Windows Neden İyidir?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
yok bu bölümde bende görmem pek fakat sdn makalelerinde aşırı oluyor.. windowsla ilgisi olmasa bile microsoft kelimesi geçiyorsa hemen aklında bir karalama cümlesi bulup giriyorlar konuya..
sdn makaleleri linux başlıklarına da fazla girmem girdiklerimde de windowscu birinin laf attığını görmüyorum..

Gerektiğinde şikayet butonunu kullanabilirsiniz. Ama yukarıda aktardığım ayrıntılara dikkat ettiğiniz sürece işlem yapılacaktır. :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
yok bu bölümde bende görmem pek fakat sdn makalelerinde aşırı oluyor.. windowsla ilgisi olmasa bile microsoft kelimesi geçiyorsa hemen aklında bir karalama cümlesi bulup giriyorlar konuya..
sdn makaleleri linux başlıklarına da fazla girmem girdiklerimde de windowscu birinin laf attığını görmüyorum..

Katılıyorum. Windows ile ilgili konulara göz atarsanız görürsünüz hocam. Konu açılıyor windows neden iyidir diye. Linuxçular geliyor windows iyi değil yok öyle yok böyle kötü. Linux'un bu ayrıcalıkları var. Windows neden iyidir diye windowsu savunan bir konuda linux'u savınmanın ne mantığı var. Biri gelir windows'tan nefret ediyorum diye konu açar linuxçuların hepsi dolsun linuxun faydalarını anlatsın bunda sonuna kadar haklılar. :cool:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Katılıyorum. Windows ile ilgili konulara göz atarsanız görürsünüz hocam. Konu açılıyor windows neden iyidir diye. Linuxçular geliyor windows iyi değil yok öyle yok böyle kötü. Linux'un bu ayrıcalıkları var. Windows neden iyidir diye windowsu savunan bir konuda linux'u savınmanın ne mantığı var. Biri gelir windows'tan nefret ediyorum diye konu açar linuxçuların hepsi dolsun linuxun faydalarını anlatsın bunda sonuna kadar haklılar. :cool:

Eee iyi de sen kalkar Windows neden iyidir diye konu açarsan, bu konuda başka işletim sistemlerinin konuya katılması normal değil mi?

Bak demiyorum ki
Linux rocks, Windows sucks!
yazan adam iyi birşey yapmıştır. Zaten biz mümkün olduğunca buna engel oluyoruz. Ama adam kalkıp benim gibi, Jea gibi, real gibi satırlarca birşeyler anlatmaya çalışarak, iyiyi-kötüyü listeleyerek yazıyorsa o adama bileğinin hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum.

Tabi burada
Pis linuxçü çöplüğüne dön!
tarzında yorum yapan adamında, tartışmayı bilmediği ve forum ortamına uygun olmadığını da açıkça belirtmek isterim ki, en zararlı tür bunlar. :)

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eee bu sektörün içinde değilsen ben sana nasıl anlatayım ki? Ortalıkta Windows server kullandığı için bir sürü sıkıntı yaşayan bir sürü arkadaşım var. Sorunların %90 virüsler.

Windows server hem php hem de kendine özel programlama dili olan .Net ASP çalıştırırken neden hala Linux serverlar tercih ediliyor sanıyorsun?

ben bu işin içindeyim cevap vereyim Lisans ücretleri+Php'nin linux serverlarda windows serverlara oranla daha hızlı çalışması.Ama serverlara yapılan Saldırları sadece virüs olarak görmek yanlış.Sql injection Ping ..... gibi yöntemler var ve bunların hepsi Hem windows hemde Linuxda çalışıyor tabi linux daha güvenli ama sadece linux kullanıp hackden korunma(serverların için) diye birşey yok:)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Gerektiğinde şikayet butonunu kullanabilirsiniz. Ama yukarıda aktardığım ayrıntılara dikkat ettiğiniz sürece işlem yapılacaktır.

şikayet edelim de o bölümün moderatörlerinin pek ilgili olduğunu sanmıyorum..
şimdi
http://forum.shiftdelete.net/sdn-ha...50-microsoftun-gizemli-cihazi-ne-cikacak.html
bu konuya bakın bi bakalım microsoftu abartma var mı.. yorumlara da bakın tabii.. nasıl haberi karaladığını da iyi bakın.. gerek konuya bir yorum yazmamasına rağmen direk microsoftu abartıyorsunuz bilmem ne demeler filan..

ve forumda fenerbahçe ye fenevbahçe demek yasaklanmasına rağmen bu konuda da öyle şeyler olmalı.. kaliteyi düşürmekden başka işe yaramıyor çünkü..

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Aslında bizim milletimiz objektif olamıyor ne yazıkki. Bakınız ben linux'u kötülemiyorum. Mutlakki iyidir. Windowsuda çok seviyorum. Yıllardır kullanırım. Ama bazı arkadaşlar daha neyin ne olup ne olmadığını bilmeden objektif davranamadan direk hayır diyorlar. Bunu şeye benzetiyorum. Jim Carrey'in bay evet filmindeki karakter tiplemesine...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
şikayet edelim de o bölümün moderatörlerinin pek ilgili olduğunu sanmıyorum..
şimdi
http://forum.shiftdelete.net/sdn-ha...50-microsoftun-gizemli-cihazi-ne-cikacak.html
bu konuya bakın bi bakalım microsoftu abartma var mı.. yorumlara da bakın tabii.. nasıl haberi karaladığını da iyi bakın.. gerek konuya bir yorum yazmamasına rağmen direk microsoftu abartıyorsunuz bilmem ne demeler filan..

ve forumda fenerbahçe ye fenevbahçe demek yasaklanmasına rağmen bu konuda da öyle şeyler olmalı.. kaliteyi düşürmekden başka işe yaramıyor çünkü..

Bak bu noktada farklı bir yere gidiyor aynı şey değil, orada insanlar ücretli cihazlarını aldıkları bir firmadan yakınıyorlar ki gayet doğal. Örnekleri için ŞikayetVar

Yanlız yasaklanması gereken şeyi anlamadım. :huh:

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ramboberk'i felan(Üstüne alınma hocam Aklıma ilk sen geldim)Windows'a Winzort derken çok gördüm bunu linuxcuların büyük kısmı yapıyor ama daha hiç bir mesajın düzeldiğini görmedim(Ben görmedim olmuş olabilir)Yani fenevbahçede serbest olsun 6alatasaray da serbest olsun Sekiztaşda serbest olsun ozaman(Galatasaraylıyım ama:))

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ramboberk'i felan(Üstüne alınma hocam Aklıma ilk sen geldim)Windows'a Winzort derken çok gördüm bunu linuxcuların büyük kısmı yapıyor ama daha hiç bir mesajın düzeldiğini görmedim(Ben görmedim olmuş olabilir)Yani fenevbahçede serbest olsun 6alatasaray da serbest olsun Sekiztaşda serbest olsun ozaman(Galatasaraylıyım ama:))

Haa fanatiklik diyorsunuz. :D

Bu konuda bunları diyen arkadaşların, Microsoft'un daha az backlink alması ve kendileri üzerinden para kazanmamasını istedikleri gibi bir talepleri var. Bana da mantıklı geldi ki daha önceden tartışılmıştı.

Spor bölümünde değiliz, fanatikliğin anlamı yok. :) Bir linux kullanıcısı işine geldiğinde Windows kullabilir ama GS'lilere sorun bakalım herhangi bir durumda FB'yi tutarlarmıymış. :D Ya da diyin yıl 365 gün 1 gün FB formasıyla dolaşırmısınız diye. :)

Tuzla şekeri karıştırmayalım, ağzımızın tadı kaçmasın. :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
isim çarpıtması yani.. birinin microsoft'u çarpıtması (micro$oft micropsoft) vs deyip başkasının linuxu çarpıtması foruma hiç bir artı getirmez konunun kalitesini düşürmekden başka..

ayrıca o konuda alınan bir cihazdan yakınılmıyor ki..

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
isim çarpıtması yani.. birinin microsoft'u çarpıtması (micro$oft micropsoft) vs deyip başkasının linuxu çarpıtması foruma hiç bir artı getirmez konunun kalitesini düşürmekden başka..

Yukarıda açıklamayı yaptım isim konusunda, orada pazarlamacı bir şirketten yakınılıyor. :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105

Evet piyasaya çıkacak bir ürün var o konuda. Daha ne olduğunu bilmeden bazıları objektif olamayıp direk microsoft karşıtı olduğu için saçma sapan yorumlar yapıyor.

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Haa fanatiklik diyorsunuz. :D

Bu konuda bunları diyen arkadaşların, Microsoft'un daha az backlink alması ve kendileri üzerinden para kazanmamasını istedikleri gibi bir talepleri var. Bana da mantıklı geldi ki daha önceden tartışılmıştı.

Spor bölümünde değiliz, fanatikliğin anlamı yok. :) Bir linux kullanıcısı işine geldiğinde Windows kullabilir ama GS'lilere sorun bakalım herhangi bir durumda FB'yi tutarlarmıymış. :D Ya da diyin yıl 365 gün 1 gün FB formasıyla dolaşırmısınız diye. :)

Tuzla şekeri karıştırmayalım, ağzımızın tadı kaçmasın. :)

Hocam Ben Young boys maçında Fenerbahçe'yi tuttum. Evet Üzüldüm Fenerbahçe yenilince Fener bahça Şampiyonlar lihi şampiyonu olsun Fener Formasıylada dolaşırım :)
Konu isim çarpıtması Ben oraya örnek yazdım Orda yazdığım örnekler yasakken mikrozort diyenler var:) Evet pazarlamacı bir şirketten yakınılıyor.Ama sadece o konu değilki hocam mesala Windows kullananlar winzortcu,mikrozortcu oluyor(Nasıl fenevli demek yasaksa Winzortcuda yasak olsun demek istediğimiz).

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Anlamıyorum neden tartışma oluyor :) linux neden iyidir konuları da oluyor bu da olur windowsun iyi yanı mı yok sanki.

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
KadıköyRap abi şimdi Kimse alınmasın ama Herkes Benim yoğrudum ekşi değil demek istiyor Linuxcuları aşırılar ama bu konuda. Özellikle Güvenlik ve aşık kaynak konusu koz onlar için ama. Onlarada sormak isterim para kazandıkları(Büyük miktarda ama) bir yazılımı açık kaynak kodlu olarak dağıtırlarmı(çoğu babasının harına templates yapıyı atmıştır bir kaç siteye ama bu farklı koskoca os) Çok merak ediyo bu konuyu.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Windows iyi değildir. Sadece kolaydır.

Linux türevleri ise başlangıçta zorken sonradan kolaylaştı. Linux üreten şirketler para kazanır ama ürettiklerini cd, dvd olarak veya yardımcı kitap veya bunların hepsini beraber paket halinde satarak. Ama sitelerinde indirilebilir ücretsiz sürüm bulundurmak zorundadırlar. 1 cd veya dvd'yi ücretsiz indirirsiniz. Ama atıyorum 4 cd veya dvd'lik daha profesyonel paket ücretli satılır. Ayrıca sistem destekte paralıdır.

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Linux türevleri ise başlangıçta zorken sonradan kolaylaştı. Linux üreten şirketler para kazanır ama ürettiklerini cd, dvd olarak veya yardımcı kitap veya bunların hepsini beraber paket halinde satarak. Ama sitelerinde indirilebilir ücretsiz sürüm bulundurmak zorundadırlar. 1 cd veya dvd'yi ücretsiz indirirsiniz. Ama atıyorum 4 cd veya dvd'lik daha profesyonel paket ücretli satılır. Ayrıca sistem destekte paralıdır.
Windows iyi değil kolay olduğu sonucunu nasıl çıkardınız?.
Dediğiniz gibi destek ücterli Sanırım ücretli sürüm ücretsiz sürüm olayını Suse den çıkardınız(Linux Dünyasına accuk yabancıyımda) Ama burda gördüğünüz gibi o ücretli profesyonel sürümler açık kaynak ve gnu(Gpl de olabilir hatırlayamadım) felsefesine aykırı değil mi ?
Yani herşey açık kaynak kodlu ve herşey halkın herkesin değilmi ee ozaman niye ücret talab ediyorsun.
Ve Suse Open suse de Paralı olan Suse sürümünün deneme tahtası yani ordan geri gelen bildirimlere göre Suse şekilleniyor hatalarından ayıklanıyor aaa yoksa novell sizi mi kullanıyor beta tester olarak ücret olarakda ücretsiz kırpılmış suse sürümü mü?:tt2::tt2:

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Windows 3.1'den beridir kullanıyorum.

Programlar ücretsiz üzerlerine yazıldıkları cd dvd ve destek paralı

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Hocam Ben Young boys maçında Fenerbahçe'yi tuttum. Evet Üzüldüm Fenerbahçe yenilince Fener bahça Şampiyonlar lihi şampiyonu olsun Fener Formasıylada dolaşırım :)
Konu isim çarpıtması Ben oraya örnek yazdım Orda yazdığım örnekler yasakken mikrozort diyenler var:) Evet pazarlamacı bir şirketten yakınılıyor.Ama sadece o konu değilki hocam mesala Windows kullananlar winzortcu,mikrozortcu oluyor(Nasıl fenevli demek yasaksa Winzortcuda yasak olsun demek istediğimiz).

Her zaman istisnalar vardır.

Anlamıyorum neden tartışma oluyor :) linux neden iyidir konuları da oluyor bu da olur windowsun iyi yanı mı yok sanki.

Olmadığını kimse söylemiyor zaten, örneğin süper bir pazarlama ürünü. :) Ve birçok yeniliğin ev sahibi gibi uzatılabilir ancak insanlar bu tartışmalar zevk alıyor gördüğünüz gibi. :)

KadıköyRap abi şimdi Kimse alınmasın ama Herkes Benim yoğrudum ekşi değil demek istiyor Linuxcuları aşırılar ama bu konuda. Özellikle Güvenlik ve aşık kaynak konusu koz onlar için ama. Onlarada sormak isterim para kazandıkları(Büyük miktarda ama) bir yazılımı açık kaynak kodlu olarak dağıtırlarmı(çoğu babasının harına templates yapıyı atmıştır bir kaç siteye ama bu farklı koskoca os) Çok merak ediyo bu konuyu.

Tabi ki de dağıtır. Dağıtılmayacaksa Linus Torvalds neden dağıttı? Bir yazılımdan para kazanmanın tek yolu lisans ücreti değildir. Destekle, garanti vermekle falan para kazanılabilir, bunun birçok örneği var.

Ayrıca açık kaynak demek yazılımı bedava dağıtacaksınız da demek değil, bunu defalarca yazdık ama okumayan bir topluma sahip olduğumuz için malesef anlatamıyoruz. Açık kaynak olup ücretli olan birçok yazılım olduğu gibi Linux dağıtımları da var.

Ben de bir yazılımcı olarak bunu söyleyebiliyorsam, daha birçok kişi de söyleyebilir. Eğer yaptığı işe güveniyorsa.

Şu parantez içindeki benim kırmızı ile belirttiğim yerden birşey anlamadım kusura bakma.

Bak yine başka bir sektörden örnek vereyim. Günümüzde şarkıcılar-türkücüler herkesin bildiği gibi artık kaset satışlarından (lisans yerine konulabilir) para kazanamıyorlar. Paranın geldiği yer reklam anlaşmaları, konserler vs. (destek yerine konulabilir.

Kolay değil de alışıldıktır. :flowers:

Windows iyi değil kolay olduğu sonucunu nasıl çıkardınız?.
Dediğiniz gibi destek ücterli Sanırım ücretli sürüm ücretsiz sürüm olayını Suse den çıkardınız(Linux Dünyasına accuk yabancıyımda) Ama burda gördüğünüz gibi o ücretli profesyonel sürümler açık kaynak ve gnu(Gpl de olabilir hatırlayamadım) felsefesine aykırı değil mi ?
Yani herşey açık kaynak kodlu ve herşey halkın herkesin değilmi ee ozaman niye ücret talab ediyorsun.
Ve Suse Open suse de Paralı olan Suse sürümünün deneme tahtası yani ordan geri gelen bildirimlere göre Suse şekilleniyor hatalarından ayıklanıyor aaa yoksa novell sizi mi kullanıyor beta tester olarak ücret olarakda ücretsiz kırpılmış suse sürümü mü?:tt2::tt2:
http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/164646-windows-neden-iyidir-7.html#post1471245

Bazen cidden boşuna birşeyler anlatmaya çalıştığımı düşünüyorum. :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
5-10 mesaj öncesine binaen...

Bence microsoftu, micro$oft şeklinde yazmak, şirketin politikasını ve karakterini daha iyi yansıtıyor. Dolayısıyla daha güzel duruyor. Kişisel olarak düşüncem bu şekilde, size de tavsiye ederim. Kaldı ki arkasında durmaya çalıştığınız şirket nihayetinde bir ABD şirketi. Yok hayır yanlış anlamayın, müttefikimizdir, severiz kendilerini. Sever ve her konuda destekleriz. Gerek maddi gerek manevi. E öyle olmasa, ulusal işletim sistemimiz (pardus) varken, üstelik ücretsiz dağıtılırken yüzlerce milyar dolarları micro$ofta akıtmazdık, öyle değil mi? :)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Benim iki bilgisayarım var biri masaüstü biri notebook masaütünde pardus-ubuntu ve windows 7 ultimate yüklü :D notebook wubi ile ubuntu-windows 7 mevcut :D valla windows'u arada sadece bir iki oyun oynamak için giriyorum fotoğraf yedeklerim falan windows'ta o kadar :)

ama geri kalan işlerde ubuntu kullanırım :mrgreen:

müzik dinlemek internette gezinmek falan oldu programları incelerim depoda ya da arkadaşımla oyun incelemelerini yaparız Linux üzerinde :D

ben %75 im Linux %25 windows tarafında ama ben daha çok Linux'u severim oda ayrı bir şey :D

windows=oyun,virüs yuvası ama kolaydır ve son kullanıcı için uygundur.:D örneğin babam :mrgreen: asla Linux falan kullanmaz kendisi anneme bile alıştırdım yani :D

Linux=virüs çok azdır ,sağlamndır ,çok fazla çökme yapmaz :),seviyorum sonuçta bir felsefe en eğlenceli yanı yeni çıkan dağıtımları denemek :mrgreen: :D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Şu virüs olayı nedir ya ?
Kendimi bildim bileli windows kullanırım ciddi bir virüsle karşılaşmadım hatta hiç yok gibi birşey. Sizde ön yargı oluşmuş heralde. Korunmayı bilmiyorsan lafta atmayacaksın OKeymi ? :D

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Kendimi bildim bileli windows kullanırım ciddi bir virüsle karşılaşmadım hatta hiç yok gibi birşey. Sizde ön yargı oluşmuş heralde. Korunmayı bilmiyorsan lafta atmayacaksın OKeymi ? :D

Lisanslı norton'a virüs sokarsan anlarsın :mrgreen:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
pardus daha yeni piyasya cikti fakat linux 1991 yilindan beridir var bu 19 yil demektir eger türkiye devleti 19 yil degilde 15 yilini microsofta para ayirmasaydi inan su an kendimiz tüketmekten ziyade üretir durumda olurduk ,ve asil ozaman gercekten türkiyenin kendi isletim sistemi olurdu ,millet windowsu yere göge cikariyor ,ozaman kimse windows kullanmaz aksine gereksiz bulurdu suan linux kullanicilarin windowsu gereksiz duydugu gibi ,unutmayin kendi isletim sistemimiz demek kendi teknolojimiz demez kendi gelecegimiz demek ,su an beko arcelik diyoruz ,nekadari arcelik ,atatürkcü olmama ragmen su kelimeyi tastik ediyorum , fakat biz baskalrinin damarlarindaki kudretle övünür duruma geldik ,neymis efendim türkiye askeri olarak dünyanin 1.2.3. hani efendim tasla sopayla mi birinci ,amerikanin almanyanin israil gibi findik devletin bize sattiklariylami güclü ,bu utanc vericidir ,bir laf var elin s*****le gerdege girilmez,yani su an belki zamani degil kendi isletim sistemimizin varligi icin fakat insanligin isletim sistemi olan ve türkiye elinden de kontrol ve edilmis süzgecten gecirilmis filtrelenmis ,ve yeniden tasarlanmis pardus duruken windowsda windows,yeri geldiginde türkcülükte en üst seviyede hisseder ,ne diyor artist arabanin hakkini ver hakkini

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Genç acemi kokuyorsun. :devil2:

Virüs tecrüben olmadan, Windows kullanmış sayılmazsın. :D Sen 18 yıldır hangi mağaradaydın? Hiç çıkmadın mı? :devil2:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Her virüs "Heeeyyoooo! Ben geldim heeey!" demez. Sana bir Linux'çudan tavsiye. Haddime değil ama... :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Haha :D Eğer ben virüs le tanışmadıysam bu benim acemiliğim değil bilgimdendir. Hem sistemimi güncel tutarım hem antivirüsümü güncel tutarım. Ayrıca meraklı değilimdir her gelen maili açmam her merak ettiğim siteye girmem. Dediğim gibi virüs girmedi diye acemi olmakmı peH ?

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
eskiden Windows kullanırken 7.sınıfta falan pc dondu gönderdik bir taramam abartmıyorum gerçekten 29.000 küçüklü büyüklü virüs çıktı halen o olaya şok halindeyim :mrgreen: :D

Buna büyük tecrübe denir :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Haha :D Eğer ben virüs le tanışmadıysam bu benim acemiliğim değil bilgimdendir. Hem sistemimi güncel tutarım hem antivirüsümü güncel tutarım. Ayrıca meraklı değilimdir her gelen maili açmam her merak ettiğim siteye girmem. Dediğim gibi virüs girmedi diye acemi olmakmı peH ?

Virüs girmemesini değil, virüs ile uğraşmamış olmanı kastettim. Cevap vermeye çalıştığın insanların kaçına virüs girdiğini sanıyorsun? Ama emin ol hepsi, ya sevgilisinin, ya anasının-babasının ya da bir arkadaşının bilgisayarında ki virüsü temizlemiştir. Kolaycı teknik servis elemanı gibi format atmaktan bahsetmiyorum, temizlemekten bahsediyorum. :)

Linux'çu diyip geçtiğiniz o şahsiyetler vaktiyle Windows ile her türlü işi yapmış insanlardır genelde, bunu da atlamayın derim.. :)

---------- saat 22:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:51 eklenmişti ----------

Bu arada keşke HapS gelse de en azından bilgi birisiyle tartışıyor olsam diyerek HapS'ı özlediğimi belirtmek isterim. :P

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Her zaman istisnalar vardır.

Olmadığını kimse söylemiyor zaten, örneğin süper bir pazarlama ürünü. :) Ve birçok yeniliğin ev sahibi gibi uzatılabilir ancak insanlar bu tartışmalar zevk alıyor gördüğünüz gibi. :)

Tabi ki de dağıtır. Dağıtılmayacaksa Linus Torvalds neden dağıttı? Bir yazılımdan para kazanmanın tek yolu lisans ücreti değildir. Destekle, garanti vermekle falan para kazanılabilir, bunun birçok örneği var.

Ayrıca açık kaynak demek yazılımı bedava dağıtacaksınız da demek değil, bunu defalarca yazdık ama okumayan bir topluma sahip olduğumuz için malesef anlatamıyoruz. Açık kaynak olup ücretli olan birçok yazılım olduğu gibi Linux dağıtımları da var.

Ben de bir yazılımcı olarak bunu söyleyebiliyorsam, daha birçok kişi de söyleyebilir. Eğer yaptığı işe güveniyorsa.

Şu parantez içindeki benim kırmızı ile belirttiğim yerden birşey anlamadım kusura bakma.

Bak yine başka bir sektörden örnek vereyim. Günümüzde şarkıcılar-türkücüler herkesin bildiği gibi artık kaset satışlarından (lisans yerine konulabilir) para kazanamıyorlar. Paranın geldiği yer reklam anlaşmaları, konserler vs. (destek yerine konulabilir.

Kolay değil de alışıldıktır. :flowers:

http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/164646-windows-neden-iyidir-7.html#post1471245

Bazen cidden boşuna birşeyler anlatmaya çalıştığımı düşünüyorum. :)

O altı çizli yerde Hani Templates vermişssinizdir bedava ama Koskoca os'u kimse beleşe vermez demek istedim.Alttada yazmıştım ama okumayan bir topluma sahip olduğumuz için malesef sende okumamışssın(gnu veya Gpl felsefesini anlatabilirmisin bana?)Evet Virüs ben geliyorum demez ama Bilgili Bir bilgisayar kullanıcısı bilgisayarına virüs bulaştırmaz yani öyle herşeye lappadanak atlamıcan hacı.
Yıllardır bilgisayar kullanıcısıyım evet çok virüs temizledim(Bazen önemli verilerim yoktu Zgab die formatta attım ama Zaten önemli verileri olan bi insan(çok çok önemli)eş zamanlı olarak internetten veya flash belleklere yedeğini alır.)Ve keşke Objektif olarak bu tartışmaya yaklaşıcak birisi olsada linux'unda Mükemmel olmadığı windows'unda mükemmel olmadığını söylese.
(linuxun sorunlarını donanım üreticilerin desteği yok efendim az kullanılma diyenleri şiddetlede kınıyorum)
Virüs konusunda Microsoft ürünleri daha çok kullanıldığı için onlara daha çok virüs yazılıyor bundan daha ilerisi varmı Linuxda Windows kadar populer olsun görürüm ben virüsleri(lütfen ama lütfen hosting örneği vermeyin yukarıya bakın accuk)