Vista Hala Sevilebilir

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft OEM bölümü başkan yardımcısı Steve Guggenheimer, Windows 7'nin piyasaya çıkmasına sayılı günler kala Vista'nın unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

Microsoft'un OEM bölümünün başkan yardımcısı Steve Guggenheimer, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Windows 7 piyasaya çıktıktan sonra insanların Vista için olan önyargılarınının ortadan kalkacağını iddia etti. Windows 7'yi gören insanların Vista'nın sahip olduğu güzel özelliklerin farkına varacağını söyleyen Guggenheimer, iki yıl içinde Vista'ya karşı gelişen önyargının tamamen ortadan kalkacağını belirtti.
vista1248425101.jpg
Vista ilk piyasaya çıktığında sürücü uyumsuzlukları yüzünden birçok sorun yaşatmıştı. Bu durum da kullanıcıların Vista'nın adını kötüye çıkarmış ve o günden bu güne bu işletim sistemine herkes burun kıvırır olmuştu. Guggenheimer da ilk günlerde yaşanan olumsuzlukların farkında olduklarını fakat bunun Service Pack 1 ile ortadan kalktığını söyledi.
Vista kullanıcılarının XP kullananlara göre Windows 7'ye geçişte daha az zorluk çekeceğini belirten Guggenheimer, tüm önyargılara rağmen insanların Vista'yı hala sevebileceğini düşündüğünü söyledi.
:: Windows Vista sizce gerçekten de iddia edildiği kadar kötü bir işletim sistemi mi?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu adam bunamış kesin :D
daha ne önyargısından bahsediyor ki :D
madem bunun geçeceğine inanıyordunuz ne diye hemen yeni bir işletim sistemi çıkarıyorsunuz. bekleyeydik de göreydik insanlar vistayı seviyor mu:D

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
:: Windows Vista sizce gerçekten de iddia edildiği kadar kötü bir işletim sistemi mi?

kesinlikle hayır..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
yakşalık 15 gün önce yüklemiştim 24 saat dayanamadım Vistaya . Sürekli Programlarda hatalar veriyor ! Tüm güncellemelerinide yüklemiştim

systemplus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Vista'dan memnunum.
Özellikle SP2'yi yükledikten sonra daha da beğenmeye başladım.

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista'da milattan kalma programlar/donanımlar kullanırsanız düzgün çalışmaz tabi. : )

Ben asıl XP'ye dayanan insanları anlamıyorum. : )

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Donanımınız eski diye vistayı suçlamayın.Madem eski o zaman kurmayın.Sonrada gelip burda vista ekran kartımı ses kartını anakartımı tanımadı demeyin

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bilgisayarı alınca ilk iş vistayı silip xp yükledim

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bence vistanın ultimate bi yana diğer sürümlerini salla gitsin bu sürümüde tüm güncellemeleri yaınca adam gibi çalışıyo...
ama bugün windows 7 yi denemeye karar verdim...

crazylover06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba Windows 7 de de mi en gelişmiş sürüm vistadaki gibi ultimate mi olacak?

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Vista güzel ötesi yok hata mesajı fln alanlarıda anlamıyorm :D ya benim kullandığım vista değil ya da sizin kıllandığınız değil. kullanmaya başlayalı tam 1 sene oldu ve sadece 1 kere mavi ekran hatası aldım başka bi hata almadım.

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Taman bedave dağatsınlar önyargi mönyargi kalırmı bak :devil2::dil::lol::4:

Hodri meydan yiyenim ..!! :yes:

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Vista'da milattan kalma programlar kullanırsanız hata verir tabi. : )

Ben asıl XP'ye dayanan insanları anlamıyorum. : )
Eğer IDM 5.17 Build 5 Milattan Kalmaysa Dediğin Doğru . Kaspersky Internet Security 2010 da Milattan kalmaysa Gene dediğin Doğru .En çok bu ikisinde Sorun Yaşadım
XP deki Performans Vista da yok bu Kesin.!

Yok yaw xp ye göre daha iyi win 7 yi denemedim açıkası ama vista dizüstü pc min bir köşesinde durar hala :D

Win 7 yi 3 ay Denedim Harkulade yapmışlar Gerçekten . Görsellik Performans Çok iyi Yapmışlar Microsoftu tebrik ederim . Kısaca Şöyle Açıklamak Gerekirse

Xp Performansı + Vista Görselliği = Windows 7

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Win 7 yi 3 ay Denedim Harkulade yapmışlar Gerçekten . Görsellik Performans Çok iyi Yapmışlar Microsoftu tebrik ederim . Kısaca Şöyle Açıklamak Gerekirse

Xp Performansı + Vista Görselliği = Windows 7

çok doğru sana katılıyorum NikeSteeL

forewer Windows SE7EN

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Donanımınız eski diye vistayı suçlamayın.Madem eski o zaman kurmayın.Sonrada gelip burda vista ekran kartımı ses kartını anakartımı tanımadı demeyin

aynen katılıyorum. vista o kadar kötü değil. sadece yeni ve sağlam pc istiyo. spler de çok güzel pcye kararlılık getirdi. xpde o kadar açık var ki millet her gün virüslerle uğraşıyo

peace_86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Vista'dan memnunum. core 2 mükemmel xp core 2 ölü

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Eğer IDM 5.17 Build 5 Milattan Kalmaysa Dediğin Doğru . Kaspersky Internet Security 2010 da Milattan kalmaysa Gene dediğin Doğru .En çok bu ikisinde Sorun Yaşadım

Bunları 10 defa kurup 10 defa silsem yine bi sorun çıkartmaz vistada.Senin pc sorunlu o zaman

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Ben vistanin en cok tamam mi devam mi tarzi sorularina gicik kaptigim icin kullanamiyorum :D Sinirlerim kaldirmiyor yani. Donanim olarak gayet güclü bir makinem var performans olarak xpden degisen birsey olmuyor hatta xpyi geciyor cok az ancak yine de bir isletim sistemi kendi denetim masasindan programi acarken tamam mi devam mi diye soruyorsa ben kullanmam :D

Kullanacagim isletim sistemi biraz delikanlı olacak o kadar korkak olmayacak :lol:

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Cevabınız da burda:

Vista güzel ötesi yok hata mesajı fln alanlarıda anlamıyorm :D ya benim kullandığım vista değil ya da sizin kıllandığınız değil. kullanmaya başlayalı tam 1 sene oldu ve sadece 1 kere mavi ekran hatası aldım başka bi hata almadım.

Ayrıca; Windows XP başta hızlı çalışıyor sonra hemen şişiyor, acayip yavaşlıyor; kullanılmaz hale geliyor. : )
Vista da başlangıçta hızlı, sonradan hızı düşüyor (normal bir durum zaten) fakat stabilitesi yüksek. Aylarca sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

___

Ben vistanin en cok tamam mi devam mi tarzi sorularina gicik kaptigim icin kullanamiyorum :D Sinirlerim kaldirmiyor yani. Donanim olarak gayet güclü bir makinem var performans olarak xpden degisen birsey olmuyor hatta xpyi geciyor cok az ancak yine de bir isletim sistemi kendi denetim masasindan programi acarken tamam mi devam mi diye soruyorsa ben kullanmam :D

Kullanacagim isletim sistemi biraz delikanlı olacak o kadar korkak olmayacak :lol:

Bu özellik kapatılabiliyor.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Aynen kötü...:)

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şuanda win7 nin çıkmadığını var sayarsak en kullanışlı işletim sistemi Vista. Win7yi henüz denemedim, tam sürümü çıkınca yükleyeceğim kesin. Vistayla ilgili sorun yaşayanlar vista biraz daha donanımlı pc istediği için eski sistemler zorlanıyor tabiki. Son 3 yıldan beri alınmış herhangi bir bilgisayarda herhangi bir performans sorunu olacağını sanmıyorum. Ram miktarınız 2gbın altındaysa bir zahmet 60tl civarı bir miktar ödeyerek 3-4 gibi rakamlara çıkın artık, kaldı ki günümüzda program oyun vs. çoğu böylece bir ram miktarına ihtiyaç duyuyor. Ben 1gbtan 3 gb a çıktım 45tl ödeyerek. Sistemim inanılmaz rahatladı ve birçok oyunu da sorunsuz oynuyorum. Vistanın sağladığı avantajlar sırf xp daha hızlı diye vazgeçeceğimi sanmıyorum kaldı ki sp1 yükledikten sonra zaten vista da hızlı oldu. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Herkesin kendi tercihidir istediğini kullansın :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bunları 10 defa kurup 10 defa silsem yine bi sorun çıkartmaz vistada.Senin pc sorunlu o zaman

XP de WIN 7 'de Hemen 4 Linux Dağıtımında Herşey Güllük Gülüstanlık Bir Tek Vistada Kabus

Sence Sorun benim Pcdemi Vistada mı Cevabını sen ver

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Eğer sisteminiz sağlamsa Vista 64 Bit Ultimate uçuyor.

cynic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer sisteminiz sağlamsa Vista 64 Bit Ultimate uçuyor.

Aynen uçuruyorum.Arkadaşlar VİSTA yı biraz kurcalayıp modifiye ederseniz ne hata mesajı nede driver sorunlarıyla karşılasirsiniz.Donanımlar sabit kalmıyorsa işletim sistemleride ilerlemeli.Biraz pc kullanım tarzınıza bağlı...!!!