Twitter baş belası mı? Tartışalım!

Lhuki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ülkenin %50 si için başbelası gibi gözüküyo :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Twitter beladır.

Milletin klavye delikanlısı olmadığı, bir araya gelebileceğini gösterdiği için.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kötüye kullanılan her şey beladır ..
Niyet önemli..

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Teknoloji bir nimettir. Ama kullanmasını bilene.
Bizim haklı olan HALKIMIZ haksız duruma düşüyor. Neyi nerede nasıl yaptığını duyurmak destekçi toplamak istiyor. Ama sadece destekçi gelmiyor. Olayları çirkinleştirmek isteyen, ülkeyi karıştırmak isteyen de geliyor.

Hakkını ararken haksız duruma düşeceksin hemşerim. Birşey yaparken iki defa düşün...

bjkstormbjk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Müslüm baba ÖLmeden Önce twitter'da 5 kere öldüren zihniyet ülkeyi karıştırdı durumun özeti..

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
herşeyi büyütüosunuz sizde :D sanki twitter kullanıyosunuz bu forumda %1 kullanılan 2 şey var

1. si google +

2. si twitter şimdide twitterı savunuyorlar :D :D alem

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ben 3 yıldır kullanıyorum aşağı yukarı, 15.000 tweetim var ve kendi açımdan bir kötülüğünü görmedim ama bu direnişte çok fazla provokatif tweet atıldı. Ciddi sıkıntılar da çıkabilirdi. Özellikle hükümet karşıtları çok gaza verildi.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben 3 yıldır kullanıyorum aşağı yukarı, 15.000 tweetim var ve kendi açımdan bir kötülüğünü görmedim ama bu direnişte çok fazla provokatif tweet atıldı. Ciddi sıkıntılar da çıkabilirdi. Özellikle hükümet karşıtları çok gaza verildi.

15.000 mi :ohmy: kullanıcı adın nedir hocam ?

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Başbakan neyi doğru söylemiş neyi doğru yapmış ?
sosyal medyalar habercilik ve bilgi paylaşımında dev bir arenadır.(yalan bilgiler ,doğru kaynaklar takip edildiğinde en aza düşürülür.)
bu ve bunun gibiler içinse halka gerçeği gösterdiğinden baş belası , şeytan , iblis olur. :)

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
tartisalacak bir durum yok yandassan yada her yazilan tweet haber yoruma inaniyorsan evet objektif ve dogrulari tartan neyin ne oldugunun farkinda olan bir insansan hayir.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Twitter ile gaza geliyorsan baş belasıdır. Bu aynı şekilde anti akp veya akp için geçerlidir. Şahsen galeyana gelip saldırılar başlarsa ben de safımı belli eder ben de bir tarafa geçerim. Ve safım da burda akp olacaktır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ne kadar acayip değişik bir milletiz biz. Düne kadar Arap baharıydı Esad halkını katlediyordu Twitter Facebook süperdi mükemmeldi.. Bugün amacından saptı, toplumların belası oldu, kontrolsüz güç oldu.. Hz. Ali'nin şu sözü 1400 yıl öncesinden sesleniyor bize; "onların sözü hak fakat amaçları batıldır".

Neyden korkuluyor acaba? Komşumuza söylediğimiz yalanların bizim hakkımızda söylenmesinden mi? Diktatörlüğün ülkemizde hüküm sürdüğünün anlaşılmasından mı? Sivil orduların gizliden açığa çıkmasından mı?

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Devlet tarafından kontrol edilemeyen herşey devletin başına her zaman beladır.
Bireyler için de geçerlidir bu.
Mahrem anlarınız gün geliyor, herkesin gözleri önüne seriliyor.
Başka bir açıdan bakarsak, SDN de baş belasıdır.
Hem sosyal bir platform olarak bireyler için, hem üst düzey haber sitesi olarak diğer platformlar için, hem de potansiyel örgütlenme etkeni olduğundan devlet için...
Kontrolsüz güç, her zaman baş belasıdır.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Son yüzyılın en önemli icatlarından biridir internet.

İnternet, insanların olmak isteyipte olamadıkları ama maske takıp olmuş gibi göstermeye çalıştıkları bir ortam

Getirisi ve götüsü çok olur.
Twiter facebuk gibi site kurucuları eğer biraz aklı selim insanlarsa;

Sosyal medyanın insanları ne kadar birbirine yaklaştıdığını görür engel olurlardı emin olun.

İnsanların twiter, facebuk gibi ortamlarda yanlış yönlendirilmesi sonucu tüm dünyada "hergün" o kadar insan hayatını kaybetti, kaybedecek.
Emin olun aklı selim birisi bunun böyle olacağını bilseydi ne facabuk kurardı nede twiter.

Getiriside vardır götürüsüde.
Hep böyle kalacak.

Siz bağdaki üzümü yiyin, ne bağcıyı dövmeye çalışın nede can sıkıntısından yaprakları rulo yapın.

flashsel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri yapması gerekenleri yapıyor. Bence sıkıntı bizlerden kaynaklanıyor. Kaynağı belli olmayan haberlerin doğruluğunu araştırmadan bazılarımız hemen inanıyoruz. Ayrıca haddinden fazla vakit harcıyoruz. Gece uyku arasında bile bu tarz sosyal paylaşım sitelerine girip kontrol eden arkadaşlarım bile var. Durum gerçekten vahim. Yalan yanlış haberleri durdurabileceğimizi zannetmiyorum ama önce kendimizden başlayıp doğruluğundan emin olmadığımız haberlere itibar etmememiz gerekiyor. Önemli bir durum bile olsa gerçekliğini en az birkaç güvenilir kaynaktan araştırmasını da yaparsak Twitter gibi siteler fazla takılmamak şartı ile başımıza bela olabileceğini zannetmiyorum. Aksine faydası bile olabileceği kanaatindeyim. Yoksa gençlerimiz bu tarz sitelerden öğrendiği yalan yanlış bilgilerle ülkemizi bir yerlere getirebileceğine inanmıyorum.

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Twitter'ın arap baharına büyük etkisi oldu ama türkiyede twitter hep boş saçma şeyler için kullanılıyor

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Twitterın kendi değilde beyinsizlerin onu kullanması sıkıntı... Diğer beyinsizlerinden bunların kuyruğuna takılıp çığ gibi büyümeleri apayrı bir mevzu...
Kimse kusura bakmasın üzerinde POLIZEI yazan bir polisin fotosunu paylaşırken hiç birşeyin farkına varamıyorsa senin, senin gibilerin, desteklediklerinizin, sizi destekleyenlerin yapacağınız eylemin protestonun... ne faydası olur bu memlekete....

Reaksiyon puanı
16,128
başbelasi değil şuan bende açılıyor sorun yok çok takıldığım bişey değil ama başbakan'a da anlayış göstermek gerek neydi ne istiyorlar oldu olay.

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Twitteri kim kullanır gençler. O zaman amaç ne provokatif twitlerle yalan haberlerle gençleri sokağa dökmek. Kendi kirli emellerine alet etmek. Yanarım da en çok bizim saf gençliğe yanarım. Her gördüğü haberi twiti gerçek sanıp oyuna geliyorlar. Ama şunu da söylemek gerek bu gezi parkı olayı başkabanın en büyük yanlışı her açıdan. Olayları yatıştırmak yerine sükunet yerine dediğim dedik demesi olayları bu noktaya getirmiştir.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bizim köyde bir deli vardı. Durduk yere orası burası oynar, aklından geçen bütün şeyler diline vururdu. Çok fazla dayak yerdi, adam bir türlü susmuyordu. Nihayetinde bir deliydi. Twitterı da anlattığım örnek gibi görüyorum.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Talihsiz bir açıklama. Twitter insanların örgütlenmesini sağlamış olabilir, ancak insanların sakinleştirilmesinde de kullanıldı. Bir çok taşkınlık bu şekilde azaltıldı. Kaldı ki eylemleri bitiren siyasi iradenin "Dağılın" demesi olmayacak, twitter'da yayılacak sağ duyu çağrıları olacaktır.

Ben twitter'ı teknolojik ve bilimsel haberleri takip etmek için kullanıyorum çoğunlukla. İnsanlar panpiş takip edeceklerine siyasi şeyler peşinde koşacaklarına bireysel olarak kendilerini daha ileriye taşımada kullansalar bu tür sorunlar zaten baştan olmaz. Bilinç meselesi diyorum...

djmemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kontrol edemezsen sonucunun nerelere varacağını hiç kestiremezsin...
Farz edelim nükleer karşıtı tweetler atıldı insanlar galeyana geldi ve fizikçileri öldürdü. Sonra Fukishima gibi bir olay oldu?
Ne yapacaksın o zaman? İşlerin önünü kesebilmen gerekli...

Bugün o ünlü dediğimiz sanatçılar ateşlemek için attıkları tweetlerden pişmanlık duyuyorlar, durdurun diyorlar.
Sen değilmiydin gel diren diyen?
Direnmenin ölçüsü var mı koyulmuş mu, hayır...Herşey serbest...

Macera olsun diye başlayan şeyler yıkıma sebep oluyor. İnsanlar bunu göremiyor anlamıyorlar.

Zombi haline getiriliyorlar facebook ve tweeter ile...

Sanki hipnotize ediliyorlar ve orada yazılan şeyleri kutsal ve doğru, bir emir algılayıp sorgusuz sualsiz itaat ediyorlar...

Kime, neye ve niye hizmet ediyorlar hiç düşünmüyorlar...

Kesinlikle katılıyorum.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yarın birileri de biz içki içilmesine karşıyız diyerek bir twitter da örgütlenip ortalığı yakıp yıksa ne olur.
Öyle hemen galayana gelebilecek insanları yönlendiriyorsa bu iş olmaz. Bu işin içine yabancı ajanlarda dahil olur, darbeciler de.
Twitter da;
Efendice tartışmaya evet, ama insanları örgütleyip ortalığı karıştırmaya ise hayır.

HKKYCL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eskiden twitter mı vardı :p twitter hükemetler için doğru kullanılmadığı sürece bence de bir baş belası...

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Yarın birileri de biz içki içilmesine karşıyız diyerek bir twitter da örgütlenip ortalığı yakıp yıksa ne olur.
Öyle hemen galayana gelebilecek insanları yönlendiriyorsa bu iş olmaz. Bu işin içine yabancı ajanlarda dahil olur, darbeciler de.
Twitter da;
Efendice tartışmaya evet, ama insanları örgütleyip ortalığı karıştırmaya ise hayır.

O işler öyle kolay degil sende de ne hayal gücü varmış twitter den örgütleyip ajanlara hatta darbe yaptın helal olsun. :)

eskiden twitter mı vardı :p twitter hükemetler için doğru kullanılmadığı sürece bence de bir baş belası...

Twitter kullanmam savunmam da ama sosyal platformu kimse hükümet için kullanmak zorunda degil. İsteyen istedigini paylaşır twitter in kuralları içerisinde.

HKKYCL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kullanıcı için bahsetmedim hükümetler için bahsettim. nasıl bir marka twitterı kullanıyor ve içerisinde bulunuyorsa hükümetlerinde bulunması gerekiyor ve twitter kullanıcıları ile içli dışlı olması gerekiyor ( Böyle dediğimde aklınıza direk melih gökçek gelmesin :D )

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
O işler öyle kolay degil sende de ne hayal gücü varmış twitter den örgütleyip ajanlara hatta darbe yaptın helal olsun. :)

Twitter kullanmam savunmam da ama sosyal platformu kimse hükümet için kullanmak zorunda degil. İsteyen istedigini paylaşır twitter in kuralları içerisinde.

Sen devan et uyumaya. İran lı ajan yakalıyorlar. Hey yavrum hey.