Windows 7 ve Windows.old Dosyası

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 yi bilirsiniz eski işletim sistemini windows.old adı altında saklıyor C de. Buda sistemde tamamen gereksiz 10 15 Gb lık yer kaplıyor. Bundan kurtulmak istiyorum ama silinmiyor. Boot ederken de sorun çözülmüyor.

Şimdi asıl sorum şu.

Xp kurmaya başlasam C yi biçimlendirince Boot dan çıksam sonra tekrar C boş silinmiş iken Windows 7 yi takıp kursam herhangi bir sorun olur mu?

Ben bu gereksiz windows.old a kendimce çözüm buldum başka yolu varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

PC MERAKLISI : Mesajın tamamı kalın olamaz, Forum kuralları

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
windows.old u silme
windows.old u aç...
sonra içindeki windowsu aç hepsini sil... sonra windows.old u da silebilirsin... yani ben öyle yaptım sildim bende yok...

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mrb usulca...
aynı sorunu windows 7 build 7 binde yasamıstım... sanırım kurulum esnasında formatlama yapmadıgın için boyle bi sorunla karsılastın...

o dosyayı bilgisayarını guvenli modda actıktan sonra silmen mümkün ;)
elbruz arkadasımızın solediği de dogru olabilir ;)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ustam format atma esnasında seçtiğin alanı sıfırlarsan yani biçimlendirirsen windows old. olmayacaktır ;)

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bende öyle siliyorum.. hiç bi sorun olmuyor .. ilk önce içindeki dosyaları temizle.. sonra siliniyo dosya yoksa direk silmeye kalkarsan hata veriyor..

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hepsini deneyeceğim arkadaşlar çok teşekkürler. İçini açmayı hiç denemedim açarak silebilirmiyim bakarım.

Ama ben kurulum sırasında format diye birşey okumadım (yada göremedim:) sadece uyarı verdi silinmeyecek ama kullanamayacaksınız diye. Ben boot dan değil USB bellekten yükledim fark eder mi bilmiyorum.

Tekrardan teşekkürler hepinize.

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Format atarken disk bölümünü silip yeniden oluşturmak yerine kuracağın bölümü direk olarak biçimlendir (format) diyerek next de devam et... Eski windows dosyaları böyle yapınca kalmıyor... Ama bölümü silip yeni bölüm oluşturunca eski windows dosyalarını korumaya alıyor...