Xp üzerine Ubuntu Kurulum (Hata)

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Merhaba arkadaşlar.
Ubuntu resmi sitesinden taze taze ubuntu indirdim(iso dosyası olarak) cd ye çektim.Xp üzerinden normal program gibi ubuntu kurmak istedim. CD'ye ulaşılamıyor, lütfen başka uygulamaların CD-yi kullanmadığından emin olun ve tekrar deneyin diyor. Bunun sebebi hakkında fikir sahibi olan ve bunu paylaşan herkeze şimdiden teşekkürler.

Edit
Wubi diye bişiy daha buldum onlada denedim ama sonuç ayni.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yani bilgisayarı cdromdan boot etmeye tenezzül etmeden ubuntu kuracan cd den dimi başarılar sana ayrıca wubi ye de hiç güvenme

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Boot ederek kurmak istemediğim için böle bir yönteme başvurdum zaten.wubiye de güvenmiyorum artık fos çıktı.

suleyman242

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddiskin 1 den fazla partitiona sahipse ve diğer partitionlardan biri tamamen boşsa(mutlaka biçimlendirecek çünkü bilgilerin kaybolmasın) cd den boot ederek kur zaten diğer işletim sistemlerini tanyacak ve boot menüyü otomatik oluşturacaktır. Pc açılış esnasında istediğin işletim sistemi ile açabilirsin.
Kolay gelsin.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Harddiskin 1 den fazla partitiona sahipse ve diğer partitionlardan biri tamamen boşsa(mutlaka biçimlendirecek çünkü bilgilerin kaybolmasın) cd den boot ederek kur zaten diğer işletim sistemlerini tanyacak ve boot menüyü otomatik oluşturacaktır. Pc açılış esnasında istediğin işletim sistemi ile açabilirsin.
Kolay gelsin.
Bu yöntem de olabilirdi ama virtualbıox ile hdd de bölüm oluşturup kurdum. Mesajımıda yeni işletim sistemimden yazıyorum :D.Bu şekilde kurulabildiğini biliyordum ama wubi yide bir sorayım dedim. Tekrar teşekkürler.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Arkadaşlar ubuntu kurdum ama şimdide bir sorunum var. Ubuntuya VirtualBox ile girebiliyorum.Normalde pc açılırken direk xp yi açıyor .Pc açılırken XP mi ubuntu mu diye sormasını istiyorum varmı bunun bir yolu acaba???

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar ubuntu kurdum ama şimdide bir sorunum var. Ubuntuya VirtualBox ile girebiliyorum.Normalde pc açılırken direk xp yi açıyor .Pc açılırken XP mi ubuntu mu diye sormasını istiyorum varmı bunun bir yolu acaba???

Harddiske kurmaktan başka bir yolu yok. VirtualBox Win. üzerinde çalışan bir yazılım olduğu için Win. açılmadan malesef VirtualBox üzerindeki işletim sistemini açamazsın.