• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Tuvana'dan duyuru lütfen okuyun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuvana
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sevgili forum yöneticileri ve sdn üyesi arkadaşlarım size şunu belirtmek isterim ki sdn forumda yaşanan din kültürü kirizinin başlamasına bir nevi sebep olan evrim saçmalığı karikatürünün sebep olduğunun düşüncesindeyim neden her şey o karikatürün yayınlanmasından sonra zuhur etmiştir.Belkide sebep bu değildi tetikte bekleniyordu fakat yine kötü sonuçlar doğurulmasına neden olundu art niyetli insanlar her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir.Benim size bu yazıyı yazmamadaki amacın kendimi suçlu hissetmemden dolayıdır belkide sizler de aynı kanaattesiniz belkide şu anda bu yazımdan sonra bana defol git diyenler olacaktır malumunuz ben hiç davranışımı kasıtlı olarak sergilmedim.Ben şunuda belirtmek isterim biz müslümanlar hiç bir insanın dinine inanışına karşı çıkma yahut onu inancından zorla vazgeçirmek gibi bir niyetimiz olmamıştır olmayacaktırda bazı arkadaşların İslam dinini çağ dışı bir din olarak görmektedirler bilime karşı olduğunu savunmatadıklar ama öyle değil iyi araştırıldığı zamana öyle olmadığı görülecektir.Arkadaşlarım ben şahsım adıma şunu belirtmek isterim ki ben bir müslüman olarak inanmayan insanlara iyi bir örnek olamadım dinimi onlara gerektiği gibi tebliğ edemedim ben konuda kendimi suçlu buluyorum eğer iyi bir örnek olsaydım onlar muhakak ki müslüman olurlardı bu konuyu şöyle arz edeyim Hz.Mevlana çarşıda dolaşırken çarşı meydanında ki kurulu olan idam sehpasını görür ve hemen yanına koşar ipte asılı olan mahkumu görünce üzülür ve yanındakilere bu adamın suçu neydi diye sorar onlarda katil olduğunu söylerler o büyük zat adamın ayaklarına sarılarak ağlar ve sana muhakak ki iyi bir örnek olamadık senin bu duruma düşmene neden olduk der.Konudanda anlaşılacağı gibi ben kendimi iyi bir örnek olaraka göstermiş olsaydım inançsız arkadaşların konumu belkide başka şekilde olurdu.Ben sdn foruma tamamen bir şans sonucu üye oldum din kültürü bölümünde ki paylaşımlar hoşuma gitmişti sebebi o olmuştur tanımasamda ilk üye olduğumda arkadaşlarımın bana sıcak bir davranış sergilemeleri çok hoşuma gitmişti onların yüzlerini görmedim fakat inanının bir çoğunu sevdim yürekten.Bu yazıları yazarken inanın ellerim titriyor size şunuda anlatmayı kendime görev bilirim konu paylaşımı için başka bir foruma üye olmuştum tanışma bölümüne giriş yaptım 3-4 güne bekledim sadece 1 kişi cevap verdi selam yolladı ama sdn forumda bu böyle değil çok güzel arkadaşlıklar mevcut sıcak kanlı anladığım kadarıylada temiz yürekli insanlar var.İşte böyle arkadaşlarım inşallah din kültürü bölümü kalkmaz kalkar ise kendimi hiç affetmeyeceğim sizde hakkınızı helal edin eğer bu bölüm kalkar ise sdn ye bir daha giriş yapmayacağım daha gelmem sdn ye kızmayın latife yapıyorum selam ve dua ile ALLAH'a emanet olun ve Hadis-i şerife dikkat edin.

Allah bir topluluk hakkında hayır dilerse, alimlerini (aydınların) çoğaltır, cahillerini azaltır. Öyle ki, alim konuştuğunda kendisini destekleyen pek çok kimse bulur. Cahil konuştuğunda ise, sözü bastırılır. Allah bir topluluk hakkında şer (kötü son) dilerse, cahillerini çoğaltır, alimlerini azaltır. Öyle ki, cahil konuşsa kendisini destekleyen birçok kimse bulur, alim konuşursa sözü bastırılır.
Hadis-i Şerif (Deylemi).

Lütfen müslüman olan arkadaşlar yorum yapsın amacından sarkmasın olay çünkü anlatım sadece onları ilgilendiriyor.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sevgili Tuvana,
Eğer sizin gibi bazı insanlar şu mesajınızda da devam ettiğiniz üzere; kuzu postu giyip kurtluk yapmazsa forumun huzuru hiç bir şekilde kaçmaz. Hangi hakla "Evrim Saçmalığı" diye konu açma haddini kendinizde görüyorsunuz. 'Saçmalık' dediğiniz an hakaret etmiş olsunuz ve saldırıya açık hale geldiniz ama bunu bilinçli olarak yaptığınız için forum açısından asıl art niyetli ve zararlı olan kişi sizsiniz.

Sizi, hala ders almayıp SDN'i kendi doğrularını dikte etme amaçlı kullanmakla itham ediyorum. Umarım sağduyu galip gelir ve saygı görmek için saygı göstermeyi başarırsınız.

İmza:Müslüman ve Müslümanlığı kimsenin tekeline bırakmamış, kemalist SDN kullanıcısı (Yani sessiz çoğunluk)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
respector dedi ki:
kuzu postu giyip kurtluk yapmazsa forumun huzuru hiç bir şekilde kaçmaz

Bence bu tam de seni tanımlıyor. Çünkü sadece 2 gün önce (yani tam tartışmaların göbeğinde) üye olmuşsun ve üye olduğundan beri yazdığın bütün mesajlar din kültürü bölümünde. :) Hem de hakaret hararet dolu. Acaba hangi üyenin kopyasısın? Ya da hangi kurtlar tarafından toplanmış güruhun bir parçasısın?

2 Gün önce tam hararet ortamında üye olmuşsun ve tam da bu konularda gezinip ortamı harlandırıyorsun.

Nedense 1 hafta içerisinde bir sürü ateist yeni üye oldu (tesadüfün böylesi) ve din kültürü bölümünden de çıkmıyorlar (tesadüfün karesi :) ), bizler de müslüman olduğumuza göre, sizin kadar zeki değiliz ve bu numaranızı görmüyoruz, öyle mi? :)

Tuvana, sen kendini rahatsız hissetme, önceki konulara bakarsan, onlar her zaman tetikte zaten. Hatta biz onların işlerine yarayacak şeyler söylemediğimizde din kültürü bölümüne girip kendileri konu açıyorlar zaten. Bakıyorlar kendileri yokken bekledikleri tartışmalar bir türlü çıkmıyor, o yüzden ateistler girip din kültürü bölümünde kendileri konu açıyorlar. Sonra da "din kültürü huzuru bozuyor" deyip işin içinden çıkıyorlar.

O yüzden sen kendini üzme, nihayetinde onlar kendi basiretsizlikleri içinde müslümanların kör olduğu zannıyla eğlenip duruyorlar ve onların bu cehaletleri, elbette ne İslam'a zarar veriyor, ne de onlara mühlet verenin kudretinden bir şey eksiltiyor. Sadece yeyip içip gidiyorlar ve toprak, bizleri beklediği gibi onları da bekliyor.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Respector resmen saçmalamışsın. Evrim bir inanç sistemi değildir tabi tabi saçmalık diyebilirsin. Allah "onların ilahlarına sövmeyin" demiştir. Biz de bu nedenle kimsenin inancına , liderine hakaret etmiyoruz.

Dediğim gibi evrim bir sistem değil, bir din değil. Bir teoridir ve saçmalıktır. İslam da kimsenin tekelinde değildir.

Tuvana kardeşimiz de o karikatürleri ekleyerek yanlış bir şey yapmamıştır. Edeb sınırlarını aşmadğı müddetçe tartışma güzel bir şeydir. Faydalı sonuçları olabilir. (O tartışma daha sonra amacını şaşırdığı için terketmiştim)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evrim adı üstünde teoridir ve kanıtlanamamıştır.Ayrıca asıl art niyetli ve zararlı olan kişi respector diye düşünüyorum. ben kemalistim "şucuyum bucuyum biz sesiz çoğunluğuz" deyip karışıklık çıkarmaya çalışıyor arkadaş.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yanlış anlayanlar için net bir açıklama yapayım

Ben "Evrim Teorisi"ni savunmuyorum. Ama hiçkimse herhangi bir konuda "xxxx Saçmalığı" diye başlık açamaz diyorum. Eğer biri tutup da "Kuran da yazanlar saçmadır" diye başlık açarsa o da kaşınıyordur. Asıl kasıtlı ve art niyetli olan budur.

Anlatabildim umarım...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yanlış anlayanlar için net bir açıklama yapayım

Ben "Evrim Teorisi"ni savunmuyorum. Ama hiçkimse herhangi bir konuda "xxxx Saçmalığı" diye başlık açamaz diyorum. Eğer biri tutup da "Kuran da yazanlar saçmadır" diye başlık açarsa o da kaşınıyordur. Asıl kasıtlı ve art niyetli olan budur.

Anlatabildim umarım...

Kur'anda yazanlar bir yaşam felsefesidir, evrim ise tanrı yoktur diyebilmek için ortaya atılmış bir iddiadan ibarettir. İkisi farklı kulvardadır. Zaten bilimadamları hergün çıkıp birbirlerini yalanlayan şeyler yazıp çiziyorlar. Onların bile yapmadığı savunmayı onların adına sen neden yapma ihtiyacı hissediyorsun?

Bilimde, herşeyin bugün doğru yarın yanlış olması mümkündür. Yani bugün yarın birisi çıkıp evrim teorisinin tam aksi bir şeyi kendine göre sebeplerle ortaya attığında kabul görebilir. Örneğin Lamarck'ın evrim ile ilgili ortaya attığı iddialar bugün bilim dünyasında "saçmalık"tan başka bir etikete sahip değil. Yani bilim insanları bile doğruluğunu yitirmiş tezlerin bir çoğuna "saçmalık" etiketini vururken, sen onların adına neden böyle bir savunmaya girişiyorsun? Tamamen hayal gücünün eseri bazı betimlemelere "teori" denilmiş zamanında. Dolayısıyla bilimde doğruluğu tam olarak ıspatlanmamış herşey yarın saçmalık statüsü kazanabilir ve bugünün aksi görüş bildiren bilimadamları o herhangi teorinin saçmalığına ilişkin bilgileri bugünden ortaya koyabilirler.

Ama Kur'an dediğin zaman, onun içinde yazan ayetlerin teori oluşu söz konusu olmadığı gibi, bu ayetler Allah'a, yani herşeyin yaratıcısına ait olduğuna göre, yarın bir gün Allah'ın yanıldığı ortaya çıktı diyecek dinadamı da olmayacaktır. Felsefenin özüne ters bir durum; çünkü Kur'anda yazanlar, bir kimya deneyi veya fiziksel bir düzlem değildir, bunları var eden yaratıcının, insanın soyut yaşamını ve dolayısıyla tüm ömrünü düzene koyması için verdiği bir yaşam felsefesidir.

Tabi ki kişi bunun bir yaratıcı eseri olduğuna inanmayabilir. Örneğin Budist de olabilir, bu da onun için bir yaşam felsefesidir. Budizmi kimyasal, fiziksel veya biyolojik yönden ele alamazsın çünkü zaten Budizm de olsa, özünde tüm varlıklara hükmeden, hayat felsefesidir. Dolayısıyla varlık hiyerarşisinde karşılaştırmaya çalıştığın maddesel veriler, düşüncenin altındadır. Çünkü düşünce olmasaydı, maddenin de varlığı söz konusu olamazdı.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Nasıl insanlarsınız? Şaka falan mı yapıyorsunuz?

Hala bana evrimi anlatıyorsunuz! Yahu Evrimle ilgili düşüncelerimi paylaşmıyorum ki ben. Sizinkilerle de ilgilenmiyorum. Dediğim şu : Ben "Evrim Teorisi"ni savunmuyorum. Ama hiçkimse herhangi bir konuda "xxxx Saçmalığı" diye başlık açamaz diyorum. Eğer biri tutup da "Kuran da yazanlar saçmadır" diye başlık açarsa o da kaşınıyordur. Asıl kasıtlı ve art niyetli olan budur.

Anlatamıyormuyum?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Arkadaş, anlatabildiğini anladık ve karşılaştırma yapmak için seçtiğin iki konunun neden farklı olduğunu anlattık. Sana evrimi savunuyorsun demedik ki :) Ya da evrimle ilgili düşüncelerimizi de paylaşmadık.

Yalnız diğer konulara değinmemiş olmandan ne amaçla üye olmuş olduğunu bir kez daha anlamış olduk.

Sonerrrrr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evrime inanıp inanmamak kişinin kendi tercihidir. İnanmıyorsa da saygısızlık yapmak zorunda değildir. Benim inandığım bir şeyi bir başkası saçmalık diye nitelendirmesi hiç hoş bir davranış olmaz değil mi arkadaşlar!

Evrim bir teoridir. Bu teoriyi çürüten daha olmamıştır. Çürütülene kadar da geçerliliğini koruyacaktır.
Bilgilerinize...

Soner

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O kadar zor ki size derdini anlatabilmek...

Sizler önce saygılı olmasını öğrendiğiniz saygı da göreceksiniz fakat henüz bu nezakketten yoksunsunuz. Fakat "mazlum" olma zamanı gelince bunu da kimseye bırakmıyorsunuz.

Kimse "xxxx saçmalığı" diye başlık açıp yanlış bile olsa başka insanlar için önemli olan bir şeyi küçümseme haddinde değildir. Evrim olur, zevkler olur, Din olur, kültür olur. Bunu yapan kişi sonuçlarına da katlanmak zorundadır. Burası sizler tarafından sınırlandırılmış bir yer değil çünkü.

Daha fazla muhattap olmak istemiyorum. Ben açık ve net fikirlerimi söyledim siz işinize gelmediği için anlamamazlıktan gelip çarpıttınız ve hemen beni de Darwin'ci yapıverdiniz. Bu yaftalama merakınıza da çok şaşırıyorum.

Darwinci olun, dindar olun, ateist olun, ne olursanız olun ama önce insan olun.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ben evrim teorisini savunmuyorum sonuna kadarda müslümanım ama evrim teorisi 'saçmalık' diye nitelendirmek yanlıştır.Bir çok biyoloji kitaplarında üni.lerde okutulur. 200 yıl önce sürülmüştür ama hala tartışılır.

Sonerrrrr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
respector arkadaşa sonuna kadar destekliyorum. Benim önceki yazım. Bu arkadaşın yazılarına önyargı ile bakanlaradır.

Evrimi araştırmadan ön yargı ile bakmak Darwin'in yaşadığı zamanda bile vardı. Sizi onlara benzetmek istemem.

Ayrıca Evrime inanırsınız yada inanmazsınız bu herhangi birini ilgilendirmez. Herkes kendinden sorumludur. Ama evrime inanmayıp saçmalık diye bahsedilmesi benim gibi forum kullanıcıları tarafından hoş karşılanmaz.

Saygılarımla...

Soner

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Sonerrr dedi ki:
Ama evrime inanmayıp saçmalık diye bahsedilmesi benim gibi forum kullanıcıları tarafından hoş karşılanmaz.

Senin gibi forum kullanıcıları mı? Daha az önce üye olmuşsun :) Belki de respectorun ta kendisisin veya ortaklaşa bir çalışmanın ürünüsün. Gerçekten bunları fark edemeyeceğimizi zannedecek kadar akıl yetiremiyor musunuz?

Ben evrim teorisini savunmuyorum sonuna kadarda müslümanım ama evrim teorisi 'saçmalık' diye nitelendirmek yanlıştır.Bir çok biyoloji kitaplarında üni.lerde okutulur. 200 yıl önce sürülmüştür ama hala tartışılır.

Sorun da bu, sırf biyoloji kitabında geçiyor diye inanılması beklenen şeylerin bir kısmına, bilimadamlarının kendileri de saçmalık derken, insanlar burada kimin adına savunma yapıyorlar?

Örneğin, biyoloji kitaplarında geçerliliğini yitirmiş bazı öyküler de yer alır. Örneğin bizim okuduğumuz biyoloji kitaplarında, "ördeklerin ağaçtan doğduğuna" inanan kimselerin görüşlerine bile yer verilmişti. Yani herhangi bir bilimsel dayanağı yok ama sırf evrim adına uydurulduğu için, geçerliliğini yitirmiş teoriler arasında anlatılıp öğretiliyordu. Hala da devam ediyor bu anlayış.

Karşılaştırdığınız şeyler, birbirlerinden farklı alanlarda. Bilimde herkes bir şeyin doğru veya yanlışlığını savunabilir, bu durum bilimin özünde vardır. Neden bazı kimselerin zoruna gidiyor bu durum? Hatta birbirine zıt bazı teoriler bile aksi ıspatmalnmadığı için kabul edilmek zorunda kalınıyor. Bilimdeki bu tutuculuğunuz bana Galileo, Kopernik gibi talihsiz bilimcileri hatırlatıyor. O güne değin bilinen bazı şeylerin aksini savundular diye bir çok bilimadamı "sen nasıl olur da buna saçmalık dersin" denilerek, hatta saçmalık dememiş oldukları halde idama veya hapse mahkum edildiler.

Önemli buluşları yapan kimselerin hayatlarını okuduğuzda, bir çok bilim profesörünün, bilimle bağdaşmadığı gerekçesiyle, ünlü mucitleri aforoz ettiklerini görürsünüz. Elektriğin bulunuşu ve kullanılışı, kuduz aşısının bulunuşu, Mendel'in gen kanunlarının bulunuşu.. Hepsine bilimadamları karşı çıkmıştı ve sözde bunu bilimadına yapıyorlardı. Şimdi kilisenin ve gözü kara bazı bilimadamlarının sürdürdüğü bu geleneği siz bilim adına mı sürdürüyorsunuz?

Bilimde, doğruluğu kesin olarak bilinmeyen herşeyin doğruluğu ve yanlışlığı tartışılabilir ve her an o tez veya teori bir saçmalık statüsüne geçebilir. Ki geçmişteki bir çok önemli buluş da zaten bu şekilde yapılmıştır. Bugün bırakın teorileri, insanlar kanunları bile tartışıyorlar; bilimin özünde de bu vardır. Bu neden zorunuza gidiyor?

Bilimden çok bilimcilik. :) Bu, dini inanışların sömürüldüğü en karanlık çağlardaki radikal "dinci"lerden bile daha tutucu ve bugün din adına terör estirenlerden bile daha katı bir sabit fikirlilik.

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Respector resmen saçmalamışsın. Evrim bir inanç sistemi değildir tabi tabi saçmalık diyebilirsin. Allah "onların ilahlarına sövmeyin" demiştir. Biz de bu nedenle kimsenin inancına , liderine hakaret etmiyoruz.

Dediğim gibi evrim bir sistem değil, bir din değil. Bir teoridir ve saçmalıktır. İslam da kimsenin tekelinde değildir.

Tuvana kardeşimiz de o karikatürleri ekleyerek yanlış bir şey yapmamıştır. Edeb sınırlarını aşmadğı müddetçe tartışma güzel bir şeydir. Faydalı sonuçları olabilir. (O tartışma daha sonra amacını şaşırdığı için terketmiştim)

Evrim bir saçmalık değildir bir teoridir....Bilimden zerre kadar haberin olsa böyle konuşmazdın.....Kontrollü deneyler evrimi kanıtlamıştır...Ama siz maymun ----> insan denen şeye takıldığınızdan asıl olan tüm canlı evrimlerini inkar ediyorsunuz...Ayrıca KURAN da evrim yoktuur demiyor ve evrime karşı da bir fikir öne süremeyip sadece eleştiriyorsunuz...Ben evrime inanan bir kişi olarak bu denen bnm fikirlerime hakaret olup gerçeği görmenizi dilerim....

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@gayzer, yine 3 gün önce tartışma zamanı üye olmuş ve tüm mesajları din kültürü bölümünde başka bir üye daha. :)

Evrim binlerce yılı gerektiren bir olgu değil miydi? Kontrollü deneylerle nasıl kanıtlandı? Arkadaşım, henüz evrimi en şiddetli savunan bilimciler bile kanıtlandığını söylemiyorlar; sen onların adına neden yalan söylüyorsun? Kontrollü deney, gözlem ve deney-kontrol gruplarıyla yapılır, geçmişe bakarak yapılmaz. Evrim de binlerce yıllık süreçte oluşuyorsa, o halde evrim konusunda kontrollü deney yapmak bilimsel olarak imkansızdır. Ancak varsayımlara yönelik bazı deneyler yapılabilir.

Bir de nerede birisi evrimi kabul etmiyor, hemen "bilimden anlamayan" etiketi yapıştırıyorsunuz. Sizin biliminiz bu kadar sığ mı? Halbuki insanlar diğer bilimlerde her türlü teoriyi tartışıyor; bir tek konu evrime gelince birilerinin alınası tutuyor.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
O kadar zor ki size derdini anlatabilmek...

Sizler önce saygılı olmasını öğrendiğiniz saygı da göreceksiniz fakat henüz bu nezakketten yoksunsunuz. Fakat "mazlum" olma zamanı gelince bunu da kimseye bırakmıyorsunuz.

Kimse "xxxx saçmalığı" diye başlık açıp yanlış bile olsa başka insanlar için önemli olan bir şeyi küçümseme haddinde değildir. Evrim olur, zevkler olur, Din olur, kültür olur. Bunu yapan kişi sonuçlarına da katlanmak zorundadır. Burası sizler tarafından sınırlandırılmış bir yer değil çünkü.

Daha fazla muhattap olmak istemiyorum. Ben açık ve net fikirlerimi söyledim siz işinize gelmediği için anlamamazlıktan gelip çarpıttınız ve hemen beni de Darwin'ci yapıverdiniz. Bu yaftalama merakınıza da çok şaşırıyorum.

Darwinci olun, dindar olun, ateist olun, ne olursanız olun ama önce insan olun.
nezaketten bahsediyosun ama el altından asıl terbiyesizliğği sen yapıyosun sen bu tutmunla insan oluyosun biz hayvan oluyoruz öylemi
ben hayvan değilim hayvandan geldiğimide idda etmiyorum edenler düşünsün
evrim başka mutasyon başka diye diye dlimizde tüy bitti ama anlamıyosunuz darwinin attığı bu tezi çürüten bi çok bilim adamı ve kitapler var madem bilime bukadar güveniyosunuz neden bunlarıda düşünmüyosunuz
bi anda mantar gibi türediniz forumda belki bi kişisiniz belkide bi kişinin yandaşlarısınız ne olduğunuz umrumda değil ama yapmaya çalışıtığınız ap açık ortada adam gib ikonuşmasını ve tartışmasını bilmeyenler sizsiniz
kendi düşüncelerinzi savunurken bi yandanda islamı ve kuranı çürütmeye çalışıyosunuz ve sizinde gördüğünüz gib ibu mümkün değil aslında sizde anlıyosnuz ama bu size okadar ağır geliyoki kabul edemiyosunuz bile kendinize bile itiraf edemiyosunuz sizinde dediğiniz gibi bi teori adı teori olan bi konuyu neden bukadar ateşli bi şekilde sanki her kişi her kurum tarafından kabul görmüş gibi savunuyosunuz iki gün önce foruma giriyosunuz sadece bu konulara yazıyosunuz okuyosunuz sonrada burası teknoloji sitesi din bölümü kaldırırsın diye yırtınıyosunuz bu nasıl bi anlayış kimin niyetinin ne olduğu sırf bu durumla bile gayet net açıklanabilir
kendinizi çokmu zeki sanıyosunuz yoksa başka bi konuda gene ateşlli bi savunucunun dediği gibi inanan insanlar cahil ve suc işlemeye eğilimlidir teziyle bizimi salak sanıyosunuz
hem tartışma istemiyosunuz hemde azınlı sesiz çoğunluk gibi abuk subuk cümleler kuruyosunuz sonrada kendinizi mazlum ilan ediyosunz aslında koyun postu giyip kurt geçinen sizlersiniz
bu cevaplar zorunuza gitmesin eger gidicekse bu tarz ithamlarda bulunmıcaksınız
saygıdan bahseden siz neye kime hangi düşünceye saygı göstermişiniz merak ediyorum
islamiyet ne bir teoridir kuranda bir toriyi destekleyen bi kitap değildir
doğruluğu birçok kesim ve bilim tarafındn kabul görmüştür yani teori değildir bunu evrimle bir tutamazsınız tutarsanız ozaman saygısızlık yapmış olursunuz ve karsılığınıda elbet alıcaksınız bu hep olucak
sizin gibilerde hep olucak öncedende vardınız şimdide varsınız sonrada olucaksınız ama dediğim gibi asla ve asla ne islama nede yaratıcının emirlerine saygısızlık etmenize izin verilmicektir bunuda siz anlasanız iyi olur
son olarak şahsen ben kendimi asla ve asla suçlu hissetmiyorum çünkü dinimi ve emirlerni savundum diye tereddüte düşmedim diye kendimi suçlu hissetmicem sende kendini suçlama istersen onlar bunu bekliyolardı hazır bi şkilde bu bugün olmasa yarın olucaktı öncedende olmuştu senle alakası yok yani tuvana

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
dinimi ve emirlerni savundum diye tereddüte düşmedim diye kendimi suçlu hissetmicem sende kendini suçlama istersen onlar bunu bekliyolardı hazır bi şkilde bu bugün olmasa yarın olucaktı öncedende olmuştu senle alakası yok yani tuvana

ben yeteri kadar gerektiği gibi tebliğ edemedim dinimi üzüntüsüne kapıldım malesef yine yanlış anlaşıldım ben evrimi doğru buldum evet onu onayladım kanaatine kapılmasın bazı insanlar ben sadece din kültürü bölümüne zarar verecek insanların eline malzeme verdiğimi düşündüğüm için bu açıklamayı yapma gereği duydum bu benim tamamen kişisel görüşüm bazı arkadaşlar kuzu postu giymiş kurtlar diye hitap ediyor bizlere ne çirkin bir benzetme biz değiliz öyle ama kendileri olabilir evrim konusuna gelince o sadece bir teoridir kesin olarak ispatlanmış ve ispatlanamayacak bir kavramdır boş hayel olarak peşinden koşulmamalıdır.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
dinimi ve emirlerni savundum diye tereddüte düşmedim diye kendimi suçlu hissetmicem sende kendini suçlama istersen onlar bunu bekliyolardı hazır bi şkilde bu bugün olmasa yarın olucaktı öncedende olmuştu senle alakası yok yani tuvana

ben yeteri kadar gerektiği gibi tebliğ edemedim dinimi üzüntüsüne kapıldım malesef yine yanlış anlaşıldım ben evrimi doğru buldum evet onu onayladım kanaatine kapılmasın bazı insanlar ben sadece din kültürü bölümüne zarar verecek insanların eline malzeme verdiğimi düşündüğüm için bu açıklamayı yapma gereği duydum bu benim tamamen kişisel görüşüm bazı arkadaşlar kuzu postu giymiş kurtlar diye hitap ediyor bizlere ne çirkin bir benzetme biz değiliz öyle ama kendileri olabilir evrim konusuna gelince o sadece bir teoridir kesin olarak ispatlanmış ve ispatlanamayacak bir kavramdır boş hayel olarak peşinden koşulmamalıdır.

okey anlaşılmıştır demek istidediğin ama tebliğ edip edememe olayı değildiyorum gözü kör kalbi mühürlü insanlara kabul ettiremezsin diyorum yani en azından bu benim düşüncem
senin yayınladığın karikatürler daha öncede yayınlanmıştı yanlış hatırlamıyosam
kendini suçlu hissetmemen için söylemiştim

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nasıl insanlarsınız? Şaka falan mı yapıyorsunuz?

Hala bana evrimi anlatıyorsunuz! Yahu Evrimle ilgili düşüncelerimi paylaşmıyorum ki ben. Sizinkilerle de ilgilenmiyorum. Dediğim şu : Ben "Evrim Teorisi"ni savunmuyorum. Ama hiçkimse herhangi bir konuda "xxxx Saçmalığı" diye başlık açamaz diyorum. Eğer biri tutup da "Kuran da yazanlar saçmadır" diye başlık açarsa o da kaşınıyordur. Asıl kasıtlı ve art niyetli olan budur.

Anlatamıyormuyum?

Arkadaşım fazla kasma, ben kaç gündür anlatmaya çalıştım anlatamadım :)

Zihinlerinde bir tür kilit var, bazı şeyleri algılayamıyorlar (buna da hakaret deyip bir sürü saldırı gelecek şimdi, ama kale alacağımı sanmıyorum)

aynı konuyu dönüp dolaşıp farklı başlıklar altında devam ettirme çabaları var...
forumun şu anki durumu tam olması gerektiği gibi, böyle devam etmeli...
ama hala karıştırma çabaları devam ediyor...

konuyu açan arkadaşım, insan olarak herkesin düşüncesine saygı duyduğun zaman hiçkimse sana karşı çıkmaz, dışlamaz... ama konu kendi düşünceni dikte etmeye, başka düşüncelere saldırmaya geldiği zaman o zaman da kusura bakmayacaksın sonuçlarına katlanacaksın...

Arkadaşlarım ben şahsım adıma şunu belirtmek isterim ki ben bir müslüman olarak inanmayan insanlara iyi bir örnek olamadım dinimi onlara gerektiği gibi tebliğ edemedim ben konuda kendimi suçlu buluyorum eğer iyi bir örnek olsaydım onlar muhakak ki müslüman olurlardı.
ben kendimi iyi bir örnek olarak göstermiş olsaydım inançsız arkadaşların konumu belkide başka şekilde olurdu.

burdaki yazından da amacını açıkça ortaya koymuşsun zaten...
bu cümlelerden de görüyoruz ki sen inançsız arkadaşları müslüman yapmaya çalışıyorsun...
bunları işte bu sitede yapma, senden istediğimiz sadece bu...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1

Zihinlerinde bir tür kilit var, bazı şeyleri algılayamıyorlar (buna da hakaret deyip bir sürü saldırı gelecek şimdi, ama kale alacağımı sanmıyorum)

aynı konuyu dönüp dolaşıp farklı başlıklar altında devam ettirme çabaları var...

konuyu açan arkadaşım, insan olarak herkesin düşüncesine saygı duyduğun zaman hiçkimse sana karşı çıkmaz, dışlamaz... ama konu kendi düşünceni dikte etmeye, başka düşüncelere saldırmaya geldiği zaman o zaman da kusura bakmayacaksın sonuçlarına katlanacaksın...

insanlara dolaylı hakaret etmeyin senin dinin sana benim dinim bana bizde hala sana bunu anlatmadık bilimsel yönden doğrulanamayan bir konuyu bize yutturmaya çalışıyorsun kusura bakma biz size ne kadar iyi davranırsak davranalım siz bize saldırıyorsunuz ama ne yapalım öyle olsun hesap günü elbet gelecektir.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Aslında ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu. "Evrim Saç...."dan kasıt, Darwin'in öne sürdüğü "Tesadüfler silsilesi ile oluşum" dur. İslam ve Kur'an insanın çeşitli merhalelerden geçirilip yaratıldığını anlatır. İslam Alimleri bu konu üzerinde tartışmışlar, bazıları Darwin'den önce "Evrim" olayını-teori değil- düşünmüşlerdir. İslam da "Tesadüf" diye bir şey yoktur, "Tevafuk" vardır. Herşey Allah (c.c.)'ın bilmesi ve dilemesi ile, onun kontrolünde oluşur ve gelişir. Evrim Teorisine karşı çıkılan en büyük nokta budur. "Yaratıcı" nın tanınmaması ve tanımlanmaması. Umarım yazdıklarım biraz anlamanızı sağlar.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bizden neden facebook çıkmaz ın cevabı bizim evlerin garajı yok değilmiş.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evrime inanıp inanmamak kişinin kendi tercihidir. İnanmıyorsa da saygısızlık yapmak zorunda değildir. Benim inandığım bir şeyi bir başkası saçmalık diye nitelendirmesi hiç hoş bir davranış olmaz değil mi arkadaşlar!

Evrim bir teoridir. Bu teoriyi çürüten daha olmamıştır. Çürütülene kadar da geçerliliğini koruyacaktır.
Bilgilerinize...

Soner

evrim senin de söyledğin gibi bir teoridir yani kanıtlananamamıştır sadece ortaya atılmış bir fikirdir ve dünya da bunu kabul etmiştir.örnek olarak izafiyet teorisi verilebilir mesela einstein bu teoride herhangi bir maddenin ya da canlının ışık hızına ulaştığında enerji olacağını söylüyor peki ışık hızına bir canlı ulaşabilmiş mi?
ha diyosun ben denizde yaşayan bir spordan geldim ben bi şey demem çüünkü sen böylece kendi seviyeni düşürürsün daha sonra sürüngen olmuşuzda sonra maymun vs. vs.peki bu hayvanlar nasıl evrim geçirdi?onlar evrim geçirmiş olsaydı şu an insanlarında evrim geçirip başka bir canlıya dönüşmesi grekmezmiydi? çünkü en basitten en gelişmişe gider evrim.ha şunu diyebilirsiniz inan zaten en gelişmiş canlıdır evet öyledir.ama evrime göre bizden önce evrim geçirip oluşan canlılarda o zamanın en gelişmiş canlıları olması gerekirdi.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0

burdaki yazından da amacını açıkça ortaya koymuşsun zaten...
bu cümlelerden de görüyoruz ki sen inançsız arkadaşları müslüman yapmaya çalışıyorsun...
bunları işte bu sitede yapma, senden istediğimiz sadece bu...
sen neden hakaret ediyosun sen çokmu saygılı konuşmuş oldun şimdi
kimsenin kimseyi bişy yapmaya çalışıtığı yok bunu neden anlamıyosunuz siz gelp karıştırmadan önce burda ataistelere yada kendini bilinmezci diye tanımlayan ne olduğu belirsinz kişilere yapılan bi hakaret gördünmü ikigün önce üye oluyosunuz varsayımlarla atıp tutyosunuz bide saygı bekliyosunuz olmayıncada zorunuza gidiyo saygı istiyosan saygı göstericeksin

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evrim senin de söyledğin gibi bir teoridir yani kanıtlananamamıştır sadece ortaya atılmış bir fikirdir ve dünya da bunu kabul etmiştir.örnek olarak izafiyet teorisi verilebilir mesela einstein bu teoride herhangi bir maddenin ya da canlının ışık hızına ulaştığında enerji olacağını söylüyor peki ışık hızına bir canlı ulaşabilmiş mi?
ha diyosun ben denizde yaşayan bir spordan geldim ben bi şey demem çüünkü sen böylece kendi seviyeni düşürürsün daha sonra sürüngen olmuşuzda sonra maymun vs. vs.peki bu hayvanlar nasıl evrim geçirdi?onlar evrim geçirmiş olsaydı şu an insanlarında evrim geçirip başka bir canlıya dönüşmesi grekmezmiydi? çünkü en basitten en gelişmişe gider evrim.ha şunu diyebilirsiniz inan zaten en gelişmiş canlıdır evet öyledir.ama evrime göre bizden önce evrim geçirip oluşan canlılarda o zamanın en gelişmiş canlıları olması gerekirdi.

yine evrimi anlamadan konuşma örneği, diyecek bişey bulamıyorum...

sen neden hakaret ediyosun sen çokmu saygılı konuşmuş oldun şimdi
kimsenin kimseyi bişy yapmaya çalışıtığı yok bunu neden anlamıyosunuz siz gelp karıştırmadan önce burda ataistelere yada kendini bilinmezci diye tanımlayan ne olduğu belirsinz kişilere yapılan bi hakaret gördünmü ikigün önce üye oluyosunuz varsayımlarla atıp tutyosunuz bide saygı bekliyosunuz olmayıncada zorunuza gidiyo saygı istiyosan saygı göstericeksin

evet saygısız konuşmuş oldum, bi sürü hakaret yedikten sonra biraz hakaret etme hakkı doğdu sanırım...
benim üyelik tarihime bi göz at istersen, 2 gün önce mi üye olmuşum...
adam inançsızları müslüman yapmaya çalıştım diyor, karışmasının sebebi de budur...
görevinizi başka yerde icra edin, başka bişey istemiyorum...

bilnmezci, ne olduğu belirsiz kişi değildir!!! insandır, bunu öğrenemediğiniz sürece bir orta yolda buluşamayız zaten...

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Konuyu saptırmamaya dikkat edin.

Tekrar ediyorum: Hiçbir üye hiçbir konuda "xxxx saçmalığı" şeklinde alay eder gibi başlık açma haddinde değildir. Tuvana bunu yapmış ama sorumluluk almak yerine bu başlıkta kendini masum göstererek aklamak yoluna gitmiştir. Medeni insan, katılmasa bile başkalarının önemsediği hiç bir konuda aşağılama, alaya, hakir görme gibi bir refleks geliştirmez. Benim şimdiye kadar attığım herhangi bir mesajda böyle bir saldırı varsa beni de suçlayabilirsiniz.

Konu tekrar evrim, evrim karşıtlığı tartışmasına girmesin lütfen. Biz burada saygıdan bahsediyoruz.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Konuyu saptırmamaya dikkat edin.

Tekrar ediyorum: Hiçbir üye hiçbir konuda "xxxx saçmalığı" şeklinde alay eder gibi başlık açma haddinde değildir. Tuvana bunu yapmış ama sorumluluk almak yerine bu başlıkta kendini masum göstererek aklamak yoluna gitmiştir. Medeni insan, katılmasa bile başkalarının önemsediği hiç bir konuda aşağılama, alaya, hakir görme gibi bir refleks geliştirmez. Benim şimdiye kadar attığım herhangi bir mesajda böyle bir saldırı varsa beni de suçlayabilirsiniz.

Konu tekrar evrim, evrim karşıtlığı tartışmasına girmesin lütfen. Biz burada saygıdan bahsediyoruz.
dikkatini çekerim bende evrim üzüntüsü yok kendimi masum göstermiyorum sizden korkmuyorum ki kendimi masum gösteriyim yazımı iyi oku anlarsın beni.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dikkatini çekerim bende evrim üzüntüsü yok kendimi masum göstermiyorum sizden korkmuyorum ki kendimi masum gösteriyim yazımı iyi oku anlarsın beni.

Aymazlığınızdan ötürü sizi kaale almıyorum. Benim uyarım sizin tuzağınıza düşerek tekrardan evrim tartışmasına girilmesinedir.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yine evrimi anlamadan konuşma örneği, diyecek bişey bulamıyorum...

benim üyelik tarihime bi göz at istersen, 2 gün önce mi üye olmuşum...
adam inançsızları müslüman yapmaya çalıştım diyor, karışmasının sebebi de budur...
görevinizi başka yerde icra edin, başka bişey istemiyorum...

bilnmezci, ne olduğu belirsiz kişi değildir!!! insandır, bunu öğrenemediğiniz sürece bir orta yolda buluşamayız zaten...

anlat da öğrenelim evrimi.çok biliyomuş gibi. kişilerin fikirlerine saygılı olun azcık.
diyecek bi şey bulamıyosan sus o zaman heralde sözlerime ters düşecek bi şey yazamadın o yüzden böyle geçiştiriyosun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...