Vista Hala Sevilebilir

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
XP de WIN 7 'de Hemen 4 Linux Dağıtımında Herşey Güllük Gülüstanlık Bir Tek Vistada Kabus

Sence Sorun benim Pcdemi Vistada mı Cevabını sen ver

Bilemem artık Vista da en küçük sorunları büyütüp windows 7 de görmezden geliyosan senin sorunun

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Vistayı hala sevemedim ama hala kullanıyorum
Bu ne yaman çelişki:)

doganses

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
vista bilgisayarımda en küçük hata vermedi. Çok ta memnunum.
yahu bende XP yi nasıl ve neden sevdiğinizi bi türlü anlamadım. birisi çıksada açıklasa.
bi görelim şu ön yargıları
VİSTAYI BEĞENMEYENLER WINDOWS 7 Yİ NASIL KURACAKLAR ACAABA BİLGİSAYARLARINA GÖRELİM

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
XP de WIN 7 'de Hemen 4 Linux Dağıtımında Herşey Güllük Gülüstanlık Bir Tek Vistada Kabus

Sence Sorun benim Pcdemi Vistada mı Cevabını sen ver

2 ay önce bilgisayar aldım ve vista home premium kuruluydu. IDM den tut orbite Kaspersky'den Eset e hepsini denedim. Bilgisayarda hala en küçük bi kasılma bile yok. Şunu söylim vista nankör.. her sistemde çalışmaz çalışsa bile her sistemi sevmez :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
bence win7 çıkınca vista unutulur vga ekran da bile aero özelliği çalışıyor win7 nin :D:D:D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Vista'da milattan kalma programlar/donanımlar kullanırsanız düzgün çalışmaz tabi. : )

Ben asıl XP'ye dayanan insanları anlamıyorum. : )

Bu konuda sana fazlasıyla katılıyorum. Bu devirde Xp kullanmak resmen gericilik!

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu konuda sana fazlasıyla katılıyorum. Bu devirde Xp kullanmak resmen gericilik!

Xp nin neyi var allah aşkına Hala iddia ediyorum

Vistada kullandığınız donanımla XP yi kullanın Uçarsınız

Ama Hızınızı aeroya tema ya vermek istiyosanız vista kullanın

sp3 lü bi xp yi Hala sorunlar çıkaran Vistaya ve Daha çıkmamaış süprizlerle dolu win7 ye tercih ederim

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
win 7 çıksın xp terk edecem :) vista demişken bi arkadaşa oyun kurdum vista çöktü :D yok bu böyle olmayacak dedim xp kurdum pc uçuyordu resmen :D

peace_86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben vistanin en cok tamam mi devam mi tarzi sorularina gicik kaptigim icin kullanamiyorum :D Sinirlerim kaldirmiyor yani. Donanim olarak gayet güclü bir makinem var performans olarak xpden degisen birsey olmuyor hatta xpyi geciyor cok az ancak yine de bir isletim sistemi kendi denetim masasindan programi acarken tamam mi devam mi diye soruyorsa ben kullanmam :D

Kullanacagim isletim sistemi biraz delikanlı olacak o kadar korkak olmayacak :lol:

sıf bunun içinmi ben onu dvd den kaldırdır nilite ile sen denetim masasın dan da kaldıra bilirsin denetim masasın dan kulanıcı hesap dan kalkıyor 7 saniyeni bile almaz .....

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Vista hantaldı. Windows 7 çabuk geldi de çok sabrımızı zorlamadı. Win7 ile gayet rahatım. tıkır tıkır çalışıyor. oyun falan oynayacaksam da xp'de açıyorum makinayı.

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xp nin neyi var allah aşkına Hala iddia ediyorum

Vistada kullandığınız donanımla XP yi kullanın Uçarsınız

Ama Hızınızı aeroya tema ya vermek istiyosanız vista kullanın

sp3 lü bi xp yi Hala sorunlar çıkaran Vistaya ve Daha çıkmamaış süprizlerle dolu win7 ye tercih ederim

XP ilk başta uçan, sonradan hızla düşüşe geçen bir işletim sistemi. Vista'da ise o düşüş çok yavaş, böyle söyleyebilirim. : ) Ayrıca XP, modern değil; sonuçta 7 yıllık bir işletim sistemi.

Sistem gücü Aero'ya gidiyor demişsiniz, fakat Aero da öyle abarttığınız kadar bir kullanım yapmıyor. : )

Windows 7'den de öyle çok sürpriz beklemeyin; 7'yi, -birkaç yenilik dışında- Vista'nın "düzeltilmiş" hali olarak görebiliriz. Altyapı Vista'dan geliyor yani. : )

___

Bu arada XP kullanma işi "gericilik"e kadar gitmiş, abartmayın. : ) Bir sistem ihtiyaçlarını karşılıyorsa değiştirmek istemeyebilirler. Ama bu tabi ki bilip bilmeden diğer şeyler hakkında yorum yapma hakkı vermiyor. : )

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
XP ilk başta uçan, sonradan hızla düşüşe geçen bir işletim sistemi. Vista'da ise o düşüş çok yavaş, böyle söyleyebilirim. : ) Ayrıca XP, modern değil; sonuçta 7 yıllık bir işletim sistemi.

Bir işletim sisteminin eskimesini ne belirler sadece zaman mı belirler ?

BUgün istediğin programı kurabiliyosun istediğin şekilde özelleştirebiliyosun O halde sorun ne ?

Bence bir işletim sistemi zaman geçtikçe eskimez olgunlaşır Tüm eksikleri görülmüş tamamlanmış olur

zira servis paketi 3 ile bir çok bakımdan zenginleştirilmiştir xp

Bence XP Terk edilmesi gereken bir zamanda değildir

BUnun olması için Yetersiz olması ,Güvenlik açığının maksimum olması vs tarzında sorunlar olmalı

halbuki tam tersine XP çok stabil ve Vista çok ağır

Yani bi tezat var

XP sonradan yavaşlar demişsiniz ama Bu kullanıma göre değişir. Ben 2 sene formatsız XP kullandım bir kere format attım vede Hızda hiç bir sorun yaşamadım.

Bilgisayarı yavaşlatan virüslerdir bakımını yaparsanız yavaşlamaz

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir işletim sisteminin eskimesini ne belirler sadece zaman mı belirler ?

BUgün istediğin programı kurabiliyosun istediğin şekilde özelleştirebiliyosun O halde sorun ne ?

Bence bir işletim sistemi zaman geçtikçe eskimez olgunlaşır Tüm eksikleri görülmüş tamamlanmış olur

zira servis paketi 3 ile bir çok bakımdan zenginleştirilmiştir xp

Bence XP Terk edilmesi gereken bir zamanda değildir

BUnun olması için Yetersiz olması ,Güvenlik açığının maksimum olması vs tarzında sorunlar olmalı

halbuki tam tersine XP çok stabil ve Vista çok ağır

Yani bi tezat var

XP sonradan yavaşlar demişsiniz ama Bu kullanıma göre değişir. Ben 2 sene formatsız XP kullandım bir kere format attım vede Hızda hiç bir sorun yaşamadım.

Bilgisayarı yavaşlatan virüslerdir bakımını yaparsanız yavaşlamaz

Önceki mesajımda sondan 2. cümleye bakarsanız söylediklerinizi daha önceden söylediğimi görürsünüz. : )

Benim tecrübelerime göre Vista, XP'den daha stabil ve hızlı. Tabi bu kullanım şekline de bağlı, siz nasıl kullanıyorsunuz bilemem. Fakat çok fazla ağır uygulama yüklenen bir Vista, XP'den daha iyi çalışıyor. Ayrıca oynadığım tek bir oyun (eski sayılır) var ve bu oyunda da Vista, XP'den daha iyi iş çıkarıyor.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Vistayı sevmemeniz şartlanmış olmanızdandır.Vistayı denerken sorun aramak yerine görselliğin ve erişilebilirliğin ne kadar kolay olduğunun farkına varsanız.Bence Vistayı sorunlu bir işletim sistemi olarak görmeyi bırakırsınız.Bir haftanızı Vistayı güzel bir işletim sistemi olduğunu düşünerek kullanın ilk karşılaştığınız sorunda(ki ben sorun çıkacağını düşünmüyorum) "pehh Vista bu mu Vista kaka Vista berbat" demek yerine "hmm bu sorun neden olabilir bir Windows update e bakayım belki çözümü orda vardır"demek Vistadaki ön yargılarınızın kırılmasına Vistayı azda olsa benimsemenize Xp ye sıkı sıkı bağlanmak yerine onun kullanışlı ama günümüzde yetersiz olduğuna inanmanız için yardımcı olur

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
:: Windows Vista sizce gerçekten de iddia edildiği kadar kötü bir işletim sistemi mi?
Hayır
ben 1,5 yıldan uzun süre kullandım ve seviyorum vista'yı :)

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bende AMD phenom 8450 triple(2.10 ghz) işlemci var yani amd nin 3 çekirdeklisi.İşletim sistemim win-vista home edition 4 gb ramim var.
>>Hem XP yi kurdum defalarca(iyi sonuç aldım çok hızlı)
>>Daha sonra Yine vistanın ultimate sını kurdum ki hoşuma gitmedi.Home edition nın özellikleri çok daha fazla...
>>Daha sonra win-7 7600tr kurdum.Buda güzel ama yeni aldığım microsoftun kendi kamerasını çalıştırmadı.tak kullan özelliği olmasına rağmen.
>>Sonuç olarak diyeceğim Şuan için kesinlikle VİSTA dan vazgeçmem.Çünkü win-7 denildiği dibi aman aman bi hızda değil.tam sürümünü görene kadar Vista ya devam.Görsellik açısından xp den çok önde.win-7 de ise görev çubugundaki yeni bir kaç özellik var olsada olur olmasada türünden.Win-7 için en çarpıcı özellik verdiği puanlar vistayla aynı.ayrıca win-7 de benım ın çok hoşuma gıden klasik başlat menüsü de yok...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bilemem artık Vista da en küçük sorunları büyütüp windows 7 de görmezden geliyosan senin sorunun

Windows 7 de hiç Bir hata ile Karşılaşmadım Beta Sürümü olduğu halde

2 ay önce bilgisayar aldım ve vista home premium kuruluydu. IDM den tut orbite Kaspersky'den Eset e hepsini denedim. Bilgisayarda hala en küçük bi kasılma bile yok. Şunu söylim vista nankör.. her sistemde çalışmaz çalışsa bile her sistemi sevmez :)

Sanırım Bu Olabilir Her Sistemi Sevmiyor herhalde . En azından beni :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Vistayı hep sevdim. :)
Mavi ekranı sadece flash belleği ready boost ile ram gibi kullanıma açıp, sonra çıkarıp, tekrar taktığımda görüyordum.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
xp de performans falan yok. vistayı xp görselliğine ayarlarsanız aynı performansta kullanırsınız. xp özellik olarak vistanın yanında bile geçmediği için oldukça hafif.