Windows Neden İyidir?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
O altı çizli yerde Hani Templates vermişssinizdir bedava ama Koskoca os'u kimse beleşe vermez demek istedim.Alttada yazmıştım ama okumayan bir topluma sahip olduğumuz için malesef sende okumamışssın(gnu veya Gpl felsefesini anlatabilirmisin bana?)Evet Virüs ben geliyorum demez ama Bilgili Bir bilgisayar kullanıcısı bilgisayarına virüs bulaştırmaz yani öyle herşeye lappadanak atlamıcan hacı.
Yıllardır bilgisayar kullanıcısıyım evet çok virüs temizledim(Bazen önemli verilerim yoktu Zgab die formatta attım ama Zaten önemli verileri olan bi insan(çok çok önemli)eş zamanlı olarak internetten veya flash belleklere yedeğini alır.)Ve keşke Objektif olarak bu tartışmaya yaklaşıcak birisi olsada linux'unda Mükemmel olmadığı windows'unda mükemmel olmadığını söylese.
(linuxun sorunlarını donanım üreticilerin desteği yok efendim az kullanılma diyenleri şiddetlede kınıyorum)
Virüs konusunda Microsoft ürünleri daha çok kullanıldığı için onlara daha çok virüs yazılıyor bundan daha ilerisi varmı Linuxda Windows kadar populer olsun görürüm ben virüsleri(lütfen ama lütfen hosting örneği vermeyin yukarıya bakın accuk)

Neye bakayım hacu? :D

Ben sana cevap vermişim oturup, sen hala aynı şeyi diyorsun. Torvalds vermiş işte..

Neyse yaa, dedim ya boşuna uğraşıyorum.

Benim kim olduğumu, ne iş yaptığımı, nerede okuduğumu bilen biliyor. Ben anlatmayayım, anlatmak isteyen arkadaş varsa serbesttir.

GPL'in ne olduğunu satır satır bilirim ama parayla satılmasına karşı birşey göremedim nedense. (Bunu da yazmıyacaktım ama tutamıyorum işte kendimi, felsefe felsefe diyen insan bir kere GPL metnini okumuş mu? Yoo. Okusa zaten burada bunları yazmaz.)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Acaba konuyumu kitlesek :D Çünkü herkez kendi sistemini savunur. Ve görüyorumki windowsçular windowsun açıklarını kabul ederken linuxçular asla kabul etmiyor. Bu yorumlara bakınca linux eşdeğeri olmayan harika müthiş vazgeçilmez mükemmel gibi gözüküyor. Çünkü dediğim gibi linuxçuların anlatmasına göre linuxun hiçbir hatası yok. Bu kadar mükemelliğe rağmen kullanıcı oranıda şaşırtıcı. Neyse bu son yorum zaten. Dediğim gibi kimse objektif olamıyor herkez kendi burnunun dikine gidiyor :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Acaba konuyumu kitlesek :D Çünkü herkez kendi sistemini savunur. Ve görüyorumki windowsçular windowsun açıklarını kabul ederken linuxçular asla kabul etmiyor. Bu yorumlara bakınca linux eşdeğeri olmayan harika müthiş vazgeçilmez mükemmel gibi gözüküyor. Çünkü dediğim gibi linuxçuların anlatmasına göre linuxun hiçbir hatası yok. Bu kadar mükemelliğe rağmen kullanıcı oranıda şaşırtıcı. Neyse bu son yorum zaten. Dediğim gibi kimse objektif olamıyor herkez kendi burnunun dikine gidiyor :)

Çok ilginç. Gerçekten çok ilginç.

Şu an Windows 7 kullanıyorum, konunun başından beri Linux tutan kişi olarak görünen benim ve yapılan bu yorum gerçekten beni okumadığınızı düşündürüyor. Bu kadar zamandır cidden boşuna zaman harcıyormuşum diyerek beni çok üzdünüz.

Ben size gözünüz kapalı bana inanın demiyorum da en azından okuyun diyorum ama o da olmuyor heralde, neyse umarım bigün anlarsınız.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Virüs kelimesini ilk defa duymuş gibi yapan bir Windows'çudan oldukça manidar sözler...

Yazmyacağım diyorum ama Merve taş atıyor bir yerden. Ayrıca yukarıdaki sözlerimde bir şahsı ele almadım seninde dediğin gibi istisnalar var keylogger.

Ayrıca merve virüs kelimesi tabiki ilk defa duymadım. Sadece virüs girmemesi için yeterli bilgiye sahibim. Ben windowsta virüs yok demedim. Tabiki var. Alası var zaten.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
O zaman açıklarını kabul ettiğini söyleme. Ben bilgiliyim diye de geçinme, kimse asla tam olarak bilgili değildir. Ve madem Linux'la karşılaştırma yaptınız üstteki mesajlarda, şunu da belirteyim: Ortalama bir Linux kullanıcısı, tüm Windows kullanıcılarının çoğundan daha bilgilidir bana göre.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yazmyacağım diyorum ama Merve taş atıyor bir yerden. Ayrıca yukarıdaki sözlerimde bir şahsı ele almadım seninde dediğin gibi istisnalar var keylogger.

Ayrıca merve virüs kelimesi tabiki ilk defa duymadım. Sadece virüs girmemesi için yeterli bilgiye sahibim. Ben windowsta virüs yok demedim. Tabiki var. Alası var zaten.

Bak yine okumamışsın, nickimi yanlış yazıyorsun. :) Nickim keyloger.

Neyse, virüs girmemesi için bilginin yeterli olduğunu iddia ediyor olman zaten başlı başına bir cahillikte, sen artık olayı kişisel savaşa çevirdin, olayın başındaki tad kalmadı, bundan sonra bu ve benzeri tutarsız mesajlara, okumadan yazanlara cevap vermiyorum. :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Virüs girmemesini değil, virüs ile uğraşmamış olmanı kastettim. Cevap vermeye çalıştığın insanların kaçına virüs girdiğini sanıyorsun? Ama emin ol hepsi, ya sevgilisinin, ya anasının-babasının ya da bir arkadaşının bilgisayarında ki virüsü temizlemiştir. Kolaycı teknik servis elemanı gibi format atmaktan bahsetmiyorum, temizlemekten bahsediyorum. :)

Linux'çu diyip geçtiğiniz o şahsiyetler vaktiyle Windows ile her türlü işi yapmış insanlardır genelde, bunu da atlamayın derim.. :)

---------- saat 22:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:51 eklenmişti ----------

Bu arada keşke HapS gelse de en azından bilgi birisiyle tartışıyor olsam diyerek HapS'ı özlediğimi belirtmek isterim. :P
arkadas aslinda dogru söylüyor benim windowsada pek virus girmiyor ,cünki genelde linuxdayim :) reklam bu windowsunuzu virusdan koruyun,LINUX kullanin :thumbup:

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Bak yine okumamışsın, nickimi yanlış yazıyorsun. :) Nickim keyloger.

Neyse, virüs girmemesi için bilginin yeterli olduğunu iddia ediyor olman zaten başlı başına bir cahillikte, sen artık olayı kişisel savaşa çevirdin, olayın başındaki tad kalmadı, bundan sonra bu ve benzeri tutarsız mesajlara, okumadan yazanlara cevap vermiyorum. :)

Kişisel savaşa çevirmem benim hakkında bilginiz olmadığı halde cahil demen olmasın. Kimse mükemmel değildir. Yeterli bilgi dediysem kendimi korurum anlamında. Tabiki her virüs için geçerli değil. Şuan benim tanışmadığım ve zararı muhtemelen bana çok dokunacak virüs vardır. Ama onlarda gelip beni bulmuyor nedense.

Ayrıca nick için özür keyloger:flowers:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Kişisel savaşa çevirmem benim hakkında bilginiz olmadığı halde cahil demen olmasın. Kimse mükemmel değildir. Yeterli bilgi dediysem kendimi korurum anlamında. Tabiki her virüs için geçerli değil. Şuan benim tanışmadığım ve zararı muhtemelen bana çok dokunacak virüs vardır. Ama onlarda gelip beni bulmuyor nedense.

Ayrıca nick için özür keyloger:flowers:

Eğer herhangi bir sıfatla hitap ettiysem, yazdıklarındandır. Ona bakarsak işletim sistemleriyle münasabeti XP'de solitaire oynamayı geçmeyen üyeler bana hiçbirşey bilmiyor, hiç windows görmemişim gibi davranıyor. Herbirine cevap vermeye kalkarsam, aldığım bilgisayar mühendisliği eğitiminin ne anlamı olacak?

Ya da tam 14 yıldır, hiç karşısından kalkmadan kullandığım şu aletlerden öğrendiklerimin ne anlamı kalacak?

Önemli olan birşeyleri anlamak isteyene anlatmak, çok biliyorum diye geçinen 2 üyeye cevap yetiştirmeye çalışmak anlamsız. Demek istediğim budur. Almak isteyene verebilirsin.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Eğer herhangi bir sıfatla hitap ettiysem, yazdıklarındandır. Ona bakarsak işletim sistemleriyle münasabeti XP'de solitaire oynamayı geçmeyen üyeler bana hiçbirşey bilmiyor, hiç windows görmemişim gibi davranıyor. Herbirine cevap vermeye kalkarsam, aldığım bilgisayar mühendisliği eğitiminin ne anlamı olacak?

Ya da tam 14 yıldır, hiç karşısından kalkmadan kullandığım şu aletlerden öğrendiklerimin ne anlamı kalacak?

Önemli olan birşeyleri anlamak isteyene anlatmak, çok biliyorum diye geçinen 2 üyeye cevap yetiştirmeye çalışmak anlamsız. Demek istediğim budur. Almak isteyene verebilirsin.

"Çok biliyorum" kısmını üzerime bile alınmıyorum öyle birşey huyum değildir yapanıda sevmem. Diğerlerinede katılıyorum...:cool: Ayrıca yazdıklarımdan dolayı cahil demende biraz kırıcı.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
konu nereye gelmiş amanın..

süper bilgisayar ve sunucular %90 mı %70 mi linux kullanıyor.. karar verin sevgili linuxçular.. (ki 10 yıldır bu sunucu hikayesi hiç değişmedi.. )

süper bilgisayar veya sunuculara normal masaüstü için yapılan şekilde saldırı yapılıyor iddiası da olmuş.. bir deneyin bakalım.. masaüstü virüslerinin en babasını kaç sunucuya yedirebileceksiniz..

gene sunucu ile alakalı olarak windows sunucular çok tehlikeli hemen virüs yer gibisinden ifadeler var.. efenim bu 2003 ve 2008 server sürümünü kullanmamış olanların gereksiz ifadesidir.. peki hiç mi sorun çıkmıyor.. çıkıyor elbet de abartıldığı kadar değil..

sunucu tabanlı olarak gene talihsiz bir ifade var.. windowslarda php çalıştırmak asp veya asp.net çalıştırmak kadar kolaydır..

konunun virüs eksenli mesajlarına binaen.. müthiş ifadeler.. ki oldukça net ve açıklar..
Haha :D Eğer ben virüs le tanışmadıysam bu benim acemiliğim değil bilgimdendir. Hem sistemimi güncel tutarım hem antivirüsümü güncel tutarım. Ayrıca meraklı değilimdir her gelen maili açmam her merak ettiğim siteye girmem. Dediğim gibi virüs girmedi diye acemi olmakmı peH ?

Virüs konusunda Microsoft ürünleri daha çok kullanıldığı için onlara daha çok virüs yazılıyor bundan daha ilerisi varmı Linuxda Windows kadar populer olsun görürüm ben virüsleri(lütfen ama lütfen hosting örneği vermeyin yukarıya bakın accuk)

daha öğrenemedim mi.. iyi bir linuxçu hata yapmaz.. yapsa da kabul etmez.. tuxa kalkan eller kırılsın.. ve sair..

açık kaynak bir işletim sistemini zaten ancak biz ULUSAL olarak niteleyebilirdik..
pardusten çok önceleri de bizden birilerinin geliştirdiği linux distroları vardı..
linuxçu windowsu gereksiz bulduğu kadar, windowsçular da linuxu gereksiz buluyor.. takıldığın şeye bak..
pardus daha yeni piyasya cikti fakat linux 1991 yilindan beridir var bu 19 yil demektir eger türkiye devleti 19 yil degilde 15 yilini microsofta para ayirmasaydi inan su an kendimiz tüketmekten ziyade üretir durumda olurduk ,ve asil ozaman gercekten türkiyenin kendi isletim sistemi olurdu ,millet windowsu yere göge cikariyor ,ozaman kimse windows kullanmaz aksine gereksiz bulurdu suan linux kullanicilarin windowsu gereksiz duydugu gibi ,unutmayin kendi isletim sistemimiz demek kendi teknolojimiz demez kendi gelecegimiz demek ,su an beko arcelik diyoruz ,nekadari arcelik ,atatürkcü olmama ragmen su kelimeyi tastik ediyorum , fakat biz baskalrinin damarlarindaki kudretle övünür duruma geldik ,neymis efendim türkiye askeri olarak dünyanin 1.2.3. hani efendim tasla sopayla mi birinci ,amerikanin almanyanin israil gibi findik devletin bize sattiklariylami güclü ,bu utanc vericidir ,bir laf var elin s*****le gerdege girilmez,yani su an belki zamani degil kendi isletim sistemimizin varligi icin fakat insanligin isletim sistemi olan ve türkiye elinden de kontrol ve edilmis süzgecten gecirilmis filtrelenmis ,ve yeniden tasarlanmis pardus duruken windowsda windows,yeri geldiginde türkcülükte en üst seviyede hisseder ,ne diyor artist arabanin hakkini ver hakkini

aaa.. olur mu hiç öyle birşey.. seni penguen düşmanı seni.. şimdi sen hiç sıkılmadan dersin ki RedHat da fedoradan gelen geri-bildirimlere dayanarak (ki diğer sunucu sürümü çıkaranlar da..) fahiş bir destek fiyatıyla program pazarlıyor dersin.. parmaklarına bşber sürmek gerek senin..:biggrin:
Windows iyi değil kolay olduğu sonucunu nasıl çıkardınız?.
Dediğiniz gibi destek ücterli Sanırım ücretli sürüm ücretsiz sürüm olayını Suse den çıkardınız(Linux Dünyasına accuk yabancıyımda) Ama burda gördüğünüz gibi o ücretli profesyonel sürümler açık kaynak ve gnu(Gpl de olabilir hatırlayamadım) felsefesine aykırı değil mi ?
Yani herşey açık kaynak kodlu ve herşey halkın herkesin değilmi ee ozaman niye ücret talab ediyorsun.
Ve Suse Open suse de Paralı olan Suse sürümünün deneme tahtası yani ordan geri gelen bildirimlere göre Suse şekilleniyor hatalarından ayıklanıyor aaa yoksa novell sizi mi kullanıyor beta tester olarak ücret olarakda ücretsiz kırpılmış suse sürümü mü?:tt2::tt2:

ilk paragrafın hakkaniyete uygun.. ikinci paragrafına katılmıyorum.. bana windowsu silah zoruyla kullandırıyorlar :tongue:
Demekki windows kullanan bütün insanlar ve bu %1 ' in dışındaki insanların bilgi ve beceri seviyesi yüksek değilki lünux'a yatırım yapmıyorlar. Şimdi sen kesin kendininde o %1'lik dilimdeki ileri zekalıların içinde görürsün. Linux böyle birşey işte ya...:cool:

Ayrıca genelde linuxçuların çoğu şunu ifade eder windowsu oyun için filan zorla kullanıyorsunuz. Şu saçma şeye inandırmayın kendinizi. Anca bunla avutuyorsunuz. Kimsenin zorla kullandığı yok. Ki şahsen ben severek kullanıyorum

eksik ifade.. windows kolay çünkü kullanıocı dostu.. kullanıcı en iyi nasıl rahat eder fikrine göre programlama yapıyor.. "kullanıcı neden/nasıl çileden çıkarılır" değil.. ha bu bir pazarlama stratesidir.. o ayrı mesele.. ama işe yarıyor mu.. evet..
en kolay işletim sistemi win kabul etmek gerekir linuxu anlamak için uzun seneler araştırmak lazım win öyle değil.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@keylogger için cevaplar..
bir mesajındaki ifade;
-windows kolay mı....
diğer bir mesajındaki ifade..
-windows ilkokul1, linux ilkokul4
el insaf.. fikirlerde bu kadar çelişki olur mu..

başka bir yerde..
örneğin düşük sistemleri bulunan netbooklarda rahat bir çalışma gerçekleştirmek için illaki Linux kullanmak şart.
windowsu dene.. dediğim gibi herhangi bit i386 da çalışır.. yani öyle linux şart gibi bir kesinlik yok.. aldığın eğitime göre konuşursan bu ifade biraz iddialı olur.. :cool:

Ama genel olarak Linux'çuların dediği ve Windows'çuları kızdıran şu oluyor " Birgün Windows kullanmak gereksiz olacak!". Ki gerçekten çok doğru bir söz olarak duruyor şu zamana kadar yaptığım gözlemlere göre. Ancak yarın birgün Microsoft gerçek bir hamle yapmayı başarırsa işler değişebilir ama işi çok zor. :)
10 yıldır aynı ifade var.. daha değişmedi.. bir gün herkes fenerli olacak kadar sıradan bir laf.. (fenerliyim.. diğer renkdaşlarım umarım kızmazlar..)

Yapmadıklarını nereden çıkardın ki? Google'ın bütün yatırımları Linux üzerine. (Android, ChromeOS). Google örnek verdim çünkü çağımızın en başarılı şirketi olarak nitelendiriliyor. Bunun dışında IBM, Intel gibi firmalarda Linux geliştirmeleri için bünyelerinde onlarca yazılımcı bulunduruyor. :)
google şimdiki linuxlar gibi birşey yapmayacak kadar akıllıdır..
yardım konusuna gelince microsoft firması da bir çok açık kaynak yazılıma destek veriyor.. (sourgeforce sitesinin yalancısıyım..)

Dell: Ubuntu, Windows'tan Daha İyi - Shiftdelete.Net
Microsoft'un Baskısı Dell'i Korkuttu Mu? - Shiftdelete.Net
Dell'den Linux Dünyasına Çalım! - Shiftdelete.Net
bu üç haberi arka arkaya okudum.. sen sektöre yakınsın ama ben naçizane fikrimi beyan edeyim..
sakı ha dell "lan ben ne manyaklık ettim.. şuanki kullanım oranlarına bakarsam ve bunu kendim için düşünürsem.. 100 bilgisayar satacağıma 1 bilgisayar satarım.. ondan sonrası da tuttuğumun resmidir.." demiş olmasın..
vista'nın donanım üreticilerinin isteği üzerine öngürlen süreden önce çıkarıldığını bilmeyen mi var.. hala ms donanımcıları tehdit ediyor vs ifadeleri kullanılıyor ya helal olsun..

Bugün Bugatti Veyron'u milyonda 1 kişi bile kullanamıyor ama görenin dibi düşüyor? İyiliğini kullanım oranı mı belirliyor?
o dediğin araç değil bedeva 100.000 civarına satılsın bak bakalım kaç kişi almak için sıraya giriyor.. :biggrin:

---------- saat 00:53 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:41 eklenmişti ----------

ben de bu inanmadığın halde yazdığın cevaba cevap yazacağıma inanmıyorum ama.. yazmaya başladık bir kere..
1. çokça virüs var çünkü çok kullanılıyor.. hem bikaç virüs yedikten sonra kullanıcı gelişir.. (youtube yasaklandı diye bissürü kullanıcı dns nedir öğrendi.. bunları değiştirmeyi öğrendi..)
2. mimari kısmını sırf içerikte teknik bir ifade olsun diye yazmıştım.. ona bile takmışsın.. (nem kapacak bulut arayan insan sendromu)..
windows7 nin bile 5-6 çeşidi var.. sen görmek istemiyorsan benim yapabileceğim birşey yok..
windows firması 2002'de yayımladığı sisteme 2014'e kadar destek vereceğini açıkladı mı? evet.. 2014 yılında 2002 sürümüne destek verecek bir distro var mı acaba?
3. bu denli yerin dibine geçirdiğin sistemin günümüzde çok çok faydalı olan bu özelliklerin geliştiricisi olması o firmaya +5 kazandırmaz mı?
4. kötü sistem için gereksiz oyunlar.. derdimiz o değil ama.. denmek istenen açık.. oyun oynamak için emületör emülatör uğraşmamanın önemi vurgulanmış orada..
5. bir önceki madde..
6. site site dolaşmak.. "abilerim ablalarım.. bana şöyle bir program lazım.. onu buldum da nasıl kuracam.." tarzı site site dolaşmak.. program için site site dolaşmaya gerek yok.. google sor o seni yönlendirir.. (yönlendirme olayını sadece windows için kullanman önerilir..)
7. windows için olandan daha kolay ve daha hızlısı yoktur..
8. sen hayattaki her kurala uyan biri misin? ben değilim.. o sebebten eulayıo dert ettiğim yok.. dert eden var mı bilemem..
9. bu kısım yeni başlayanlar için.. orta seviye kullanıcı -herhangi bir sistemde de kullanabileceğin- ghostu keşfetmiştir zaten.. orta-üstü kullanıcı sistem yedeğine değil önemli dosya yedeğini alır.. iyi bir kullanıcı yedek medek almaz :D
10. windows7 çıkmadan önce driverları nette vardı.. kullanım süresi dolmadan bi süre önce driverları çıkan sistemler var..
11. sen bunları aşmayı bilmiyoresan ben napayım.. elli kere dedim googleye windows yazınca seceresi ortaya çıkıyor..
12. ben de onu diyorum işte.. asp çalıştırmak bir linuxta ne denli kolay.. ki bırak onu bunu easyphp diye birşey var, iki tıkla php master oluyosun..
son olarak; 15 yıllık bir kullanıcı olarak güvenliği hafife aldığım yok.. linuxun saçmalıklarından sıkıldığımdan windows ile uğraşır oldum..
system32 deki her dosyayı adım gibi bilirim.. neye yaradığı bilirim.. bilgisayarımda saçma-salak birşey olursa onu da bilirim..

Oturup da cevap yazacağıma inanamıyorum ama bazılarına yazacağım.

+ Habire virüs yemekten hoşlanan bir kullanıcı olmaz. Ve iyi olan şey gerçekten iyi olsaydı taşlanmazdı. Yani Windows'un virüs konusunda en çok zarar gören sistem olması yine Windows'un zayıflıklarından kaynaklanır.

+ Bu mimari meselesi Windows'a özel bir ayrıcalık değil. Mac OS X için konuşamam ama Windows'un desteklediği mimarileri Linux da destekliyor. Her donanıma uygun bir Windows var ama bunları kullanabiliyor musun, o önemli. Çünkü Microsoft, kendi ürünleriyle savaşan bir şirket. Windows XP'yi nasıl çürütmeye çalıştıklarını ve herkesi Windows 7'ye geçirmeye çalıştıklarını ne çabuk unuttun? Bunun da yüzlerce dolarlık donanım maliyeti anlamına geldiğini de biliyor olman lazım. Yani IE9'u kullanabilmek için Vista ya da Windows 7 kullanman lazım. Donanımın desteklemiyorsa kullanamazsın. Bu kadar basit.

+ Bu bahsettiğin teknolojilerin, daha doğrusu masaüstü kavramının öncüsüdür Windows, evet. Ama bunun Windows'un iyi olmasıyla alakasını çözemedim.

+ Piyasadaki hemen hemen her oyun Windows için yazılır çünkü Windows en çok kullanılan işletim sistemidir. Bunun da Windows'un iyi olmasıyla alakası yok. Başka bir işletim sistemi daha çok kullanılsaydı o sistem için yazılırdı oyunlar.

+ (Bkz: Bir önceki madde)

+ Site site dolaşmaya gerek yok? Karşılaştırma yapmak istemiyorum ama Linux dağıtımlarında bulunan depo kavramı ve paket yöneticisi mantığı varken Windows ve Mac OS X'te bir program için site site dolaşılmadığını mı söylüyorsun? Merak ediyorum, bir programı nasıl indiriyorsun sen Windows'ta?

+ Aynısı diğer işletim sistemleri için de var. Kullanıcısı olan her sistemin sorunlarının cevabı vardır.

+ O özelleştirmelerin çoğunun EULA'ya aykırı koşullarda gerçekleştirildiğini hatırlatmama gerek yok herhalde. Bunun neresi iyi, anlamış değilim.

+ Sistem yedeğini almak kolaydır. Ama sistem yedeğini sürekli alma ihtiyacı hissetmek zordur.

+ Sürücü problemi yaşanmaz. Sadece donanımlarının CD'si gerekir ya da sürücüleri internetten arayıp bulman icap eder.

+ Dert etmez? Programlar dert etmez? Windows'un SP'lerini yüklemek için, Windows Media Player 11'i kullanabilmek için ve daha birçok şey için özgün bir Windows kurulumuna ihtiyacın vardır. Bu madde en çok güldüğüm maddeydi.

+ PHP zaten her işletim sisteminde çalışabiliyor. ASP'nin de Windows'ta çalışabilmesinden doğal bir şey yok.

Son olarak; güvenlik konusunu bu kadar hafife alma. Sana bir apla tavsiyesi.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sen şimdi benim yazdıklarımı cevapladığını mı sandın? :D

Neyse öyle sanmaya devam et o zaman...

bir mesajındaki ifade;
-windows kolay mı....
diğer bir mesajındaki ifade..
-windows ilkokul1, linux ilkokul4
el insaf.. fikirlerde bu kadar çelişki olur mu..

Burada da bir çelişki yok, ilkokul seviyeleri zorluğunu değil, öğrenilmesi gerekliliğinin sırasını belirtiyor. Her yazdığın cümleye, cümleyi bırak kelimeye bir cevap veriririm ama daha önemli bir sürü işim var harcamam gerekenden fazlasını zaten cevap yetiştirerek harcadım, dön öz yinelemeli olarak yazdığın cevaplara eski cevaplarımı oku, Linux Windows'a yetişene kadar sana yetecektir o cevaplar. :)

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Burada da bir çelişki yok, ilkokul seviyeleri zorluğunu değil, öğrenilmesi gerekliliğinin sırasını belirtiyor. Her yazdığın cümleye, cümleyi bırak kelimeye bir cevap veriririm ama daha önemli bir sürü işim var harcamam gerekenden fazlasını zaten cevap yetiştirerek harcadım, dön öz yinelemeli olarak yazdığın cevaplara eski cevaplarımı oku, Linux Windows'a yetişene kadar sana yetecektir o cevaplar. :)

Şşş yağuşuhlu bana linux'ın inceliklerini öğretir misin :wub: :devil2: :blushing: :helpsmilie: :tt2: :blink: :angry:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Şşş yağuşuhlu bana linux'ın inceliklerini öğretir misin :wub: :devil2: :blushing: :helpsmilie: :tt2: :blink: :angry:

Ciddi anlamda öğrenmek isteyen insanlar için burada vakit harcıyoruz zaten, siz de ciddiyeseniz neden olmasın? Ama ben pek o ciddiyeti göremedim...

---------- saat 12:37 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:00 eklenmişti ----------

IBM'in Linux reklamı, anlayana...

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
anlayana sivrisinek saz anlamak istemeyene davul zurna az..

sen gene bildiğin gibi devam et.. ilgisiz örnekler.. ilgisiz yazılar.. sonra da bilmiş edası..

gıptayla seni seyrediyorum..:thumbdown:

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Neye bakayım hacu? :D

Ben sana cevap vermişim oturup, sen hala aynı şeyi diyorsun. Torvalds vermiş işte..

Neyse yaa, dedim ya boşuna uğraşıyorum.

Benim kim olduğumu, ne iş yaptığımı, nerede okuduğumu bilen biliyor. Ben anlatmayayım, anlatmak isteyen arkadaş varsa serbesttir.

GPL'in ne olduğunu satır satır bilirim ama parayla satılmasına karşı birşey göremedim nedense. (Bunu da yazmıyacaktım ama tutamıyorum işte kendimi, felsefe felsefe diyen insan bir kere GPL metnini okumuş mu? Yoo. Okusa zaten burada bunları yazmaz.)
Linus, Andrew S. Tanenbaum tarafından geliştirilen Minix işletim sisteminin ihtiyacını karşılayamaması üzerine bu sisteme eklemeler yapmak için geliştirmeye başlamış ancak yazmaya başladığı programı zamanla Unix tarzında kişisel bilgisayarlarda çalışabilecek bir işletim sistemi çekirdeğine dönüştürmüştür. Linux adı verilen bu çekirdek şimdi bir çok bilgisayar mimarisinde çalışmakta ve tüm Linux dağıtımlarında kullanılmaktadır.
Bir yıl geçmeden Linux yüzlerce uzmanın katkısı ve sayısı tahmin edilemeyen kullanıcı kitlesiyle bir üniversite öğrencisinin eğlencesi olmaktan çıkmıştı
Hocam kimseyle sidik yarıştırmıyorum gpl metnini ilk boş zamanımda okuyucam söz :).
Ama yukarda gördüğün gibi (wikiye bak isterse birde) hobi olarak başlamış linus reyis sonra başkaları karışmış olaya öyle büyümüş sonra bi ara bu gpl lisansıyla salmış linux'u çayıra bu hale gelmiş okadar:D Yukarda bazı arkadaşlarımında dediği gibi windows'cular genelde windowsun açıklarını kabul ediyor ama linuxcular linux(türevlerine)a dünyanın en mükkemel Os'uymuş gibi davranıyor bizi çileden çıkaranda bu.
Evet burdada diyorum şu anki haliyle linux(türevleri) çoğu ev kullanıcısı için 5 para etmez bir os dur.Ben şuan Windowsda driver tanıtırken kafayı yemiyorsam windows iyidir ben herhangi bir emulatör kullanmadan oyun oynuyorsam windows benim için iyidir. Ben İstediğim her programı (muadillerini değil) windowsda çalıştırıyorsam en iyisi windowsdur benim için.Bana linuxun Windowsdan artılarını sayarmısın burdaki okadar windowscu cevap vermeye muktedir olacaktır.:tt2:

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
GNU Genel Kamu Lisansı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
GNU Genel Kamu Lisansı (GNU GPL ya da GPL) birçok yerde kullanılan ücretsiz yazılım lisansıdır ve özgün hali Richard Stallman tarafından GNU projesi için yazılmıştır. Üçüncü ve son sürüm ise Richard Stallman'ın yöneticisi olduğu Özgür Yazılım Vakfı (FSF), Eben Moglen ve Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi tarafından kaleme alındı ve özgür yazılım camiasının çeşitli itiraz ve katkılarıyla son halini aldı.
Bu lisansın güncel sürümü (GPLv3), Özgür Yazılım Vakfı (FSF) tarafından 29 Haziran 2007'de yayınlandı. GNU Kısıtlı Genel Kamu Lisansı yani LGPL ise GPL'in bazı yazılım kütüphaneleri için yazılmış sürümüdür.
Copyleft esaslı lisansların en güçlü ve en yaygın örneği olan GNU GPL, günümüzde milyonlarca yazılım bileşeni tarafından kullanılmaktadır.

GPL'in genel nitelikleri [değiştir]

Dört temel özgürlük [değiştir]
Özgür Yazılım Vakfı (FSF) tarafından kaleme alınan GNU Genel Kamu Lisansı, dört temel özgürlüğü güvence altına almayı amaçlar. Bu dört temel özgürlük sırasıyla şunlardır:
Özgürlük 0: Programı sınırsız kullanma özgürlüğü.
Özgürlük 1: Programın nasıl çalıştığını inceleme ve amaçlara uygun değiştirme özgürlüğü.
Özgürlük 2: Programın kopyalarını sınırsız dağıtma özgürlüğü.
Özgürlük 3: Programın değiştirilmiş halini dağıtma özgürlüğü.
Hasssss Gpl lisansında parayla satılma serbetstmiş hadi yaaaaa hacı sen bir wikipedideki metne bakarmısın.
(İngilizcesini okuyamadım nalet olsunki ingilizcem okdar yeterli değil ama burdaki bilginin yanlış olduğunu düşünmüyorum.

---------- saat 00:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:40 eklenmişti ----------

haaa birde.
GPL üretici firma ya da kişiler genellikle ürünlerine destek vermek içın ücret talep ederler. Bu da GPL yazılımların sanıldığının aksine ücretsiz olmadığı anlamına gelir.