Windows 7'de Bilmeniz Gereken Kısayollar

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Windows 7 ile birlikte hayatımıza yeni kavramlar ve özellikler girmeye başladı. Bunlardan birisi ise bu sistemle gelecek yeni kısayol tuşları.

Windows 7'in hayatımıza girmeye başladığı şu günlerde, onun yeni sistemine alışmak biraz zor. Microsoft'un bu son model işletim sistemi kendi içerisinde birçok yenilik barındırıyor. Ancak yenilik demek aynı zamanda alışkanlıkları da değiştirmek demek. Her gün rutin işleri için bilgisayar kullanan insanlar bu değişime çok hızlı ayak uyduramıyorlar.
windows71256030652.jpeg

Windows 7 kısa yollar konusunda çok başarılı​
Ama merak etmeyin Shiftdelete olarak bu yeni sisteme alışmanızda size yardımcı olacağız. Windows 7 kısa yollar konusunda kullanıcılara en kolaylık sunan işletim sistemi. Bu yüzden alışılagelir, kısa yol tuşlarına yenileri de eklendi. Artık, yeni klasör açmaktan, tüm açık sayfaları arka plana atmaya hatta projektör cihazlarıyla bile bağlantı sağlamayı kısa yollarla yapabileceksiniz. İşte 22 Ekim'de çıkacak olan Windows 7'de bilmeniz gereken k ısa yollar.

Windows 7 projektörlerle ilginç bir uyumluluğa sahip. Konferans verecekler ya da film izleyecekler bu iş birliğini çok sevecekler. İşletim sisteminde bulunan bir kısa yol projektör ve bilgisayara bağlı diğer cihazlara görüntü yollamak için özel bir ekran çalıştırıyor.
61256041743.jpg

Konferans verenler bu yenilikle rahatlayacaklar
Windows tuşu ve P'ye aynı anda basarsanız bağlantılar menüsüne geçiyorsunuz. Buradan, projektöre tek bilgisayara bağlı iki monitöre ya da televizyona görüntü yollanabiliyor. Firma ek programlarla halledilen bu özelliği de kendi tekeline almış.
:: Windows 7'nin yeni kısa yollarını faydalı buldunuz mu?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
EDİTÖRÜM : Herkesin sürekli kullandığı programlar vardır. Onlar için bu programlar o kadar rutin ki, hergün açmak için onları ayarlamak tam bir külfet. Windows 7'nin sunduğu yeni bir özellik bu sorunu da çözüyor. Windows + 1-9 arasındaki bir tuşa basarsak, bizim atadığımız ya da işletim sisteminin kendisinin yerleştirdiği bir programı hemen açabiliyoruz.
Bu olayı nası ayarlıyoz.misal ben müziklerim klasörüne bi kısayol yapsam ama nası?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
EDİTÖRÜM : Herkesin sürekli kullandığı programlar vardır. Onlar için bu programlar o kadar rutin ki, hergün açmak için onları ayarlamak tam bir külfet. Windows 7'nin sunduğu yeni bir özellik bu sorunu da çözüyor. Windows + 1-9 arasındaki bir tuşa basarsak, bizim atadığımız ya da işletim sisteminin kendisinin yerleştirdiği bir programı hemen açabiliyoruz.
Bu olayı nası ayarlıyoz.misal ben müziklerim klasörüne bi kısayol yapsam ama nası?

Bende Bunu Soracaktım

Projektör ve Büyüteç Kısayolu iyi Olmuş
Daha Fazla Kısayol Vardır Mutlaka Onlarıda Öğrensek iyi Olur.!

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Makalenin geri kalanını daha okumadım ancak "WinKey + P" kombinasyonu çok hoşuma gitti.

Teşekkürler. :)