Windows XP Açılış Sorunu

LordisBack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlarr..Konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın ..
Benim sorunum şöyle..

2 hafta öncesine kadar bilgisayarda sorun yoktu fakat son günlerde 'bilgisayar açılırken hoş geldiniz yazısından sonra masaüstü geliyor masaüstü öğeleride geliyor..Ama daha sonrası gelmiyor orada pc donuyor hiç bişeye tıklanmıyor..Ancak klavye sayesinden görev yöneticisini açabiliyorum ordan oturumu kapatıp tekrar aç diyince bilgisayar doğru düzgün açılıyor..Format at diyebilirsiniz 3-4 defa attım 2 farklı cd ile bu zamana kadar en az 100 kere attığım ve hiç bir problem çıkarmamış olan cd'em(Windows XP - Pro_TRR SP2) ve bugün arkadasımdam aldğım cd(Perfect xp 2010 v.2) ile şuan arkadasımdan aldığım cd ile formatlanmıs bi şekilde yazıyorum bunları..Sorunum hala düzelmedi..Yardımlarınızı rica ediyorum

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hdd nin belirli bir kısmı zarar görmüş olabilir ve o kısma geldiğinde okuma yada yazmada zorlanabilir ve takılmalara sebebiyet verebilir. Birinci neden bu olabilir. Bu yüzden hdd ni bir tarat derim bad sektör adına.. İkincisi ise madem o kadar format attın yine düzelmedi demekki sorunun yazılımsal değil donanımsal. Pc deki donanımlarını başka donanımlarla değiştirerek hepsini teker teker dene. kolay gelsin.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
[SIZE=-1]Dediğin[/SIZE] linkten indirdim arkadaşım da pek anlamıyorum bu programdan ?

programı kur. error scan diye bi bölüm var oraya gel start de. sonra program harddiskini tarayacak. eğer tarama sonunda kırmızı kutucuklar çıkarsa harddiskinde bad sector vardır. harddiski değiştirme zamanın gelmiştir.

not: quick scan tarama yapmayın. yavaş taraması daha iyi

Complicated

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen HDD problem var. Arkadaşların dediği gibi Bad sector olabilir. Eğer öyle ise bad sectorlu alanı kullanım dışı bırakmanı tavsiye ederim.