Telefon tavsiyesi

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Herkes OTG kullanmak istemeyebilir bu yönüyle bir artı.
Ayrıca benim önceki kullandığım Xperia Z yi bir arkadaşım kullanıyor hala sağlam ve su geçirmeyen bir cihaz kapakların yalama olduğu falan yok bunun yanı sıra özensiz kullanan herkesin cihazı illaki çizilir birşey olur başına birşeyler gelir istersen iphone kullan istersen lg , samsung , sony , htc.
Burda alınan kıstas en dayanıklısı hangisi.
Ayrıca Z1 in kapak girişleride alüminyum dolayısıyla o tür şeylerin olması oldukça zor bunun yanı sıra cihazı şarja takmak için Sony nin dk31 isimli dock cihazı mevcut.
Zaten cihazda en çok kullanılan girişler kulaklık ve şarj girişi kulaklık girişi kapaksız ve su geçirmiyor.
Şarj bölümünde de çekinen veya tereddüt eden arkadaşlar bu şekilde bir yol izleyebilirler ama benim yaklaşık 1 aydır kullandığım Z1 şarj girişlerinde hiçbir sorun yok ve 2 gün önce daha suda yeni yıkadım sıkıntısıda yok.
İnsanlar uzun vadede cihazları kullanmadan uzun vadede görebilecekleri ifadeleri kullanmamalılar zira bu ''işkembeden sallama '' olayına giriyor.
Ayrıca LG OIS i öyle bir tanıttıki önceden hiçbir smartphone da yokmuş gibi sanırsın.
Sony de SteadyShot özelliği ile Optik imaj sabitleme özelliği var özellikle Z1 de çok üst düzeye taşınmış durumda
Bunun yanısıra HTCnin Ultrapixel kullanılan sensörleri ve Nokia nın Pureview teknolojisine sahip cihazlarında da OIS teknolojisi var :)
Ayrıca S4 zoomda 10X optik zoom yok demedim
Lumia 1020 3x Sony Xperia Z1 4x optik zoom ya da 8x dijital zoom yapabilme yeteneğine sahip zoom seçeneklerinde ayarlanabiliyor.
İnsanların bilgisi olmadığı cihazlar hakkında yorum yapması anca kendini buralarda gülünç duruma düşürmesine yol açıyor ;)
Ayrıca S4 zoom alıcağımı Z1 in üzerine takılan Qx10 veya Qx100 lens takarım S4 zoomdaki gibi kalınlık vs gibi sıkıntılarda çekmem ve sadece ihtiyacım olduğunda yanımda taşıyabilirim.
Daha klavyesinde hata verdiği halde küçük kararlılık güncellemesini 2-3 ülkeye verip geçen bir firmayı burada gelip savunmak çok mantıklı gelmiyor bana.
Arayüzü ve tasarımı arak olduktan sonra s800lü cihaz kullansan ne olacakki ? veya güncelleme gelmedikten sonra ?
S800 hiç eskimeyecek gibi konuşuyor insanlar...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yazdıklarımın bir tanesini bile anlamayıp burada boşuna dil dökmüşsün. O yüzden cevap verme gereği duymuyorum. Yazdıklarının hepsini zaten biliyorum. Bu arada iyi katalog ezberlemişsin aferin. =)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Amacım bazı fanboylara açıklama yapmak değil bunları okuyan insanları yanlış bilgilenmesini önlemek.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sağlamlığıyla övünüyorsun hala. Adam yukarıda ekrana koruma yapıştırırken kırıldı diyor, sen benimki sağlam ama diyorsun. Demekki sağlam olmaya da biliyormuş..

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Konuya bak hani marjinal bizdik! :D Ne bu atışmalar... Şuan s4 fiyatı makul yerlerde, 1300tl civarına bir şekilde alınabilir... Çok da memnun eder

sporcu57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam, bakın sony, ve sorumlu tüm kuruluşları tüketici mahkemesine verdim. bakın ben bir araştırma yaptım, sony kırılan bozulan cihazların %85 ine kullanıcı hatası diyor. sony nin ilk gün ekran filmi takarken ekranı kırılan cihazıma da kullanıcı hatası dedi fakat ben cihazı başka firmalardan raporladım kullanıcı hatası olmadığını. tubitak a gönderteceğim mahkeme huzurunda ve sony markası na güvenip kimse almasın diye burada yayınlayacağım. sony cihazımı 50 gündür yapamadı. incelettiğim tüm firmalar bu cihazlar su geçirmesin diye ekranlatını çok sıkı yaptıklarını ve hemen kırılabileceğini söylüyor fakay sony bunu kabul etmediği gibi bu durumu kullanıcı hatası kabul ediyor. zaten garanti sözleşmesinde bu durumu bilen sony maddelerini öyle bir yazmış ki neredeyse biz dandik yaptık kırılırsa parasını ödersin demiş. aytıca şikayetvar.com a bakın benim gibi sony den bu şekilde zarar gören 100 lerce adam var

- - - Mesaj Güncellendi - - -

burada amacım aklınızı karıştırmak değil, sony firmasına ayar oldum başka kimsenin canı yanmasın diye google da arattım ve bu forum a ve benzeri forumlara üye oldum. tabi her cihaz kırılacak diye bir şey yok ama sony dandik. samsung da piyasa ile çok oynuyor bence. mantıklı olan iphone gibi. kırılsa da bozulsa da kullanıcıyı kesinlikle mağdur etmiyorlar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

burada amacım aklınızı karıştırmak değil, sony firmasına ayar oldum başka kimsenin canı yanmasın diye google da arattım ve bu forum a ve benzeri forumlara üye oldum. tabi her cihaz kırılacak diye bir şey yok ama sony dandik. samsung da piyasa ile çok oynuyor bence. mantıklı olan iphone gibi. kırılsa da bozulsa da kullanıcıyı kesinlikle mağdur etmiyorlar.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Apple al kafan rahat olsun. Ram doldu, telefon kastı olayı yok, her uygulama en hızlı iphone da çalışıyor, servisi çok iyi, güncelleme sıkıntısı yok. Daha ne olsun.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Cihazı aldığın mağazada alır almaz açsaydın sende.
Benim aldığım SonyCenter da ekranda ''yellow hue'' dediğimiz sarı ekran sıkıntısı vardı başka bir panel numarası olan BH90C ile değiştirdiler anında
ve şu ekranda hiçbir sıkıntı yok .
Hatta Sonycenter da aldıktan sonra kendi mağazalarında aldığım cihazı su testi bile yaptırdım.
Bu kadar para verip bir ürün alıyorsunuz ama yapmanız gereken birçok şeye dikkat etmiyorsunuz.
Birisi de çıkmış burda mineral dayanıklı camla korunan cihazı kendi terlik lastiğiyle karşılaştırıyor =)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şu an 1600-1700 e paralel ithalat iPhone 5 bulabilirsin ama Apple ın mükemmel servisinden yoksun kalırsın illa ki Android olsun diyorsan o fiyat aralığında güncel bir cihaz olan G2 var ama ne kadar güncel kalır o meçhul tabi Custom Rom sağolsun 5.0 bile yaparsın