Windows 7 gercekten farkli bir vista deneyimi.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Build 7075 ekran goruntuleri ortaya cikti

uLmME6h5R0.png

7075_0_x86fre_winmain_090401-1200_rus_www.kepfeltoltes.hu_.png

sahtemi gercekmi bilemiyorum.

Kanada'da katledilen foklar, canli canli yuzuluyor! Tikla!

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aranızda 64bit kullanıp da oyunlara göz atan oldu mu ? Bir problemle karşılaşan vs. , zira alt+tab dan sonra ciddi şekilde fps düşüşleri yaşıyorum kendi driver'ı ile ve nvidia driverı ile. Hoş alt+tab öncesi performansı da xp'den yüksek diyemem ancak yakın.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Güncelleştirmelere boşuna şikayet etmeyin.
Alpha sürümler 1-2 haftada bir yenilenir.
Yani şunun gibi :
Chrome 2 Alpha'nın 1 haftada güncellenmesi. (dev-build.)
Firefox Minefield'in günlük olarak güncellenmesi.(günde 2kez güncellendiğide oluo) (3.6 pre-build)
İç-çamaşırlarının günlük olarak değiştirilmesi. (kırmızı-siyah-pembe build)

Gördüğünüz gibi Microsoft'da sıradan işini yapıyor.
Hergün beta çıkmıyor zaten. Beta 1 var sadece şuan.
Son söz:
Yani yine boşuna mız-mızlanmayın, hergün güncelleme çıkıyo diye.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Mayis'a kadar artik boyle ufak tefek idare edecegiz yapacak birsey yok.
Resmi RC1 cikinca cumbur cemaat gecis yapariz betalarimizdan :D

Microsoft Professional surumunu hesapli satacakmis ve xp'den gecislerde hesapli olacakmis fiyati, boyle dedikodular var ama asli varmi yokmu bilemeyiz tabi.
Eger dogruysa lisansli Win7 pro yada ultimate hayal olmaz :mrgreen:

Fok katliaminin gerekcesi olarak asiri uremelerini gosteriyorlarmis, Tikla!

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
XFX 7900 GS yani NVIDIA. Cs: Source u da deneme imkanınız oldu mu ?

Ben kurmadim ama forumlarda da Half-life 2 de sorun yasayan ben gormedim, ( CS:Source, half-life 2 motoru ile calisir )
Half-life 2 oyun motoru olarak ATI uzerine yogunlasmis bir oyun olsada bir DX9 oyunu ve kartinda guclu bir kart oldugu icin sorun olacagini sanmam.
Sorun cikarirsa compatibility mod deneyip 1280*1024 cozunurlu gecmezsin olur biter :D

Aslinda Dark sector oynuyor ama her seferinde DirectX 9 kurmam gerekiyor biktim bende kaldirdim :D

Insanlik satan Kanada halki Fok katliamina karsi suskun kaliyor, Tikla!

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi fikir compatibility denemek. Teşekkürler. :) Forumlarda ya da google da ben de benzer soruna 1-2 sefer rastladım ama bana ilginç geldi Vista için de böyle bir problem hatırlıyorum. XP altında 1024x768 çözünürlükte full detayda rahat oynatıyor.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
İyi fikir compatibility denemek. Teşekkürler. :) Forumlarda ya da google da ben de benzer soruna 1-2 sefer rastladım ama bana ilginç geldi Vista için de böyle bir problem hatırlıyorum. XP altında 1024x768 çözünürlükte full detayda rahat oynatıyor.

Senin kart 7900GS hemde XFX ise o oyunu senin Xp de 1280*1024'de teklemeden oynayabilmen lazim aslinda.
Sanirim belleklerin ya DDR yada islemcin p4 :)
Vistada o oyun takilmiyor, DX9 kurmazsan takilir sadece mutlaka kurmalisin vista olsun windows7 olsun farketmez.

Kanada hukumeti Vista'ya verdigi tepkiyi fok katliamina veremedi, Tikla!

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
DX9 kurmam gerektiğini bilmiyordum. O halde alt+tab sıkıntısı da ondan kaynaklanıyo olabilir ? Win7 için özelleşmiş bir DX9 yok sanıyorum. Sistemim C2D E6300 @ 3.15ghz, ram 4gb Team Xtreme 900 mhz DDR2

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
DX9 kurmam gerektiğini bilmiyordum. O halde alt+tab sıkıntısı da ondan kaynaklanıyo olabilir ? Win7 için özelleşmiş bir DX9 yok sanıyorum. Sistemim C2D E6300 @ 3.15ghz, ram 4gb Team Xtreme 900 mhz DDR2

53__directx.png
DirectX 9.0c (Mar 09)

Microsoft Corporation - 92.43MB (Freeware)
Download
Latest Version
92.43MB
Bu dosyayı indirip gönül rahatlığı ile kurabilirsin.
Windows XP/Vista/Windows 7 sistemleri kendilerine gerekli olan güncellemeyi yapacaklardır.

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam da bunu indirmeye başlamıştım az evvel. Bir de böyle deneyeyim sonucu yazarım. Aklımda bir de 64bit'in imajını alıp, formatlayıp 32bit'i denemek var. Umarım gerek kalmaz :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Deneyemedim henüz vakit olmadı, upload açık da kıyamıyorum eheh. Açar açmaz bilgilendiriciim.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sivaspor; site (filehippo) güvenilir de arşiv yapmana gerek yok.
Zaten oradaki verilenler sürekli güncellendiği için sıkıntı yaşamıyoruz.

var, unutmuyoruz tabii..;)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bir rus sitesinde yayinlanan mesaja gore.
4 nisanda derlenen

6.1.7105.0.090404-1235_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GB1CULFRER_EN_DVD

Derlemesi, MileStone surum imis, yani bu ilk RC demek oluyor.

Sitede soylenenlere gore
10 nisanda indirilebilcekmis,
Yalan soylemiyorsa site hemde microsoft sitesinden indirilecekmis.
Vay be dedirtsede insana biraz beklemek lazim

Kaynaklar:
DjForum.ru

NeoWinNet

Kanada'da katledilen foklar hem zenginleri hem kendine sporcu diyen vahsileri mutlu ediyor, Tikla!

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 Nisan'da da bir build şakası vardı onun devamı olmasın :). Bu arada benim sorunum sadece win7'de değil vista x64 ultimate'de de mevcut. alt+tab dan sonra aşırı fps düşüklüğü. Verdiğiniz üzere dx9 güncellemesini de kurdum bana mısın demedi. Artık donanımsal olarak düşündürüyo anakartın 4gb bellekle sıkıntısı falan mı var gibisinden.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
1 Nisan'da da bir build şakası vardı onun devamı olmasın :). Bu arada benim sorunum sadece win7'de değil vista x64 ultimate'de de mevcut. alt+tab dan sonra aşırı fps düşüklüğü. Verdiğiniz üzere dx9 güncellemesini de kurdum bana mısın demedi. Artık donanımsal olarak düşündürüyo anakartın 4gb bellekle sıkıntısı falan mı var gibisinden.

Su sistem ozelliklerini tam olarak bir yazsana A-Z'ye

Bu arada, Kesin olan bir sey yok sadece soylenti dogru yada yanlis oldugu belli degil.
Microsoft 3 gun icinde 30 derleme yapmis demek oluyor eger bu haber dogruysa.

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabii başka bir forumdan imzamı kopyala-yapıştır yapıyorum.

Asus Commando 1801 Bios - Intel E6300 1.86@3.15ghz 1.35v Daily (w Arctic Cooling Freezer 7 Pro) - Team Xtreem 4x1GB 800@900mhz 4-4-4-10 DDR2 2.25v - XFX 7900GS (cooling Revoltec Graphic Freezer Pro) - Seagate 2x250gb 410AS SATAII RAID0 + Samsung 250gb SATAII - Logitech X-530 5.1@Audigy2 ZS - be Quiet! Dark Power Pro 530w - Nec 3540A 16x DVD-RW - HP 16x CD-RW - Samsung 997MB - Enermax Chakra Big Tower - Razer Deathadder (backed up by *precious* Logitech G1) - Steel QCK+ MousePad - Steel Cord Holder - Sennheiser PC165 USB Headset

Sanırım yeterince A-Z'ye oldu :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Tabii başka bir forumdan imzamı kopyala-yapıştır yapıyorum.

Asus Commando 1801 Bios - Intel E6300 1.86@3.15ghz 1.35v Daily (w Arctic Cooling Freezer 7 Pro) - Team Xtreem 4x1GB 800@900mhz 4-4-4-10 DDR2 2.25v - XFX 7900GS (cooling Revoltec Graphic Freezer Pro) - Seagate 2x250gb 410AS SATAII RAID0 + Samsung 250gb SATAII - Logitech X-530 5.1@Audigy2 ZS - be Quiet! Dark Power Pro 530w - Nec 3540A 16x DVD-RW - HP 16x CD-RW - Samsung 997MB - Enermax Chakra Big Tower - Razer Deathadder (backed up by *precious* Logitech G1) - Steel QCK+ MousePad - Steel Cord Holder - Sennheiser PC165 USB Headset

Sanırım yeterince A-Z'ye oldu :)

Evet baya bir A-Z olmus :D

Overclock sever biri oldugun belli oluyor, Yanliz o belleklerin voltaji beni baya sasirtti ilgincmis.
900 mhz @ 2.25,
Zamanlaman everest dagina cikip inmek kadar falan vardir heralde.
Islemci voltajini soylemiyorum :)

Bu sistemle hemen butun oyunlari yuksek ayarda oynaman gerekir, DX9 olarak.
7900GS icin son windows7 suruculerinin bir faydasi yok malesef performansa.
bu sisteme 8 serisi yakisir :D :icon_:

Hangi oyunlarda takiliyorsun ve sadece Alt+Tab'dan sonrami oluyor?

3 gunde 30 derleme...
6.1.7075.0.winmain.090401-1840
6.1.7105.0.winmain.090404-1235.

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler sisteme övgü için :p. Bellekler zaten performans belleği ve default voltajları da 2.1 olması lazım. Everest dağına çıkıp inmek derken ne kastettin bilmiyorum ama zamanlamayı korumak ve frekansı arttırmak için voltaj verdim. İşlemci voltajı fena değil. Ekran kartında ilk zamanlar denemiştim overclock geri aldım. Oyun olarak da Steam üzerinde bulunan iki oyuna yoğunlaşmış durumdayım. İkisi de Half-Life2 motoruyla yapılmış. Team Fortress 2 ve Counter Strike: Source. Pek fazla oyun denedim sayılmaz. Counter Strike 1.6 da zaten refresh rate sınırlamasından dolayı oynayamıyorum gözümü de yoruyor 60hz. Yeni motorda bunu düzeltip en azından 85'e çekmişler CRT'ler için. Eğer üşenmezsem ram'lerin 1-2'sini çıkarmayı düşünüyorum. Zira anakartın daha evvel okuduğum tüm ram slotları doluyken çıkarabildiği sıkıntılar mevcuttu. Olmadı benden daha profesyonel ellere götürmeyi düşünüyorum. Sağolsunlar gayet ilgileniyorlar (inventus) Ancak yine de saçma geliyor bana bu problem. Zira google'da bile 2-3 yakın alakalı sonuçtan başka birşey yok.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Teşekkürler sisteme övgü için :p. Bellekler zaten performans belleği ve default voltajları da 2.1 olması lazım. Everest dağına çıkıp inmek derken ne kastettin bilmiyorum ama zamanlamayı korumak ve frekansı arttırmak için voltaj verdim. İşlemci voltajı fena değil. Ekran kartında ilk zamanlar denemiştim overclock geri aldım. Oyun olarak da Steam üzerinde bulunan iki oyuna yoğunlaşmış durumdayım. İkisi de Half-Life2 motoruyla yapılmış. Team Fortress 2 ve Counter Strike: Source. Pek fazla oyun denedim sayılmaz. Counter Strike 1.6 da zaten refresh rate sınırlamasından dolayı oynayamıyorum gözümü de yoruyor 60hz. Yeni motorda bunu düzeltip en azından 85'e çekmişler CRT'ler için. Eğer üşenmezsem ram'lerin 1-2'sini çıkarmayı düşünüyorum. Zira anakartın daha evvel okuduğum tüm ram slotları doluyken çıkarabildiği sıkıntılar mevcuttu. Olmadı benden daha profesyonel ellere götürmeyi düşünüyorum. Sağolsunlar gayet ilgileniyorlar (inventus) Ancak yine de saçma geliyor bana bu problem. Zira google'da bile 2-3 yakın alakalı sonuçtan başka birşey yok.

Bellekler ve oyun performansinin alakasi yok,
Lakin bellek frekanslarina overclock yapmaktansa gidip 1066 bellek alsan daha fazla performans alirsin. 2.1 zaten ust sinirlardan sen 2.5 yapmissin ki bu bellek okumalarinda buyuk ihtimalle hata olusturacak islemcini yavaslatacaktir.
Benden soylemesi :)

Asiri Overclock oyunlara yarar saglamaz, FSB asiri arttikca hata payida o kadar artar.
O islemciyi 8 * 333 yapsan yeterdi sana.
Birde hangi surum windows7 kullaniyorsun oda onemli.
7068 kurup denedinmi?
7057 surumune kadar 64 bitler fazla bellek kullaniyordu.
Uyumluluk moduyla calistirmayi dene Half-life 2 yi.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@Robert,
Alt+Tab da bile fps düşüklüğü diyorsun ki ilginç bir durum var.
DirectX End-User Runtimes (March 2009) kurulu değil mi?
Doku hızlandırması vs. hepsi de etkin durumda mı?

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi teker teker cevaplamaya çalışayım: Bellekler oyun performansına yarar sağlamaz demişsin. Benim ordaki kastım 4gb belleğin anakart'da yaratabileceği çakışma, donma ya da performans düşüklüğüne sebebiyet vermesiydi. Belleğin azlığı ya da çokluğu değil anakartın tüm slotlarının dolu olması problem olabilir demeye getiriyorum. Ram voltajları 2.25 (2.5 değil)
Stabilite testi için Prime95 kullanırım ve 12 saat civarı da teste tabi tutarım (belleklere ve işlemciye %100 yüklenir) bunlar sonucunda hata olmamasına karşın ne gibi bir hata payı sözkonusu olabilir emin değilim.
Windows 7 Build'leri olarak 7000 kurdum, oyun denemedim, 7057 ve 7068'de dediğim oyunları denedim. İşin kötüsü Vista'nın ilk zamanlarında bu sistemle kullanmıştım ama performansını hiç hatırlamıyorum donanımımda veya yamalarında sonradan oluşan bir hatanın olup olmadığını bilmek açısından.
İşlemcide overclock'un payını ciddi ölçüde görüyorum ha aslında nerde görüyorum süper pi'de. Dediğin doğru. Günlük hayatta bu overclock'un işlevsel olduğu tek nokta benim gibi bir kullanıcıya göre düşünürsek sadece büyük parça arşiv dosyalarını extract etmek. Downclock mevzuunu tavsiye ettiğin üzere deneyeceğim. Eğer iş işten geçip donanımda kalıcı bir hasar bırakmadıysam ne mutlu. Zira ilk gününden beri bu şekilde çalışıyor sistem.

DirectX Mart güncellemesini Windows7 altında kurdum, Vista'da kurmadım. Nvidia sürücü ayarlarını da geldiği şekilde default bıraktım ve ellemedim. Threaded optimization u kapatmak dışında. Diğer ayarlara dikkat etmedim açıkçası. Windows7 üzerinde gelen entegre sürücü ile de alt+tab problemi baş gösteriyor ve sürücünün doğru konfigüre edildiğini düşünüyorum en azından (doku hızlandırması vs. gibi). Vista'daki stock sürücü zaten oyun içerisinde grafiksel hatalara sebep olduğundan kaale almıyorum.