Minik Dev: Detaylı Sony Xperia Z1 Compact İncelemesi {Yazı+Foto Galeri}

Bu konuyu okuyanlar

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kapak_2.jpg


Samsung’un Galaxy S3 Mini ile başlattığı ve ardından HTC’nin katıldığı “mini” furyasına Sony de farklı bir bakış açısı ile dahil oldu. Samsung ve HTC’nin yaptığı gibi kısıntıya gitmeyen Sony, 4.3” boyutunda tabiri caiz ise bir amiral gemi sundu. Şimdi bu ufak deve yakından bakalım.

Tasarım

tasar%C4%B1m.jpg


Sony’nin Xperia Z modeli ile başlattığı “Omni Balance” tasarım anlayışı Z1 ve doğal olarak Xperia Z1 Compact ile de devam ediyor. Dikdörtgen olarak tasarlanan cihaz olabildiğince simetrik yapılmaya çalışılmış. Açıkça söylemek gerekirse bu tasarım anlayışının en işlevsel olduğu boyutun 4.3” olduğunu gördüm. Bu tasarım göze oldukça hitap etse de büyük boyutlarda telefonu tek elle kontrolü sınırlandırıyordu, 4.3”de ise hem cihazınız hala çok güzel hem de hala tek elle kontrol edebiliyorsunuz.

Cihazın genel tasarımına bakacak olursak ön ve arka taraf cam ile kaplı fakat bu cam Corning Gorilla Glass yerine Sony’nin kendi darbeye ve çizilmeye dayanıklı(!) ekranı ile kaplı. Bu konuya ekran başlığı altında değiniyorum. Arka tarafın cam ile kaplı olması özellikle siyah ve mor renklerde parmak izi konusunda büyük sorun yaratıyordu fakat beyaz renk ile birlikte parmak izi hiç belli olmuyor. Xperia Z’de tasarımı berbat eden sertifika yazıları cihazın görünür kısmından tamamen çıkarılmış ve microSIM yuvasının içine çekip dışarı çıkarılan bir kağıt olarak iliştirilmiş, çok da iyi olmuş. Sony Xperia Z1 Compact aynı Z1’de olduğu gibi -tahminimce- magnezyum bir çerçeve ile kaplanmış, bu da beyaz renkte oldukça şık bir görüntü sağlamış. Portların kapaklı yapısı devam etmekle birlikte JAK yuvası üst tarafta açıkta bulunuyor. Sol tarafta yukarıdan aşağı sırası ile microUSB, microSD, dock yuvası ve microSIM yuvası yer alırken sağ tarafa butonlar yerleştirilmiş. Güç tuşu nispeten ufak duruyor, bu ikonik buton keşke Xperia Z’de olduğu gibi büyük ve gösterişli tasarlansaydı. Güç tuşunun hemen altında ses tuşları ve onun da altında deklanşör bulunuyor. Deklanşör iki kademeli olarak tasarlanmış fakat sığ yapısı nedeniyle ikinci kademe yani fotoğrafı çeken kademe biraz sert kalıyor bu da resminizde istenmeyen titremelere yol açabiliyor. Yine de su geçirmeyen bu telefon ile su altında basit çekimler yapmak istediğinizde, dokunmatik ekranın devre dışı kalacağı düşünüldüğünde fiziksel bir tuş ihtiyaç haline geliyor. Sağ alt tarafta cihazınıza ip veya kayış bağlayabileceğiniz bir delik konumlandırılmış. Z1 Compact’ın alt tarafında önemli ölçüde ızgaralı bir yapı bulunuyor. Bu ızgaranın altında hoparlör ve mikrofon yer alıyor.
Cihazın ön tarafı gayet sade tasarlanmış, üst tarafta ahize, ışık-yakınlık sensörü, Sony logosu ve ön kamera yer alıyor, logo hariç hepsi siyah yapıya yedirilmiş. Bunun dışında ön tarafta başka bir şey bulunmuyor. Fakat aynı Xperia Z1’de olduğu gibi ön tarafta önemli boşluklar var, bunun nedeni üst tarafta bulunan 1/2.3” sensör ve simetrik olması açısından altta bırakılan boşluk. Bunun yanı sıra yan çerçeveler de epey kalın yapıda, LG G2’de bulunan ince çerçeveleri her telefonda görmek istiyoruz.

Sony Xperia Z1 Compact arkaya döndürüldüğünde benim gözüme ilk kamera çarpıyor. Nispeten ufak bir kasa içinde nispeten büyük lens bana göre çok güzel ve çarpıcı durmuş. Arka tasarım hala iPhone 4S’i hatırlatıyor. Kameranın sol tarafında temel sensör özellikleri yazıyor, merak etmeyin bu bile tasarımı kuvvetlendiren bir unsur olmuş. Kameranın sağ tarafında bir adet hala cılız bulduğum LED flaş yer alıyor. Aşağıya doğru baktığımızda sırası ile “NFC” logosu, Sony logosu ve XPERIA logosuna rastlıyoruz. Hepsi de oldukça şık duruyor. Son olarak arka tarafın üst kısmında bir adet mikrofon bulunuyor.
Benim tasarımsal olarak beğenmediğim unsurlardan biri sol taraftaki “dock” yuvası oldu. Xperia Z’den beri süregelen bu yuva cihazların tasarımını olumsuz yönde etkiliyor. Hoşlanmadığım bir diğer nokta ise ses açma-kapama tuşları oldu. Cihaz cepteyken tuşların güç tuşu ile yakınlığı nedeniyle kontrol etmek çok zorlaşıyor. Ayrıca ses tuşlarının ince tasarlanması da bu zorluğu arttırıyor.

Malzeme Kalitesi

malzeme-kalitesi.jpg


Japonların kaliteye ve dayanıklılığa ne kadar önem verdiği zaten aşikar bir gerçek. Yılların markası Sony üst düzey ürünlerinde kaliteden ve malzeme kalitesinden ödün vermiyor. Bu kalite anlayışı Sony Xperia Z1 Compact ile de devam ediyor. Magnezyum çerçeveler cihazın sağlamlığına önemli oranda katkı sağlarken telefonun genel bütünlüğü de üst seviyede. Cihazı çapraz köşelerden bükmeye çalıştığınızda asla esnemiyor ve “gacır-gucur” etmiyor. Zaten telefonu elinize aldığınızda ürünün ne kadar sağlam olduğunu anlıyorsunuz, bu konuda kesinlikle hakkını vermek gerekiyor.

Donanım

donan%C4%B1m.jpg


Evet geldik bence bu ürünün en can alıcı noktasına. Xperia Z1 Compact diğer boyutu ufaltılmış fakat amiral geminin adını taşıyan ürünlerin aksine abizi Z1 ile aynı donanımı taşıyor. Z1 ile Z1 Compact’ın arasındaki tek fark Z1 ‘Full HD’ ekran kullanırken Z1 Compact ‘HD’ ekran kullanıyor. Arasında farkın önemli olmadığını söyleyebilirim zira Z1 Compact zaten nispeten ufak bir ekrana sahip. Ki bu nispeten düşük çözünürlük oyunlarda bize artı performans olarak geri dönüyor.

Son olarak yüksek donanım ve ufak bir kasaya sahip olan Xperia Z1 Compact’ın pek fazla ısınmadığını söyleyebilirim. En azından oyun oynarken bile elinizde önemli bir sıcaklık hissetmiyorsunuz.

Boyut127 x 64.9 x 9.5 mm
Ağırlık137gr
BağlantımicroUSB 2.0(MHL), Bluetooth 4.0, 802.11 ac, 4G LTE, NFC,OTG
EkranIPS LCD 4.3”, 720x1280, Triluminos+XReality Engine, Darbeye ve çizilmeye dayanıklı cam
Hafıza16+64GB microSD desteği
KameraArka:20.7mp, 1/2.3”, 1080p @30FPS Ön: 2mp 1080p @30FPS
İşlemci4 Çekirdek, 2.2GHZ, Krait 400, Snapdragon 800 MSM8974
GPUAdreno 330
Batarya2300mAh
YazılımAndroid 4.4.2
SIMmicroSIM
RenkSiyah, Beyaz, Pembe, Lime (Yeşil-Sarı arası)
SAR0.74 W/kg (kafa) 0.73 W/kg (vücut) (Değerler Avrupa İçin Geçerlidir)
Bekleme SüresiBekleme Süresi: 670 Saat (2G) / Up to 600 Saar (3G)Konuşma Saresi: 10 Saat (2G) / Up to 18 Saat (3G)Müzik Çalma Süresi: 94 Saat

Performans

perf.jpg


Esasında 1080x1920 çözünürlüğünde ekranlar için hazırlanan Snapdragon 800 işlemci ve Adreno 330 GPU’yu Sony, Xperia Z1 Compact’ta 720x1280 çözünürlükte bir araya getirmiş ve tabiri caiz ise ortaya bir voltran çıkmış. Bu çözünürlükte Adreno 330 ile birlikte hiçbir oyun takılmıyor ve adeta yağ gibi akıyor. Bir Real Racing 3 bağımlısı olarak söylemeliyim ki ben bu oyunu ilk defa bu kadar kaliteli bir şekilde oynayabildim. Asenkron şekilde çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 zaten diğer işlemlerin altından hayli hayli kalkıyor. Benchmark sonuçlarına bakacak olursak.

3D Mark (Unlimited)Genel:18696 Grafik:19174 Fizik:17197-54.6 FPS
GeekBench 3Tek Çekirdek: 933 Çoklu Çekirdek: 2670
Quadrant Standart17700
Antutu Benchmark 433578
KFS BenchmarkOverall: 44,559
SunSpider 0.9.1752ms
GFXBench Egypt 2.5 OnScreen54FPS (LG G2:50 FPS, Z1:53FPS, iPhone 5S 53FPS,)
GFXBench T-Rex OnSecreen35FPS (LG G2:21FPS, Z1:23FPS, iPhone 5S:35FPS)
Nenamark 259.6FPS

Ekran

ekran.jpg


Sony sonunda bu ekran işini başararak yansıma olayını çözdü ve Xperia Z1 Compact ekran konusunda Z1’in önüne geçti. Ekranı çevirdiğinizde ve farklı açılardan baktığınızda pek fazla renk değişimi yaşanmıyor, bu durum Z1 dahil önceki cihazlarda sinir bozucu durumdaydı. IPS LCD ekran parlaklık konusunda iyi iş çıkartıyor fakat otomatik parlaklık bu cihazda pek efektif çalışmıyor, parlaklığı genelde elinizle ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. Ekrandan memnun kalacağınızı tahmin etmekle birlikte ben ekranın üzerindeki koruyucu camdan yine memnun olmadım. Sony anlayamadığım bir şekilde Gorilla Glass kullanmamakta ısrar ediyor ve kendi çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı dediği camları kullanıyor. Fakat gördüğüm kadarıyla bu camlar çizilmeye denildiği kadar dayanıklı değiller, zira Xperia Z1 Compact bana ulaştığında ekranı çizik içerisindeydi. Diyeceğim o ki bu cihazı alır almaz ekran koruyucu ve kılıf almanız gerekecek, yoksa ufak bir çizik tüm hevesinizi kaçırabilir.

Hafıza

haf%C4%B1za.jpg


Sony, Xperia Z1 Compact ile aynı politikayı izliyor ve cihaza 16GB dahili hafıza ile birlikte 64GB’a kadar destek sunan microSD kart yuvası sunuyor. Cihazı ilk açtığınızda sizi kullanılabilir 11GB alan marşılıyor. 11GB hafızayı sadece uygulamalar için kullanacağınızı düşünürsek yeterli geleceğini söyleyebilirim. Yanına alacağınız 64GB microSD kart sizi fazla fazla idare edecektir.

Pil

pil.jpg


Sony bu ufak kasaya 2300mAh pil koymayı başarmış ki bu 4.7” boyutundaki HTC One ile aynı pil boyutu anlamına geliyor. Daha ufak ekran, daha tasarruflu yonga seti derken Xperia Z1 Compact’ın pilinin HTC One’dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Xperia Z1 Compact belki piyasadaki en iyi pil ömrüne sahip telefon değil fakat bir gün için fazlasıyla yeterli olduğunu söyleyebilirim. Şöyle ki;

3 saat 42 dakika ekran açık,

13 saat 19 dakika Wİ-Fi aktif,
Mobil verici daima aktif,
3G 2,5-3 saat açık,
GPS 8 saat açık ve
10 dakika Real Racing 3

Moves hareket takip uygulaması daima kayıt tutarken %21 pil kalana kadar geçen süre 14 saat 23 dakikaydı. Bu sürenin sizin için oldukça yeterli olacağını düşünüyorum. Ayrıca şarj hızından bahsedecek olursam Xperia Z1 Compact , Qualcomm’un Quick Charge teknolojisi ile beraber yaklaşık 1.5 dakikada %1 şarj oluyor. Yazılım güncellemesi ile gelecek olan Quick Charge 2.0 teknolojisinin bu hızı arttıracağını da not düşeyim.

Screenshot_2014-06-07-00-36-55-150x150.png
Screenshot_2014-06-07-00-37-16-150x150.png


##Resimlerin Tam Boyutuna Bakmak İçin Bu Linke Göz Atabilirsiniz##


Ses

ses.jpg


Bu cihazda, daha doğrusu Sony cihazlarda en hoşlanmadığım nokta ses konusu oluyor. Su geçirmemesi adına yapılan yalıtımlar ve gizlemeler cihazın ses kalitesini önemli oranda düşürüyor. Xperia Z1 Compact’ın sesi gayet yüksek çıksa da HTC One’dan bu cihaza geçtiğimde ilk dikkatimi çeken ses temizliği oldu. Z1 Compact’ın verdiği ses pek temiz değil ve “noise” var. Telefonun hoparlörü ile müzik dinlemeyi seviyorsanız, ses yüksekliği sizi memnun edecek olsa da dinlediğiniz müzikten pek keyif alamayacaksınızdır. Bunun yanı sıra telefonun kulaklığa verdiği ses de bir HTC One kadar değil. Fakat zaten hemen hiçbir cihazın HTC One kadar kulaklığa iyi ses veremediğini düşünürsek bu önemli bir eksiklik sayılmaz.

Son olarak Sony’nin telefona eklediği ses ayarlamalarından bahsedeyim, Ayarlar>Ses>Ses Efektleri yolunu izlerseniz Sony size bazı sürprizler sunuyor. Burada ClearAudio+ ve Dinamik Ses dengeleyici seçenekleri ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Eğer ClearAudio+ seçeneğini seçmezseniz size ekolayzır ayarı ve bazı başka seçenekler sunuluyor. Bu ekolayzır ayarından istediğiniz ses profilini ayarlayabilir veya Clear Bass kısmından özellikle bass ayarını yapabilirsiniz. Ayrıca burada xLoud ve Clear Phase olarak adlandırılmış Sony’nin bazı kendi geliştirme seçeneklerini açıp kapatabilirsiniz.

Kamera

kamera.jpg


Z1 Compact’ın üzerinde aynı Z1’de olduğu gibi 20.7mp çözünürlüğünde ve 1/2.3” boyutunda sensör bulunuyor. Bu sensör G lens ile destekleniyor. Kamera konusunda yorumlarıma gelecek olursak; ben Z1 Compact’ın kamerasından Z1’de olduğundan daha memnun kaldım. Muhtemelen Sony Z1 Compact’ta yazılımsal iyileştirmeler yaptı. Fakat hala elimizde 20.7mp sensör varken Süper Otomatik modda en yüksek 8mp çekebiliyoruz. Bunun yanı sıra 16:9 oranında 15mp fotoğraflar çekebilsek de çekerken sadece fotoğrafın merkezine odaklanabiliyoruz. Yani Sony bu sensör ve kamera ile birlikte biraz tribünlere oynuyor. Evet sensör boyutu sıradan bir telefon için oldukça büyük fakat bu potansiyeli tam anlamı ile kullanamamak insanı üzüyor. Bunun yanı sıra kamera kısmının çıkıntı yapmadan bu kasaya yerleştirilebilmesini ise Sony’nın mühendislik tecrübesine bağlıyor ve tebrik ediyorum.

Son olarak kamera konusuna ekleyeceğim bir konu daha var, cihazda video çekerken çarpan etkisi çok fazla oluyor ve görüntü croplanıyor. Yani fotoğraf ile video aynı görüş açısından çekilmiyor. Bu bende hayal kırıklığı yaratan unsurlardan biri oldu. Örnek kamera çekimlerini ve video çekimlerini aşağıya koyuyorum, oradan inceleyebilirsiniz.

DSC_0006-150x150.jpg
DSC_0038-150x150.jpg
DSC_0039-150x150.jpg
DSC_0048-150x150.jpg

DSC_0049-150x150.jpg
DSC_0052-150x150.jpg
DSC_0054-150x150.jpg
DSC_0057-150x150.jpg

DSC_0058-150x150.jpg
DSC_0059-150x150.jpg
DSC_0060-150x150.jpg
DSC_0062-150x150.jpg

DSC_0063-150x150.jpg
DSC_0066-150x150.jpg
DSC_0067-150x150.jpg
DSC_0071-150x150.jpg

DSC_0074-150x150.jpg
DSC_0078-150x150.jpg
DSC_0079-150x150.jpg
DSC_0080-150x150.jpg

DSC_0081-150x150.jpg
DSC_0082-150x150.jpg
DSC_0086-150x150.jpg
DSC_0090-150x150.jpg


##Resimlerin Tam Boyutuna Ulaşmak İçin Bu Linke Göz Atabilirisiniz##

[video=youtube;5FRl_86YwGg]http://www.youtube.com/watch?v=5FRl_86YwGg[/video]

[video=youtube;LeVnugJlpeo]http://www.youtube.com/watch?v=LeVnugJlpeo[/video]

[video=youtube;XGv3oeA-fio]http://www.youtube.com/watch?v=XGv3oeA-fio[/video]

[video=youtube;-I7lZ38tPTg]http://www.youtube.com/watch?v=-I7lZ38tPTg[/video]

[video=youtube;-edn9Kjdmy4]http://www.youtube.com/watch?v=-edn9Kjdmy4&list=UUu3aZ89a75CMyxFgNigkhnA[/video]


Yazılım

yaz%C4%B1l%C4%B1m.jpg


Sony Xperia Z1 Compact kutudan Android 4.4.2 üzerine Sony’nın ara yüzü Time Scape kurulu olarak geliyor. Bilindiği üzere Sony Android’i pek fazla özelleştirmiyor ve sade bırakıyor. Sony’nin özelleştirmesi ikon ve menü seviyesinde kalıyor. Ben Sony’nin ara yüzünden pek hoşlanmasam da Xperia Z1 Compact üzerinde güzel durduğunu düşünüyorum, ayrıca basit ve hızlı ara yüz oldukça da kullanışlı. Bunun yanı sıra Sony bu telefona önceden kendi uygulamaları olarak;
Walkman: Sony’nin basit tasarımlı ve Windows Phone müzik uygulamasını andıran müzik dinleme uygulaması, basit ve kullanışlı. Ayrıca tasarımı da oldukça hoş.
Albüm: Çok hızlı bir şekilde pich-zoom ve pinch-out hareketlerini temel alarak çalışan, fotoğraflarınızı bir arada görüntüleyebileceğiniz uygulama.
Filmler: Cihazınızdaki videolara ayrı bir şekilde ulaşabileceğiniz aynı zamanda video player uygulaması.
Sony Select: Cihazınız için temalara ve Sony’nin önerdiği uygulamalara buradan ulaşabilirsiniz. Yeni başlayanlar için oldukça işe yarar.
TrackID: Shazam ve SoundHound gibi çalışan bir uygulama, bilmediğiniz bir şarkıyı dinletiyorsunuz ve TrackID onu bulmanıza yardımcı oluyor.
Wisepilot: Apello’nun Xperia cihazlar için özelleştirdiği Wisepilot navigasyon yazılımı. Google haritalar ve Yandex haritalar varken pek kullanılır mı orası size kalmış.
Dianostics: Cihazın çeşitli fonksiyonlarını test edebileceğiniz yazılımcık.
Update Center: Telefonunuzdaki uygulamaların ve Android güncellemelerini toplu şekilde görebileceğiniz güncelleme merkezi.
Akıllı Bağlantı: SmartWatch 2 incelemesinde bahsettiğim uygulamanın ta kendisi, telefonunuzu diğer akıllı Sony uygulamaları ile eşleştiriyor ve yönetmenizi sağlıyor.
AR Efekt: Direkt kamera uygulamasından da erişebileceğiniz sanal gerçeklik üzerine geliştirilmiş eğlenceli kamera uygulaması. Kardeşinizi veya çocuğunuzu eğlendirmek için birebir.
File Commander: Üçüncü parti dosya yöneticilerini kullanmak istemiyorsanız Sony size bir alternatif sunuyor ve cihazınıza bu dosya yöneticisini önceden yükleyip gönderiyor. 4.21TL ücret karşılığında bu uygulamanın Premium versiyonunu da alabilirsiniz.
Çizim: Parmağınızla veya metin aracı ile notlar alabileceğiniz, fotoğraf ekleyip basit eğlenceli eklemeler yapabileceğiniz Sony uygulaması.​

Uygulamalarını yüklemiş, bunun yanı sıra birkaç tane daha ekstra eğlence uygulaması yüklü geliyor fakat bunları kaldırabiliyorsunuz.

Değerlendirme

de%C4%9Ferlendirme.jpg


Şuan gördüğüm kadarıyla Sony Xperia Z1 Compact Hepsiburada.com üzerinde 1.500TLfiyat ile satılıyor. Öncelikle fiyatının bu donanıma kıyasla uygun olduğunu söylemeliyim. Fakat bu noktada kişisel ihtiyaçlar ve zevkler öne çıkıyor. Şahsen ben büyük ekranlı telefonlardan pek hoşlanan birisi değilim ve şuana kadar bu boyut ve donanımda iPhone’dan başka telefon bulunmuyordu. Sony bu pazarı görerek Android temelli yüksek donanımlı ve nispeten ufak boyutlu bir telefon sundu. Eğer gerçekten büyük ekranlı bir telefona ihtiyacınız yoksa, performans arıyorsanız fakat iOS kullanmak istemiyorsanız Xperia Z1 Compact çok uygun ve bana kalırsa fiyatını hakeden bir cihaz.

Teknik Detaylar

Boyut127 x 64.9 x 9.5 mm
Ağırlık137gr
BağlantımicroUSB 2.0(MHL), Bluetooth 4.0, 802.11 ac, 4G LTE, NFC,OTG
EkranIPS LCD 4.3”, 720x1280, Triluminos+XReality Engine, Darbeye ve çizilmeye dayanıklı cam
Hafıza16+64GB microSD desteği
KameraArka:20.7mp, 1/2.3”, 1080p @30FPS Ön: 2mp 1080p @30FPS
İşlemci4 Çekirdek, 2.2GHZ, Krait 400, Snapdragon 800 MSM8974
GPUAdreno 330
Batarya2300mAh
YazılımAndroid 4.4.2
SIMmicroSIM
RenkSiyah, Beyaz, Pembe, Lime (Yeşil-Sarı arası)
SAR0.74 W/kg (kafa) 0.73 W/kg (vücut) (Değerler Avrupa İçin Geçerlidir)
Bekleme SüresiBekleme Süresi: 670 Saat (2G) / Up to 600 Saar (3G)Konuşma Saresi: 10 Saat (2G) / Up to 18 Saat (3G)Müzik Çalma Süresi: 94 Saat

Galeri

P1050798-150x150.jpg
P1050799-150x150.jpg
P1050800-150x150.jpg
P1050801-150x150.jpg

P1050802-150x150.jpg
P1050803-150x150.jpg
P1050804-150x150.jpg
P1050805-150x150.jpg

P1050806-150x150.jpg
P1050807-150x150.jpg
P1050809-150x150.jpg
P1050815-150x150.jpg

P1050816-150x150.jpg
P1050817-150x150.jpg
P1050818-150x150.jpg
P1050819-150x150.jpg

P1050820-150x150.jpg
P1050821-150x150.jpg
P1050822-150x150.jpg
P1050823-150x150.jpg

P1050824-150x150.jpg
P1050825-150x150.jpg
P1050826-150x150.jpg
P1050827-150x150.jpg

P1050830-150x150.jpg
P1050835-150x150.jpg
P1050836-150x150.jpg
P1050838-150x150.jpg

P1050839-150x150.jpg
P1050841-150x150.jpg
P1050843-150x150.jpg
P1050847-150x150.jpg

P1050848-150x150.jpg
P1050851-150x150.jpg
P1050853-150x150.jpg


##Resimlerin Tam Boyutuna Ulaşmak İçin Bu Linke Göz Atabilirisiniz##


 
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
Hocam çok güzel inceleme olmuş eline sağlık ancak hala kafama takılan bir durum var arka yüzey cam mı yoksa sert plastik mi bu konuda net bilgi nedir kimi cam kimi sert plastik diyor.Birde çok aşırı hassas diyorlar hemen çiziliyomuş arka taraf sende incelerken çizilme oldu mu ?
 

LittleMonster

Müdavim
Katılım
23 Ağustos 2013
Mesajlar
3,230
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Cihazı çevreleyen çerçeve magnezyum değil alüminyum
Gorilla Glass ın daha dayanıklı olduğunu ısrarla tekrar etmişsiniz
Sizin çiziliyor dediğiniz yer Z serisinde (Z2 ile kalkan) Fabrika çıkış 17 farklı parçacığın nano teknoloji ile birleştirilmesi ile oluşturan fabrika çıkışlı fırınlama bir jelatin çizilmesinden yakındığınızda bu olsa gerek zaten o da eğer uğraştıysanız çok zor çıkar cihazın ön ve arka panellerinden
Alttaki katmanda ise Asahi firmasının Sonynin kendisinin kullandığı diye belirtmişsiniz Sonynin değil başka bir Asahi isimli Japon firmasının ürettiği Dragontrail Glass bulunmakta ve Dragontrail Glass , Gorilla Glass 3 e göre 6-8 kata kadar daha dayanıklıdır araştırırsanız bunu görebilirsiniz.
Walkman uygulamasının ise WP'yi andırma gibi bir durumu olamaz çünkü zaten Walkman Sonynin yıllardır ürettiği müzik çaların Xperia cihazlarda uygulama haline getirilmiş bir aplikasyonu geçmişine bakarsanız WPdekinden daha eskilere dayandığını görebilirsiniz
İncelemede çok hatalar-bilgi yanlışları ve subjektif taraflarda var neyse onlara değinmeyeyim :p
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hocam çok güzel inceleme olmuş eline sağlık ancak hala kafama takılan bir durum var arka yüzey cam mı yoksa sert plastik mi bu konuda net bilgi nedir kimi cam kimi sert plastik diyor.Birde çok aşırı hassas diyorlar hemen çiziliyomuş arka taraf sende incelerken çizilme oldu mu ?

İncelemede "Ekran" başlığı altında belirttiğim gibi, cihaz çizilmelere çok açık ve açıkçası çiziliyor. Telefon ile birlikte kılıf ve ekran koruyucu film almanız gerekecektir. Bu tedbirlerle birlikte cihazınızı güvenle kullanabilirsiniz. :)
 
Üst