Vista Kurulumu yardım

kimyask

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben XP'den vistaya terfi edeyim derken bir sorunla karşılaştım. Vista DVD Righter i görmüyor. Vista kurulum DVD sini taktığımda saatlerce bekliyorum DVD'den okuması için, başlangıçta sorun yok fakat kurulum çok uzun sürüyor. 4 saatlik bir çabadan sonra vista'yı kurmayı başardım, hiçbir driver sorunu yaşamadım, ekran kartı, ses kartı v.s hepsini sorunsuz gördü. Program dvd mi taktım, gerekli birkaç programı kurayım diye dakikalarca bekledim ama DVD yi açmadı. Birçok CD/DVD ile denedim ama yok, bunları okumadı. Boş DVD taktım hemen açtı, hiçbir sorun çıkarmadı.
Bu DVD ile başka bir bilgisayara vista'yı kurdum, 50dk'yı geçmedi kurulumu, böyle CD/DVD sorunu da çıkarmadı.
Ben bu sorunu nasıl halledebilirim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu arada Vista 32 Bit

İşlemci AMD X2 Dual Core 2.00
Anakart Asus AM2 Socket 960

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hiç başıma böyle birşey gelmedi ama gelseydi, ilk olarak dvd'nin kablosunu değiştirmeyi denerdim.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Sorun DVD yazıcında. DVD okumakta zorlanıyor olabilir. BaRY'nin dediğini de yapabilirsin sorun kablolarda olabilir ama önce ama DVD yazının lazer lensini temizleyici alarak bir temizle istersen.

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
DVD writer olabilir Tonce arkadaşımızın dediği gibi, ya da bazen anakart yongasetlerinden dolayı ya da Bios ayarlarından dolayı Vista çok yavaş kuruyor. Bende de diğer sistemlere göre yavaşlık oluyor genelde. Bellek ayarları da olabilir. Denemek lazım.

Ama 4 saat sürdüğüne göre %90 DVD sürücün ile ilgili bir sorun var.

AC/DC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Makro görünüşte optik sürücü sorunu ama donanımın ile ilgili net bilgiler verirmisin. Aynı optik sürücüde XP kur bakalım, çünkü diğer makinada yaşadığın sorunu yaşamıyorsan büyük ihtimal bios ayarlarında var sorun. Tekrarlıyorum donanımın ile ilgili net bilgiler verirsen daha iyi olur.

kimyask

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows XP Kurulumu 45dk'yı geçmiyor, Pardus kurulumu ise yaklaşık 25-30dk sürüyor. Sadece bunu Vista kurulurken yapıyor. Kurduğum XP Profosyonel 64bit
Donanımlar;
İşlemci AMD Althon X2 Dual Core Proseccor 4000+ 2,10GHz
Anakart Asus AM2 Socket 960
LG Super Multi DVD Righter
1GB DD2 Ram
80 Sata 7200rpm HDD

Bios ayarlarını default ettim, kabloyu değiştirdim ama yine aynı sorun devam ediyor.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
C2d 6600 (3.3ghz saat hızında) 2gb ram ve 2x250gb raid0 diskler ile 20dk da kuruluyor sp1 entegreli vista ultimate x86.
Ben de sorunun dvd yazıcınızda olduğunu düşünüyorum.

Edit: Yahu altı üstü bir xp kurulumu nasıl 45dk sürer? :S
Ben yıllar evvel amd athlon64 3000 kullanırken dahi, kesinlikle yarım saatten fazla sürmediğini biliyorum, bu nasıl iştir? disklerinizde problem olmasın?

kimyask

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Disklerde sorun olduğunu düşünmüyorum, elimdeki xp cd si en az 2 yıllık ve bu süre içerisinde onlarca kez format attım. Cd üzerindeki çiziklerin haddi hesabı yok, xp kurulumunun nedeni bu olmalı, diğer arkadaşların pclere kurarken de 45dk kadar sürüyor.

En kısa zamanda başka bir DVD yazıcı alıp deniycem, inşallah sorunu bu şekilde çözebilirz.

İlgilerinizden dolayı tüm SDN forum kullanıcılarına teşekkür ederim