Windows 7 gercekten farkli bir vista deneyimi.

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaslar bir sey sormak istiyorum söyle bende denemek kurmak istiyorum yanliz güvenemiyorum kendime nasil yapilacak bana yardimci olacak bir arkadas varmi bilgisayar iyi yani 4 gb ram var 500 gb hafiza var ama nasil kurulur yanisil yapilir bana yardimci olurmusunuz kullandigim sistem suanki vista 1 32 yaziyor

windows 7 denemek istiyorum indirdim dvd de yaktim nasil kurulur derken vituralbox mu yoksa vitural pc 2007 mi yoksa normalmi bilgisayara direkmi kurayim bu konuda bana yardimci olurmusun sayin arkadaslar birde sayin sivasspor arkdasim bir video yapabilirmisin vista 1 kurulu windows 7 nasil yapacagim almanca

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
selam arkadaslar bir sey sormak istiyorum söyle bende denemek kurmak istiyorum yanliz güvenemiyorum kendime nasil yapilacak bana yardimci olacak bir arkadas varmi bilgisayar iyi yani 4 gb ram var 500 gb hafiza var ama nasil kurulur yanisil yapilir bana yardimci olurmusunuz kullandigim sistem suanki vista 1 32 yaziyor

windows 7 denemek istiyorum indirdim dvd de yaktim nasil kurulur derken vituralbox mu yoksa vitural pc 2007 mi yoksa normalmi bilgisayara direkmi kurayim bu konuda bana yardimci olurmusun sayin arkadaslar birde sayin sivasspor arkdasim bir video yapabilirmisin vista 1 kurulu windows 7 nasil yapacagim almanca

Windows 7 kurulumu cok kolaydir,
Eger almanca istersen Almanca windows7 var.
Indir
Yanliz orjinal kod alabilmen icin Hotmail veya live account sahibi olman gerekiyor bu varsa bu asamadan sonra orjinal key sayfasina gireceksin.
ordan kodu alirken bir yandanda sana verilen adresten Windows7 almanca indireceksin.

Nasil kurulacagi konusunda is senin isteme seklin ve bilgisayar yapilandirmana gore degisir.
Eger sadece Windows 7 kuracaksan ki eger 2 hdd yoksa onerimdir.
Sadece DVD'ni yerlestirip kurulumun bitmesini bekliyorsun,
yok ben illa gorsel bir yardim istiyorum dersen aksam uzeri hazirlayabilirim lakin cok kolay halledebilecegin birsey.
Suruculer konusunda anladigim kadariyla bilgisayarin windows vista bu yuzden vista ya ait butun suruculer sorunsuz bir sekilde windows7 de calisacagi icin direkt CD/DVd den gerekli suruculeri kurabilirsin.
Internet baglantin otomatik kurulursa olmayan suruculeri ya kendisi indirir yada tavsiye verir,

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam sivasspor bende tek sey var yani HDD kastein tam anlayamadim yani hafizamiyimi soruyorsun hafiza ise 500 gb yani ben Iso yada Image olarak kurmak istiyorum

sey ise var windows 7 indirdim almanca yanliz dedigimgibi ben VMware-workstation-6

ilen yada vituralbox yada vitural pc 2007 mi hada iyi kaclisir hangisi calisirda onu kurmak istiyorum tabiki senin videlo anlatimin yaparsan yani herseyi tam yeri yerinde anlatirsan

aufzeichnenjpg111tx4.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
VMware-workstation-6.5 en iyisidir ama parali,
VirtualBox kullanmadim,
VirtualPC 2007 sistem kaynaklarini cok guzel kullaniyor ama Vmware kadar cok ozelligi yok.
Karar sana kalmis,
500 gb hdd varmis ( Vast plate miydi almancasi :o) )
en az 10-15 gb bir hdd ayirman gerek windows7 icin bunu kurulum esnasinda yapamazsin.
VMWare 6.5 da kesinlikle on tanimli isletim sistemlerini secmemen lazim, ornegin windows7 kurmak istedigin vmware bunu windows vista gibi goruyor ama kurmuyor.
Sen bu yuzden Other sececeksin hdd boyutunu 15 gb yaparsin sonra bellek ayirma en az 768 mb olmali, islemci atama ozellikleri var 1 mi 2 mi cekirdek kullanabilecegine karar veriyorsun c2Q islemcin oldugu icin 1 tane yeterli gelecektir.
Devami Windows vista kurulumu ve tam otomatik.

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam iyi güzelde sen nasil kurdun yani ben hangisini kuracagim yani evet yani 500 gb festplate cit cekirdekli mi diyorlar ram 4 gb yani senin tafsiyen vmware workstation.6.5

yani onu buluruz iki kötüde isde bana nasil yapilacagina dair videolu yada resimli tam tamina anlatacak sey lazim kardes ben acemiyim bu yüzden yada vista saten var kurulu diyelim windows 7 de DVD den yani Bios saten ayarli diyelim koyduk DVD cd sini basladik diyelim kurmaya yani simdi benim sey c de kurulu bunu seye kursam olumu D ye yoksa sorun cikara bilirmi vista 1 ilen windows 7

dedigini buldum indirdim

VMware-workstation-6.5

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
selam iyi güzelde sen nasil kurdun yani ben hangisini kuracagim yani evet yani 500 gb festplate cit cekirdekli mi diyorlar ram 4 gb yani senin tafsiyen vmware workstation.6.5

yani onu buluruz iki kötüde isde bana nasil yapilacagina dair videolu yada resimli tam tamina anlatacak sey lazim kardes ben acemiyim bu yüzden yada vista saten var kurulu diyelim windows 7 de DVD den yani Bios saten ayarli diyelim koyduk DVD cd sini basladik diyelim kurmaya yani simdi benim sey c de kurulu bunu seye kursam olumu D ye yoksa sorun cikara bilirmi vista 1 ilen windows 7

dedigini buldum indirdim

VMware-workstation-6.5

VMWare workstation 6.5 bulabiliyorsaniz herhalde bir isletim sistemini kurmakta o kadar zor gelmez.
Herneyse.
Size ne yapmaniz gerektigini anlatan tek bir video gonderiyorum umarim yeterlidir.
http://tinypic.com/player.php?v=23jolu1&s=5

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de kurup denedim fakat ekran kartı sürücüsünü vista uyumluluk modunda kurduğumdan mıdır nedir saçma sapan ekran göz kırpmaları yaşadım.Hızlı Başlat çubuğu yapısı değişmiş o yüzden hoşuma gitmedi.Bence kararlı versiyonu beklemek lazım...

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam sayin arkadasim eline saglik diyorum ama söyle söyleyim gerisi yokmu devami iyi güzel hazirlamissin yanliz söyle söyleyim biraz daha yavas yapilacak islemleri yerlerini yavas olunsa iyi olur sakin yanlis anlama saygisizlik etmek istemiyorum vemami olacakmi sivasspor kardes birde su video programini adi ney nasil yapiliyor bununlan ilgili bir tanitim yaparmisin nasil oluyor belki bende yapmak isteyebilirim bunun devami gelmesini dört gözlen bekliyorum

cok cok tesekkürler selam saygilar

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Windows7 de bulunan bir sorunu burda bilmeyenler icin paylasayim dedim.
Sorun:
Windows live messenger 2009'un Taskbarda kalmasi yani System Tray cubuguna gonderilememesi.
Yani alistigimiz yeri olan ses ve saat simgesinin yanina, ayrica bu duzenleme a-patch'inda butun ayarlarinin calismasini sagliyor.
Cok basit olan bu islem icin yapilmasi gereken windows live messenger simgesine sag tiklatmak ozellikleri secmek ( en alttaki secenek olup ingilizcesi Properties'dir )
Daha sonra acilan pencerede Compatibility secenegine girip
Run this program in compatibility mode for:
Secenegini aktiflestirdikten sonra Listeden Windows Vista seciyoruz Apply / Done dugmelerinden birine basip penceremizi kapatiyoruz.
Boylece artik windows live system tray cubugunda ikon haline yeniden geliyor.
Bu islem sonunda live messenger 2009 kurulumu gelebilir sadece bekleyin.

Silinen onceki mesaj:
selam sayin arkadasim eline saglik diyorum ama söyle söyleyim gerisi yokmu devami iyi güzel hazirlamissin yanliz söyle söyleyim biraz daha yavas yapilacak islemleri yerlerini yavas olunsa iyi olur sakin yanlis anlama saygisizlik etmek istemiyorum vemami olacakmi sivasspor kardes birde su video programini adi ney nasil yapiliyor bununlan ilgili bir tanitim yaparmisin nasil oluyor belki bende yapmak isteyebilirim bunun devami gelmesini dört gözlen bekliyorum

cok cok tesekkürler selam saygilar

Bu sadece VMWare ile nasil Windows7 kuracaginizin yardim videosu.
Yeterli zamanim olmadigi icin uzgunum bunu surduremem ama bu forumda bir cok yetenekli arkadasimiz var eminim bu konuda yardimci olmak isteyen cikacaktir.

Video yu adim adim oynatirsaniz hiz sorunu olmaz yani ekrani takip ederek duraklat/yurut seklinde izlerseniz hiz problemi ortadan kalkar.
Kurulumun devami tam otomatik videonun bittigi yerden sonra yapmaniz gereken harddisk'i secmek ve kurulumu baslatmak daha sonra windows kurulu ta ki sizden kullanici adi ve sifresi ister.
O bolum gectikten sonra windows7 kurulumu tamamlanmis olur.

Saygilar.

cepo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba en sonunda bende aranıza katıldım windows 7 yi yukledim ve baya hoşuma gitti şimdi progrmlarımı yuklemeye başlicam...

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunun süresi dolar mı yau ? günün birinde çat diye kapanır mı ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
bunun süresi dolar mı yau ? günün birinde çat diye kapanır mı ?

Beta version oldugu icin beta Tam surum ciktiginda evet suresi dolacak,
ama cat diye kapanmayacak tabi,
Satin aldirmak icin kullaniciyi zorlayacak.
Uyari verecek, bazi fonksiyonlari devre disi birakacak, masaustu siyah olacak.
Bunlar gibi bir kac kisitlama daha olabilir.
Henuz net bir aciklama olmasada Vista da boyle olmustu.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam sürüm çıkana kadar.. daha ayları var o zaman :)

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
http://img238.yukle.tc/image.php?id=2191bozuk.jpg

Arkadaşlar s.a. Windows 7 kullanmaktayım dün İcon Packager adlı yazılımı denemek maksatlı sistemime kurdum İşlem bittikten sonra Sistemi orjinal ikonları bozuldu resimdeki gibi Bende Kaldırmak zorunda kaldım Ama Orjinal ikonlar bozuk halde kaldı tuneUp kullandım Restore amaçlı oda fayda etmedi Yukarıya Resmin Linkini ekledim

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
http://img238.yukle.tc/image.php?id=2191bozuk.jpg

Arkadaşlar s.a. Windows 7 kullanmaktayım dün İcon Packager adlı yazılımı denemek maksatlı sistemime kurdum İşlem bittikten sonra Sistemi orjinal ikonları bozuldu resimdeki gibi Bende Kaldırmak zorunda kaldım Ama Orjinal ikonlar bozuk halde kaldı tuneUp kullandım Restore amaçlı oda fayda etmedi Yukarıya Resmin Linkini ekledim

Sistem geri yuklemeyi kapatmadiysan bu ikon programini kurmadan onceki tarihe geri getir.
buda ise yaramazsa axialis icon workshop deneyebilirsin sistem simgelerini geri eski haline getirmene belki yardimci olur.

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Axialis icon workshop sistem simgelerini düzeltmedi
Acaba diyorumki Windows 7 kullanan Arkadaşlar
'' C:\Windows\system32\imageres.dll ''
adlı dosyasını upload edebilirmisiniz

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383

imageres sürümü ''6.1.7022'' ise ben dosyayı upload edeyim ancak build 7000 kullanıyorsanız(microsoft'un resmi olarak dağıttığı beta) işinize yaramaz sanırım.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

Sistem geri yukleme yapman bence daha mantikli.
Ote yandanAxialis icinde Rebuild icon cache var bunun duzeltmesi lazimdi.
yinede olmadiysa o bozuk gorulen simgeleri kendiniz duzeltebilirsiniz.
ise yaramasi lazim.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

A.S.
Uzun süre önce Win XP de aynı hatayı yapmıştım.
Bu programı sakıncalı programlar listesine almak lazım.
Windows 7 de buna ihtiyaç yok aslında
( Zaten 7 nin kendisi model alınıyor.)

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Israrla bekliyorum Windows 7'yi. Hemen geçeceğim ücretsiz geçiş hakkımı kullanıp ;)

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl oluyo bu ücretsiz geçiş hakkı ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
nasıl oluyo bu ücretsiz geçiş hakkı ?

Henuz tam olarak netlesmesede windows vista'nin bazi surumlerini kullananlar Windows 7 nin esdeger yada ayni surumlerine gecebilecek yanliz bu RTM surecinde ise yariyor sureli olan bir durum degil.
Tahmini gecis surumleri:
Windows Vista home premium - Windows 7 home premium
Windows Vista Business - Windows 7 Professional
Windows Vista Ultimate - Windows 7 Ultimate
Windows Vista Enterprise - Windows 7 Enterprise

Home Basic ve starter kullananlar icin gecis soz konusu degil ayrica oem surumler icinde net bir aciklama yapilmadi.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptop'la birlikte gelen vistalar buna dahil mi ki ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
laptop'la birlikte gelen vistalar buna dahil mi ki ?

Hangi tur olursa olsun yeni alinan bilgisayarlarla gelen butun isletim sistemleri OEM dir.
Parayla satin aldiklarinizda Retail dir.
Retail her zaman oem den pahalidir cunki oem sadece yeni bilgisayar aldiginizda alabileceginiz bir durum.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
heh.. bende home premium var.
bakalım..

cepo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben şu anda win 7 kulanıyorum bu 2 nci günüm ve hiç sorun çıkmadı şimdilik sadece avg antivirusu kuramadım onunda yeni versiyonunu indirerek sorunu çözerim ses kartını etherneti wirelesi ekran kartını herşeyi kendi bulup yukledi bence çok hoş...dizayn tasarım ve bu görseliğe rağmen hızlııı bende sabırsızlıkla beklicem tam versiyonuu çökene kadar kulanacağım.. oyun kurdum need for speed undercover ve sorunsuz oynuyorum.....super