Soru Yıl oldu 2025 artık karar zamanı Android mi İos mu ?

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
59
Ah şimdi windows mobile olacaktı !

ukose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
İOS daki kullanıcı deneyimini yeterli. Keşki yerli cihaz olsa aynı deneyimi daha iyisini sunabilecek

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,273
Yıllardır Android ve IOS işletim sistemini kullanmış biri olarak Andorid diyorum. İkisinin de birbirine karşı negatif veya pozitif yönleri var. Şuan Samsung S22 kullanıyorum ve bugüne kadar hiç keşke iPhone alsaydım demedim derdirtmedi.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,644
İhtiyaca beğeniye göre değişir. Android tarafında birkaç yıldır kasma donma diye bişey kalmadı zaten tepe modellerde. (İphone'ların hepsi tepe model olduğu için ucuz giriş ve orta seviye android'lerle karşılaştırmak android tarafına haksızlık olur) 120 - 144hz ekranlar ve güçlü işlemcilerle oldukça akıcı bir deneyim sunuyorlar. Apple tasarımlarını beğenen ve fazla kişiselleştirmeye ihtiyaç duymayan kimseler iPhone tercih edebilir. Yok ben kişiselleştirmeye çok önem veririm, kısıtlanmayı sevmem, mağaza dışı uygulama yüklerim, hatta telefonda emülatör vs gibi deneysel şeyler de kullanırım diyenler android tercih eder. Ayrıca android tarafında batarya kapasiteleri ve hızlı şarj olayı çok iyi yerlere geldi. Bu da oyun konusunda daha iyi bir deneyim sunuyor. Ben de bir dönem iPhone xr ve xs kullandım. Kullandığım zamanda jailbreak vardı. Çok güzel tweakler vardı. İos sürümünü güncelleyip de jailbreak i artık kullanamadığımda pek tahammül edemedim ve androide geçtim.