Vaka sayılarının tutarsızlığı

SHKFTT

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Sadece şu sözleriniz bile ban sebebidir güzel kardeşim. İnsan sanmıştın, ama yanılmışsın! Öyleyse biz insan değil, hayvanmışız... Mı oluyor? Lakin, şahsım için yapılan, söylenen hakaretlerin en ağırı bile olsa sadece yutkunmak, Allaha havale etmek yolunu seçiyorum. Bu yüzden kimsenin zarar görmesini, incinmesini istemiyorum. Ama yapılan hakaret, aşağılama, söylenenlerin zararı inançlarımı ve ülkemi ilgilendiriyorsa o zaman senin anladığın manada "insan" davranamıyorum işte.

Öncelikle babaanneniz için geçmiş olsun diyorum, Allahtan şifa diliyorum. Benim de yakınlarımdan vefat edenler oldu. Lakin her ne olursa olsun ülkede yaratılmak istenen panik havası, abartılı, bire on katıp ortamı ateşe verme gibi eylemler bu ülkeye büyük zarar veriyor kardeşim. Mesela altın, döviz bir anda tavan yapıyor, bu haberleri okuyan turizmci ülkeye gelmekten vazgeçiyor, her türlü büyük zararlar görüyoruz. Birileri bunu bile isteye kasti olarak yapıyor... Ki, iktidar yıpransın, sıkışsın. Lakin bu ülke iktidarın, hükümetin babasının çiftliği değil, bu ülke senin, benim, asgari ücrete talim eden nice garibanındır. Hatta toprak altında yatan binlerce şehidin, şühedanın vatanıdır. Bu gibi köpürtülerek yapılan haberlerin zararını bizler çekiyoruz. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. Hükümet gitsin diye bulundukları gemiyi delmeye çalışanlar bunun zararını önce kendileri de görecek olan gafiller ve hainlerdir.

Beni hala anlamadıysan belki babandan bile yaşı büyük birine "hayvan" demeye devam edebilirsin. :(
Ben konuyu açarken başta kesinlikle 300 var demedim sadece duyduklarımı dile getirdim ki zaten yazımı tekrar okursanız görürsünüz dediğim gibi 300 banada abartı geldi fakat şehrin başkanından 1000 vaka sözünü duymak bu söylentileri doğrular nitelikte oldu ben sadece onların söylediklerini söyledim siz direkt olarak bana yalan atıyosunuz dediniz söz konusu akrabam olunca bu günlerde zaten üzgün ve sinirli oluyorum hayvan kelimesine gelince zaten direkt olarak söylemedim söyler gibide olmadım sadece insanların halinden anlamadığınızı düşünürek yazdım o sözleri ama olan oldu herkesin kendi fikri inanmayabilirsiniz yapacak bir şey yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer sözlerimde ban atılacak kelimeler varsa benim bir itirazım yok atabilirsiniz

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,328
Halam çarşamba devlet hastanesinde çalışıyor. O hastanede 120 vaka varmış.

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
Biz de bu toplumun içinde yaşayan insanlarız, biz de hastaneleri gezen, gören insanlarız
Hastaneleri gezmenize laf etmiyor ve şaşırmıyorum ama hastanede hastaları görememeniz normal çünkü tüm hastalar evde. İlaç verip korona olan herkes ev hapsi veriliyor olduğu için görememeniz normal. Ben konuyu açan arkadaşı savunmuyorum ama sadece olay hastaneden ibaret olmadığını söylemek istiyorum.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Ağır vaka olmadığı sürece hastaneye yatış yok biliyorum evde karantinada oluyorsun.

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
Ister inan ister inanma banane.. kolay saklıyorlar demiyorum zaten... diyelim ki sende corona belirtisi var ve hastaneye gittin doktor sana niye geldin gibi bakıyor.. ve sen de corona filan yok dese inanır mısın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Halk paniklemesin diye saklanıyor..
Aynı Amerika geyiğinde olduğu gibi
Uzaylıları saklıyorlarmış ya :D

justsalih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Bence paniği azaltmamalılar. Saçma gelebilir ama vaka sayısı az olunca insanların ne yaptığını görüyoruz.
Şimdi öncelikle açıklanan vaka sayılarının doğru olmadığı konusunda bir anlaşalım. Vaka sayısını az söylüyorlar çünkü halkın paniklemesini istemiyorlar. Vaka sayısı artarsa dışarı çıkan insan sayısı azalacak ve bu da ekonomiyi olumsuz etkileyecek. Benim düşüncem bu şekilde.