Şakacı Alan Wake!

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Oyun dünyasının uzun müddettir beklediği Alan Wake'in yapımcıları, 1 Nisan'ı unutmadı. Alan Wake Wars adlı bir trailer yayınlayan ekip, takipçilerine hoş bir şaka yaptı.

Remedy Entertainment tarafından geliştirilen Alan Wake'in satışa sunulması uzun zamandır bekleniyor. Hakkında rafa kaldırıldı gibi iddialar dahi çıkan oyun, şimdilerde yalnızca Xbox 360 için hazırlanıyor.

Yeni yapım ha çıktı ha çıkacak derken, Remedy Entertainment ekibi Alan Wake Wars'ın tanıtımını yayınladı! Kullanıcılar Alan Wake'i beklerken ortaya çıkan bu yeni isim ilk etapta şaşkınlık yaratsa da, gerçek kısa süre sonra anlaşıldı. Remedy Entertainment çalışanları, oyunculara 1 Nisan şakası yapmıştı. İşte o video:

Alan Wake Wars (1 Nisan Şakası)

[SDNTV]http://trailers-ll.gametrailers.com/gt_vault/1608/t_alanwake_alanwakewars.flv[/SDNTV]

Gerçek Alan Wake oyunu bir aksilik olmazsa 18 Mayıs 2010'da satışa sunulacak.

:: 1 Nisan'da İnternet'te dolaşırken gördüğünüz ve hoşunuza giden bir şaka oldu mu?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Sayın editör! Sen hristiyan mısın? yok dersen niye koydun o zaman?

1 Nisan'ın tarihçesi 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşa...tır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil "Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız BU akşam size bir şey yapmayacağım" der.

Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine

Müslümanlar "Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" dediklerin de Haçlı ordusu komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında hile günü olarak kutlanmaktadır ve bu bir gelenek haline gelerek Günümüzde 1 Nisan şakası haline gelmiştir.

Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlararasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.

Böyle bir gerçek varsa bile bu haberi yapmak onun görevi. Oyun editörü kendisi.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Şu 1 nisan ile hristiyan müslüman tartışması yaratanları ve doğru olmayan bir haberi de kaynak olarak göstermeleri çok gereksiz geliyor bana.

Dünya 23 nisan Çocuk Bayramını kutluyor.Onlara diyorlar mı sen müslüman mısın neden kutluyorsun diye.

1 nisan da eğlenceli şakaların yapıldığı bir gün olmuş.Bunu resmi olarak teyit etmedik toplum zamanla bunu benimsedi ve kabullendi. artık bu sadece avrupanın değil beğensen de beğenmesen de Türkiye nin de kültürüdür.

Bunu savunmuyorum ama karşı da çıkmıyorum.Toplumsal eğilimleri böyle geçersiz sebepler göstererek önleyemezsiniz.Ayrıca ortada önlenmesi gereken bir durum da yok.

1 nisan da haçlı komutanı yemin etmiş de yok sonraki gün yeminini bozmuş da.Ucuz hikayeler bunlar.Hem doğru olsa bile avrupa ile her türlü ekonomik ilişki içerisindeyiz.Avrupa ülkeleriyle anlaşma imzalayan hükümetleri e eleştirmen lazım.Siz hristiyanmısınız diye sorman lazım.

1 Nisan kültürümüz değildir. Cahilliğin bu kadarı...

2 mesaj alttaki arkadaş sen çok aydın birisin belli.Hitabından tartışma şeklindne belli.Neyse onu bir kenara bırakalım da kültür nedir biliyor musun?Bir olayın senin kültürün olması için TBMM den onay mı verilmesi gerekiyor?

Yıllardır 1 nisan ı boş geçmeyen Türkiye gençliği bunu benimsemişse bu arrtık snein kültürün olmuştur.Ama gelişerek,Ama değişerek..

Tekrar belirtiyorum kültürel değişimler toplumsal kararlarla olmaz toplumsal eğilimlerle olur.

Cahil olarak nitelediğin benden sana cevap olsun bu da ..Evet hala bir çok şeyin cahiliyim.Az şey biliyorum şu hayatta.Ama senden daha iyi konuşup tartışacak kadar da bilgili oldugumu düşünüyorum.

ayrıca Türk Dil Kurumu kültür için nasıl bir tanımlama yapmış bir bak istersen

Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü.[2]

mgsmus

Asistan
Reaksiyon puanı
5
sonmodel06 yazdıklarınıza saygı duyuyorum fakat bu görüşü yazarken geneli müslüman olmayanlar tarafından geliştirilmiş olan teknolojiyi kullanmanız biraz ironik değil mi? Sizin mantığınızla her bilgisayar kullanıcısı ya hristiyan ya da hristiyan taraftarı.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77

1 Nisan'ın tarihçesi 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşa...tır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil "Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız BU akşam size bir şey yapmayacağım" der.

Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine

Müslümanlar "Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" dediklerin de Haçlı ordusu komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında hile günü olarak kutlanmaktadır ve bu bir gelenek haline gelerek Günümüzde 1 Nisan şakası haline gelmiştir.

Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlararasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.

Bu olayı anlatan sadece 5-6 tane yabancı kaynak göstermeni istiyorum. Herşeyi Hristiyan yaptınız arkadaş. Birisi sallıyor böyle hikayeyi, sonra herkes inanıyor. Tarihi kaynak nerede? O da yok. Yılbaşı için uğraşıp duruyorlardı Hristiyan mısın diye. Şimdi ondan vazgeçtiler, alternatif yılbaşı kavramı çıktı. Sırada bir nisan var. Anneler günü, babalar günü içinde yeni mitolojik hikayeler uydururlar artık...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
gazeteler yazıyo o 1nisan şakası yaptı bu 1 nisan şakası yaptı diye
onlarada soralım hadi
siz hıristiyan mısınız??

Adamın görevi bu
oyunlarla ilgili olan bütün herşeyi yayınlamak zorunda
editörlüğü bilmeden konuşmayın

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Yahu bu kadar olmaz artık... adam belki hristiyan belki müslüman belki ataist sanane abi ? bakma 1 nisan yazan şeylere o zaman!

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
kimsenin günahını almak istemem ama
geçen gün bi arkadaşımdan mesaj aldım
yazı aynı
dedimki bunlar yalan inanma
bilmiyorum dedi ABİLER? yolladı bende yollim dedim dedi
Bu abi dedikleri şahsiyetler Üni mezunu aklı başında(?) şahsiyetler değilmiydi ya?

hani biri
çok gerçekci bi hikaye yazsa deseki Hz. İsa tekrardan aramızda kıyamet yaklaşıyo yakında kopucak fln bu sazanların hepsi inancak :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
1 Nisan kültürümüz değildir. Cahilliğin bu kadarı...

Bir şeyin kültür olması için ne lazım çok bilgili arkadaşım?

uzun yıllardır 1 nisan Türkiyede biliniyorsa ve şakalar yapılıyorsa artık o snein de kültürün olmuştur.Ama değişerek ama gelişerek!!

Ben buna sevindiğimi ya da benimsediğimi söylemiyorum.Ama sen kabul etsen de etmesen de bu avrupadan transfer olan 1 nisan olayı artık Türkiyede yerleşmiştir.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Türkiyede yerleşmiş veya yerleşmemiş. Herşeyi dinle kıyaslamak yanlıştır. Hepiniz yılbaşı kutluyorsunuz. Bunda birşey yok. Yeni yıl geliyor bunu kutluyoruz. Bazı cahillerde yılbaşı hristiyan işidir diye yok günahtı yok dinimizde olmaz diyerek yılbaşına cephe alıyorlar. 1 nisanda aynı. Bir yalan atıyorsunuz ortaya kaynak göster deyince yok facebooktu yok bir siteydi. 1 Nisanın açıklamasını müslümanların öldürüldüğü gün diye sayanlar. Amerika, İngilterede ülkemize zamanında saldırdığını göz önüne alırsak birtane bile yabancı müzik dinlememeniz gerekiyor. İşinize gelince tam müslüman. İşinize gelmeyince boşlayın.

Diyeceğim oki 1 Nisanda birine şaka yapmışsınız. Eğlenmişsiniz. Bunun ne günah yanı vardır. Nede yabancılara özentilik vardır. Biraz medeni olun gerici olmayın. Konuyu açan editörün ne suçu vardır bunda onuda anlamış değilim...

Biraz daha medeniyet...

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Facebookta paylaşıyorlar böyle saçma şeyleri millette inanıyor sonra burda gelip ona buna hristyan diyorsunuz ya komedi.

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ben buna sevindiğimi ya da benimsediğimi söylemiyorum.Ama sen kabul etsen de etmesen de bu avrupadan transfer olan 1 nisan olayı artık Türkiyede yerleşmiştir.

İngilizce müzik dinliyorlar, gittiğin bir kafede İngilizce müzik çalıyor. Artık yerleşmiş, yani İngilizce müzik senin kültürün mü olmuş oluyor?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
İngilizce müzik dinliyorlar, gittiğin bir kafede İngilizce müzik çalıyor. Artık yerleşmiş, yani İngilizce müzik senin kültürün mü olmuş oluyor?

toplumun büyük kesimi tarafında dinleniyor hale gelmişse EVET oluyor.Hatta maalesef oluyor.

30 milyon gencin 20 milyonu yabancı müzik dinleyecek ve bu bizm kültürümüz olmayacak öylemi?

Olacak olacak.Ve yine söylüyorum maalesef olacak.18 yaş altı gençlerin yazışmalarına bak istersen Türkçeyi ingilizce gibi yazmaya çalışıyorlar yani bu gidişler dejenere ve yüzeysel bir kültürsülüğümüz olacak bu kültürsüzlük de bizim kültürümüz olacak.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
gençlerin o şekil yazışmasına bende karşıyım ama büyüdüklerinde (ben inanmıyorum şahsen bayanların erkeklerden önce olgunlaştığı muhabbetine vs.) ne kadar boş işlerde uğraştıklarını görcekler
bu tamamen olgunlukla alakalı bişidir
olgun olmayan bir insan kendisinden daha iyi gördüğü birini örnek alır ve taklit eder
ve ne yazıkki amerikalılar bizden üstünmüş imajı çizilerek
amerikalılaşmaya çalışıyolar
körpe beyinleri hangi yöne doğrultulursa o yöne gidiyo

Olay bu değil ama

Olay; Sen müslüman değil misin? muhabbeti
Hiç huyum olmasada alt tarafta hadis paylaşıcam bunu iyi okuyun !!

Editöre sen başkalarına benziyosun 1 nisan hıristiyanların sen bunu yaparak onlara benzedin ve onlara benzeyen bizden değildir diyosun
ama karşı tarafın görevini,yaptığı işi,kutlayıp kutlamadığını (nasıl kutlanıyosa artık?) saçma salak tarihi saçmalıkları yazarak ithamlarda bulunuyosun

Al o zaman sevgili müslüman kardeşim
Senin yaptığını işte budur!

"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."

Burda açıkca belirtilmiştir
Müslümana olmadığı bir şey hakkında ithamda bulunmak Doğruysa sözün geçmesine yalansa söyleyene dönmesidir!

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla ben 14 yaşındayım ama elimde olsa o türkçeyi ingilizce yazanları katlettirirdim ama işte benim kuzenlerimde kız onlarda öyle yazıyor canm bu ne şimdi canım yazınca bir yerin mi eksiliyor ya da k yerine q yazıyorlar q yüzünden ölün emi.

Disturbed

Asistan
Reaksiyon puanı
9

Bu nasıl bir terbiyesizliktir yahu. Editör adam işi bu tabi ki bu tip haberleri yapacak. Hıristiyan mısın demişsin sana ne be. İsterse krem peynire tapıyodur sana ne.

Ayrıca bu kaynağının ne olduğu belli olmayan ve muhtemelen bir çocuğun dimağından çıkmış saçma sapan hikayeye inanıp burada onu savunmak sizin zeka seviyenizi göstermektedir.

Hiç anlamıyorum bunları ya. Hiç mi kafa yok sizde kardeşim biraz düşünün. Nasıl olabilir böyle bir şey. Hikayenin gidişatına bakın "Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız BU akşam size bir şey yapmayacağım der. Böyle bir şeyin olma ihtimali var mı? Ayrıca kale korunabilmekte ve kış yaklaşmaktaymış . Ama içerdekiler nedense hadi teslim olalım diyor.

Buna inanan aptaldır artık ben ne diyeyim. Geçmişler klavyenin başına 3 kuruşluk akıllarıyla delikanlılık yapıyorlar.

Ulan canım forumu ne hale getiriyorsunuz.

Düşünün sadece düşünün. Kafa varsa sizde biraz düşünün sonra yazın.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Disturbed Kesinlikle katılıyorum dostum. Yani tamam cahil insan varda bu kadarmı cahillik olur. Geri düşünceli bir kaç embesil alıyo eline klavyeyi sevmediği birşeymi var salla babam salla. Sonra kendine saf cahil bulacak. Açıyor faceboku paylaşıyor. Sazanlarda kaynak araştırmadan aaa böylemiymiş diyerek orda burda sen hristiyanmısın diye sorabiliyor. Şu mesajları okuyunca içim cız etti. Demekki cahil insan çok varmış.. Allah yardımcıları olsun...