Windows 7 gercekten farkli bir vista deneyimi.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
ben şu anda win 7 kulanıyorum bu 2 nci günüm ve hiç sorun çıkmadı şimdilik sadece avg antivirusu kuramadım onunda yeni versiyonunu indirerek sorunu çözerim ses kartını etherneti wirelesi ekran kartını herşeyi kendi bulup yukledi bence çok hoş...dizayn tasarım ve bu görseliğe rağmen hızlııı bende sabırsızlıkla beklicem tam versiyonuu çökene kadar kulanacağım.. oyun kurdum need for speed undercover ve sorunsuz oynuyorum.....super

birde MassEffect kur dene,
XP ile aralarinda daglar kadar fark var ustelik Mass Effect Dx9 oyunu.
Oyun konusunda XP'dende Vista'dan da ustun.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
ben şu anda win 7 kulanıyorum bu 2 nci günüm ve hiç sorun çıkmadı şimdilik sadece avg antivirusu kuramadım onunda yeni versiyonunu indirerek sorunu çözerim ses kartını etherneti wirelesi ekran kartını herşeyi kendi bulup yukledi bence çok hoş...dizayn tasarım ve bu görseliğe rağmen hızlııı bende sabırsızlıkla beklicem tam versiyonuu çökene kadar kulanacağım.. oyun kurdum need for speed undercover ve sorunsuz oynuyorum.....super

AVG kurma ne kurarsan kur :stuart:

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64 bit kullananlar, farkı hangi uygulamalarda daha çok görüyorsunuz ?

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
photoshop cs 4 olabilir. visual studio 2008 bunlarda farkı hissettiriyor

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
64 bit kullananlar, farkı hangi uygulamalarda daha çok görüyorsunuz ?

goreceli olarak bazi programlar hizli denilebilir.
En iyi avantaji uzun sureli kullandiginiz uygulamalarda bellek sismesi yasamiyorsunuz,
Grafik duzenleme, program yazma, oyun, muzik duzenleme video kodlamalarda daha rahat bir windows oluyor elinizde.
Bunlar benim goruslerim,

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabi bu saydıkların için kullanılan uygulamaların da 64 bit uygulamalar olması gerekiyor. 32 bit uygulama kullandıktan sonra bir fark görmek mümkün değildir herhalde

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
tabi bu saydıkların için kullanılan uygulamaların da 64 bit uygulamalar olması gerekiyor. 32 bit uygulama kullandıktan sonra bir fark görmek mümkün değildir herhalde

Hayir,
Uygulama genellemesinde .Net destekli butun uygulamalarda performans artisi belirgin derecede yuksek ozellikle vista uyumlu uygulamalar 32 bit dahi olsa fark olabiliyor.
64 bit uygulamalar konusu karisik bir konu ve su anda kullandigimiz sistemler icin gercek 64 bit demek yanlis olur,
O yuzden Singularity cikana kadar bunla idare ediyoruz :)

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
readyboost'un sık kullandığım şeyleri hafızasına alması için nekdar bi süre geçmesi lazım, dün akşam sistemi kurduğumdan beri aşağı yukarı 20 kez yeniden başlattm ve her seferinde sık kullandığım opera, winamp, thunderbird, uTorrent 'i defalarca çalıştırdım. ama hala ilk açışımda hdd'den okuyor. wmp ve ie'yi neredeyse hiç kullanmadığım halde ramden açılıyorlar. microsoft buna bişey yapması lazm =)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Windows 7 Build 7057 surumunde Vlite ile acilan gizli surumler.

2dilvgp.jpg

7048 de denememistim belki ondada olabilir.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kararlı sürüm öncesi olma ihtimallerini daha çok artıran bi olay zaten bu vlite ile aktif edip digerlerinide denemek lazım ama her zaman en üstününden şaşmayacaksın :) vista gibi uzak masa üstü falan engellidir diger versionlarda...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
kararlı sürüm öncesi olma ihtimallerini daha çok artıran bi olay zaten bu vlite ile aktif edip digerlerinide denemek lazım ama her zaman en üstününden şaşmayacaksın :) vista gibi uzak masa üstü falan engellidir diger versionlarda...

Bazi sistemlerde HomePremium daha verimli calisiyor Ultimate'den.
Yanliz sadece bu opsiyonlari aktif edelim diger bolumleri kurcalamak Windows'u kararsiz yapabilir. Benden soylemesi :)

Kyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sabahtan beri kullanıyorum, mükemmel olmuş arkadaşlar. XP nin hızlılığı ve vistanın görselliği harika birleşmiş. Türkçe yamasını çıkarsalar harika olacak, kardeşim için.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bir An Önce Çıksada Yüklesek :D

Kyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzun bi süre beklemek gerek ama tr dili çıksa iyi olurdu :)

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Daha beta süreci belki çekirdek yapısını değiştirirler yada güncellerler yoksa çok kolay virüs yapılır. Bari bu sistemde virüs yayılmasın ve çalışmasın. Mac işletim sistemi bu konuda lider virüs işlemio :D

Virüs işlemiyor değil.. Mac için virüs yok.. Windows kadar tutulsa mac içinde fazlasıyla virüs olur :) Kesinlikle virüslere karşı üstün korumasından değil, mac kullanıcısının çok az olmasından...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yok yok.. Winamp günceller gibi kendime bu eziyeti yapmam.. :D
Yüklemeye değecek bir yeniliği görmem lazım,

Tam burada el frenini çektim şimdilik..;)

98hetd.png

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yarında Build 7080 sürümü çıkarsa şaşırmam artık.:D

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
7068 in daha üstünü kurmayacagim en az 1 ay böyle yeter da bu ne winamp falan yine iyiydi bi ara wow oynamıştım onun gibi dakika başı update ne bu yahu

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Aslinda olayi yanlis yorumluyoruz.
Neden?

1. Bunlar update degil, sadece derleme ve microsoft tarafindan yayinlanmiyor.
  2. Her derlemede bir onceki surumdeki eksik yada yetersizlikler duzeltilir nadirende olsa yenilik katilir.
  3. Bu derlemeleri surekli guncellemesekde arada bir yapmak faydalidir, bunu her seferinde windows7 kurmaktansa windows7 acik iken guncelle diyerek yapmak daha faydalidir. Boylece zaman ve emekten tasarruf edilir.
  4. Build 7000 ve 7068 arasinda ciddi derecede gorunen fark vardi ama 7068 ile 7073 arasinda muhtemelen kucuk olacaktir, Ama 7080 yada uzeri surumlerde gozle gorulur farklar olabilir. Microsoft'un Bunlari yapmasinin amaci RC surumu ciktiginda rezil olmamaktir. O yuzden RC surumune kadar bu cikan buildleri mumkun oldugunca yuklerseniz RC ciktiginda yeni ozellikler eklenmis olursa zorlanmazsiniz.
  5. Fonksiyonellik sadece gorsel anlamda olmaz, ornegin 7057 ile 7068 arasinda bellek kullanimi bakimindan fark var, ozellikle 7057 7022 ye kiyasla fazla bellek tuketiyordu ama 7068 de bu kullanim biraz asagi cekilmis. Belki ilerleyen surumlerde bu dahada dusecektir. Yine ses kartim artik konsol uygulamasi ile birlikte otomatik yukleniyor. 7022 de bu yoktu ama 7057'de var. 7068'de aynen devam.

Dunyada en sanssiz foklar kanada foklaridir, cunki kafalari parcalanarak oldurulur. Tikla!

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@Sivaspor, işin peşini bıraktık demedik ki;
Tam gaz takibe devam, yüklemeye değecek bir yenilik olursa upgrade yaparız tabii ki..

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Aslinda olayi yanlis yorumluyoruz.
Neden?

1. Bunlar update degil, sadece derleme ve microsoft tarafindan yayinlanmiyor.
  2. Her derlemede bir onceki surumdeki eksik yada yetersizlikler duzeltilir nadirende olsa yenilik katilir.
  3. Bu derlemeleri surekli guncellemesekde arada bir yapmak faydalidir, bunu her seferinde windows7 kurmaktansa windows7 acik iken guncelle diyerek yapmak daha faydalidir. Boylece zaman ve emekten tasarruf edilir.
  4. Build 7000 ve 7068 arasinda ciddi derecede gorunen fark vardi ama 7068 ile 7073 arasinda muhtemelen kucuk olacaktir, Ama 7080 yada uzeri surumlerde gozle gorulur farklar olabilir. Microsoft'un Bunlari yapmasinin amaci RC surumu ciktiginda rezil olmamaktir. O yuzden RC surumune kadar bu cikan buildleri mumkun oldugunca yuklerseniz RC ciktiginda yeni ozellikler eklenmis olursa zorlanmazsiniz.
  5. Fonksiyonellik sadece gorsel anlamda olmaz, ornegin 7057 ile 7068 arasinda bellek kullanimi bakimindan fark var, ozellikle 7057 7022 ye kiyasla fazla bellek tuketiyordu ama 7068 de bu kullanim biraz asagi cekilmis. Belki ilerleyen surumlerde bu dahada dusecektir. Yine ses kartim artik konsol uygulamasi ile birlikte otomatik yukleniyor. 7022 de bu yoktu ama 7057'de var. 7068'de aynen devam.

ben kurulu sistemimi update ettiğim için sonuçta seninde söylediğin gibi sorunları eksiklikleri vsleri düzeltiyor yani update ediyor :) veya upgrade de diyebiliriz. aman her neyse kullanıp tadını çıkaralım karşımıza uçuk fiyatlarla çıkabilir microsoft :D (kime ne? o ayrı mesele)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hakikaten, XP yi kurmak aklımdan bile geçmez oldu.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bedava, yasal, bir işletim sistemi bulmuşuz..
Önceki sistemlerin çoğundan üç adım önde gidiyor.
E bu durumda ne denir ?
Allah denir :icon_:

Başkaları ne demiş, ne der?
Onlara sor; O onların sorunu..