Türbanlıların topu cehennemlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Daha az önce hayırlı olsun dedim bölüm açılışı için ama ortalık karışmış bile ya , arkadaşlar hasas bir konuda yorumlarrınızı paylaşıyorsunuz lütfen sakin olup yazdıklarımızı iki kere düşünerek yazalım

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
yer6 dedi ki:
wwhirlwind dedi ki:
ama kuran ı okursak cesitli sekillerde baglanmayacagı da acık bir sekilde belirtiliyor :) yazar dusuncelerini savunurken biraz ileri gitmis :)

konuyu biraz açarmısın? yazdığın yazının sadece belli kısmını aldım.tam anlamadığım kısmını yani.

mesela bir kadın belli yerlerini kapamalı.isteyen kapar isteyen kapamaz.kimseye kimse karışamaz.ama kapamak isteyen nasıl kapıycak?

senin sölediğin kısmı ilgimi çekti.açık ve çeşitli bişekillerde bağlanmayacağını sölüyosun.bilgilendirirsen hepimiz öreniriz.

ayrıca bukadar açık olan bişeyi ve çeşitli şekillerde sölenen bişeyi neden görmüyo dünyadaki 1 milyarın üzerindeki müslüman acaba?neyse açıklamanı okuyunca öreniriz.şimdiden teşekkür ederim...
“Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını sakınsınlar, ırzlarını ve namuslarını korusunlar. Görünmesi zarurî olan yerler dışında cinsel cazibelerini sergilemek için açılıp saçılmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar.” (Nur; 24/31)
Arkadaş bu ayetten söz ediyor sanırım... ;)

Ayrıca tesettür ile ilgili birde şu ayet bulunmaktadır...

Bu tabir de doğrudan kadınların “vücutlarını” örtmeleri ile ilgilidir.“Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle; dışarı çıkarken üzerlerine örtülerini alsınlar. Tanınıp da eziyet edilmemeleri için en uygun olan budur. Allah çok bağışlayıcıdır, sevgi ve merhamet kaynağıdır.” (Ahzap; 33/59)Ayette “örtülerini” diye çevirdiğimiz “celabîbihinne” kelimesi CELB kökünden gelir ve “teşhir edip dikkat çekmek için vücudun açılmasına mani olan dış örtü” demektir.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
wwhirlwind arkadaşımız hala konuya bakıyo fakat bi cvp vermedi.

ben herkız her kadın kapanıcak demiyorum.kapanmalı gerçektende(benim inanışıma göre) ama kapancaksınız falan demiyorum.ama açık şekilde kapanmamaları gerektiği çeşitli şekillerde de anlatılmış olduğunu falan anlayamadım.ayrıca bu arkadaşımızın hatim ettiğinede inanmıyorum.cevabını bekliyorum arkadaşımın.

mavinok.ta çok güzel yerden giriş yaptı.hatim eden birisi bakalım nasıl bi cvp vericek...

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu konu sürekli tartışılıyo bu forumda ve herkesin düşüncesi kendine olduğu için hçbizamanda bi sonuca ulaşmıyo, hiçbizaman uzlaşılamıyo. sonu da yok. artık aslında bu konuyu tartışmak gereksiz bence, yazarın makalesi üzerine yorum yapılsa daha iyi olur. sen öle dedin ben böle dedime girerse herkes gine kısır döngüye girilcek..

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
EzOhİsTaN dedi ki:
bu konu sürekli tartışılıyo bu forumda ve herkesin düşüncesi kendine olduğu için hçbizamanda bi sonuca ulaşmıyo, hiçbizaman uzlaşılamıyo. sonu da yok. artık aslında bu konuyu tartışmak gereksiz bence, yazarın makalesi üzerine yorum yapılsa daha iyi olur. sen öle dedin ben böle dedime girerse herkes gine kısır döngüye girilcek..

ozaman isteyenler aklından ne geçerse yazsın konuyla ilgili.hiçbir doğruluğu olmasına gerek yok zaten.arkadaşımız atıp tutmuş bana göre.ona soru sordum.doğruysa bilgilenmiş olucam ayrıca benim fikrim deişir.demekki ezohistan arkadaşıma ne anlatırsak anlatalım(bu konuyla ilgili değil genel) fikirleri sabit ve deişmez!!!

bence yapılmaması gereken bişey varsa başkasının avukatlığıdır...

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kuran-ı Kerimi kendi çıkarları için saçma sapan yorumlayan kişiliklere acıyorum kuranı ancak peygamber efendimizinin yaşayışı engüzel şekilde yorulamıştır.Eğer kuranın ne anlatmak istediğini tam anlamıyla çözmek istiyorsanız peygamberimizin yaşayışını iyice öğrenmeniz gerekir.Bir ayeti kendisi için yorumlamak çıkarcılıktır sadece.

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tartısmak dusuncelerını paylasmak saygısızlıga dunusmedıkce bence gereklı bısey olayları sadece ızlemek yada ılgısız davranmaktan daha ıyı bırsey tartısmak kısır donguye gırer aman dıye susmak mantıksız

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya ama bu konu okadar çok tartışıldıki bu forumda. yani yeni bi olay değil..

ayrıca ben kimsenin avukatlığını yapmıyorum yer6. sende aklından geçenleri yazıyosun dikkatini çekerim. ayrıca kapanın derken zinnet eşyalarınızı örtün şeklinde bi ayet vardır. örtünün vardır ee kim çıplak geziyoki sokakta yani varmı böyle bi mantık. eğer sen çok iyi biliyosan yer6 bana direk kuranda "başörtüsü takıp başınızı kapatın saçınızın telini erkeklere göstermeyin" diye bi ayet bul. sana ozaman hak vericem. ki diğer müslüman ülkelerde bile kadınlar direk saçlarının hepsini örtmezler. tamam kapalı giyerler ama hiç saçım gözükmesin gibi bişey yok.

ve sana şunu diyim dünya nüfusu ne kadar? bi fikrin varmı? peki dünya nüfusunun kaçı müslüman? yani dünyadaki tek din müslümanlık değildir. sonuçta bu bi din. insanları artk bu tartışmalarla örtün örtünme gibi tartışmalarla soğutmayın dinimizdende.. çünküüüüüüüü dinin varlık amacı bu değildir. insanları doğru yola dürüst yola teşvik etmektir. hem neden sadece müslümanlara emredilmiş başını örtmek? hadi örttü inancı gereği ben saygı duyarım."kapanmalı gerçektende(benim inanışıma göre" demişsin evet senin inanışına göre bilmem anlayabiliyomusun beni. başkasıda senin gibi düşünmek zorunda değil. işte burda kısır döngüye giriyo olay. sen diosun nie öle dedin başkası dio sen nie böle dedin. herkesin düşünceside dinide kendine artık reklam yapmayın dini. inanıyosan kendine inanıyosun. din bireysel bişiydir Allahla senin aranda olan bişiydir.

ayrıca farklı şekillerde bağlama olayı derken çeşitli tarikatlerin çeşitli şekillerde türbanı bağladıklarını biliorum. sen belki duymadın bunu ama tarikatlere mensup birçok insan var ve hatta bazıları birbirlerini türbanını bağlama şekillerinde bile tanıyolar.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ezohistan, sanırım söyleneni saptırıyorsun biraz. Yer6 isimli üye, "örtünen örtünür örtünmeyen de örtünmez bana ne, ona karışamam herkes özgürdür" demiş zaten. O halde senin ona "örtün örtünme tartışması yapma" demen olayı saptırmaktır.

Anlaşılan kalemi uzun aklı kısalar yazmaya, sakalı uzun aklı kısalar da "kafir zındık" demeye devam edecekler.. Hala insanların çoğu gözü kapalı yazıyor, gözü kapalı okuyor. Halbuki Kur'anın ilk inen ayeti "oku". Bizlerse ya yazıyoruz, ya da sakal uzatıp duruyoruz.

technonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar öyle düşünüyorum ki siz yazının tamamını okumayıp sadece başlığa göre yorum yapmışsınız neden derseniz burada asıl amaç türbanı kötülemek yada türban takan sıradan insanların cennete yada cehenneme gideceği değil olay asıl anlatılmak istenen düşünce şudur burayı dikkatlice okuyunnn "Türbanı bir flamaya dönüştürüp siyaset sahteciliğinin en büyüğünü yaparak Müslümanlık taslayanlar ikiyüzlü yalancılardır...
Bunlar Müslüman değil, kutsal Müslümanlığı kullananlardır...
Topu cehennemliktir; çünkü Anadolu insanına en büyük kötülüğü yapıyorlar"""

bütün olay burada yatıyor anlatılmak istenen sadece insanların dini düşüncelerinin kullanılarak siyasete alet edilmesi arkadaşında ceza almasını anlamadım dorusu

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yer6 kendini savunamıyo sanırım! geldin yetiştin... elmacık :)

yani kalemi uzun aklı kısa bu nedemek ya? bunu kime itafen söylüosun. doğruyu, hakikati, gerçek olanı bir senmi düşünürde yazarsın!.. ben zaten artk şu saatten sonra bişiy yazmıorum ya!! isteyen istediği gibi düşünsün. heleki senin gibi birine bundan sonra imkansızdır yorum yazmam, ki yazmamıştımda aslında ama şu cevabından sonra yazma gereği duydum. bu konu içerisinde artk benimle ilgili yorum yapma ben çükü yapmıyorum. bitmiştir bu konu benim için..

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
polisajans dedi ki:
Kuranıkerim ve Türbancılar...

Bugün cuma değil..

Pazar..
Ama olsun, ben Kuranıkerim'deki tesettüre, türbana, kadına ilişkin kutsal ayetleri sizinle paylaşmak istiyorum...
İyi bir Müslümanın rehberi doğrudan Kuranıkerim'dir...
Aymaz kişilere, çokbilmişlere, kendisinde bir hikmet görüp ulema geçinenlere boşverin...
Müslümanlıkta papazlık yoktur...
Kendi aklınıza güvenin...
Allah'ın kitabı Kuranıkerim'i bilmeyen, Müslüman değil, Müslüman mukallidi olur...
Bugün Çankaya Köşkü'nde bir türbanlı hanım var...
Başbakanlık Konutu da bir türbanlı hanımın elinin altındadır...
Peki, türban devletin ve de hükümetin doruklarına tırmandı diye Türkiye eskisinden daha çok mu Müslüman oldu?..
Bu soruya yanıt vermeden önce Kuranıkerim'in kadınlara ilişkin buyruklarından birkaçını anımsamak iyi olacaktır...
Nur suresinden:
"Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler kötü kadınlara yakışırlar..."
Ey Müslümanlar!..
"Kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin!.."
"İffetli olmak isteyen cariyelerinizi, dünya hayatının geçici menfaatını elde etmek için, fuhşa zorlamayın..."
Ahzap suresinden:
"Kadınların; babaları, oğulları, erkek kardeşleri, (...) hizmetçi kadınları ve cariyeleri hakkında bir sorumluluğu yoktur..."
Nisa suresi:
"Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler kadınlar üzerine hâkimdirler (egemendirler)."
"Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün..."
Görüldüğü gibi Kuranıkerim'de kadın-erkek eşitliği olmadığı gibi, cariye ve köle düzeni vardır...
Demek ki İslamın anayasasında çağımızın insan haklarını benimsemek yol u kapalıdır...
Önce bu gerçekler herkes tarafından biline!..
Şimdi gelelim bizim türbancı Müslümanlara; Kuranıkerim'in kadınlar hakkındaki tüm yasalarına sırt çevirip türbancılığı politikada meslek edinenlere...
Nur suresinde bu konuda şu kural konuyor:
"Ey Muhammet ,
Mümin kadınlara söyle...
Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar..."
Kuranıkerim'de türban ya da sıkmabaş yoktur; boyun sarıp sarmalanmayacak, başörtüsü göreneksel usul üzerine yakaların üzerine salınacaktır...
Atatürk devrimi Anadolu Türklüğüne ve Müslümanlığına çağdaşlığın, uygarlığın, insanlığın yolunu açmıştır...
Türbanı bir flamaya dönüştürüp siyaset sahteciliğinin en büyüğünü yaparak Müslümanlık taslayanlar ikiyüzlü yalancılardır...
Bunlar Müslüman değil, kutsal Müslümanlığı kullananlardır...
Topu cehennemliktir; çünkü Anadolu insanına en büyük kötülüğü yapıyorlar...

Moderatör: Bu yazı, İlhan Selçuk'a aittir.
Her türlü bu yazının altına imzamı atarım. Tebrikler mükemmel bi yazı.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Technonur, aslında tugbagaleri'nin de dediği gibi halkın böyle bir sorunu yok. Bizler hep "siyasi bir alet" diye yutturulan bu "türban"ın hikmetini anlamadık bir türlü. Nasıl bir siyasetmiş ki okullarda hastanelerde ve bilumum heryerde başını örtene terörist muamelesi yapılıyor? "Türban siyasi bir araç haline getirildi" sözü çok ustaca kullanılan bir yalandır. Aynı sebeple tamamı müslüman olan Tunus'ta başını örtmek sokakta bile yasaklandı! Halbuki göstermek istemediği yerini örtüyor şahıs ve bu onun en doğal hakkı. Herkesin onun saçını görme gibi bir zorunluluğu mu var? "Hmm senin saçın kumral demek ki sen tehlikeli siyaset yapmıyorsun.." olayı mıdır? Acaba bir bez parçası gerçekten siyasi falan filan diye yasaklanıyorsa, o halde binlerce insanı öldürmüş birisinin resimleri nasıl rahatlıkla asılabiliyor "siyasi" toplantılara? Acaba gerçek siyasi oyun bu değil mi?

Vallahi insanların "türban siyasallaştırıyor" yalanlarına karnı tok. Nitekim onu siyasallaştırıp üzerinde rant sağlamaya çalışanlar "türban siyasallaştırılıyor" diyenlerin ta kendileridir. Ben özgür(!) bir vatandaş olarak devlet dairesinde kravat takma zorunluluğunu saçma buluyorum, ama takmasam ceza yerim. Peki o halde o anlamsız bez parçasını takma zorunluluğu getirebiliyorsa devlet, amacı olan ve insanın özgür iradesine bağlı diğer bez parçasını neden serbest bırakamıyor? Çünkü asıl siyaset budur.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ezohistan, seni incittiysem özür dilerim. Kesinlikle böyle bir maksadım yoktu ve orada sözünü ettiğim kişi de sen değilsin. Kalemi uzun aklı kısa'dan kastım, örneğin Kur'anı bilmeden Kur'an hakkında yazmak, ya da örneğin doktor olmadığı halde tıp kitabı yazmak, ya da yazıları okumadan eleştirmek. O yüzden ben bu sözde eleştiriyi yazandan çok, okumadan cevap yazan müslümanları eleştiriyorum.

Eğer dikkat edersen sen de hemen savunmaya geçiyorsun ya da "yer6 kendini savunamıyordu sen yetiştin" deyip alay ediyorsun, halbuki bu bir atışma değil ki. Herkesin söyleyecek bir şeyi var, ama söylenecek şeyler bilgiye dayalı olsun, anlamlı bir sebebi olsun. Yani ağzımızı açtık mı gözümüzü yumuyoruz, oysa önce gözümüzü açmalıyız, ondan sonra ağzımızı.

Olayın özü, eleştiren ezberden eleştiriyor, cevap veren de ezberden cevap veriyor. Kur'anda olmayan şeyleri getirip "işte bu ayettir" denmesi doğru bir eleştiri olmadığı gibi, buna "sen ne diyorsun ya, islam hakkında ne biçim konuşuyorsun, kur'an kutsal ktiaptır" diye cevap vermek de doğru değildir. İkisi de ezberden söylemektir.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
EzOhİsTaN dedi ki:
yer6 kendini savunamıyo sanırım! geldin yetiştin... elmacık :)

yani kalemi uzun aklı kısa bu nedemek ya? bunu kime itafen söylüosun. doğruyu, hakikati, gerçek olanı bir senmi düşünürde yazarsın!.. ben zaten artk şu saatten sonra bişiy yazmıorum ya!! isteyen istediği gibi düşünsün. heleki senin gibi birine bundan sonra imkansızdır yorum yazmam, ki yazmamıştımda aslında ama şu cevabından sonra yazma gereği duydum. bu konu içerisinde artk benimle ilgili yorum yapma ben çükü yapmıyorum. bitmiştir bu konu benim için..

üzgünüm yaa cvp yazamadım halısaha maçındaydım :D.Elmacık teşekkür ederim buarada.hem güzel bi yorum yaptığın için hemde benim adıma bikaç şey sölemişsin.arkadaşın birisi demiş ya imzamı atarım diye bende senin söylediğin şeye imzamı atıyorum :D .ezohistan arkadaşımın yazdığını okumaya başladım.sonra bıraktım :D .yaa benim yazdığımla biraz alakalı olsaydı keşke.neyse önemli deil...
ama söz ezohistanın yazdığını okıycam.acaba ne anladı benim dediğimden de o şekilde şeyler yazdı :S .bende kimseyi kırmak istemem.konuyu yazan o kendini bilmez,iftiracı ve yalancı "varlık" hariç...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kur'an'ın bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayan kimseden daha zalim kim olabilir?
Bunu yazan Cumhuriyet gztsi yazarı Selçuk, siyasi mesajını Kur'an'ı "kullanarak" renklendirmeye çalışmış, kendi eliyle kendi "cehennemlik" güruhuna kendini eklemiş birde. (gerçekte cehennemlik olanları en iyi Allah (C.C.) ve Resulu (S.A.V.) bilir, Ebu Leheb dışında kim net olarak var bilmiyorum)
Ayrıca Müslüman'ın rehberi Kur'an'dan başka ne ola ki derken Efendimizin (S.A.V.) hayatını devre dışı bırakmış çaktırmadan. Kur'an ve Efendimizdir (A.S.) Müslümanın Rehberi...
birçok kişi çok güzel cevaplar yazmış, bir başka güzel cevap bulursam vakit bulduğumda eklerim.
tehlikenin farkında mısınız mentalitesinden bir paragraf işte, geçmiş olsun sn Selçuk...

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
cems dedi ki:
Kur'an'ın bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayan kimseden daha zalim kim olabilir?
Bunu yazan Cumhuriyet gztsi yazarı Selçuk, siyasi mesajını Kur'an'ı "kullanarak" renklendirmeye çalışmış, kendi eliyle kendi "cehennemlik" güruhuna kendini eklemiş birde. (gerçekte cehennemlik olanları en iyi Allah (C.C.) ve Resulu (S.A.V.) bilir, Ebu Leheb dışında kim net olarak var bilmiyorum)
Ayrıca Müslüman'ın rehberi Kur'an'dan başka ne ola ki derken Efendimizin (S.A.V.) hayatını devre dışı bırakmış çaktırmadan. Kur'an ve Efendimizdir (A.S.) Müslümanın Rehberi...
birçok kişi çok güzel cevaplar yazmış, bir başka güzel cevap bulursam vakit bulduğumda eklerim.
tehlikenin farkında mısınız mentalitesinden bir paragraf işte, geçmiş olsun sn Selçuk...
Bu konu buraya kadar.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
cems dedi ki:
çok güzeldi sahiden,elinize sağlık.bazılarının gözleri açılır inşlh...

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

seçiL dedi ki:
Bunları aşın aşın.. :}

Durma, Devam et, Powerade, diyorsun. :P

- - -

O garip yazıları yazan insanların en büyük sorunu, taraflılığı aşırıya götürmek. Bir söz vardır "Fanatizm, şüphenin aşırı telafisidir"(*) şeklinde. Yani bir konuda fazla suyunu çıkaracak yorumlar yapıyorsanız ve haddinizden (ki bu göreceli bir kavramdır) ileri gidiyorsanız, bu gittiğiniz yoldaki şüpheyi silmek için aldığınız aşırı dozdur. İlhancan'ın da yaptığı bu. Çok fazla dikkate almayın; kendi liginde takılıyor.

Güzel günler dilerim

[size=8pt]*: "Fanaticism is overcompensation for doubt" - Robertson Davies[/size]

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
"Ezan Türkçe oknumalı." lar "Türban takan cehennemliktir." ler. Beni benden eder. Elmacık kadar erdemli değilim ki, sonuna kadar sabırla yazayım.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
"Turbanlıların topu.." Ne demek bi' defa HAYASIZ !

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
türban zaten fransızların taktığı şey,yıllardır başörtüsü yerine türban kelimesini kullanarak başörtüsü kelimesini hafızalardan silmeye çalıştılar,madem kuran okuyup kuranda kadınların başlarını örtmesi yazdığını ve sıkmşbaş yok diyor kendi hanımı örnek bir şekilde kapatsın,millet de örnek alsın.zatın kendiside kutsal cumhuriyetçi olduğundan herkesi kendi gibi görüyor.

ultrAslan34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazının içeriği ne olursa olsun bu başlığı yayınlayan yetkilileri kınıyorum..bu başlık türbanlıları rencide etmemiş midir soruyorum?

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
çok güzel bir yazı paylaşana ve yazana teşekkürler.

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
delinin biri kuyuya taş atıyo, 40 akıllı çıkaramıyo...

deli de abazaymış ki kadınların açılmasını istiyo, yok abaza deilim diyosan sanane milletten?!.. başka bi geçerli nedeni olamaz heralde bunu yazmasında :)

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kaynak gösterdiği adam Ergenekondan içeri tıkıldı ..O adamın şimdi hangi sözlerine inanalım biz...

tekinhakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yazı buna benzer yazılar olsa alsa insanların zihnininkarıştırılarak tıpkıgeçmişte yapıldığı gibi kargaşa bir ortam hazırlamak üstadın dediği gibi

eğer medeni olmak açmaksa bedeni,
demekki hayvanlar senden daha medeni,

Necip Fazıl Kısakürek

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Başörtü ve tesettür ne yazık ki sözde laik ve müslüman bir ülkede bir sürü haksızlığa maruz kalmışlar...Ama bu duruma sadece belli bir bakışla veya belli bir düşünceyle bakarsan tabiki saçma olarak görürsün.Bu konuyla ilgili en gerçekçi savunmaları araştırın gerçekten elle tutulur bir tarafı yok..Yani özgürlüğü kendi çizdiğin sınırlarla insanlara dayatamazsın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...