Snapdragon 820 mi Note 5 mi ?

bugunkaydoldum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefona ihtiyacım var ve uzun bir süredir biriktiriyorum. Bu ay içerisinde Note 5 veya V10 almayı düşünüyordum. Mağazada inceleyince V10 tasarım olarak hoşuma gitmedi ve Note 5 ya da S6Edge alacaktım. Ama bu hafta Snapdragon 820 ile ilgili haberler çıkınca kafam karıştı. Sizce marta kadar beklemeye değer mi yoksa bahsettiğim telefonlardan birini alayım mı.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Bu ikisinden derseniz Note 5 derim de beklemenin anlamı yok. Isınma ihtimali var. Her telefonda o gördüğünüz performansı vermeyebilir. Touchwiz adam olursa S7'yi bekleyebilirsiniz.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
[MENTION=427613]Goksky[/MENTION] ' e Touchwizz konusunda katılıyorum. 2015 yılı işlemcileri bence hayal kırıklığı oldu. 6s hariç tabi bu söylediğime ama android cephesinde kötü sonuçlar oldu. Genel problem ısınmaydı tabi. Note 5 iyi cihaz fakat SD kart girişi olmadığından beklemeni öneririm. Tabi hafıza senin için önemli değilse. LG V10'a o kadar para verilmez diye düşünüyorum. G4'ten tek artısı ön kamera ve sağlamlık. O kadar farka değmeyeceğini düşünüyorum. Çok acil telefon ihtiyacın yoksa S7'yi beklemeni öneririm. S 820'nin iyi olacağını düşünüyorum.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhablar;

Taa mart ayina kadar snapdragon 820 icin beklenmez. Yani islemci icin telefon tercih edilmez. Basarili olan urun simdide basarilidir snapdragon 820 cikincada basarilidir. Samsung note 5 hemen hemen her konuda basarili bir urun. Snapdrogon 820 gelince kotu olmucak ki. O zaman o mantiga gore kimse snapdragon 810 exynos 7420'den kotu diye snapdragon 810 lu bir cihaz almazdi. Bugun 820yi bekliceksiniz mart nisan gibi gelince cihazlar exynos un yenisini bekliceksiniz bu boyle surup gitmez. O nedenle samsung note 5 guzl bir cihaz tavsiye ederim memnun kalirsiniz. Touchwiz de eskisi gibi yavaslama olmuyor hic tereddut etmenize gerek yok.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Telefona ihtiyacım var ve uzun bir süredir biriktiriyorum. Bu ay içerisinde Note 5 veya V10 almayı düşünüyordum. Mağazada inceleyince V10 tasarım olarak hoşuma gitmedi ve Note 5 ya da S6Edge alacaktım. Ama bu hafta Snapdragon 820 ile ilgili haberler çıkınca kafam karıştı. Sizce marta kadar beklemeye değer mi yoksa bahsettiğim telefonlardan birini alayım mı.
Acelen yoksa birde parada sorun yoksa bekle derim bir gorelim s820 yi...

bugunkaydoldum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ikisinden derseniz Note 5 derim de beklemenin anlamı yok. Isınma ihtimali var. Her telefonda o gördüğünüz performansı vermeyebilir. Touchwiz adam olursa S7'yi bekleyebilirsiniz.
SD820' yi beklersem LG G5 almayı düşünürüm büyük erkanlı bir telefon istiyorum ve Samsungun arayüzü hoşuma gitmiyor. Arayüz değişmezse ve S7Edge+ da o zaman çıkmayıp ağustosta çıkacaksa Samsung tercih etmeyi düşünmüyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merhablar;

Taa mart ayina kadar snapdragon 820 icin beklenmez. Yani islemci icin telefon tercih edilmez. Basarili olan urun simdide basarilidir snapdragon 820 cikincada basarilidir. Samsung note 5 hemen hemen her konuda basarili bir urun. Snapdrogon 820 gelince kotu olmucak ki. O zaman o mantiga gore kimse snapdragon 810 exynos 7420'den kotu diye snapdragon 810 lu bir cihaz almazdi. Bugun 820yi bekliceksiniz mart nisan gibi gelince cihazlar exynos un yenisini bekliceksiniz bu boyle surup gitmez. O nedenle samsung note 5 guzl bir cihaz tavsiye ederim memnun kalirsiniz. Touchwiz de eskisi gibi yavaslama olmuyor hic tereddut etmenize gerek yok.
Aslında öyle de düşünüyordum ama benchmark ta %50 gibi bir fark var. Hani öyle benchmark takıntım falan yok ama farkta çok yüksek. Ve tek çekirdek skoru baya baya iyiydi en cezbedende o.
Yeni çıkacak tasarımları da merak ediyorum. Mesela S5-S6 arasındaki fark, Note4-Note5 arasındaki fark çok büyük ve baya iyileştirmeler var. Htc ve LG'nin özellikle merak ediyorum. Kafam karışık sonuç olarak :confused1::laugh:

V10'un tasarımı inceleme videolarında falan güzel duruyordu ama ikisine yan yana canlı bakınca tuğla gibi duruyor ve beyaz rengi de ocak-şubat gibi Türkiye'ye gelir dediler. O kadar para verilmeyeceği konusunda da katılıyorum.

Acelen yoksa birde parada sorun yoksa bekle derim bir gorelim s820 yi...
Snapdragon 820'li telefonların şu anki Note 5 fiyatından çok üstte olacağını düşünmüyorum htc dışında. S7 2500 üstü olur ama LG G5 in geçmeyeceğini düşünüyorum.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Samsung s7 ile birlikte yazılıma ciddi önem veriyor. Sırf bunun için Google mühendislerinden destek almakta. Hedefi ios kadar akıcı bir arayüz sunabilmek hatta daha iyisinin peşindeler. Ayrıca s7 ile birlikte sd card desteğinin geleceği konuşuluyor. Kamera tarafında iyileştirmeler olucak ama megapixel düşüşü olursa şaşırmam yeni bir teknoloji deneyebilir samsung kesin olmasada beklenen birşey. Tasarım olarak çok ufak değişiklikler olabilir bunun dışında birşey beklemeyin. Fiyat olarak bir ara daha uygun fiyatla piyasaya çıkacağı söyleniyordu ama ne olur bilinmez. Ortalama 2600-2800 arası olur. İşlemci evet note 5 ile kıyaslayınca fark var ancak note 5 önümüzdeki 2 yıl boyunca çıkıcak her türlü oyunu sorunsuz oynatıcaktır. Sırf işlemci için bekleyecekseniz gerek yok bence. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Eksiksiz bir model olmuş note 5. Hafıza konusunda sıkıntı yaşamaz iseniz 2300 tl civarında ŞU ANDA alınacak en iyi modeldir. Touchwiz konusunda şüpheniz olmasın. Ben yıllardır şüphe ettiğimden uzak durdum. Note 5 ile ilk kez samsung kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. Daha önce m9 kullanıp androidin iosu demiştim sense arayüzüne ve şu anda m9 arayüzü daha yavaş geliyor elime alıp kullanınca. Boştaki ram olayından da örnek verelim sözlerimizi destekleyelim [emoji2]

931a7531843a80ef840c5409f92b3ff7.jpg

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
SD820' yi beklersem LG G5 almayı düşünürüm büyük erkanlı bir telefon istiyorum ve Samsungun arayüzü hoşuma gitmiyor. Arayüz değişmezse ve S7Edge+ da o zaman çıkmayıp ağustosta çıkacaksa Samsung tercih etmeyi düşünmüyorum.

Aslında öyle de düşünüyordum ama benchmark ta %50 gibi bir fark var. Hani öyle benchmark takıntım falan yok ama farkta çok yüksek. Ve tek çekirdek skoru baya baya iyiydi en cezbedende o.
Yeni çıkacak tasarımları da merak ediyorum. Mesela S5-S6 arasındaki fark, Note4-Note5 arasındaki fark çok büyük ve baya iyileştirmeler var. Htc ve LG'nin özellikle merak ediyorum. Kafam karışık sonuç olarak :confused1::laugh:

V10'un tasarımı inceleme videolarında falan güzel duruyordu ama ikisine yan yana canlı bakınca tuğla gibi duruyor ve beyaz rengi de ocak-şubat gibi Türkiye'ye gelir dediler. O kadar para verilmeyeceği konusunda da katılıyorum.

Snapdragon 820'li telefonların şu anki Note 5 fiyatından çok üstte olacağını düşünmüyorum htc dışında. S7 2500 üstü olur ama LG G5 in geçmeyeceğini düşünüyorum.

Tabi konuya o şekilde de bakabilirsiniz %50 az bir fark değil. Yani bekleyebilcek durumunuz varsa bekleyin o zaman en azından merak ettiklerinizin cevaplarınıda almış olursunuz. Hemde 820'den beklediğnizi bulamazsanız note 5 in fiyatıda biraz düşer o zaman daha uygun fiyata alırsınız. Veya 820 li bir cihaz hoşunuza giderse onu tercih edersiniz. Ben arada epey zaman farkı var diye dedim.