Xperia Z1 KitKat sonrası sorunlar!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alig_6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Evet arkadaşlar, beklenen güncelleme geldi. Fakat internette araştırdığım kadarıyla bir çok insan bug'larla karşılaşmış. Buna ben de dahilim. Forumda da bununla ilgili bir konu göremedim, o yüzden yazıyorum.
Telefonu Rusya'dan almıştım. Güncelleme çıktığının ertesi günü bana geldi. PC Companion ile normal bir şekilde update ettim.

Şu anda benim karşılaştığım sorunlar:
- Telefonun sesleri bazen hoparlörden bazen de ahizeden geliyor.
- Kamera açılması ve ön-arka kamera geçişleri çok yavaş.

Diğer kullanıcıların karşılaştığı problemler:
- Telefonun aşırı ısınması.
- Şarjın yarım günde bitmesi.
- Yine yukarıda yazdığım problemler.

Bu sorunlarla karşılaştıktan sonra telefona 1 kez onarım yaptım. Düzelmedi. Bunun üzerine 4.4.2 Global FW'yi telefona flash'ladım. Bu yöntem bazılarında işe yaramış. Fakat ben de işe yaramadı.
Sony TR'yi arayanlara Chrome uygulamasının tüm güncellemelerini silin demişler. Bana çok mantıklı gelmedi ama bazılarında düzelme yaşanmış. Ama ben de yine de işe yaramadı.

Anlayacağınız Sony update'i aceleye getirmek için biraz çuvallamış durumda.
Ama böyle şeyler olabilir. Yazılım-donanım uyuşması her zaman olmuyor.

Umarım en kısa zamanda Fix Update çıkar da telefonlar düzelir.

Başka arkadaşlar çözüm bulmuşlarsa bize de yardımcı olsunlar. :helpsmilie::hammer:

turkuazzz99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim öncelikle bu konuyu açtığın için teşekkür ederim. Benimki de Almanya dan geldi, takıldığım nokta sesi kimi zaman ahizeden kimi zaman hoparlörden geliyor; ama bu kitkat tan sonra mı oldu öncesinde var ıydı onu anlayamadım açıkçası. Bu sorunu müşteri hizmetleriyle görüştüm beni teknik servise yönlendirdi ben teknik servise vermekten yana değilim bir kere tornavida deyince aynı verimi alamıyorsun. Onun dışında ısınma sorunum yok 4.3 te vardı bunda biraz çözümlenmiş gibi; ama ses sıkıntısı sürüyor.
Bu arada onarımı nasıl yaptığını ve 4.4.2 global fw yi nasıl flashladığını anlatabilir misin zahmet olmazsa?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada kardeşim araştırıyorum linki incelemelisin çoğu kişi yaşıyor aynı sorunları.
http://www.technopat.net/sosyal/konu/sony-xpera-z1-android-4-4-2-sonras%C4%B1-ses-ve-kasma-sorunu.51359/

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
KitKat sonrası oluştu ses problemi. Teknik servislik bir durum yok. O yüzden götürmeye değmez. Onların yapabileceği her şeyi yaptım ben.
Flashlamak işi biraz sıkıntılı. Telefonun brick olma ihtimali (tamamen bozulma) var. Ne yaptığını bilmezsen telefonu çöpe atma ihtimalin var.
XDA forumlarında nasıl flashlanacağı belirtiliyor. Türçke anlatımı olan siteler de var. Buradan paylaşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum...

turkuazzz99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim. Sen her şeyi yapmışsın düzelmediyse zaten bende de düzelmez. Ne yapalım yeni güncellemeyi bekleyeceğiz artık.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Bazı telefonlarda oluyor, bazılarında olmuyor. Neye göre düzelip düzelmediğini de kimse bilmiyor. Ben Global FW'yi flashlamıştım. Bugün de vaktim olursa TR FW'yi flashlamayı düşünüyorum.

vedatakay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunları bende yaşıyorum hem ses sorunu hem kamera sorunu. buna artı olarak cıhazım bazı uygulamalarda gec yanıt vermeye basladı kı cogu zaman donup kendıne reset atıyor. bu sorunların hıc bırı 4.3'te yoktu ve ne hıkmetse mılletın dort gozle bekledıgı kıtkatta oluyo. bana kalırsa sony kıtkatı bıraz aceleye getırdı. ya testler tamamlanmadan yayınlandı yada baska bır sorun var ama her ne olduysa bıran once bı cozum getırılse cok ıyı olacak. bende bu aksam telefonumu flashlıcam. flashlama ısteyen arkadaslar burdan bakabılırler cok guzel bır anlatım var http://forum.shiftdelete.net/sony/34...m-yukleme.html (Flashtool Nedir? Nasıl Kullanılır? Flashtool ile Rom Yükleme)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z1deki bu sorunun sebebi tamamen satış stratejisi. sorunsuz bir z1iniz olsa ve z2nin de yazılım özelliklerini alsa kim -z1 bu kadar ucuzlamışken- z2 alırki? koskoca sony bu sorunları test edip fark etmedi diye mi düşünüyorsunuz? ama merak etmeyin her zaman yaptığı gibi z2 piyasaya çıkıp biraz sattıktan sonra sorunları düzeltmek için bir güncelleme yayınlayacaktır.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
z1deki bu sorunun sebebi tamamen satış stratejisi. sorunsuz bir z1iniz olsa ve z2nin de yazılım özelliklerini alsa kim -z1 bu kadar ucuzlamışken- z2 alırki? koskoca sony bu sorunları test edip fark etmedi diye mi düşünüyorsunuz? ama merak etmeyin her zaman yaptığı gibi z2 piyasaya çıkıp biraz sattıktan sonra sorunları düzeltmek için bir güncelleme yayınlayacaktır.

mantık hatası. z1'de bu kadar sıkıntı yaşayan bir insan z2 almaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum ben z1 alanlar z2 almaz demiyorum. z2 alacak herhangi biri sorunsuz ve yazılım özellikleri hemen hemen z2 ile aynı olan bir z1 i alır z2 ye ihtiyaç duymaz dıyorum. ki z1 ile z2 arasında donanımsal olarak ciddi bir fark yok. sony z2yi satmadan z1e sorunsuz bir güncelleme vermez benim düşüncem bu yönde.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Selam arkadaşlar, konuyu kaç kişi takip ediyor bilmiyorum ama ses problemine sanırım çözüm buldum.
Ayarlar>Ses>Ses Efektleri bölümünde ClearAudio+ seçeneğini kaldırın. Sabahtan beri bu şekilde kullanıyorum ve sesle ilgili bir problem olmadı şimdilik. Umarım bu şekilde devam eder :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z1 kitkat güncellemesi ardında telefon kendiliğinden kapanıp acılıyor 2 defa pc comp. dan onardım 1 kere fabrika ayarlarından sıfırladım yani pek de verim alamadım güncellemeden programlar kasıyo ses kısıklığı var arandıgım zaman arada bir üst köşede ayar yeri cıkıp gidiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selamlar sorunu ben de yaşadım ve başka bir forumda bir arkadaşın önerisi üzerine Diagnostics uygulamasında ses testlerini yaptıktan sonra geçici de olsa çözüme ulaştım. Fix gelene kadar telefonu açıp kapatmanıza gerek kalmadan kullanabilirsiniz.

teenwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bendede kamerada takılma uygulamalarda yavaşlama gibi sorunlar var peki bu sorunların gitmesi için güncelleme tahminen ne zaman gelir ?

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
ses problemi tekrar geldi :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
zil sesleri ahizeden geliyor bazen, sol üst köşede ayar işareti çıkıyor ve ara ara sesimin karşı tarafa gitmedigini söylüyorlar, kitkata çıkardıgıma pişman oldum açıkcası, eski kilit açma şekli daha güzeldi yenisinide sevmedim. kamerada sorun yaşamadım hiç pek kullandıgımda söylenemez tabi belki o nedenle denk gelmedim.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
KitKat Z1'e yaramamış galiba inşallah düzelir. Bende HTC One mini var bana da 3-4 gün önce Kit Kat geldi bende ise şu sorun var. Android sistemi %70 civarı şarj kullanıyor. Sizde de varmı bu sorun.

teenwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla kardeşim soğudum resmen telefondan güncelleme sonrası

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
sabah uyanınca hard reset atıyorum. akşama kadar idare ediyor. her sabah hard reset :)

teenwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl oluyor hard reset [MENTION=366681]alig_6[/MENTION] kardeşim

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Sim kartı taktığın yerde küçük kırmızı bir tuş var. Ona iğneyle veya kalemle 2-3 saniye basılı kal. Telefon titrer ve hard reset atar.

irfan86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş nerden güncelledim şarz problemi kamera ya hızlı erişim problemi sesin ahizeden gelmesi ısınma problemi ısınınca dokunmatiginde problem ar efekte problem kamerada takılma. İlk sony deneyimimde tambi fiyasko..

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
bi hard reset dene, olmadı fabrika ayarlarına geri dön, olmadı yazılım onarımı yap, olmadı 4.4.2 yi tekrar flashla en son çare 4.3'e geri dön :)

teenwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=366681]alig_6[/MENTION] kardeşim hard reset atınca telefondaki bilgilerim felan silinmiyor dimi

turkuazzz99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba her telefonda mı oluyor bu, herkeste mi var yoksa kiminde var kiminde yok mu? Benimki Almanya dan Vodafone dan alınma. Sadece ses sıkıntısı ve uygulama durduruldu hatası veriyordu; bugün kendi kendine kilitlendi, yeniden başladı. Bir yazılımla bunların olması da acayip geliyor açıkçası, hergün bir çok teknoloji ve forum sitesi geziyorum; yeni güncelleme gelecek mi, gelecekse ne zaman gelecek diye bakıyorum hiç bir bilgiye ulaşamıyorum. En kısa zamanda gelse iyi olur bence.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Allah'ım sonunda!!! :D

turkuazzz99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah a şükür, Allah razı olsun kardeş. Acaba güncelleme geldiğinde yine pc companion dan mı olacak, telefonu pc ye bağlamadan da olacak mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tlf gelen aramalarda bazen sesi kısılıyor . güncellemeden sonra oldu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kabus gibi. Ses bazen ahizeden geliyor. Tel kapat tekrar aç düzelir gibi oluyor ve tekrar sorun başlıyor.