Ünlü sosyolog türbanı yorumladı!

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cathlack

Müdavim
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
2,225
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Ünlü sosyolog türbanı yorumladı!
17 Eylül 2007 Pazartesi 21:32
Dünyaca ünlü sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin, anti demokratik olduğu konusunda yüzde yüz emin olduğu tek konunun başörtüsü yasağı olduğunu söyledi.
Reklam
Dünyaca ünlü sosyolog Şerif Mardin, Demokrat Parti ve onun devamı olan partilerin seçmenler tarafından tercih edilmesinde en önem sebebin, bu partilerin halka inebilmesi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin mahalli menfaatleri halka daha iyi anlatabildiğini vurgulayan Mardin, "Ankara'dan birilerinin, "Ben problemlerinizi çözeceğim" demesi bir yol, ama uzak bir yol. Oysa, siyasetçinin bizzat oraya gidip, "Bakın, buradaki problemleri biliyorum ve bunları halledeceğim" demesi çok daha etkili bir şeydi." dedi.

Şerif Mardin, Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın türbanla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı.

Bir tek bu türban meselesinin anti-demokratik bir uygulama olduğu konusunda yüzde 100 eminim." diye konuşan Mardin, "Bu mesele, artık olguların toplanmasına ihtiyaç olmayan bir ahlaki meseleye dönmüştür. Orada kararım net, türbanlı öğrenciler üniversiteye girebilmeliler. Türban, benim kararımı verebildiğim nadir alanlardan bir tanesidir" dedi.

Toplumun tartıştığı konularla ilgili olarak her kafadan ses çıkmasının Türkiye'nin lehine olduğunu aktaran Mardin, şunları anlattı:

"Bu gürültü, Türkiye'nin lehinedir. Aleyhine olan bir tek şey var, o da insanların tek taraflı olarak darbe yapmaya karar vermesi. Onun dışında bence her kafadan bir ses çıkması iyi bir şey. Çatışma ve gerilme sağlıklıdır. Yeter ki darbe olmasın. Biz bu işin pasif tarafını çok işledik. Oysa demokrasi pasif değil, aktif bir şey. Katılma, tartışma iyidir.

Çünkü çaremiz yok, bu çelişkilerle yaşayacağız. Bazı şeylerin birlikte olabileceğini düşüneceğiz. Bir şeyin, öbürünü ortadan silmediği bir rejim olacak bu. Türkiye'de her zaman, bir doğrunun başka bir doğruyu sildiği bir rejim yaşadık. Oysa demokrasi böyle bir şey değil. Bir taraf öbür tarafı silmiyor."

KAYNAK

 

Kriptograf

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2007
Mesajlar
1,688
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Polyanna psikolojisinden az da etkilenmiş olma ihtimali var sanırım.Ama doğruluk payıda küçümsenmeyecek kadar fazla.Bencede türban serbest olmalı her alanda hatta bahsi bile geçmemeli yani isteyen takacak istemeyen takmayacak Türban takmayı devlet dairelerinde yasaklanma nedenini tam bilmemekle birlikte diğer kurumlarda serbestleşmesi gerekir.Üniversiteler dahil fakat liseler hariç Liseler mecburi öğretime alınmalı üniversiteler serbest eğitim olduğu için türbanda serbest olmalı.Düşünceye saygı her zaman saygı duyan tarafları yüceltir,anlayışlı olmak doğru anlaşılmak için gereklidir...
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Ard arda mesaj yazmamaya dikkat edelim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst