisinden screenlet ti galiba onu indirin.Görev çubuğunda bileşen yönetici çıkar.Orada cpu meter var.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Onu biliyorum ama o yeterli değil benim için...
ek paketleri de var onlarıda indirin çok daha fazla oluyor.

@karizmaxi bir şey merka ettim linux mint için virüs programına gerek var mı :D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
antivirüs mü ne antivirüsü virüs ne arala Linux'ta :D :D

orçotüsi5

Asistan
Reaksiyon puanı
1
acemilik işte
:lol:
sadece bir merak :D

aquess1999 alınma ama linux`da virüs olmayacağını ben bile çok iyi biliyorum :laugh:

hatta linux kurma istememin sebeplerinden biride bu (ama bu konuda liste baya uzun)

bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim mint kuracağım sisteme birşey olur diye çok korkuyorum

2. hardidsk alsam kesin kuracağım ama hardisk fiyatları uçmuş 2tb 400 tl küsür 80 gb 150 tl :scared:

@karizmaxi

amd 32 bit 64 bit

intel 32 bit 64 bit

download sayfası böyleydi sizler linux kulllanıyorsunuz dikkatinizi çekmesi gerekirdi ben gördüğüme %100 eminim

kafam karıştı :confused1:

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
aquess1999 alınma ama linux`da virüs olmayacağını ben bile çok iyi biliyorum :laugh:

hatta linux kurma istememin sebeplerinden biride bu (ama bu konuda liste baya uzun)

bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim mint kuracağım sisteme birşey olur diye çok korkuyorum

2. hardidsk alsam kesin kuracağım ama hardisk fiyatları uçmuş 2tb 400 tl küsür 80 gb 150 tl :scared:

@karizmaxi

amd 32 bit 64 bit

intel 32 bit 64 bit

download sayfası böyleydi sizler linux kulllanıyorsunuz dikkatinizi çekmesi gerekirdi ben gördüğüme %100 eminim

kafam karıştı :confused1:

neden alınayım canım :D
Ben hem ubuntu hemde mint indirdim ama amd,intel farklılığı yok.sadece 32 bit,64 bit ayrılığı var

orçotüsi5

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Linkte açıklaması verilen araçla Windows üzerinden kolaylıkla Ubuntu kurabiliyormuşsun.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Wubi:_Windows_üzerinden_cd'siz_Ubuntu_kurulumu
bilgi için çok teşekkür ederim

neden alınayım canım :D
Ben hem ubuntu hemde mint indirdim ama amd,intel farklılığı yok.sadece 32 bit,64 bit ayrılığı var

intel ve amd işlemci ayrımı yapılmasına dumur olmuştum (mesela windows 7 beta`da böyle birşey yoktu)

neyse uzatmayalım içinden çıkılmaz paradoksa doğru gidiyoruz :)

birde insanlar linux`un faydalarından fark etmiş değiller

bugün bir teknoloji sitesine ziyaret ettiğimizde bile sistemimiz virüs kapabiliyor

linux sayesinde virüs korkusu olmadan internette dolaşabilmek torrent kullanabilmek harika birşey

antivirüste kullansan antivirüs programları bütün virüsleri tanımıyor virüssüz dosyaları virüslü olarak görüp siliyor antivirüs programları sistemi yavaşlatıyor

bütün bu sorunları yaşamaktan bedava linux kullanarak kurtulabilir insan

ama malesef cracklı windows kullanıp (ki o crack dosyasının içinde bile neler varmış) apple windows hayranı olup linux düşmanı yüzlerce kişi var :( (hatta pardus düşmanı olanları var)

Le'Cola United

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çoğu kişi burada Linux'un aslında ne olduğundan bi haber. İşin ironisi, Linux öyle sadece geekler tarafından bilinen bir sistem değil; çoğu kişi tarafından duyulmuş ve denenmiş bir sistem. Zaten öyle olmasaydı web serverlarında ezici üstünlükle Linux tercih edilmezdi.

Linux'un bir çok avantajı var. Windows'a göre daha az kodlama hatasına sahip, sahip olduğu teknolojiler daha gelişmiş ve Windows'a göre daha hızlı. Peki neden masaüstlerinde tercih edilmiyor? Şöyle bir durum var; çekirdek yapısı masaüstlerinde kullanmaya elverilişli değil. Kullandığın ekran kartı driverından Firefox'u çalıştırmaya kadar bir ton sorun oluşur. Çünkü çekirdek yapısı Mac OS'ta veya Windows'ta olduğu gibi modüler değil. Yani her yüklediğin uygulama çekirdeğin kimyasını bozmakta. Bu yüzden genellikle çekirdeğe sadece paket yöneticisi bağlanır, geri kalan uygulamalarda paket yöneticisi tarafından idare edilir. Bu ne kadar stabil olur bilemem.

Umarım neden Windows kullanıcılarının Linux'a karşı Antipati oluşturduğunu anlarsın. Linux'u dene fakat kimyasını bozma. Biraz zor geliyor değil mi? :)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
[MENTION=139982]karizmaxi[/MENTION]
Burada bir mac teması var fakat bir türlü kuramadım.Terminalde kurmaya çalışıyorum.Kuruyorum ama bir türlü olmuyor.Nasıl yapabilirim.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
uç birim aç ve temanın olduğu dizinin bir üst klasörüne gel yani dizinin içine girme çünkü onu taşıyacaz :D Daha sonra sudo cp -R dizininadı /usr/share/themes yada uçbirime mkdir ~/.themes yaz ve onayla daha sonra cp -R dizinadı ~/.themes de ve onayla daha sonra advanced settings te themes kısmında yüklediğin temayı seç :D

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Tamam hocam hemen deniyorum :)

@seckyn hedef dosya işleyeni eksik hatası alıyorum :D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
nerde tema var hangi temayı yüklemeye çalışıyorsun? :)

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
mac teması değil ama benim çok sevdiğim iki tema var bluewawe ve gnomishgray zaten mac temasınada benziyorlar