Soru: Resmin çeşitli yerlerine farklı link vermek

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
merhaba arkadaşlar konu başlığında yazdım ama birt daha anlatayim. Elimde bir resim var ve ben bunun çeşitli yerlerine tıklandığında değişik yerlere link vermek nasıl oluyor. mesela http://www.rxmonsters.com/ adlı tasarımcının sitesi sadece bir resimden oluşuyorr gibi görünüyor ancak resmin çeşitli yerlerine tıklayınca link olduğunu anlıyorsunuz. Yardım ederseniz sevinirim

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Web tasarımı yapacağın düzenleyici program ile yapabilirsin. Kullandığın editör nedir?

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
dreamveaver ve frontpage kullanırım genelde

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şimdi kullanacağın resimde ki link vereceğen kısımları herhangi bir resim programı ile resimden ayrı bir şekilde yeniden hazırlayacaksın. Ondan sonra Tasarımda kullanacağın resmi link vereceğin kısımlar çıkarılmış şekilde ekleyip tekrardan resimden çıkardığın kısımları tekrar resimdeki eski yerlerine ekliyeceksin. Ondan sonra Editör yardımı ile link vereceğin resimlere bağlantı vereceksin ve sayfayı bu şekil kaydedeceksin. Siteye girilidiğinde bir bütün olarak gözüken resim aslında parçalardan oluşmuş olacak. Burda Önemli olan resimi düzenlerken ayırdığınj kısımları Çok iyi bir şekilde hazırlaman, yani tekrardan ekleme yaptığında sırıtmaması gerekir. Bu biraz eski yöntemdir, yeni nesil tekniklerle belki daha kolay hazırlanabilir ;)

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sanırım elimde bir resim var derken, sitenin tasarımından söz ediyorsun. Ben de şöyle bir yöntem önerebilirim.

Mesela elinde tek parça bir resim var diyelim. Onu Dreamweaver'da aç ve üzerine tıkladığında aşağıda kırmızı kutu içerisine aldığım özellik aktif olacaktır.
1.si (Kare şeklinde) = Rectangular Hotspot Tool
2.si (Çember şeklinde) = Oval Hotspot Tool
3.sü = Polygon Hotspot Tool

Bunlardan, link ekleyeceğin yere uygun olan şekli seç ve çerçevele.

Örneğin yukarıda 3 numara ile adamı, 1 numara ile kapıyı işaretledim. Gerekli işaretlemeleri yaptıktan sonra link seçeneği çıkıyor zaten. İşaretlediğin yerlere böylece ayrı ayrı link verebilirsin. Daha sonra bunu html olarak kaydet ve yayına hazır hale gelir. Örnekte kapıya SDN anasayfasını, adama da SDN forum linkini ekledim.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
En basitinden resmi parçalara bölüp hepsini ayrı ayrı tabloların içine sokabilirsin. Tablo kenarlıklarınıda 0 yaptığın zaman resim bir bütün olarak gözükecektir. Ondan sonra hangi parçaya link vermek istiyorsan verirsin.