Türk Yapımı İşletim Sistemi: CSD İşletim Sistemi

nagaracuga

Doçent
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
692
Reaksiyon puanı
493
Puanları
63
bu yazdiklarindan aslinda acik kodlu sistemlerin daha tehlikeli oldugunu cikariyorum. cunki acik kaynak oldugu icin bu isten anlayan birisi cok kolay virus yazacak ve istedigini cok kolay alacak. siz o istedigini aldiktan sonra istediginiz kadar durumu erken kavrayin erken cozun. data ucmus gitmis.
Alakası yok. Derlenmiş makina kodlarını çözebilmek için genellikle mühendisler tarafından öğrenilen assembly gibi zor bir programlama dili kullanılırken açık kaynak kodlu yazılımların kodlarını programlamayı kendi kendisine kitaptan çalışarak öğrenmiş birisi veya bazı hallerde programlamayı hiç bilmese de İngilizce bilen birisi çözebilir. Zaten linux yazılımlarını repository yani depo adı verilen kaynaklardan indiriyoruz. Şimdi birisi meşhur bir linux programının kodunu değiştirip programa sisteme zarar vermek veya bilgilerimizi çalmak üzere bir kod yerleştirse depoları hazırlayanlar programın asıl kaynağı varken kontrol etmeden bu değiştirilmiş kodu alıp depoya koyar mı? Depo dışında bir kaynaktan linux yazılımı indirdiniz diyelim; root yetkisi olmadan programla her yere erişim sağlamak mümkün değildir. Bundan dolayı linuxa yönelik hazırlanmış olan virüslerin sayısı çok azdır; onlar da fazla yayılamamıştır.
 

promidal

Profesör
Katılım
18 Ekim 2011
Mesajlar
1,105
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
iş yeni bir çekirdek yazmakla bitmiyor. o çekirdekte çalışacak driverlar ve programlar da gerekli. yoksa yaptığınız işletim sistemi hiçbir makinede çalışmaz. yada apple gibi işletim sisteminizle çalışacak donanım da üretmeniz gerekir.
 

totleben

Asistan
Katılım
25 Mayıs 2007
Mesajlar
291
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Konu eski olsada Gerçek Yerli Malı İşletim Sistemi bu oluyor. Pardus falan hikaye.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
emin olun bu dernek bu projeyi bitirir ve çokta güzel bitirir herkez hayretler içersinde kalır. Ama bizim türk insanımız oradan buradan bişeyler bulurlar 2-3 yıl sonrada darma duman ederler.
 

dadaist

Profesör
Katılım
18 Eylül 2010
Mesajlar
1,638
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
TUBİTAK kurulduğu günden beri patent ve proje destek konularında sürekli köstek görevi görmüş bilimselliği tartışılır bir kuruluştur. TÜBİTAK Başkanı'nın seçiminde Bilim Kurulu’nun yetkisinin kaldırılmasının ve Başkanın müşterek kararname ile atanması yoluna gidilmesinin ardından da bilimsel özgürlüğü ve özgünlüğü ortadan kalkmıştır. Milli işletim sistemi açık kaynağın doğasına aykırı saçma bir tanımdır. En başından beri benim karşı olduğum bir etikettir. Ha videoda denildiği gibi kendi çekirdeğinizi yazar ortaya çıkarsınız o zaman işte milli olmaktan bahsedebilirsiniz ama makyaj ve türkçeleştirmekle milli işletim sistemi yapılmaz. Tıp eğitimi ele alalım. Hayatında kadavra görmemiş birini birkaç ameliyata sokup yetkinlik verebilir misiniz? Önce anatomi bilgisi ve sonrasında sürekli olarak uygulama yaparak el becerisini geliştirmesi gerekir. Aynı şekilde bir sistem çekirdeği tasarlamadan videoda da söylendiiği gibi milli ya da değil bir işiletim sistemi yapmaktan söz edemezsiniz. Windows ya da Linux gbi olmayabilir. Bizi tatmin de etmeyebilir ama gelecekte yapılacak çalışmalar için mihenk taşı olur. Bu ülke savaştan sonra uçak fabrikası kurup milli savunma sistemleri oluşturabilmiş bir ülke. Herşeyi gözümüzde büyütüp hazıra alışmamamız gerekiyor.
 

ismailhakki

Öğrenci
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Daha linux donanım üreticilerinden yeterli desteği bulamazken ve goo-gle gibi bir firma bu işletim sistemi çekirdeği yolundan dönmüşken, ilginç bir atılım olmuş. Aslında başarmışlar da denilebilir. bizi işletiyorlar.
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Zor olan yapmak veya yapmamak değil ne demişler ön yargıları yıkmak atom u parçalamak tan daha da zordur durum bu yoksa yeterli destek ile gerekli ekonomik kaynak ile olmayacak şey yoktur ama devlet eli ile bir cacık olmaz hani pardus ta gördük bunu .
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
kendi işletim sistemi çekirdeğimizi üretmedikçe Türk işletim sistemi üretildi diyemeyiz.
 

afc

Öğrenci
Katılım
11 Eylül 2012
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kendi işletim sistemi çekirdeğimizi üretmedikçe Türk işletim sistemi üretildi diyemeyiz.
Kardeşim Bilip bilmeden Konuşmayın.:cursing:
Şimdi De O zaman.AFC OS var Linux Tabanlı değil!:dil:
:hammer::devil2::cursing::hammer::thumbup::thumbdown::devil::devil2::cursing::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:
AFC OS Türk Yapımı Basit 16 bit Her işe yarıyan raw bir işletim sistemi.eee Şimdi Anlat derdini SND Okuru:):D

Konu eski olsada Gerçek Yerli Malı İşletim Sistemi bu oluyor. Pardus falan hikaye.
Hacı Alsana Yerli Malı.
AFC OS
 

umutsuzkan

Öğrenci
Katılım
30 Haziran 2013
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
O İDDALI KONUŞANLAR HAVALARLA KONUŞANLAR HER SÖZE CEVAP VERENLER OKUSUN.

şimdi sürüyle şey yazmışler yok türkiye amerikaya yetişir yok bizim işletim sistemi herşey olacak falanda filan :D

1: amerika yapay zeka yazılımını yazdı ve işletim sistemi gibi ufak şeyleri geçti işte video http://www.youtube.com/watch?v=2Cx_QbdIgqc

2: amerika telepatiyi yani düşünceyle makineleri yönetmeyi çözmüştür. bir insan bilgisayardaki bir oyunu sadece düşünerek hareket ettirebilmektedir ve bu amerika için artık hayal değildir işte maymuna takılan robot kolu maymun kullanarak yiyecek yiyor. işte video
http://www.timsah.com/Beyin-gucu-ile-robot-kolu-oynatan-maymun/qdVV0dW-4rf

3: BUNUDA İZLEYİN BUDA SİZE KAPAK OLSUN ARTIK http://www.youtube.com/watch?v=rZKvKEck_4k

şimdi herkez sussun ve türkiye emekleyerek devam etmeye başlasın bunları türkler yaptığında konuşmaya başlayın ;)
 
Üst